Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(gabciuka @ 2007 03 24, 14:24)
Parasysiu ir as savo recepteli labai jau skanu, kaip tik vakar su vyru daremes tai pavalgius rankas turejau nusiplaut iki alkuniu doh.gif  lotuliukas.gif Kilograma nelukstentu kreveciu sudedi y keptuve su trupuciu alyvuogiu aliejaus nedideli susmulkinta cili, kokias 5 skilteles trinto cesnako,pakepinti pora minuciu, tada uzpilti puodeli virinto vandens pagal skoni magi prieskoniu arba darzoviu sultinio, juoduju pipiru ,gera ziupsneli smulkintu petrazoliu,svogunu laisku ir daug krapu , dar pakepkit pora minuciu ir skanaus  thumbup.gif

nemoku gamint jūros gėrybių, bet labai noriu pamėgint, taigi šis patiekaliukas kaip tik man, būtinai pabandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 04 01, 20:56)
O iš virtų krevečių niekas negaminate?  g.gif


su virtomis krevetemis karat dareme kiausiniene. nu labai skanu gavosi thumbup.gif
essen.gif
Atsakyti
Man labai patinka midijos, tiesa, jas tik kavinėje valgydavau. Tai vienoje kavinėje nusižiūrėjau greitai pagaminamą patiekalą ir namie bandžiau pasigaminti. Reikia midijų (aš pirkau jas savose sultyse, bet galima, manau, ir šaldytas, tik reikės šiek tiek pavirti), svogunų, pomidorų padažo, čili pipirų, olandiško sūrio.
Pakepinau pjaustytus svogūnus, į keptuvę ir midijų įdėjau (nors nežinau, ar jas reikia papildomai kepinti), pipirų, druskos, sumaišiau su pomidorų padažu. Tada viską sudėjau į indelį, užbarsčiau tarkuotu olandišku sūriu. Šiaip šis patiekalas aštrokas, patiekiamas su šiek tiek paskrudintu paprastu batonu.
Namuose ne taip skanu išėjo, ne toks aštrumas kaip kavinėje. Tiesa, pipirinau kitais pipirais, ne čili.
Atsakyti
Merginos, o jūs perkat tik tas šaldytas kalmarų file? o gal kuri žinot, kaip tą tiesiog atšaldytą "su viskuo" tvarkyt?
Atsakyti
Gal jau buvo sitas receptas idetas - visos temos neskaiciau, bet mums jis begalo patiko, rekomenduoju thumbup.gif
Giedriaus troskintu kalmaru receptas Neturejom visu produktu, tai truputi improvizavom su idaru, bet buvo thumb_yello.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 23, 20:05)
Kažkada kažkur skaičiau, kad kalmarą reikia gaminti arba iki 4 minučių arba jau virš 20 minučių, priešingu atveju jis būna guminis g.gif 
Ta prasme manyčiau, kad jei naudosi kokiai mišrainei, tai virk ar kepink iki 4 min., o jeigu kokiam troškiny, tai tada virš 20 min. 4u.gif

Taip ir as skaiciau. Tai is pradziu pakepem tas 4 minutes, paragavom ir suabejojom ar tikrai iskepe.. g.gif nes skonis toks "zalias" pasirode. Taigi troskinom pusvalandi, va tada skonis nepriekaistingas thumbup.gif
Atsakyti
taip taip su kalmarais taip jau yra: jei pervire 10 min., reiks virt val, kad guniai nebutu.

siulau greita recepta is vaikystes, kuri valgom po siai dienai:


virtus kalmarus (g. b. konservai) supjaustyti kubeliais (zirnio dydzio);
per puse maziau nei kalmaru, supjaustyti kubeliais svoguna;
keptuveje apskrudinti svogunus;
suberti kalmarus ir min. pakepti;
tada ideti tomato ir viska ismaisius dar papakept (kad temperat. susilygintu)
vikas.

valgyt su duona thumbup.gif


karta nusipirkau didziuju kalmaru file, tai viriau nuo 10 min. iki 2 val., bet taip ir valgem guminius doh.gif doh.gif doh.gif . Man jie netiko, nes ju neperpratau per ta viena karta.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 11 20, 20:52)
Keptos krevetės su česnaku /grilyje/

Šviežių tigrinių krevečių 0,5 kg
Marinavimui:
Citrinų sulčių - 2 šaukštų
Alyvų aliejaus - 2 šaukštų
Trinto česnako - pagal skonį
Imbiero

Krevetes išdarinėkite - palikite tik uodegytes ir perpjaukite jas pusiau.
Ant krevečių užpilkite paruoštą marinatą.
Krevetes kepkite 3-5 min, palaistydami likusiu marinatu.
Nu ka čia dar...ai, pica su krevetemis ;D

man toks biški kvailas klausmas iškilo blush2.gif čia su ryžiais ar su bulvėm valgyt? blush2.gif ir koks tiktų garnyras? ar jokiu iš vis nedarot? blush2.gif
Atsakyti
Man patinka sis midiju patiekalas: midijas uzverdame su trupuciuku vandens,kol prasivers.Tada kiekviena kevaliuka atidarome ir sudedame graziai i lekste.Ant virsaus uzdedame padaza(sutarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,sukapotos petrazoles.pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus).Sis patiekalas visada papuosia sventini stala.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...
Atsakyti
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 27, 20:20)
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...


Man kažkaip užkliuvo tas pakelis sviesto g.gif ar tikrai jo tiek reikia? Nieko nuostabaus tada jei kelia potencija - va sustingsva pakelis sviesto ten kur reikia ir thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MiJo: 28 birželio 2007 - 11:04
QUOTE(MiJo @ 2007 06 28, 12:54)
Man kažkaip užkliuvo tas pakelis sviesto  g.gif  ar tikrai jo tiek reikia? Nieko nuostabaus tada jei kelia potencija - va sustingsva pakelis sviesto ten kur reikia ir  thumbup.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 27, 20:20)
Man labai patiko kreveciu sriuba.Receptas ne mano,bet tikrai liuks,kas megsta kazka tokio... mirksiukas.gif
Kilogramas saldytu nelukstentu kreveciu uzpili verdanciu vandeniu ir verdi apie 10 min.
vandens reikia,kad krevetes butu tik apsemtos.Isvirus sultini nupili,bet neispili(sultinys sriubai),krenetes isluksteni ir sudedi atgal i sriuba.Tada vel ant ugnies,uzvirini,idedi sviesto pakeli,kol issilydys,pipiriuku ir daug smulkintu krapu,druskos pagal skoni.Sriuba paruosta.Valgyti su kepintu krutonu(batonu).Galima is anksto prisidziovinti smulkinto batono kvadrateliu ir jais pagardinti pries patiekiant sriuba.Skanaus!
Girdejau,kad tokia sriuba labai sveika potencijai thumbup.gif ,taigi merginos palepinkit vyrus...

O kokias krevetes naudoti - ar tas, kurios jau išvirtos, ar ne?
Atsakyti