Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(Pomona33 @ 2011 03 28, 22:36)
Juros gerybems labai tinka "Provanso" zoleles, Italiskos dar berots vadinasi...nzn tikslaus vertimo Lietuvoj ir kurios firmos buna...as parsivezu jas perku ne LT, pasiklausiu mamos kaip tiksliai jos LT ir parasysiu  4u.gif  skonis nerealus, ir niekas kitas taip netinka kaip tos zoleles  essen.gif


Yra thumbup.gif As ant kreveciu jas dedu, dar yra panasios pavadinimu Italiskos zoleles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2011 03 29, 17:18)
kokia zuvis?
o kaip viskas pakepinta? gal placiau galima??? rolleyes.gif

žinokite dar pati laukiu recepto, kai žinosiu jums pranešiu ax.gif
Atsakyti
žinokit konkretaus recepto taip ir negaliu pasakyti, nes tą kartą į patiekalą buvo įdėtą kas buvo šaldytuve smile.gif išsiaiškinau kad pradžioj reikia pakepinti kelias minutes indiškus prieskonius, vėliau įdėti žuvies filė, grybus, moliugą ir krevetes ir viską pakepinti keptuvėje. visus produktus dėti žalius tik krevetės pirktos virtos ir užšaldytos. tai tiek. pati bandysiu artimiausiu metu 4u.gif parašysiu kaip sekės
Atsakyti
mes tai valgom, neatsivalgom kreveciu su Coctail sauce wub.gif ryt darysiu kalmarus thumbup.gif
Atsakyti
sveikos.turiu kameroj dideli ir grazu draugu zveju pagauta lobsteri.gal ka patarsit?
bei turiu tokias kriaukles ne juodas o tokias baltas-kremines.patarkit?
Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2011 09 09, 17:30)
sveikos.turiu kameroj dideli ir grazu draugu zveju pagauta lobsteri.gal ka patarsit?
bei turiu tokias kriaukles ne juodas o tokias baltas-kremines.patarkit?

Esu JAV mačius kaip kepa omarą. Jis jau buvo išdarinėtas ir pakeptas supjaustytas panašiai kaip krevetės. Labai skanu. Tik gaila, kad jį į kamerą įdėjai. Šviežias būtų buvęs skaniau.
Kriauklės tokios?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2011 09 10, 11:23)
Esu JAV mačius kaip kepa omarą. Jis jau buvo išdarinėtas ir pakeptas supjaustytas panašiai kaip krevetės. Labai skanu. Tik gaila, kad jį į kamerą įdėjai. Šviežias būtų buvęs skaniau.
Kriauklės tokios?
.........

jo tokios.na del lobsterio tai ka padarysi jis jau uzsaldytas,bet prisiskaiciau visakiu receptu su sampanais ir tt.teks rinktis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 gegužės 2012 - 06:13
QUOTE(*didi* @ 2011 09 10, 12:44)
jo tokios.na del lobsterio tai ka padarysi jis jau uzsaldytas,bet prisiskaiciau visakiu receptu su sampanais ir tt.teks rinktis  blush2.gif

Šitos geldelės vadinamos Šukutėmis. Tikrai labai skanios. Man net už omarą skaniau. Norėčiau ir aš kada nors jas pagaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2011 09 10, 18:06)
Šitos geldelės vadinamos Šukutėmis. Tikrai labai skanios. Man net už omarą skaniau. Norėčiau ir aš kada nors jas pagaminti  ax.gif

o kaip jas gaminti?
Atsakyti
parašysiu savo mėgstamiausia krevečių receptą , mūsų šeimai labai patinka.

Reikės :


5-6 gerai prinokusiu pomidorų ( būtinai gerai prinokusių , idealu kaimiški )
2-3 svogūnų
250 ml. indėlio grietinėles
3-4 skiltėlių česnako
santa marija citrininių prieskonių
truputis kario , juodųjų arba baltųjų pipirų , druskos , arba kitu mėgstamų prieskonių .
alyvuogių aliejaus .
pakelio mėgstamu krevečių
Ryžiai arba makaronai

Paruošimas :

supjaustyti smulkiau svogūnus , pomidorus , nulupti česnaką . išvirti ryžius arba makaronus ( labiausiai tinka kaspinėliai ) bet tiks bet kokie mėgstami .

į įkaitinta keptuvė įpilti aliejaus , suberti svogūnus ir apkepti kol tams permatomi , tada sudėti visus pomidorus ( gausis jų nemažai) ir troškinti kartu su svogūnais kol gerai suminkštės ir taps vienalytė masė su gabaliukais , suberti visus prieskonius ir dar truputi patroškinti , tada suberti išvirtus makaronus arba ryžius , viską gerai išmaišyti , sudėti išspaustą česnaką vėl sumaišyti tada suberti krevetės ir užpilti indėlių grietinėles , viską gerai išmaišyti ir patroškinti vos minutėle kita , Skanaus , greita ir labai skanu .

Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2011 09 10, 19:14)
o kaip jas gaminti?

Jeigu gausiu nusipirkti jų LT, darysiu tokį:

Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže

Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių

Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.

QUOTE(Can @ 2011 09 10, 21:40)
parašysiu savo mėgstamiausia krevečių receptą , mūsų šeimai labai patinka.

Reikės :


5-6 gerai prinokusiu pomidorų ( būtinai gerai prinokusių , idealu kaimiški )
2-3 svogūnų
250 ml. indėlio grietinėles
3-4 skiltėlių česnako
santa marija citrininių prieskonių
truputis kario , juodųjų arba baltųjų pipirų , druskos , arba kitu mėgstamų prieskonių .
alyvuogių aliejaus .
pakelio mėgstamu krevečių
Ryžiai arba makaronai

Paruošimas :

supjaustyti smulkiau svogūnus , pomidorus , nulupti česnaką . išvirti ryžius arba makaronus ( labiausiai tinka kaspinėliai ) bet tiks bet kokie mėgstami .

į įkaitinta keptuvė įpilti aliejaus , suberti svogūnus ir apkepti kol tams permatomi , tada sudėti visus pomidorus ( gausis jų nemažai) ir troškinti kartu su svogūnais kol gerai suminkštės ir taps vienalytė masė su gabaliukais , suberti visus prieskonius ir dar truputi patroškinti , tada suberti išvirtus makaronus arba ryžius , viską gerai išmaišyti , sudėti išspaustą česnaką vėl sumaišyti tada suberti krevetės ir užpilti indėlių grietinėles  , viską gerai išmaišyti ir patroškinti vos minutėle kita , Skanaus , greita ir labai skanu .

Puikus receptas, ačiū
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2011 09 11, 08:22)

kaip fainai.reiks gaminti kita savaite thumbup.gif draugus pasikviesti degustacijai blush2.gif parasysiu kaip sekesi gaminti tada blush2.gif
Atsakyti