Noriu pasidalinti savo labai megstamu patiekalu:
KREVECIU SRIUBA
Reikes:
1 svoguno
1 skardines koncervuotu persiku puseliu
1 skardines pomidoru savose sultyse (apie 400 g)
150 ml grietineles plakimui arba kokosu pieno
220 g islukstentu saldytu kreveciu
1 valg. s. kario
trupucio aliejaus, druskos, pipiru, kajano pipiru
Paruosimas:
- susmulkinti svoguna ir pakepinti aliejuju
- sudeti kario prieskonius
supilti sultis nuo persiku
supilti pomidorus ir viska patroskinti keleta minuciu
- supjaustyti persikus kubeliais ir sedeti i puoda
supilti grietinele / kokosu piena
sudeti prieskonius
- leisti pavirti apie 5-10 min
- sudeti krevetes ir trumpai pavirti (neuzvirti, nes krevetes sukieteja)
Sia sriuba galima pertrinti - PRIES sudedant krevetes!
SKANAUS!!!
Papildyta:
QUOTE(Kelsey @ 2007 07 26, 17:16)
o kiek laiko virti tas krevetes?
Siaip labai priklauso kokias to turi krevetes! Jei saldytas ir lukstentas, tai jas praktiskai uztenka tik atitirpinti ir gali naudoti.
Dedant i karstus patiekalus tokias krevetes, ju nereiketu pervirti, nes jos labai greitai sukieteja ir pasidaro neskanios. Kazkur buvau radus informacijos, kad reiketu virti ne ilgiau kaip 5 minutes.
Jei jau nusipirkai svieziu kreveciu, tada jas reiketu apvirti vandenyje. Atmink, kad krevetes reikia deti i verdanti, siek tiek pasudyta vandeni. Maisant virti iki kol jos paraudonuos ir supiti i kiauraindi, kad nusivarvetu.
Patarimas: Krevetes lengviausiai lukstenti siltas