Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2011 03 16, 08:30)
O kaip ipakuota? Kokiame skyriu ieškoti?  rolleyes.gif

as pirkau zuvies turguje, tai buvo nesupakuoti, o palaidi bagaliukai, tokie sveriami kiek nori gabaleliais, o kita karta maise saldytais gabalais, dabar galvoju ar ne vici firmos g.gif
Atsakyti
As tai kai pirma karta paragavau kalmarus, tai man jie labai nepatiko buvo panasus i lasinius ir guminiai. Tik nelabai atsimenu ar jie buvo rukyti.Tik zinau, kad pirkti parduotuveje zuvies skyriuje. Tai po to laiko net daugiau ragauti ju nenorejau. Bet pakeisciau dabar nuomone paragavusi keptus kalmarus tesloje Gan bei kavineje. Labai patiko tiesiog tirpo burnoje ir parinkti prieskoniai labai tiko. Reikes pabandyti paciai issikepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 03 16, 16:14)
As tai kai pirma karta paragavau kalmarus, tai man jie labai nepatiko buvo panasus i lasinius ir guminiai. Tik nelabai atsimenu ar jie buvo rukyti.Tik zinau, kad pirkti parduotuveje zuvies skyriuje. Tai po to laiko net daugiau ragauti ju nenorejau. Bet pakeisciau dabar nuomone paragavusi keptus kalmarus tesloje Gan bei kavineje. Labai patiko tiesiog tirpo burnoje ir parinkti prieskoniai labai tiko. Reikes pabandyti paciai issikepti smile.gif

Tie pirktiniai rukyti kalmarai ir man nepatinka...fui, kaip lasiniai doh.gif
O va astiunkoju rukytis kojos tai skanu bigsmile.gif

Dar labai patinka pakepta Sepija. Nezinau ar tokiu yra LT, nes valgiau Ispanijoj.
Tiesa prisiminiau, viena paprasta, bet visai nebloga keptu kalmaru recepta:
Kalmara supjaustom juosteles, kadangi jis apvalus, tai gausis tokie apvalus griezineliai, juos sumetam i keptuve, be jokio aliejaus, palaukiam kol nugaruoja tas vanduo kur issisunkia is ju, tada laseli aliejaus, druskos, pjaustyto cesnako(kam patinka astriau, gali ipjaustyti cili pipiriuko), ant galo galima uzdeti petrazoliu. Po to kai vanduo nugaruoja, tuos griezinelius reiketu kepti maximum kokias 5 min, nes perkepes kalmaras gaunasi neskanus ir guminis.
Kai isjungiam ugi, pacioje keptuveje uzspausti citrinos. Valgom su batonu, duona, kaip kam patinka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2011 03 16, 14:25)

geras, dar taip nugarinti nebandziau niekad, aciu wink.gif reiks butinai isbandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2011 03 16, 14:06)
as pirkau zuvies turguje, tai buvo nesupakuoti, o palaidi bagaliukai, tokie sveriami kiek nori gabaleliais, o kita karta maise saldytais gabalais, dabar galvoju ar ne vici firmos  g.gif

Aišku, ačiū už info. 4u.gif

QUOTE(Tresor @ 2011 03 16, 14:14)
As tai kai pirma karta paragavau kalmarus, tai man jie labai nepatiko buvo panasus i lasinius ir guminiai. Tik nelabai atsimenu ar jie buvo rukyti.Tik zinau, kad pirkti parduotuveje zuvies skyriuje. Tai po to laiko net daugiau ragauti ju nenorejau. Bet pakeisciau dabar nuomone paragavusi keptus kalmarus tesloje Gan bei kavineje. Labai patiko tiesiog tirpo burnoje ir parinkti prieskoniai labai tiko. Reikes pabandyti paciai issikepti smile.gif

Kalmarus tesloje galima rasti uzsaldytus, parduoda prekybos centruose.
Labai abejoju ar Gan bei patys juos gamina.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2011 03 16, 22:59)
Kalmarus tesloje galima rasti uzsaldytus, parduoda prekybos centruose.
Labai abejoju ar Gan bei patys juos gamina.

Sakot, tai tada reikes paeiskoti. Niekad nesu ziurejusi PC prie uzsaldytu produktu. O ar buna pirkti prieskoniu juros gerybems? Nes kas man patiko, tai butent tinkamai parinkti prieskoniai..Ar tai kmynai, na toks labai savotiskas ir geras derinys smile.gif
Atsakyti
o dabar parasysiu ziauriai skanu kalmaru patiekala, karsta:

virti kalmarai
mango vaisius
pievagrybiai
svogunu laiskai
grietinele

-juostelem pjaustytus kalmarus, kubeliais mango ir pievagrybius pakepinam svieste
-dedame druska, pipirus maltus, kario
-pilame grietinele ir svogunu laiskus
PATROSKINAME
Valgome su virtom karstom bulvem thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2011 03 17, 11:28)
Sakot, tai tada reikes paeiskoti. Niekad nesu ziurejusi PC prie uzsaldytu produktu. O ar buna pirkti prieskoniu juros gerybems? Nes kas man patiko, tai butent tinkamai parinkti prieskoniai..Ar tai kmynai, na toks labai savotiskas ir geras derinys smile.gif

Rasit turbut tik didelese centruose.
Atrodo buna prieskoniai juru gerybems. Ju irgi reiketu ieskoti....
Gal klystu, bet rodos maciau kazkur... g.gif mastau.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2011 03 17, 23:12)
Rasit turbut tik didelese centruose.
Atrodo buna prieskoniai juru gerybems. Ju irgi reiketu ieskoti....
Gal klystu, bet rodos maciau kazkur... g.gif mastau.gif

Juros gerybems labai tinka "Provanso" zoleles, Italiskos dar berots vadinasi...nzn tikslaus vertimo Lietuvoj ir kurios firmos buna...as parsivezu jas perku ne LT, pasiklausiu mamos kaip tiksliai jos LT ir parasysiu 4u.gif skonis nerealus, ir niekas kitas taip netinka kaip tos zoleles essen.gif
Atsakyti
buvau svečiuose ir paragavau tokį padažą prie virtų ryžių.
tai padaze buvo virta žuvis, moliūgas, krevetės, grybai, prieskonės ir viskas pakepinta keptuvėje. žinokit labai skanu
Atsakyti
QUOTE(Bozenyte @ 2011 03 29, 13:16)
buvau svečiuose ir paragavau tokį padažą prie virtų ryžių.
tai padaze  buvo virta žuvis, moliūgas, krevetės, grybai, prieskonės ir viskas pakepinta keptuvėje. žinokit labai skanu

kokia zuvis?
o kaip viskas pakepinta? gal placiau galima??? rolleyes.gif
Atsakyti