Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 01 18, 13:26)
Kartais, nerašau visuomet, bet kartais susidaro toks įspūdis, kad tos visokios "mandros" kelionės, ekstrymai yra lyg dar vienas pasirodymas prieš kitus, tokia forma. Nes nei ten tiek to akiračio plėtimosi, nei malonumo, nei patogumo, vienas vargas ir tiek. Nei tas vaikas ten į temą, nei tėvai temoj. Jei tai organiškai natūraliai įsipaišo į gyvenimo būdą, kad žmonės tuo gyvena, nesvarbu kas tai būtų, tada taip. Bet va tenka matyti, kai iki tol niekas nieko, o vos pagimdė, tuoj atsiranda masė "reikalų", kažkokios deklaracijos "visuomenei". Na kaip tie atsivertimai, tai iš kitos serijos. Tokis pižoniškumo aktyvios stadijos pasireiškimas.

O man asmeniskai mandru kelioniu nera, jei zmones nori ir gali pamatyti tai saunu ir tame nera nieko mandro biggrin.gif
Mes jau keliaujame ne del pamatymo ar pazinimo, bet del poilsio ir tai jau musu gyvenimo budas tapes. Man asmeniskai nera skirtumo ar europa ar azija ar amerika. Kelionems ruosiamasi panasiai, maista gali rasti bet kur pagal poreikius ir nebutinai nacionaliniai patiekalai.
Del skrydzio kenkimo nezinau tai nediskutuosiu nes tikrai nesu skaicius jokiu moksliniu straipsniu. O del uugulusiu ausu tai ne tik vaikai mazi klykia, tai priklauso nuo pilotu kaip.leidziasi ar kyla. Maniske miegojo, siaip soskiuka turejom ir gerti pasiruose. Biskas praejo puikiai ir su mielu noru skrisciau dar kur nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pegoti @ 2015 01 18, 13:41)
as sprendziau pagal save - jei mane, visai mazute ar kudiki, tevai butu vezesi i ivairias uzsienio salis, as jiems buciau to gyvenime neatleidus - ar negalejo palaukt, kol busiu pakankamai didele, kad prisiminciau.  biggrin.gif nes kaip ir savaime suprantama, kad, pvz., du kartus po JAV / Azija gal jau nespesi / neisgalesi gyvenime pakeliaut.

O tėvai neturėjo teisės pakeliauti, pasaulio pamatyti, dėl savęs pačių? Ar visos kelionės būtinai turi būti orientuotos tik į vaiką?
gerai, jei vaikų tik vienas, tada ir luktelti galima. O jei kaip pas mane- jų trys? Vyresnėliai jau paauginti, jau galima būtų, teoriškai, į visokias amerikas azijas suskraidyt, o štai mažiukas juk neprisimins - ups, dar dešimt metų laukiam...O aš jau toli gražu ne jauna mama, po dešimties metų gali ir visai keliauti nebesinorėti.

Aš savo tėvams, priešingai, esu dėkinga, kad keliavo su kūdikiu. Jie šaunuoliai, ir patys pasaulio pamatė, ir vaikams kelionių meilę įkvėpė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 sausio 2015 - 12:46
QUOTE(flight @ 2015 01 17, 22:45)
Saulė, jūra, vitaminas D natūralia forma. Bet vėlgi, Pagyvenus, tu klausi vaikocentriškai - lyg savaime suprantama būtų, kad jei jau visa, tarkime,  penkių asmenų šeima keliauja, tai jie tą daro TIK DĖL vienintelio jos nario, kūdikio. O iš tiesų, šeima keliauja, nes mėgsta keliauti, o kūdikis, kaip šeimos dalis - keliauja kartu, jam sudaromos sąlygos , kad galėtų kuo geriau prisitaikyti ir jaustis toje kelionėje. Ir tiek.

O jeigu pažiūrėjus į situaciją iš kito taško?
Aš nemėgstu išvažiuoti iš namų, nemėgstu nakvoti svetimoje vietoje. Jokie kelionės įspūdžiai ar atostogų malonumai man nekompensuoja to diskomforto. Gimus vaikui "aplinkos spaudžiama" vykom dviem savaitėm atostogauti į lietuvos pajūrį pirmą kartą kai vaikui buvo devyni mėnesiai, paskui dar kartą po metų. Nes kaip gi kitaip, gi VISI geri tėvai kasmet veža vaikus prie jūros. Gi saulė, vitaminas D, jodas. Vyrui viskas buvo OK su tom atostogom. Vaikui tokio amžiaus kai po to ramiai apsvarsčiau, mano supratimu jokio skirtumo. O štai man buvo blogai. Tada aš pirmą kartą rimtai apgalvojau kur visgi yra priežastys to vadinamo "aplinkos spaudimo" ir kad demokratinis principas mažumai prisitaikyti prie daugumos šeimoje netinka.
Ir mano supratimu, kai pasirenki elgtis taip kaip tau patogu ir įprasta, vieniems garsiau, kitiems tyliau bet kirba vidinis klausimas, ar toks mano pasirinkimas yra geras artimiesiems. Ir jis "gaudo" iš aplinkos bet kokį signalą, kad šalia esančiam gali būti negerai. Nes jeigu to sąžinės balso, raginančio atsižvelgti į artimą, nebūtų, bet kuris silpnesnis ir negslintis už save pastovėti būtų sutryptas. Tai ir sudaro tą "aplinkos spaudimą", kuris verčia apmastyti savo pasirinkimus ir atsižvelgti į kitus.
O jei visgi eini prieš savo norus ir įpročius ir taikaisi prie kitų, tada jautiesi šūdinai ir vidinės antenos gaudo iš aplinkos signalus, kad va artimiesiems tokia "auka" labai reikalinga ir tas savęs spaudimas ir aukojimas yra prasmingas.
Ir, manau, kad mes turėtume būti dėkingi už tai, kad kiekvienu atveju žmoguje veikia filtras, kuris aplinkoje surenka jam aktualią informaciją. Tik reikia ne piktintis, neigti ar aklai sutikti, o apgalvoti kiek tai, kas vyksta su kitais, atitinka konkrečiai mano situaciją ir, jei reikia, koreguoti savo pasirinkimus.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 18, 13:46)
Tada aš pirmą kartą rimtai apgalvojau kur visgi yra priežastys to vadinamo "aplinkos spaudimo" ir kad demokratinis principas mažumai prisitaikyti prie daugumos šeimoje netinka.

Taip, tai buvo tas pats spaudimas, apie kurį rašiau anksčiau. drinks_cheers.gif "Vaikui REIKIA kelionių, geri tėvai privalo nuvežt prie jūros", ir "Vaikui kenkia kelionės, geri tėvai PRIVALO sėdėti namuose su vaiku iki tam tikro amžiaus" - tai yravienas ir tas pats spaudimas.

Nekalbu apie atvejus, kai dėl vaiko ligos reikalngas tam tikras (jūros, kalnų) oras, sanatorijos ir pan., tada jau nieko nepadarysi. Bet, kitais atvejais, klausiu dar kartą - ar verta visą šeimos gyvenimą orientuoti, centruoti tik į vaiką? Ne vaikui reikia ar nereikia, bet keliaujama su vaiku, arba nekeliaujama su vaiku (tuomet laikas leidžiamas kažlkaip kitaip ir tikiu - ne ką prasčiau). Spaudimo esmė ir yra tie geros tėvystės standartai ir apribojimai, kurie gal ne visai adekvatūs ir reikalingi.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 18, 12:46)
Aš nemėgstu išvažiuoti iš namų, nemėgstu nakvoti svetimoje vietoje. Jokie kelionės įspūdžiai ar atostogų malonumai man nekompensuoja to diskomforto. Gimus vaikui "aplinkos spaudžiama" vykom dviem savaitėm atostogauti į lietuvos pajūrį pirmą kartą kai vaikui buvo devyni mėnesiai, paskui dar kartą po metų. Nes kaip gi kitaip, gi VISI geri tėvai kasmet veža vaikus prie jūros. Gi saulė, vitaminas D, jodas. Vyrui viskas buvo OK su tom atostogom. Vaikui tokio amžiaus kai po to ramiai apsvarsčiau, mano supratimu jokio skirtumo. O štai man buvo blogai.  Tada aš pirmą kartą rimtai apgalvojau kur visgi yra priežastys to vadinamo "aplinkos spaudimo" ir kad demokratinis principas mažumai prisitaikyti prie daugumos šeimoje netinka.

Tau nepatinka kelionės, tau jos sukelia diskomfortą - ne vaikui.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 01 18, 12:45)
O tėvai neturėjo teisės pakeliauti, pasaulio pamatyti, dėl savęs pačių? Ar visos kelionės būtinai turi būti orientuotos tik į vaiką?
gerai, jei vaikų tik vienas, tada ir luktelti galima. O jei kaip pas mane-  jų trys? Vyresnėliai jau paauginti, jau galima būtų, teoriškai, į visokias Jav, o šati mažiukas juk neprisimins - ups, dar dešimt metų laukiam, o aš jau toli gražu ne jauna mama, po dešimties metų gali ir visai keliauti nebesinorėti.

Aš savo tėvams, priešingai, esu dėkinga, kad keliavo su kūdikiu. Jie šaunuoliai, ir patys pasaulio pamatė, ir vaikams kelionių meilę įkvėpė.

savo tevus tik kaip pavyzdi pasakiau, cia tik pamastymas teorinis, nieko bendro su mano tevais neturintis biggrin.gif
o mes keliavom siek tiek vieni, kol vaikas buvo mazas. uzaugo - keliaujam kartu. dabar norejau parasyti, kad keliones neorientuotos i vaika, bet geriau pagalvojus mano visos keliones orientuotos i vaika - tuo, kad as manau, kad geriausia kelione vaikui yra pazintine kelione, nes noriu parodyti pasauli. muziejus, kalnus, miestus, vienuolynus, papudimius, vandens parkus, parduotuves, viska. del to ir sakau, kad didesnes keliones atidejom, nes, tarkim, po JAV keliaudama su vyresniu vaiku as jam galiu parodyti ir papasakoti daug daugiau, nei su mazu. na, nezinau, ar mane supratot ax.gif
bet jusu visai kitokia seimos sudetis, todel jus irgi visiskai teisi pasipiktindama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2015 01 18, 13:20)
Teko ziureti laida per lrt,kalbejo vaiku psichaitre.Deja,pavarde neuzfiksavu,na ir temasukosi butent apie keliones lektuvu su mazameciais vaikais.
Pasak jos,vaikui iki 5m. nereiketu skristi lektuvu,nes tai kenkia jo nervu sistemai.Ji akcentavi,kad jei tevai negali atsisakyt lektuviniu kelioniu,tagu tada paliekavaika auklei,mociutei ir pan.,o patys skraido.
Taip pat buo kalbea ir apie maziuku,iki 2m. patiriama diskomforta del slegio kitimu,kad jauciamas skusmas ausytese.
Sakysit,galima zindyt kol kyla lektuvas.Taip,bet kiek teko skrist,butent tie metinukai rekia kaip skerdziami vos tik lektuvasnuo zemes atplysta.

Visame pasaulyje žmonės skraido visur. Nebūtinai į egzotiškas keliones. Jei tai būtų taip kenksminga ar žalinga ar pavojinga, tikrai niekas neleistų mažučiukų į lėktuvus, kaip beje ir nėščiųjų nepriima nuo 7 nėštumo mėnesio be gydytojo pažymos.

O, ausytes skauda ne tik vaikučiams. MB beveik visada ir net labai skauda ausis. Ir, net porą dienų po to, būna blogai girdi, ausys užgultos būna.

QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 18, 13:46)
Aš nemėgstu išvažiuoti iš namų, nemėgstu nakvoti svetimoje vietoje. Jokie kelionės įspūdžiai ar atostogų malonumai man nekompensuoja to diskomforto. Gimus vaikui "aplinkos spaudžiama" vykom dviem savaitėm atostogauti į lietuvos pajūrį pirmą kartą kai vaikui buvo devyni mėnesiai, paskui dar kartą po metų. Nes kaip gi kitaip, gi VISI geri tėvai kasmet veža vaikus prie jūros. Gi saulė, vitaminas D, jodas. Vyrui viskas buvo OK su tom atostogom. Vaikui tokio amžiaus kai po to ramiai apsvarsčiau, mano supratimu jokio skirtumo. O štai man buvo blogai.  Tada aš pirmą kartą rimtai apgalvojau kur visgi yra priežastys to vadinamo "aplinkos spaudimo" ir kad demokratinis principas mažumai prisitaikyti prie daugumos šeimoje netinka.
Ir mano supratimu, kai pasirenki elgtis taip kaip tau patogu ir įprasta, vieniems garsiau, kitiems tyliau bet kirba vidinis klausimas, ar toks mano pasirinkimas yra geras artimiesiems. Ir jis "gaudo" iš aplinkos bet kokį signalą, kad šalia esančiam gali būti negerai. Nes jeigu to sąžinės balso, raginančio atsižvelgti į artimą, nebūtų, bet kuris silpnesnis ir negslintis už save pastovėti būtų sutryptas. Tai ir sudaro tą "aplinkos spaudimą", kuris verčia apmastyti savo pasirinkimus ir atsižvelgti į kitus.
O jei visgi eini prieš savo norus ir įpročius ir taikaisi prie kitų, tada jautiesi šūdinai ir vidinės antenos gaudo iš aplinkos signalus, kad va artimiesiems tokia "auka" labai reikalinga ir tas savęs spaudimas ir aukojimas yra prasmingas.
Ir, manau, kad mes turėtume būti dėkingi už tai, kad kiekvienu atveju žmoguje veikia filtras, kuris aplinkoje surenka jam aktualią informaciją. Tik reikia ne piktintis, neigti ar aklai sutikti, o apgalvoti kiek tai, kas vyksta su kitais, atitinka konkrečiai mano situaciją ir, jei reikia, koreguoti savo pasirinkimus.

Bet, kam kaltinti aplinką dėl tavo paties pasirinkimo. Juk ne aplinka tave ištempia kažkur, tu pati nusileidi ir nusprendi prisitaikyti prie tos aplinkos.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 18, 14:00)
Tau nepatinka kelionės, tau jos sukelia diskomfortą - ne vaikui.

Man jos nepatiko ir kai buvau vaikas, bent jau nuo to amžiaus, kai prisimenu. Tiesiog dabar aš jau galiu suprasti kas ir kodėl blogai ir kai ką keisti, su kai kuo susitaikyti. Kai buvau vaikas nei aš gebėjau paaiškinti, kas man yra, nei pati tai išspręsti.

Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 16:09)
Kaip jau rašiau, norint atsižvelgti į vaiko poreikius pradžiai reikia juos žinoti. Nesutrikusios raidos penkiamečiui tikrai nereikia nei sulčių girdyti, nei maitinti tarp valgių. Tas penkiametis lygiai kaip į egzotinę kelionę vežamas pusės metų kūdikis yra priversti prisitaikyti prie tėvų pasirinkimų. Nors toks pasirinkimas jiems ne tik kad nereikalingas, bet net sakyčiau trukdantis ir žalingas.

Labai pritariu smile.gif
Mazam vaikui, kudikiui reikia ramybes, tam tikro rezimo. O kai tevai neturi sieloje ramybes, iesko pramogu, kompaniju, bega is namu, tai ir vaikui tos ramybes neduoda.
Svarbu del ko tevai i tas keliones vaziuoja. Vieni is gobsumo (pamatyti, paskanauti, apsipirkti), kiti is pavydo (nes visi vaziuoja, visi jau buvo), o kazkas nes siela nerami, iesko ko nepamete, saves neranda, savo vietos neranda. Mazam vaikui bet kuriuo atveju blogai. Atlaiko tie vaikai, jei gyventi nori smile.gif kur gi jie dings.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 01 18, 14:17)
Vis7 nėštumo mėnesio be gydytojo pažymos.

O, ausytes skauda ne tik vaikučiams. MB beveik visada ir net labai skauda ausis. Ir, net porą dienų po to, būna blogai girdi, ausys užgultos būna.

Cia jusu toks argumentas?
Matot,skirtumas tik toks,kad jusu vyras gali pats rinktis,keliaut ir patirt diskomforta ar likt namie ir jaustis gerai.O va metinukas pvz.tokios pasirinkimo galimybes neturi,jis visiskai nu tevu siuo atveju prikllausomas,nuo ju malones,jusprendimo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2015 01 18, 14:58)
Labai pritariu  smile.gif 
Mazam vaikui, kudikiui reikia ramybes, tam tikro rezimo. O kai tevai neturi sieloje ramybes, iesko pramogu, kompaniju, bega is namu, tai ir vaikui tos ramybes neduoda.
Svarbu del ko tevai i tas keliones vaziuoja. Vieni is gobsumo (pamatyti, paskanauti, apsipirkti), kiti is pavydo (nes visi vaziuoja, visi jau buvo), o kazkas nes siela nerami, iesko ko nepamete, saves neranda, savo vietos neranda. Mazam vaikui bet kuriuo atveju blogai. Atlaiko tie vaikai, jei gyventi nori  smile.gif  kur gi jie dings.

swoon.gif swoon.gif swoon.gif

QUOTE(gustika @ 2015 01 18, 15:18)
Cia jusu toks argumentas?
Matot,skirtumas tik toks,kad jusu vyras gali pats rinktis,keliaut ir patirt diskomforta ar likt namie ir jaustis gerai.O va metinukas pvz.tokios pasirinkimo galimybes neturi,jis visiskai nu tevu siuo atveju prikllausomas,nuo ju malones,jusprendimo. g.gif

Taip, mano toks argumentas. Nes, jeigu jau tai būtų taip pavojinga ir netinkama, kaip teigia jūsų psichoterapeutė ar gydytoja, kelionės lėktuvu būtų uždraustos vaikams iki tam tikro amžiaus arba būtų tik su gydytojo pažyma.

O, jūs galvojat, kad visi tėvai keliaujantys su vaiku lėktuvu, yra tokie debilai, kad žinodami, kad pvz vaikui yra stresas, labai skauda ausis, vistiek skrenda ir skrenda ir skrenda. Kratosi su tuo vaiku, ale vistiek skrenda. Kam jūs perlenkiat lazdą? Aš nematau tokių tėvų aplink. Net, jei lėktuve sėdžiu ir ten klykia metų kūdikis, negalvoju, kad tėvai debilai neatsakingi. Galvoju, gal jie neturėjo kitos išeities, pvz skrenda į laidotuves, o ne linksmintis. Visokių žmonių pasaulis pilnas. Ir visokių situacijų.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2015 01 18, 14:58)
Labai pritariu  smile.gif 
Svarbu del ko tevai i tas keliones vaziuoja. Vieni is gobsumo (pamatyti, paskanauti, apsipirkti), kiti is pavydo (nes visi vaziuoja, visi jau buvo), o kazkas nes siela nerami, iesko ko nepamete, saves neranda, savo vietos neranda. Mazam vaikui bet kuriuo atveju blogai. Atlaiko tie vaikai, jei gyventi nori  smile.gif  kur gi jie dings.

Mus tevai kur buvo galimybes vezesi visur, labai dziaugiuosi tuom. O va tevu draugai savo vaika visur palikdavo . Vaikas uzaugo net juros nemates doh.gif jis tikrai protingesnis netapo unsure.gif turi daug nuoskaudu tevams butent del to, nes jam buvo geda del to, kad mate tik savo gatve ir mociute doh.gif

Gopsumas pazinti pasauli yra sveikintinas ir normalus zmoniu noras. Man keliones nei pavydas, nei gobsumas ir manau taip kalba tik zmones kurie nera mate pasaulio, mati tik siaura takeli priesais save biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 18 sausio 2015 - 14:52