Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

Mes su sugyventiniu megstam keliauti. Tad atsiradus dukrai keliones nenutruko. Pirma ilga kelione masina 2men, pirmasis skrydis 3men... Vaikai ilgas keliones atlaiko netgi geriau nei patys suaugusieji.
Kai dukrai buvo mazdaug vieni metukai planavom vaziuot i Trinidada ir Tobaga. Tad nuejom pas gydytoja pasitarti kokiu skiepu, kokiu patarimu duos tokiai kelionei. Gydytojos patarimas buvo labai trumpas ir paprastas: " jus esate tevai ir tik jus galite nuspresti kur galite vaziuoti su savo vaiku. Bet noriu tik informuoti, vaiku imunine sistema galutinai susiformuoja tik sulaukus 5m. As vistik rekomenduociau esant mazam vaikui rinktis europines keliones." Neisvaziavom i Karibus. Ir nieko - nenumirem biggrin.gif Apsilankeme Tenerifej, Gran Kanarijoje, Kretoje ir pan., kur galejome viesbuciu parduotuvelese net nusipirkti vaiko skrandziui iprasto maisto. I pirma egzotine kelione isvaziavom kai dukrai buvo 5m.
Dukrai neuzilgo 9m, bet jinai dar tikrai neuzaugusi visoms musu norimoms kelionems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 17, 16:18)

QUOTE(flight @ 2015 01 17, 16:21)
Kuo žalingos kelionės?  g.gif

Konkrečiame pavyzdyje reikalingi papildomi skiepai neigiamai veikia besiformuojančią kelių mėnesių kūdikio imuninę sistemą ir neįprastas maistas neigiamai veikia besiformuojančią virškinamojo trakto mikroflorą.

Ar reikia patikslinimo kuo negerai penkiamečiui, jei mama riboja jo savarankiškumą?
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 20:39)
Konkrečiame pavyzdyje reikalingi papildomi skiepai neigiamai veikia besiformuojančią kelių mėnesių kūdikio imuninę sistemą ir neįprastas maistas neigiamai veikia besiformuojančią virškinamojo trakto mikroflorą.

Ar reikia patikslinimo kuo negerai penkiamečiui,  jei mama riboja jo savarankiškumą?

neigiamai veikia, nes taip atrodo, kad neigiamai veikia? smile.gif visiškai svetimos šalies maistas, net ir suaugusiojo virškinimą gali neigiamai paveikti, todėl nemanau, kad mažam vaikui kelionėje duodamas neįprastas maistas.
O penkiamečio savarankiškumą kartais reikia oi kaip stipriai riboti, nes jam atrodo, kad gali, kad savarankiškas, o išties tik viščiukas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 17 sausio 2015 - 21:03
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 21:39)

Ar reikia patikslinimo kuo negerai penkiamečiui,  jei mama riboja jo savarankiškumą?

Kas liecia maista tai galima pasiimti savo maisto lekruvui. O viezbuciuose visada yra garintu darzoviu, zuvies ir mesos. Makaronu ir salotu, vaisiu, bulijonu ir t.t
Skiepai reikalingi jei keliaujama i dziungles ir dar keletas saliu pavojingu. Bet tokie karibai kaip Dominykos resp. ir kt turistines vietos puikiai pritaikytos vaikams bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 21:39)
neigiamai veikia besiformuojančią kelių mėnesių kūdikio imuninę sistemą ir neįprastas maistas neigiamai veikia besiformuojančią virškinamojo trakto mikroflorą.

Kelių mėnesių kūdikis eis į restoranus ragauti vietinės virtuvės patiekalų? rolleyes.gif

O vyresniam kas trukdo įsimesti jam įprastų ir visiškai saugių košių, tyrelių, mišinukų ir pan?

Į kai kurias šalis su vaikais neskrisčiau, o gal ir pati nenorėčiau- bet tų šalių nėra jau tiek daug, kad galima būtų apibendrintai teigti, jog kelionės kūdikiams ir vaikams kenkia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 sausio 2015 - 21:20
QUOTE(Ciccio @ 2015 01 17, 21:59)
neigiamai veikia, nes taip atrodo, kad neigiamai veikia? smile.gif

Tu visiškai teisi, būtent kiekvienas linksta pateisinti savo pasirinkimus ir poelgius. Kas gerai ir kas blogai vaikui nusprendžia tėvai pagal savo supratimą ir, neretai, tiesiog ignoravimą informacijos, kuri verstų suabejoti padirinkimo teisingumu. Juk alkoholikai, kūdikiui vietoj čiulptuko kišdami degtinėje pamirkytą skurlį, iki pamėlynavimo ginčysis, kad čia tik vaiko naudai, kad naktį ramiai miegotų ir geriau augtų. Ir tikrai ne dėl to, kad jie netrukdomi galėtų uliavoti doh.gif

Tik iš karto rašau, kad šiuo pavyzdžiu jokiu būdu nebandau pasakyti, kad kelionės su vaiku yra tas pats kas kūdikio svaiginimas.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 22:22)
Tu visiškai teisi, būtent kiekvienas linksta pateisinti savo pasirinkimus ir poelgius. Kas gerai ir kas blogai vaikui nusprendžia tėvai pagal savo supratimą ir, neretai, tiesiog ignoravimą informacijos, kuri verstų suabejoti padirinkimo teisingumu. Juk alkoholikai, kūdikiui vietoj čiulptuko kišdami degtinėje pamirkytą skurlį, iki pamėlynavimo ginčysis, kad čia tik vaiko naudai, kad naktį ramiai miegotų ir geriau augtų. Ir tikrai ne dėl to, kad jie netrukdomi galėtų uliavoti  doh.gif

Tik iš karto rašau, kad šiuo pavyzdžiu jokiu būdu nebandau pasakyti, kad kelionės su vaiku yra tas pats kas kūdikio svaiginimas.

Tai kas yra blogai vaikui kelioneje? Konkreciau gal galima? As va skaiciau, kad auto keduteje kudikiams labai ilgai nesveika vaziuot. Taip pat skaiciau, kad iki 4-5 men nerekomenduojama skristi, bet ten nebuvo parasyta del ko ir jokou tyrimu isvadu, kaip sakoma neirodyta ta zala. Tad daugiau nesu skaicius apie zala kelioniu vaikui ir man butu idomu. As kaio tik skaitau vaikams jura, grynas oras, saule yra i nauda ir sveika.
Atsakyti
Čia jau nemažai pasisakyta apie tai, kai sumažinti kūdikiui ar mažamečiui kelionės nepatogumus. Man dar būtų įdomi keliaujančių su mažamečiais nuomonė. Kokie yra kelionės privalumai pusės metų, metų, dviejų metų vaikui. Ko jūsų nuomone reikia tokio amžiaus vaikui, ką jis gauna būtent dėl kelionių.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2015 01 17, 22:39)
Tai kas yra blogai vaikui kelioneje? Konkreciau gal galima?  As kaio tik skaitau vaikams jura, grynas oras, saule yra i nauda ir sveika.

Blogai tuo, kad jei jau esi mama, tai būk maloni, sėdėk tarp keturių sienų du-keturis-šešis metus, čia kaip minimum, o gal ir ilgiau (priklausomai nuo vaikų skaičiaus ir požiūrio). Jokių kavinių, jokių pramogų, jokių kelionių - motinystė juk turi būti ištisinė, nepertraukiama auka.

QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 22:40)
Man dar būtų įdomi keliaujančių su mažamečiais nuomonė. Kokie yra kelionės privalumai pusės metų, metų, dviejų metų vaikui. Ko jūsų nuomone reikia tokio amžiaus vaikui, ką jis gauna būtent dėl kelionių.

Saulė, jūra, vitaminas D natūralia forma. Bet vėlgi, Pagyvenus, tu klausi vaikocentriškai - lyg savaime suprantama būtų, kad jei jau visa, tarkime, penkių asmenų šeima keliauja, tai jie tą daro TIK DĖL vienintelio jos nario, kūdikio. O iš tiesų, šeima keliauja, nes mėgsta keliauti, o kūdikis, kaip šeimos dalis - keliauja kartu, jam sudaromos sąlygos , kad galėtų kuo geriau prisitaikyti ir jaustis toje kelionėje. Ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2015 01 17, 22:39)
Tai kas yra blogai vaikui kelioneje? Konkreciau gal galima? As va skaiciau, kad auto keduteje kudikiams labai ilgai nesveika vaziuot. Taip pat skaiciau, kad iki 4-5 men nerekomenduojama skristi, bet ten nebuvo parasyta del ko ir jokou tyrimu isvadu, kaip sakoma neirodyta ta zala. Tad daugiau nesu skaicius apie zala kelioniu vaikui ir man butu idomu. As kaio tik skaitau vaikams jura, grynas oras, saule yra i nauda ir sveika.

Aš kaip su mažais vaikais nekeliavusi, kelionių žala ar nauda nesidomėjau. Konkrečiai dėl skiepų ir neįprasto maisto poveikio domėjausi dėl kitos priežasties - alergijos.

O konkrečiai maniškiams namuose buvo tokių menkų buitinių pliusų. Aišku ir be jų vaikai būtų visai puikiai išsivertę. Tik kad aš mažamečiui nemačiau jokio net ir menko pliuso iš išvykos į kitą šalį.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 22:40)
Čia jau nemažai pasisakyta apie tai, kai sumažinti kūdikiui ar mažamečiui kelionės nepatogumus. Man dar būtų įdomi keliaujančių su mažamečiais nuomonė. Kokie yra kelionės privalumai pusės metų, metų, dviejų metų vaikui. Ko jūsų nuomone reikia tokio amžiaus vaikui, ką jis gauna būtent dėl kelionių.

Neseniai keliavom, mergaitei metai ir menuo buvo. Kelione truko daugiau nei menesi. 1. Grynas oras 2. Jura ir maudynes 3. Saule 4. Sviezi vaisiai 5. Sviezia zuvis 6. Vaikas keliaudamas taip pat lavinasi, nes mato aplinka skirtinga, pleze statomi smelio figuros, kasami baseinai ir t.t. restoranuose gyva muzika ir t.t.vaiku supynes, zaidimu kambariai ir t.t
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 23:01)
Aš kaip su mažais vaikais nekeliavusi, kelionių žala ar nauda nesidomėjau. Konkrečiai dėl skiepų ir neįprasto maisto poveikio domėjausi dėl kitos priežasties - alergijos.

O konkrečiai maniškiams namuose buvo tokių menkų buitinių pliusų. Aišku ir be jų vaikai būtų visai puikiai išsivertę. Tik kad aš mažamečiui nemačiau jokio net ir menko pliuso iš išvykos į kitą šalį.

Jus taip uztikrintai kalbate apie zala tai buvau isitikinusi, kad esat apsiskaicius toje srityje.

Su pirmu vaiku isvykom kai jam buvo 4 metai ir gailiuosi, kad anksciau to nedariau. Pradejus keliauti laikotarpiais kai cia jau salta i siltus krastus mano vaikas nustojo sirgti isvis. Budavo 5 kartus maziausiai per ziema darzeli susirgdavo, pradejus keliones nuo 4 m iki 9 metu nesirgo nei karto. Ir daba retai kada suserga, bet del mokyklos maziau ir keliaujan deja.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 17, 22:01)

kiek metu turi buti vaikui, kad jis butu jau subrendes kelionems? juk lankoma salis nebutinai turi buti egzotiska salis. Yra daugybe Europos valstybiu, kuriose apstu iprasto maisto. O ir skrendant lektuvu galima pasirinkti patogesni skrydi be persedimu ir etc. taip iseitu, kad ir i pajury nereik vaziuot, nes nu ne namai....

Mes su beveik dvimete savaite lankemes Vienoj. Maistas kaip Lietuvoj, oras panasus.
Skrydzio metu miegojo, valge arba zaide.

as asmeniskai su vaiku nevaziuociau i egzotiskas tolimas salis, kuriose klimatas, maistas stipriai skiriasi nuo lietuviskojo.

Atsakyti