QUOTE(flight @ 2015 01 16, 11:31)
Kalba buvio visai ne apie tai. Kalba buvo apie tai, kad ta kita mama, kuri dėlvienokių ar kitokių priežasčių nesėdi su vaiku du metus, yra blogesnė. Ką ir pati temoje nuolat akcentuojate, taip patvirintindama, kad yra tie rėmai, spaudimas ir beveik prievartiniai "geros motinystės" standartai.
Atsiprašau, kad pasakysiu gal grubiai. Man atrodo, kad tau reikia patvirtinimo, pritarimo, kad tu elgiesi gerai, nes viduje tuo neesi įsitikinusi, gal jauti tam tikrus sąžinės priekaištus. Jei mama, auginanti tris vaikus, dirba vakarais, rytais, per šventės, tokias kaip Kalėdas, Kūčias, Naujus metus, tai kada tu būni su tais savo vaikais, kiek dėmesio tu jiems skiri, ne vyras, ne seneliai, ne auklė, o TU? Užtektinai?
Niekas nesako, kad taip gyvendama tu bloga mama, tiesiog skaitant ką tu rašai, kyla natūralus klausimas. Man tiesiog pasirodė, kad tu labai sureikšmini pinigus, jų kiekį, ką už juos galima įsigyti, kažkur šone palikusi nemokamus dalykus-dėmesį, šilumą, bendravimą, buvimą kartu, pasidžiaugimą smulkiais kasdieniais dalykais su savo artimaisiais.
O nuomonę turėti, kad kažkas gero ar blogo, tai kiekvieno žmogaus teisė. Nepatinka, neskaitai tos nuomonės. Man realiai visai tas pats kaip tu dirbi, ką dirbi, kiek dirbi. Bet nuomonę aš galiu turėti? Kaip ir tu.