QUOTE(Tresor @ 2011 03 16, 16:14)
As tai kai pirma karta paragavau kalmarus, tai man jie labai nepatiko buvo panasus i lasinius ir guminiai. Tik nelabai atsimenu ar jie buvo rukyti.Tik zinau, kad pirkti parduotuveje zuvies skyriuje. Tai po to laiko net daugiau ragauti ju nenorejau. Bet pakeisciau dabar nuomone paragavusi keptus kalmarus tesloje Gan bei kavineje. Labai patiko tiesiog tirpo burnoje ir parinkti prieskoniai labai tiko. Reikes pabandyti paciai issikepti
Tie pirktiniai rukyti kalmarai ir man nepatinka...fui, kaip lasiniai
O va astiunkoju rukytis kojos tai skanu
Dar labai patinka pakepta Sepija. Nezinau ar tokiu yra LT, nes valgiau Ispanijoj.
Tiesa prisiminiau, viena paprasta, bet visai nebloga keptu kalmaru recepta:
Kalmara supjaustom juosteles, kadangi jis apvalus, tai gausis tokie apvalus griezineliai, juos sumetam i keptuve, be jokio aliejaus, palaukiam kol nugaruoja tas vanduo kur issisunkia is ju, tada laseli aliejaus, druskos, pjaustyto cesnako(kam patinka astriau, gali ipjaustyti cili pipiriuko), ant galo galima uzdeti petrazoliu. Po to kai vanduo nugaruoja, tuos griezinelius reiketu kepti maximum kokias 5 min, nes perkepes kalmaras gaunasi neskanus ir guminis.
Kai isjungiam ugi, pacioje keptuveje uzspausti citrinos. Valgom su batonu, duona, kaip kam patinka.