QUOTE(Pilango @ 2014 12 10, 12:18)
O būtų sunku patikėti, kad psichologiškai galima pavargti nuo draugų ar giminių? Pvz. atvažiavo draugai/giminaičiai ir apsigyveno tame pačiame bute/name. Nepiktybiniai jie, problemų nekelia, į akis labai nelenda. Susitinki virtuvėje, vonioje, kartais drauge kur nors išeini, nes miestą parodyt reikia ir t.t. Ir taip gyvenat savaitę, dvi, mėnesį, du, metus. Ar nepradėtų varginti?
Manau, panašiai yra ir šioje situacijoje. Tik tiek, kad jei aprašytoje situacijoje sulauktum visuomenės supratimo ir palaikymo (nes dėl kokių nors priežasčių negali prašyti svečių išsikraustyti), tai šioje - tik pasipiktinimo: kaip drįsti blogai jaustis turėdama tokį gerą gyvenimą. Kaip tu gali nemylėti savo vaikų, aš gi savo taip myliu. O kai prisideda nepasitenkinimas savimi pavadintas "kodėl negaliu jausti(s), kaip turėčiau", visai nefaina.
Manau, panašiai yra ir šioje situacijoje. Tik tiek, kad jei aprašytoje situacijoje sulauktum visuomenės supratimo ir palaikymo (nes dėl kokių nors priežasčių negali prašyti svečių išsikraustyti), tai šioje - tik pasipiktinimo: kaip drįsti blogai jaustis turėdama tokį gerą gyvenimą. Kaip tu gali nemylėti savo vaikų, aš gi savo taip myliu. O kai prisideda nepasitenkinimas savimi pavadintas "kodėl negaliu jausti(s), kaip turėčiau", visai nefaina.
palyginimas kvailas. lygint giminaicius su savais vaikais
ar zinodama, kad giminaiciu ilgas sveciavimasis gali sukelti tokius jausmus, ryztumeis vistiek juos kviestis? a vdrug tokie jausmai nekamuos ir viskas bus ok.? sioje situacijoje rizikuoti galima. bet ne tik su savo ir savo vaiku gyvenimu. jeigu vaikai nebuvo tavo didziausias noras, neturi to motinisko instinkto, gimdyk viena, na du. bet kam rizikuoti ir tureti daugiau, kai pati aiskiai supranti ir pasakai, kad vaiku nenorejai, gimdei del vyro ir kitu
Papildyta:
QUOTE(__snowflake @ 2014 12 10, 12:48)
Ir aš turiu tokį pavyzdį netoliese. Bet kas turintis nors kiek proto mato visišką mamos nenuoširdumą ir apsimestinį rūpestį vaiko atžvilgiu.
ir vaikai ta labai jaucia. gal maziukai ne, bet ankstyvojoj paauglystej jau ima viska suprasti. guodziasi bendraamzem draugem, pavydi ir nori tokios mamos, kaip drauges.