Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(Nerytė @ 2007 08 10, 16:06)
jei jau virtos ir saldytos tai daugiau virti nereikia, atsildai ir valgai
o grietinele ir citrina  g.gif  ar nesutrauks grietineles idejus citrinos.. as daryciau arba su tuo arba su tuo


Ačiū, dėjau grietinėlės, buvo skanu, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 13, 10:58)
Ačiū, dėjau grietinėlės, buvo skanu, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif

as kazkada dariau ant vamzdeliniu (o gal kaspyneliu) padaza su krevetemis tai musm buvo skanu ax.gif o siaip dazniausiai su salotomis valgome
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 14, 07:43)
as kazkada dariau ant vamzdeliniu (o gal kaspyneliu) padaza su krevetemis tai musm buvo skanu  ax.gif o siaip dazniausiai su salotomis valgome


Reiks ir man kitą kartą su salotom pabandyti, beje, kvailas klausimas, bet kai lukštenau krevetes, kai kurios iš jų buvo apačioj su tokiais kaip grūdeliais, kurie buvo su juodais taškeliais biggrin.gif ar tai ikrai ar kokia bala? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 13, 09:58)
, tik vat "spagečiai" kaip garnyras tai kažkaip nelabai tiko (mano nuomone) 4u.gif


sukti makaronai arba vamzdeliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 14, 10:02)
kai kurios iš jų buvo apačioj su tokiais kaip grūdeliais, kurie buvo su juodais taškeliais biggrin.gif ar tai ikrai ar kokia bala? 4u.gif

ikriukai ten -is ju kitos krevetkos uzauga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 29, 11:08)
As perku saldytas,virtas krevetes su kiautu.Butent su kiautu,nes kiautas reikalingas sultiniui nuvirti-ten visas aromatas.O sviesto galima ir maziau ideti,jei kam atrodo per riebu g.gif


Aha pirkau ir as siandien kreveciu "Novaco" virtu su kiautais smile.gif ,tai,kai pamaciau jog visos su tais ikreliais prie pilvu,tai neisivaizduoju jau kaip tada jas galima mest i puoda ir virt su tais ikrais-juk ikrai pasileis tongue.gif blink.gif ,o be to galvoju kaip tada jos gali vadintis "virtos",juk tie ikrai jau ir taip kaip ir isorej tongue.gif ....
Atsakyti
Sveikos,

Klausimėlis:
Turiu jūros gėrybių salotų "Gran Festa", pirktinės, su aliejum, vyno actu ir prieskoniais. Gal kas perkat tokias? Ar jau jas galima dėt į kokias salotas, ar dar reikia virt ar kept?? Reik kaip nors suvartot, o tai greit garantija baigsis. doh.gif



Atsakyti
man tai idealiausias garnyras prie visu juros gerybiu - kuskusas, superini skoni suteikia wub.gif essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 10, 16:06)
jei jau virtos ir saldytos tai daugiau virti nereikia, atsildai ir valgai
o grietinele ir citrina  g.gif  ar nesutrauks grietineles idejus citrinos.. as daryciau arba su tuo arba su tuo


nesutraukia, as visada taip darau ax.gif
Atsakyti
nzn ar buvo minėta bet mum labai skanu kaip kinų restorane traškios krevetės saldžiarūgščiam padaže.mes namie ruošiam taip:
atitirpintas krevetes užpilti sojų padažu ir 15 min palaikyt kad pasimarinuotu.
tuo metu išvirti laukinius ryžius ir šaldytas daržoves(imam yas kur kukuruzai, žirneliai,paprika..)ir juos kartu apkepti keptuvėj,priekonių nereikia.
krevetes užpilam krakmolu ir ranka išmaišom,jos apsivolioja,tada - į keptuvę,o apkepus joms į keptuve suverčiam puse indelio tex mex saldžiarūgščio padažo(nebūtinai tex mex, aišku)
visi kiti prieskoniai - kiekvieno skonio reikalas.
bet tokios krevetės yra labai labai skanios thumbup.gif
gal kas pabandys 4u.gif
Papildyta:
ai dar su krevetė,vėžių uodegėlėm ar paprato krabų lazdelėm daraus taip:
sutrinu avokadą kaip bulvių koše,sudedu cielas krevete ar i 4d perpjauta lazdele,įspaudžiu citrinos,šaukštelį majonezo ir mmm..
bet spėju jau kažkas bus parašęs ką panašaus 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo labai megstamu patiekalu:
KREVECIU SRIUBA

Reikes:
1 svoguno
1 skardines koncervuotu persiku puseliu
1 skardines pomidoru savose sultyse (apie 400 g)
150 ml grietineles plakimui arba kokosu pieno
220 g islukstentu saldytu kreveciu
1 valg. s. kario
trupucio aliejaus, druskos, pipiru, kajano pipiru

Paruosimas:
- susmulkinti svoguna ir pakepinti aliejuju
- sudeti kario prieskonius
supilti sultis nuo persiku
supilti pomidorus ir viska patroskinti keleta minuciu
- supjaustyti persikus kubeliais ir sedeti i puoda
supilti grietinele / kokosu piena
sudeti prieskonius
- leisti pavirti apie 5-10 min
- sudeti krevetes ir trumpai pavirti (neuzvirti, nes krevetes sukieteja)

Sia sriuba galima pertrinti - PRIES sudedant krevetes!

SKANAUS!!! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kelsey @ 2007 07 26, 17:16)
o kiek laiko virti tas krevetes? 4u.gif


Siaip labai priklauso kokias to turi krevetes! Jei saldytas ir lukstentas, tai jas praktiskai uztenka tik atitirpinti ir gali naudoti.
Dedant i karstus patiekalus tokias krevetes, ju nereiketu pervirti, nes jos labai greitai sukieteja ir pasidaro neskanios. Kazkur buvau radus informacijos, kad reiketu virti ne ilgiau kaip 5 minutes.

Jei jau nusipirkai svieziu kreveciu, tada jas reiketu apvirti vandenyje. Atmink, kad krevetes reikia deti i verdanti, siek tiek pasudyta vandeni. Maisant virti iki kol jos paraudonuos ir supiti i kiauraindi, kad nusivarvetu.

Patarimas: Krevetes lengviausiai lukstenti siltas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruliukas: 07 sausio 2008 - 21:01
Gal kas zino koki skanu receptuka sriubos is juros gerybiu 4u.gif
Atsakyti
noreciau padaryti kreveciu salotas. nusipirkau isvalytu saldytu tigriniu kreveciu. kaip suprantu jas reikia isvirti, ar ne??? kiek laiko? su kokiais ingredientais salotos butu skaniausios???
Atsakyti
QUOTE(Dimpolina @ 2008 02 06, 14:52)
noreciau padaryti kreveciu salotas. nusipirkau isvalytu saldytu tigriniu kreveciu. kaip suprantu jas reikia isvirti, ar ne??? kiek laiko? su kokiais ingredientais salotos butu skaniausios???

Krevetės verdamos labai trumpai, apie 3 min. Sumesti reikia į verdantį vandenį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatita: 06 vasario 2008 - 17:16