Įkraunama...
Įkraunama...

Krevetės, kalmarai ir kiti frutti di mare

QUOTE(GiedrikeB @ 2006 09 26, 09:48)
Sviezius moliuskus (is tikruju, tai Lietuvoje midijomis jie vadinami), nuplauname, nusveiciame "samaneles". Susmulkiname 6-8 skilteles cesnako. Pakepame jas ant alyvuogiu aliejaus (tik kol truputi pagels), ipilti puse stiklinytes balto vyno ir pomidoru pastos. Padaza pagardinti prieskoniukais (druskyte, pipiriukais, nors as dazniausiai dedu vegeta). Tada i keptuve suverciu moliuskus, uzdengiu, kad pasitroskintu. Troskinti, nuolat maisant, reikia tol, kol visos kriauklytes atsidaro. Taip pagaminti moliuskai buna labai skanus, bet svarbiausia, kad moliuskai butu sviezi, nes jei ne, tai jie tikrai nera skanus, ir net netinkami naudoti.
Papildyta:
Ir dar,  taip pat pagamintame padaziukyje galima troskinti virtas krevetes su kiautu. Laaabai skanu!!!  thumbup.gif

thumbup.gif thumbup.gif Va sito padaziuko moliuskams ir ieskojau thumbup.gif Rytoj butinai darysiu, nes abu su MB dievinam moliuskus cesnakiniame padaziuke essen.gif Tik darysiu ne su pomidoru pasta, o su grietinele, kaip ir starbee thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

mamos prašymu lendu pas jus kulinares ir labai prašau pagalbos biggrin.gif
yra dvi dėžutės konservuotų kalmarų, stovi jau kelis mėnesius ir bijau , kad dar puse metų prastovės. gal galit pasidalint kokiais receptukais ?
Būsime labai dėkingos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulkinas: 17 vasario 2007 - 22:59
QUOTE(astulkinas @ 2007 02 17, 22:59)
Sveiki  4u.gif

mamos prašymu lendu pas jus kulinares ir labai prašau pagalbos  biggrin.gif
yra dvi dėžutės konservuotų kalmarų, stovi jau kelis mėnesius ir bijau , kad dar puse metų prastovės. gal galit pasidalint kokiais receptukais ?
Būsime labai dėkingos  4u.gif

kokia misraine pvz su ryziais, porais bei kitom bet kokiom megstamom darzovem thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikutes!!!dievinu visokias juros gerybes thumbup.gif pavuzdziui krevetes galima labai paprastai pagaminti:ikaitintoje keptuveje pabarstai druskos,uzdedi krevetes su kiautu ir pakepi,kai pakepa viena puse,apverti ir pakepi kita puse,sudedi i lekste,apslakstai citrinos sultimis ir niam niam,valgai ir norisi dar!!! thumbup.gif pvz.su virtais ar marinuotais astunkojais galima pasigaminti labai paprasta patiekaliuka:supjaustai astunkoji griezineliais,sudedi i lekste vienu sluoksniu,pabarstai truputi druskos,astriosios paprikos milteliu ir uzpili alyvuogiu aliejumi,pasildai vos vos mikrobangineje ir SKANAUS!!!! ax.gif kalmarai:supjaustai zalius griezineliais,ziedeliai tokie gaunasi,juos pavolioji miltuose ir kepi kol pageltuonuoja aliejuje arba fitiurineje,poto apslakstai citrina-skanu!! 4u.gif
Atsakyti
Parasysiu ir as savo recepteli labai jau skanu, kaip tik vakar su vyru daremes tai pavalgius rankas turejau nusiplaut iki alkuniu doh.gif lotuliukas.gif Kilograma nelukstentu kreveciu sudedi y keptuve su trupuciu alyvuogiu aliejaus nedideli susmulkinta cili, kokias 5 skilteles trinto cesnako,pakepinti pora minuciu, tada uzpilti puodeli virinto vandens pagal skoni magi prieskoniu arba darzoviu sultinio, juoduju pipiru ,gera ziupsneli smulkintu petrazoliu,svogunu laisku ir daug krapu , dar pakepkit pora minuciu ir skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zydre @ 2003 11 22, 19:07)
Taure - nebloga ideja. Mano vaikinui maistas yra tik tada jeigu ten yra mesos, tai jauciu tokiso krevetes "sueitu". O kaip ta balta padaza padaryti?



Su krevetem valgomas populiariausias padazas vad. Mary Rose... Puse mojonezo, puse tomato padazo ir viska sumaisyti niam, niam... Ir beje as ju nei verdu nei kepu, zalias valgau lotuliukas.gif labai smagiai tarp dantu traska ax.gif
Papildyta:
As dar papasakosiu kaip skania sriubyte isvirt is tu visu juros gerybiu misinio, kur pardesi saldyti yra mirksiukas.gif Chowder'is vadinasi, nu kaip ir visom sriubelem reikia bulveles, morkeles svoguno bigsmile.gif Bulveles pirma uzkaiciam, tada, pakepam svoguna su morka ir tais visais astuonkojais biggrin.gif (tik tai pries tai atsildykit gerai ir vandeni nupilkit) nu ir viska i puoda paverdam thumbup.gif Pries pat pabaiga pilam grietineles, nu taip nemazai, kokia 300 - 400 ml., nu pokiuka gera ax.gif , uzverdam ir isjungiam... Tikrai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 03 25, 01:05)

As dar papasakosiu kaip skania sriubyte isvirt is tu visu juros gerybiu misinio, kur pardesi saldyti yra  mirksiukas.gif  Chowder'is vadinasi, nu kaip ir visom sriubelem reikia bulveles, morkeles svoguno  bigsmile.gif  Bulveles pirma uzkaiciam, tada, pakepam svoguna su morka ir tais visais astuonkojais  biggrin.gif  (tik tai pries tai atsildykit gerai ir vandeni nupilkit) nu ir viska i puoda paverdam  thumbup.gif  Pries pat pabaiga pilam grietineles, nu taip nemazai, kokia 300 - 400 ml., nu pokiuka gera  ax.gif , uzverdam ir isjungiam... Tikrai labai skanu  thumbup.gif


Labai skaniai skamba. bigsmile.gif Reiks pamegint thumbup.gif
Atsakyti
HELP!!!!!!
turiu vis dar gyva lobsteri (omara). Ka su juo daryti?
Kaip ji paruosti, kad butu skanu valgyti?
Atsakyti
O iš virtų krevečių niekas negaminate? g.gif
Atsakyti
As is virtu kreveciu darau salotas su ryziais.
1.virti ryziai
2.paprika
3.konservuoti saldus kukuruzai
4.marinuoti agurkeliai
5.virtos krevetes
6.druska
7.pipirai
8.majoneazas
9.o toliau viska ismaisyti ir NIAM NIAM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazulka5 @ 2007 04 01, 21:01)
As is virtu kreveciu darau salotas su ryziais.

Dėkui bigsmile.gif Reikės kada išmeginti thumbup.gif

O pietums negaminate? blush2.gif Nes aš vis bandau iš jų kokį troškinį padaryti, bet vis nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2007 04 01, 20:20)
HELP!!!!!!
turiu vis dar gyva lobsteri (omara). Ka su juo daryti?
Kaip ji paruosti, kad butu skanu valgyti?

Va radau truputi naudingos info cia. O cia visas gamybos procesas su foto bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti