QUOTE(Guste @ 2004 02 12, 23:38)
na, sugundet, tai ir as nusipirkau tu saldytu kreveciu. Zinot, skonis gal ir neblogas, bet pati ta isvaizda... Atrodo, kad kazkokie viksreliai plaukioja. Brrr. Valgiau atbulais dantim. Jeigu butu supjaustyta,gal galeciau valgyti, nes ir krabus, ir kalmarus megstu. O jums pasislykstejimo nekelia?
Nu net minties tokos nėra...
QUOTE(*tiute* @ 2009 01 10, 23:44)
Ruosiau idarytus kalmarus pagal si
receptuka
Labai susidomėjau. Leidžiu sau pateikti čia vertimą recepto. Kol verčiau taip tų kalmarų užsimaniau.
Reikės:
8 Kalmarų (ten rašo su čiuptuvais, bet nežioanau, ar tokių pas mus būna)
6 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skardinė (147-15 oz) pomidorų ir su blenderiu susmulkintų baziliko lapelių
1/4 a.š druskos
1/2 a.š. juodųjų pipirų
1/2 stiklinės sutarkuoto sūrio (ten rašo išlaikytas Pecorino, dar reik pasiaiškinti kas čia per sūris, gal tiks kažkoks kitoks

)
1/2 stiklinės trupinių (džiuvesiukų)
1/4 stiklinės supjaustytų petražolių
4 skiltelės česnako
2 kiaušiniai, šiek tiek suplakti.
dar reikės 8 medinių pagaliukų
Gaminimas:
Supjaustyti čiuptuvėlius, juos apkepti aliejuje maišant apie 1 min, tada atšaldyti.
Pomidorus, baziliką, druską ir pipirus sumaišyti ir sudėjus į puodelį kaitinti apie 10 min., vis pamaišant.
Kol padažas gaminsis, sumaišyti sūrį, džiuvesėlius, petražoles, česnaką, kiaušinius , (čiuptuvus) ir likusius pipiriukus. Kiekvieną kalmarą prikimšti šios masės ir perdurti mediniu pagaliuku (ne kepant masė plėsis, kad neišbyrėtų iš kalmaro).
apkepti prikimštus kalmarus aliejuje 6 min. Tada sudėti į pomidorų masę ir pavartant troškinti 25-30 min.
jei ką negerai išverčiau, tikiuosi kas nos pataisys, bet manau čia viskas tvarkoj.
Beje, tiute, ar skanu buvo?
What doesn't kill us makes us stronger.
Nietzsche, Friedrich