Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE (Tynka @ 2004 01 15, 15:34)
o kaip vartotinos tos krevetes, kur virtos ir saldytos politel.maisuose parduodamos? Imanoma is ju ka nors skanaus isgauti?

as tokias krevetes paprasciausiai suverciu i keptuve ir pakepinu,pridedama visokiausiu prieskoniu thumbup.gif o daugiau tai nieko nemoku sad.gif bet uztat su alumi thumbup.gif
Atsakyti
tynka, imanoma.. ka tik nori
ir keptas su ryziukais
ir salotose
ir troskiniuose
ir t.t.
L.SKANU
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2003 11 22, 07:50)
dar galima didesnes krevetes ivyniot i plona bekono juosta ir apkepti bei padaryti prie ju balta padaza  ;D oi, net pasiseiliojau  ;D

Oi, kaip gerai, TAURE, kad mestelejei ta receptuka. Padarysiu saviskiui Valentino vakarienei biggrin.gif Bus labai labai laimingas tongue.gif

Seip mes, tai kaip drakoniukai, parsinesam, atsisildom ir suvarom, kaip saulegrazas rolleyes.gif
Atsakyti
Mes tai visuomet, kai nusiperkame, tai nieko negamine ir suvalgom, tik pries tai apslakstome jas, citrinos sultimis smile.gif Kas megsta siek tiek rugsteles, tai tiems turetu patikti wink.gif Bent jau mums su vyru tai thumbup.gif
Atsakyti
As is kreveciu tai kokias nors salotas darau....bet pats dazniausiais varijantas, kad greiciausiai is ju man gaunasi sumustiniai.... paprasciausiai sumaisai su majonezu (arba galima nusipirkti jau sumaisytu) ir ant duonos.......niam... rolleyes.gif tongue.gif
Atsakyti
man tai skaniausios krevetes atsildytos, ilgiau neislaukiu thumbup.gif , tik druskos truputi uzberiu ir i trasa
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 02 06, 17:49)
nu jus man kaimui paaiskinkit,cia rasot apie islukstentas krevetes,o ka daryt su tom kur su lukstu? ph34r.gif

as tai perku krevetes su lukstu ir lukstenu, kaip semkes, kai susimytinsim atsivesiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EditaA: 06 vasario 2004 - 20:18
as perku be luksto, virtas shaldytas
Atsakyti
Greifrutu, kreveciu ir fetos surio salotos

2 greifrutai
225 g virtu luptu kreveciu
200 g fetos surio
1 galva raudonos cikorijos, nuplauti ir paskirstyti lapais
1 galva geltonos cikorijos, nuplauti ir paskirstyti lapais

Padazas:
4 shaukshtai alyvu aliejaus
2 shaukshtai greifrutu sulciu
1 laiskinis svogunas, smulkiai sukapotas
1 shaukshtas svieziu kapotu petrazoliu
druska, pipirai

Nulupkite greifrutus ir ishpjaustykite minkstima (be pleveliu), tia darykite virsh kokio indo, kad ten suteketu sultys padazui. Sumaishykite visas sudedamasias dalis padazui. Ant serviravimo lekstes sudeliokite cikorijos lapus (galima vietoj cikorijos naudoti shiaip salota arba kinishka kopusta), sudekite krevetes su feta suriu bei greifruto minkstimu. Pilkite padaza.
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 02 06, 17:49)
nu jus man kaimui paaiskinkit,cia rasot apie islukstentas krevetes,o ka daryt su tom kur su lukstu? ph34r.gif

Buna ir virtos saldytos su lukstu. Taip dar smagiau - sedi sau su kompanija kokiam priepirty ir luksteniesi, kremti vynu ar aluciu uzsigerdamas. Niam....
Beje, neseniai padariau atradima - saldytu produkltu skyriuje supakuotos tokios krevetes kainuoja apie 20 lt/kg, o zuvu skyriuje tokios pat palaidos sveriamos - tik 10 lt/kg. Visai tokios pat...
Atsakyti
na, sugundet, tai ir as nusipirkau tu saldytu kreveciu. Zinot, skonis gal ir neblogas, bet pati ta isvaizda... Atrodo, kad kazkokie viksreliai plaukioja. Brrr. Valgiau atbulais dantim. Jeigu butu supjaustyta,gal galeciau valgyti, nes ir krabus, ir kalmarus megstu. O jums pasislykstejimo nekelia?
Atsakyti
na jas reikia isvirt galima aisku ir atsilgyt bet pavirt geriau paskui islukstent nusuki galva ir uodega trauki link galvos ir ji islukstenta bulkos riekute krevete mojonezo ir i burna laugh.gif
Atsakyti