Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

Visų pirma ta diskusija apie keliones su kūdikiais juokinga tuo, kad atrodo, jog pagal kai kurias, tie kūdikiai bus kūdikiais kokius 20 m., todėl jokiu būdu negalima gyvenime padaryti ,,ramesnės '' pertraukėlės, o keliauti, keliauti, keliauti... biggrin.gif Jei žmogus , dabartinio greito tempo laikotarpyje, neturi supratimo, kad jo gyvenime gali būti, o gal ir labai reikalingi ramesni periodai, tai net nežinau. smile.gif Atrodo, kad jau jei 1 m. kažur neiškeliausi arba išvažiuosi tik trumpiau, pav. mūsų pajūris, tai viskas, galas, baisu, žlugęs gyvenimas biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2015 01 17, 22:45)
Blogai tuo, kad jei jau esi mama, tai būk maloni, sėdėk tarp keturių sienų du-keturis-šešis metus, čia kaip minimum, o gal ir ilgiau (priklausomai nuo vaikų skaičiaus ir požiūrio).  Jokių kavinių, jokių pramogų, jokių kelionių - motinystė juk turi būti ištisinė, nepertraukiama auka.

Matai juokingiausia, kad tu pati ir gyveni tą ,,ištisinės motinystės aukos gyvenimą''. biggrin.gif Pas tave arba juoda , arba balta. Nieko kito nėra. Tavo supratimu arba sėdėk su vaikais, šitą dalyką tu ironizuoji visada, arba eik visur su vaikais, šitą dalyką labai aukštini ir manai, kad tai labai gerai . O bent jau pas mane auginant vaikus yra/buvo visko, buvo- SU vaikais, BE vaikų, DĖL vaikų, TIK DĖL vaikų, TIK DĖL savęs ir t.t. Kaip sakant buvo trečias variantas visą gyvenimą. biggrin.gif Jei kavinė su vaikais, eini su jais, jei ne, eini su vyru ar drauge, jei balius su vaikais eini su jais, jei ne , jie namusoe, ir pramogos lygiai taip pat , skirtos vaikams, skirtos suaugusiems, ir kelionės taip pat. Ar būtina KASMET keliauti su vaikais? Kodėl negalima pav. vienus metus su vaikais, kitus tik tėvai vieni, arba pav. mama su drauge? Ar yra toks variantas pas tave? Pav. šiemet gal keliausi be vaikų? Jei ne , tai kodėl?
Kodėl ironizuojant reikia sakyti, jokių kavinių, pramogų, kelionių, turint galvoje, kad jei jau ne su vaikais, tai niekur, aš tai pasakyčiau kitaip, visur reikia eiti, bet ar būtina temti visur vaikus, kodėl pav. trijų menesių kūdikį auginati mama, negali į kavinę nubėgti su drauge (vyru), į koncertą, į baseiną ir t.t. Tokio varianto tu net nesvarstai. biggrin.gif O su kūdikėliu irgi galima eiti pav. lauko kavinukėj, parkuose, pajūris, ir kt. daugybę vietų.

Subjektyvi, Rasma pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 19, 10:01)

Matai juokingiausia, kad tu pati ir gyveni tą ,,ištisinės motinystės aukos gyvenimą''.  biggrin.gif

Nei tu žinai, kaip aš gyvenu, nei ką -sprendi pagal savo pačios susikurtus vaizdinius ir tiek 4u.gif
Ir nelabai pagauni, apie ką mes čia.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 01 19, 12:56)
Nei tu žinai, kaip aš gyvenu, nei  ką -sprendi pagal savo pačios susikurtus vaizdinius ir tiek  4u.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Aišku, kad nežinau, aš tik susidarau nuomonę , iš to ką rašai forume. Nebent tu gyveni visai kitaip negu rašai. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 19, 14:00)
biggrin.gif  biggrin.gif
Aišku, kad nežinau, aš tik susidarau nuomonę , iš to ką rašai forume. Nebent tu gyveni visai kitaip negu rašai.  4u.gif  smile.gif

Nerasanciojo problema kad skaitytojas tik tiek geba izvelgti.
Labai keistos tamstos rasanciajam pretenzijos ir abejones juo, poreikis brukti savasias asmenines izvagas, kaip rasanciojo. Is serijos - paneik mano fantazijas.

Skaitydama flight mintis, nematau jokiu priestaravimu, o logiska minciu pateikima, be asmeniskumu.
Cia jus daugiau norit pritemti josios gyvenima prie jusu poreikio ji iskraipyti, suteikiant negatyvu atspalvi, nes jis neitlepa i tamstos stereotipini vaizdeli.

QUOTE(Rasma @ 2015 01 19, 03:07)
Kiekviena šeima turi savo požiūrį, tad jei gali išsakyti tą požiūrį vieni, kodėl jau negali kiti?

O kas draudzia ta nuomone issakyti? Klausimas kaip ji issakoma. Kitas poziurio pateikimas neipareigoja kito gyvensenos pasirinkima menkinti is serijos - neatsakingi, egoistai ir t.t. Cia reik suprasti svarus argumetas diskusijoje? Kokiais gi svertais matuosime atsakinguma?

Niekada nevedziau ir nevesiu augintiniu i parduotuve, beje kaip ir vaiku, nes manau kad jiems ten ne vieta, niekada neaukojau ir neaukosiu savo gyvenimo vaikam, nes zodis auka ir vaikai man nesusije, tai gyvenimas, mano gyvenimo dalis ir t.t. ir t.t. O savo gyvenimo as nepreparuoju, o priimu kaip duotybe, todel vaikai yra neatsiejama mano, o as ju dalis, neisskiriant kuryba-darba, ir kitus poreikius.

Bet jokiu budu, kokia as bebuciau arogantiska bjaurybe, kiti zmones, kurie gyvena kitaip nei as, mano vertinimu nebus nei blogesni nei geresni uz mane. Nes gerbiu ju pasirinkima, o pagarba ir numano, kad neatsiranda poreikio kito alternatyvu poziuri menkinti, kitaip tariant itakoti negatyviu savo poziuriu kito zmogaus oruma. Galimai kam nors toks vertinimas kaip egositai, abejingi, vaiku poreikiais nesirupinantys tevai yra komplimentas, man gi priesingai. Ypac kai tos isvados yra NEPAGRISTOS, o jei pagristos tai subjektyviom asmeninem nusotatom. Bet ar tai yra faktas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 sausio 2015 - 13:42
QUOTE(flight @ 2015 01 19, 11:56)
Nei tu žinai, kaip aš gyvenu, nei  ką -sprendi pagal savo pačios susikurtus vaizdinius ir tiek  4u.gif

Kadangi man giliai nusisikt ant visuomenes poziurio i motinyste, pirma kelione su jauniausiu buvo kai jam buvo 3 men., antra kelione buvo kai jam buvo 1,5 metu. Ar man reikejo ji laikyt namie ir kartu visus kitus iskaudinti ir laukti kol atsiras kazkokios uzuomazgos atminciai i ateity? O kur tuo tarpu vyresnio vaiko troskimas keliauti?
Ir va, pziurejau, mes keliaujam daug. Atostogos yra sventas reikalas ir keliaujam visi. Ir visada. Ir nei vienas dar nezirzejo, kad nevaziuos ar neskirs. Tik pasakyk, kad ruosiames kazkur -visi lagaminai traukiami ir ruosimasi kur varysim. Sodyba vasarai? Niekam neidomu, nes ten antri namai vasara.
Ar as turiu kazka daryti / nedaryti, nes vaikas auga? Na taip, bet pas mus jau viens uzaugo. Belieka tik palydeti tinkamai i suaugusiu pasauli. Visuomene ivertins tavo auka? Ne. Niekam tu neidomi. Svarbiausia, kad kitiems poilsiaujantiems baruose ar lauko kavinese tavo atzalos nemaisyti alaus degustuoti.
Skaitauir lengvas juokas ima. Taip, as - bloga mama.Nesedziu 24 val. palei vaiko lovyte ir nesluostau kiekvieno snarglio.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 01 19, 13:16)
O kas draudzia ta nuomone issakyti? Klausimas kaip ji issakoma. Kitas poziurio pateikimas neipareigoja kito gyvensenos pasirinkima menkinti is serijos - neatsakingi, egoistai ir t.t. Cia reik suprasti svarus argumetas diskusijoje? Kokiais gi svertais matuosime atsakinguma?

Aš neprivalau savo nuomonę pateikti skaniai ir dar, kad kažkam su ja įtikčiau. Nuomone ir lieka nuomone, tokia kokia yra. Jei man atrodo durnu poelgiu temptis vaiką į Pakistaną, tai ir sakysiu taip biggrin.gif Aš menkinu vienus dalykus, jūs - kitus, tad kame skirtumas?

Aš gyvenu kaip Aimėja rašė dėl vaikų, dėl savęs, tik dėl vaikų ir t.t. Visokeriopai. Bet taip, vaikų poreikiai (ypač kol jie yra maži ir labiausiai priklausomi nuo tėvų) yra labai svarbūs.

Atsakingumo svertai, manau, visuotinai pripažįstami ir net vaiko teisių konvencijose išsakomi. Pamatinis vaiko teisių apsaugos principas - vaiko interesų viršenybės biggrin.gif Ko ne svertas tėvams ir institucijoms?

Atsakyti
Oi, yra tokiu tevu kur tampo vaikus paskui save net kai patys vaikai jau nuo to pervarge. Teko vaziuoti traukiniu kur sedejo porele su trim vaikais. Kiek teko is ju pokalbio isgirsti patys prisipazino kad kelias dienas tamposi ir duodasi po kelis miestus per visokiausius renginius del ko seniai buvo namie. Vienas ju vaikas is nuovargio atsiremes i langa, kitas turbut aktyvesnis kad jam nuobodu jis lakso rekauja mosikuoja sokineja nuo sediniu ant grindu, tevai susinervine sako 'sesk prie seses ir pazaisk su ja' o ta sesuo atiremus matos nieko nebenori tik ramiai pailset.. Dar buvo kudikis kuris visa laika reke ir reke, kad ir ka tevai darytu... Ir taip visa kelione kelias valandas.... Atvirai gaila vaiku.

Dar atsimenu atveji, bet cia jau ne labai i tema turbut. Vaziavome is sventosios i sostine ir sedejo mama su kudikiu kuris irgi visa laika klyke, niekaip nepavyko jo nuraminti. Ir per sustojima pailseti/nueiti i toleta ttt viena moteris sedejusi uz tos mamos su klykianciu vaiku sake, jog mate kaip per ta motinos kakla vaiksto pilna uteliu, blusu ir turbut del to tas vaikas ir spiegia nes ji kandzioja/niezti... Galvoju, kitoj saly jau seniai butu iskviestos vaiku teises...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 01 19, 17:47)
Aš neprivalau savo nuomonę pateikti skaniai ir dar, kad kažkam su ja įtikčiau. Nuomone ir lieka nuomone, tokia kokia yra. Jei man atrodo durnu poelgiu temptis vaiką į Pakistaną, tai ir sakysiu taip biggrin.gif Aš menkinu vienus dalykus, jūs - kitus, tad kame skirtumas?

Aš gyvenu kaip Aimėja rašė dėl vaikų, dėl savęs, tik dėl vaikų ir t.t.  Visokeriopai. Bet taip, vaikų poreikiai (ypač kol jie yra maži ir labiausiai priklausomi nuo tėvų) yra labai svarbūs.

Atsakingumo svertai, manau, visuotinai pripažįstami ir net vaiko teisių konvencijose išsakomi. Pamatinis vaiko teisių apsaugos principas - vaiko interesų viršenybės biggrin.gif Ko ne svertas tėvams ir institucijoms?

1. Konkreciai, jei sakote A prasyciau pasakyti ir B, kokius as dalykus menkinu? O kas sake kad reikia vynioti i vata? Negi sunku parasyti argumenta nemenkinant asmenu pasirinkima?

2. O kas is cia pasisakiusiu sake kad vaiko poreikiai nera svarbus?
Galimai kazkas is cia essanciu juos per dem sureiksmina? O gal per dem supaprastina. Gali gi buti ir tai? Nors mano galva vaiku poreikiai cia ne prieko, cia savo poziurio sureiksminimas, kuris labiau itakoja vertinima.

3. Ir koki konvencijos punkta pazeidzia tevai keliaujantys su mazameciais vaikais? Ar einantys dirbti darba? Jei taip butu, jie butu patraukti atsakomyben.

Vadinasi, eilinis bandymas manipuliuoti vaiku teisemis, kad pateisinti savo pasirinkima.

QUOTE(Ramune8 @ 2015 01 19, 17:52)
Oi, yra tokiu tevu kur tampo vaikus paskui save net kai patys vaikai jau nuo to pervarge. Teko vaziuoti traukiniu kur sedejo porele su trim vaikais. Kiek teko is ju pokalbio isgirsti patys prisipazino kad kelias dienas tamposi ir duodasi po kelis miestus per visokiausius renginius del ko seniai buvo namie. Vienas ju vaikas is nuovargio atsiremes i langa, kitas turbut aktyvesnis kad jam nuobodu jis lakso rekauja mosikuoja sokineja nuo sediniu ant grindu, tevai susinervine sako 'sesk prie seses ir pazaisk su ja' o ta sesuo atiremus matos nieko nebenori tik ramiai pailset.. Dar buvo kudikis kuris visa laika reke ir reke, kad ir ka tevai darytu... Ir taip visa kelione kelias valandas.... Atvirai gaila vaiku.

Dar atsimenu atveji, bet cia jau ne labai i tema turbut. Vaziavome is sventosios i sostine ir sedejo mama su kudikiu kuris irgi visa laika klyke, niekaip nepavyko jo nuraminti. Ir per sustojima pailseti/nueiti i toleta ttt viena moteris sedejusi uz tos mamos su klykianciu vaiku sake, jog mate kaip per ta motinos kakla vaiksto pilna uteliu, blusu ir turbut del to tas vaikas ir spiegia nes ji kandzioja/niezti... Galvoju, kitoj saly jau seniai butu iskviestos vaiku teises...

As galeciau aibes pateikti pvz. kai 24 valandas per para sedinti su vaikais mama-tevas ir neaukleja vaiku, piktnaudziauja alkoholiu ir t.t. Tai neva turetu parodyti, kokia yra degradacija sedejimas su vaikais namuose, kaip tai zalinga.

Tik klausimas, ar yra prasme pateikineti tokius pavyzdzius kaip atsaka i jusu parinkta pavyzdi, samoningai issirinkus asocialiu tevu kategrorija, tam kad sumenkinti grupe pavyzdingu tevu, kurie rupinasi savo vaikais, vien todel, kad jie sesliai gyvena, ar kad as nepritariu tokiam gyvenimo budui. Nors asmeniskai sesliai auginau savo vaika, bet puikiai suvokiu, kad dabartiniai laikai, galimybes, kuriu as neturejau suteikia tevam ir vaikam daugiau galimybiu, kuriom jie ir naudojasi. As albai dziaugiuosi kad jie sugeba keliauti su vaikais.

Nereikia nusiristi iki "bobiskos" argumentacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 sausio 2015 - 17:37
QUOTE(Ramune8 @ 2015 01 19, 17:52)

Būtų įdomu diskutuoti, jeigu būtų kalbama apie save, savo patirtį. Ar bent jau gerai pažįstamų žmonių. O, čia tiesiog pletkai apie žmones matytus traukiniuose, autobuse doh.gif Kokie greiti žmonės kitus nuteisti ir nematyti savęs. unsure.gif
Atsakyti
Visu pirmai - as uz keliavima su vaiku.
Antra - nebutina nuvarginti savo vaiku, norint suprast, kad jie pavargsta ir ne kiekvienam individualiai patinka/istveria keliones + cia kalbejau apie tuos, kurie tamposi vaikus paskui save net kai mato, kad jiems blogai. Nereik neigt, kad tokiu nera.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti