Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

nu ka gaminau tas kriaukles,bet man jos pacios nepatiko.gal prisiziurejau vaizdu bedorojant jas tai negalejau valgyti.MB ir draugas sake nieko visai skanu,bet man jos nepro kur nelindo.supratau,jog neesu labai didele juros gerybiu fanatike blush2.gif
Atsakyti
Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos? 4u.gif
Atsakyti
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.

valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gisana @ 2012 05 09, 12:48)
Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos?  4u.gif

Šviežių midijų galima rasti IKI. Madoje mirksiukas.gif rodos ketritadieniais jas atveža, kiek pamenu. g.gif

šaldytas perkame iš Prismos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(migliux @ 2011 09 11, 10:22)

Jūros šukutės....
.....

kiek teko ragauti, tai man jos tiesiog per riebios... unsure.gif nesvarbu būtų kaip paruoštos...

user posted image
Atsakyti
Vig, turiu klausima jums , kazin ar jusu parasytam receptui galima naudoti. Saldytas kalmaru file? Nes turiu 2 pakucius, bet kazkaip jau pusmeti jie pas mane kiurkso saldikli , bet vis pristingu fantazijos kaip juos paruosti .
Atsakyti
Siandien vakarienei planuoju spageti su kreveciu padazu, gal turite daugiau receptu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 12, 07:12)

Musu seimai jie labai patinka bigsmile.gif dabar nesenai maciau kazkoki nauja recepta su suriu keptas orkaiteje, butinai pabandysiy...
Daug ir daznai valgom, visokias juru gerybes, salygos palankios tam.
Valgom tikruosius prawns, kepam keptuvej su vegeta ir cesnaku, taciau negalima perkepti, nes istysta.kalmaru senai ziedais tesloj nebekepam, pjaustom juostelem ir kepam taip pat kaip prawns. Arba iskeptas\virtas juru gerybes, supjaustom, sumaisom su virtu smulkintu kiausiniu,cesnakas,majonezas,, prieskoniai ir idarome krepselius...labai skanu thumbup.gif kalmarus dar ruosiu paprastai su tarkuotom morkom ir svogunu, viska pakepinus grietineles padaze, vyras valgo su bulvem, as su ryziais.
Su austrem tik daug receptu nezinau, gal kas ka idomesnio pasiulys? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vig @ 2012 05 11, 23:58)
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena  barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis  biggrin.gif

Kalmarai su grietinele bigsmile.gif

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose  . dieviskas skonis  wub.gif

Aciu uz recepta- isbandziau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 26, 12:43)

Valgom tikruosius prawns, kepam keptuvej su vegeta ir cesnaku...

Su vegeta doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2013 10 28, 12:44)
Su vegeta  doh.gif  doh.gif

taip su vegeta, jureiviu patarimas
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 28, 14:50)
taip su vegeta, jureiviu patarimas

Skonio viršūnė lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir aš pirmą kartą gyvenime susigundžiau paragauti jūros gėrybių. Šiaip visada šlykštėjausi į juos ir žiūrėti, bet daug prisiklausiau apie nerealų skonį, tai nutariau išbandyti. Ir ką gi, na nepatiko man vis dėlto, krevetes mėgstu, bet tos midijos doh.gif , pirmą suvalgiau, antrą, trečią, vėliau pradėjau jas išdarinėti, bet visgi vėliau išrankiojau iš sriubos ir išmečiau. Dukra valgė, bet sako vos vos neapsivėmiau biggrin.gif Na, jei dar kada bandysiu, nebepirksiu rinkinio, pirksiu atskirai tai, ką mėgstu: krevetes, gal krabų lazdeles, kalmarus.
Atsakyti