QUOTE(*didi* @ 2011 09 10, 19:14)
Jeigu gausiu nusipirkti jų LT, darysiu tokį:
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių
Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.
QUOTE(Can @ 2011 09 10, 21:40)
parašysiu savo mėgstamiausia krevečių receptą , mūsų šeimai labai patinka.
Reikės :
5-6 gerai prinokusiu pomidorų ( būtinai gerai prinokusių , idealu kaimiški )
2-3 svogūnų
250 ml. indėlio grietinėles
3-4 skiltėlių česnako
santa marija citrininių prieskonių
truputis kario , juodųjų arba baltųjų pipirų , druskos , arba kitu mėgstamų prieskonių .
alyvuogių aliejaus .
pakelio mėgstamu krevečių
Ryžiai arba makaronai
Paruošimas :
supjaustyti smulkiau svogūnus , pomidorus , nulupti česnaką . išvirti ryžius arba makaronus ( labiausiai tinka kaspinėliai ) bet tiks bet kokie mėgstami .
į įkaitinta keptuvė įpilti aliejaus , suberti svogūnus ir apkepti kol tams permatomi , tada sudėti visus pomidorus ( gausis jų nemažai) ir troškinti kartu su svogūnais kol gerai suminkštės ir taps vienalytė masė su gabaliukais , suberti visus prieskonius ir dar truputi patroškinti , tada suberti išvirtus makaronus arba ryžius , viską gerai išmaišyti , sudėti išspaustą česnaką vėl sumaišyti tada suberti krevetės ir užpilti indėlių grietinėles , viską gerai išmaišyti ir patroškinti vos minutėle kita , Skanaus , greita ir labai skanu .
Puikus receptas, ačiū