Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 11 02, 13:50)
Na ir aš pirmą kartą gyvenime susigundžiau paragauti jūros gėrybių. Šiaip visada šlykštėjausi į juos ir žiūrėti, bet daug prisiklausiau apie nerealų skonį, tai nutariau išbandyti. Ir ką gi, na nepatiko man vis dėlto, krevetes mėgstu, bet tos midijos  doh.gif , pirmą suvalgiau, antrą, trečią, vėliau pradėjau jas išdarinėti, bet visgi vėliau išrankiojau iš sriubos ir išmečiau. Dukra valgė, bet sako vos vos neapsivėmiau  biggrin.gif Na, jei dar kada bandysiu, nebepirksiu rinkinio, pirksiu atskirai tai, ką mėgstu: krevetes, gal krabų lazdeles, kalmarus.

Man tai isvis saldyti rinkiniai neskanus, kartais jie toki kaip vaistu nzn kaip issireiksti skoni turi. Geriausia sviezia...
Midijos man skaniausios is geldeliu, suryme ar saldytos nea...O siaip nuo nusiteikimo priklauso, jei nusiteiksi kad neskanu tai ir bus neskanu. Ir dar priklauso kaip paruosta.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2013 11 05, 19:50)
Man tai isvis saldyti rinkiniai neskanus, kartais jie toki kaip vaistu nzn kaip issireiksti skoni turi. Geriausia sviezia...
Midijos man skaniausios is geldeliu, suryme ar saldytos nea...O siaip nuo nusiteikimo priklauso, jei nusiteiksi kad neskanu tai ir bus neskanu. Ir dar priklauso kaip paruosta.

Taip midijų ir aš nemėgau, nes visada ragaudavau iš sūrymo ar šaldytas, fui kokia bjaurastis. Bet vieną dieną šovė mintis pabandyti pasidaryti šviežias geldelėse troškintas grietinėlės ir vyno padaže. Valgėm su skrudinta česnakine bagete. Fantastika, nuo tada įsimylėjau midijas ir kai tik būna šviežių visada gaminu.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 06, 08:50)
Taip midijų ir aš nemėgau, nes visada ragaudavau iš sūrymo ar šaldytas, fui kokia bjaurastis. Bet vieną dieną šovė mintis pabandyti pasidaryti šviežias geldelėse troškintas grietinėlės ir vyno padaže. Valgėm su skrudinta česnakine bagete. Fantastika, nuo tada įsimylėjau midijas ir kai tik būna šviežių visada gaminu.

Na va ir aš perlipau per save ir paragavau, bet matyt kad šaldytos, tai ir nepatiko. Kas mane dar vilioja, tai jau irgi paruoštos šaldytos sraigės, ten tokia graži žalsvos spalvos masė. Bet gal vėl nepatiks šaldytos? g.gif
O midijas įtariu ragausiu tik pagamintas profesionalų ax.gif
Atsakyti
Ragavu sraiges ir austres Balsac'o restorane. Na sraigės tikrai buvo skanios. Tačiau austrės man nepatiko - toks vandenyno skonis, nežinau ar dar kartą norėsiu ragauti doh.gif
Atsakyti
Nežinau ar kas minėjo, bet jei turi tas karališkas, dideles, šaldytas krevetes, tai tiesiog sudėk į keptuvę, supilk grietinėlę, ir patroškink, užbarstyk prieskonių, ir pamatysi kokia pasaka gaunasi..
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2013 11 07, 12:52)
Ragavu sraiges ir austres Balsac'o restorane. Na sraigės tikrai buvo skanios. Tačiau austrės man nepatiko - toks vandenyno skonis, nežinau ar dar kartą norėsiu ragauti  doh.gif

As tai sraigiu nesu ragavus unsure.gif o austres tai labai megstu, pati darau, esu ir zalias valgius tik citrina aplasintas, o labiausiai tai patinka keptos orkaiteje ir apslakstytos baltu vynu ir alyvuogiu aliejumi bigsmile.gif labai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Blakstute @ 2013 11 07, 17:59)
Nežinau ar kas minėjo, bet jei turi tas karališkas, dideles, šaldytas krevetes, tai tiesiog sudėk į keptuvę, supilk grietinėlę, ir patroškink, užbarstyk prieskonių, ir pamatysi kokia pasaka gaunasi..

gaminau vakar tokias, valgėm su makaronais. Ypatingai sužavėta nelikau, nors krevetes mėgstu labai, tik šiuo atveju gal man makaronai nėra tinkamas garnyras
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 07, 18:28)
As tai sraigiu nesu ragavus unsure.gif  o austres tai labai megstu, pati darau, esu ir zalias valgius tik citrina aplasintas, o labiausiai tai patinka keptos orkaiteje ir apslakstytos baltu vynu ir alyvuogiu aliejumi bigsmile.gif  labai skanu wub.gif

Keptų nesu ragavusi. Gal žinote kur galima būtų paragaut?
Atsakyti
QUOTE(vig @ 2012 05 11, 22:58)
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena  barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis  biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose  . dieviskas skonis  wub.gif

Siandien darysiu, ziuresim kas cia per stebuklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 11 07, 23:14)
gaminau vakar tokias, valgėm su makaronais. Ypatingai sužavėta nelikau, nors krevetes mėgstu labai, tik šiuo atveju gal man makaronai nėra tinkamas garnyras

Toks paruošimas, neturi turėtų jokių garnyrų ar priedų šalia, nes gaunasi kaip sriuba dubenėlyje.
Valgant su makaronais, įtariu jokio skonio ir nebuvo.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2013 11 08, 13:12)
Keptų nesu ragavusi. Gal žinote kur galima būtų paragaut?

As pati gaminu, kaip tik per halloveena valgem. Asmeniskai man nera ka lyginti su troskintom, zaliom ar marinuotom, ar dar kokiom...orkaitej keptos pacios skaniausios wub.gif
Atsakyti
merginos patarkite ka daryti is baltakoju blyskiuju kreveciu ar jas tinka kepti tempuros tesloje labai skubiai reikia, tad lauksiu atsakymo. Labai Aciu
Atsakyti