QUOTE(naaringiux @ 2010 01 02, 19:12)
norėčiau abiejų patiekalų receptus
Šitą receptą nužiūrėjau per TV, bandžiau, tikrai labai skanu:
MAKARONAI SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Išverdam makaronus. Geriausia imti tuos "lizdus", ir skanu ir gražiai atrodo su padažu. Darom padažą:
Šaldytas jūros gėrybes (pakelį) dedam į puodą. Kai ištirpsta ir užverda, dedam keletą šaukštų grietinės (2-3). Išmaišom ir dedam gabaliuką pelėsinio sūrio. Kai šis išsilydo, pilam šaukštą sojos padažo, dedam pjaustytas alyvuoges (20-30) ir smulkintus krapus.
KINIŠKA JŪROS GĖRYBIŲ SRIUBA
Vienam kiniečių restorane kažkada valgiau labai skanią jūros gėrybių sriubą ir nuo tada labai knietėjo tokią išsivirti. Keli kartais eksperimentų, receptų paieškų ir va galutinis variantas. Reikės:
jūros gėrybių rinkinio,
daržovių sultinio kubelių,
pomidorų,
agurkų,
kiaušinio,
ryžių acto,
cukraus,
druskos,
krakmolo, aitrios paprikos miltelių arba kokio nors aitraus padažo (pvz. tabasco).
Jūros gėrybes apviriau su keliais daržovių sultinio kubeliais. Kiek laiko viriau nepamenu, bet neilgai, gal kokias 10 -15 min. Tada pilam ryžių acto (galima ir kito) pagal skonį, šiek tiek druskos, 1-2 šaukštus cukraus, aitriosios paprikos arba padažo. Visus prieskonius dedu ir ragauju. Tada pusėje puodelio vandens ištirpinu pora šaukštų krakmolo. Galima mažiau, galima daugiau, kas kokį tirštumą mėgsta. Kiaušinį išplakti ir supilti maišant į sriubą, galima ir tik baltymą, galima visai nedėti, jei nemėgstat. Imti šiaudeliais supjaustytus agurkus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, sudėti į sriubą, išjungti ir palikti puodą uždengtą dar kokių 15 min pastovėti.
Va ir viskas

P.S. Su prieskoniais galima eksperimentuoti, aš visada dar kokių nors žolių primetu, jei turiu
Atleiskit, kad nėra nuotraukų, bet kai gaminu, o šiuos patiekalus tai ne dažnai, tai pamirštu nufotografuot