Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

Tai ir kalbam, kad žiūrint kokio amžiaus tie vaikai. Visai mažiems mini variantams per daug dėmesio nereikia. Na čia ne vien mano tokia mintis. Neveltui yra tradicijos iki 3 mėn. niekam nerodyti arba labai siauram ratui. O jau po akropolius naujagimius tampytis tai irgi nepageidautina.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 01 15, 00:28)
Tai ir kalbam, kad žiūrint kokio amžiaus tie vaikai. Visai mažiems mini variantams per daug dėmesio nereikia. Na čia ne vien mano tokia mintis. Neveltui yra tradicijos iki 3 mėn. niekam nerodyti arba labai siauram ratui. O jau po akropolius naujagimius tampytis tai irgi nepageidautina.

3 mėn. kūdikiai dar kopūstukai - jiems tas dėmesys buvęs-nebuvęs, jie dar nemoka nei patys jo rodyt, nei priimt. Kažkur nuo 6 mėn. jau po truputį ima suprasti, kad dėmesio į save atkreipimas turi savų bonusų, o nuo 7 - pats gazas, jei jau pajunta rampų šviesą tai tokius performansus atlieka biggrin.gif bet ir pavargsta, bet ne tiek nuo pačio dėmesio, kiek nuo savo krutėjimų besimėgaujant tuo dėmesiu.
Aišku, tai nieko nelemia, koks vaikas bus vėliau. Pirmoji kokia buvo pozityvas, tokia ir liko - neduok pavalgyt, duok kompanijos, o antroji maždaug jau nuo 1,5 metukų ėmė laikyt distanciją - pirmoji lipa "dėdei/tetai" ant kelių, o antroji iš už tėvo klešnės įtariai stebi.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2015 01 14, 19:35)
Tik, norint - įmanoma daug kas. Nenorint ar bijant..galima nieko nedaryti ir patyliukais graužt save.  Kad ir tie nemėgiami, prastai apmokami darbai. Galima visą gyvenimą dirbt tokį, o galima pajudint užpakalį, pasukti galvą ir bandyt ieškoti, kas labiau tenkintų, visom prasmėm. Ir suteiktų daugiau laisvės pasirinkimuose..

Skambios frazės. Sutinku, galima. Bet. Reikia nustoti aukštinti save-aš, aš, aš ir pažiūrėti objektyviai. Ne visi gali, ne visi sugeba, ne visi turi galimybę. Jei visi tik ir eis ,,kažko ieškoti'', tai kas tau keps duoną, mokins, gydys, tave ir tavo vaikus, kas PC sudės prekes į lentynas, gal tu pati, kas šluos gatves ir kas tave saugos, kur kreipsiesi, jei tave apiplėš? Taip, kad nereikia nurašyti žmonių. Pav. aš turiu galimybę, profesija dėkinga, dirbti papildomus darbus, ir nemažai, galiu dabartines pajamas pasididinti kelis kartus, bet aš nenoriu. Kam? Kad vienu kvepalų buteliuku ar batų pora turėsiu daugiau? biggrin.gif Man gana. Aš visada noriu namo, man gerai, laisvi savaitgaliai, po darbo, poilsis ir pramogos ne tik per atostogas, jautiesi kad tikrai gyveni. 4u.gif

QUOTE(Nakviša @ 2015 01 14, 21:02)
Todel, kad nusojau maitinti 6 men. ir gana aktyviai pradejau gyventi su uzklasine veikla. Kodel ne aukle? Nes iki metu ikalbejau savo mama iseiti i pensija, o i lopseli - nuosirdziai manau, kad mano vaikai ekstravertai ir energetiniai vampyrai. Jiems reikia gausaus kiekio zmoniu aplink.

Atsakymas sutapo su numatytuoju?

Tai va , maitinti nustojai, mama vietoj auklės, lopšelį gavai ir t.t. Bet ne visi tą gali. Ar mama auginati vaiką iki 2 m. yra kažkuo blogesnė?Tipo standartas, plaukianti pasroviui. O gal kita iki metų nori maitinti. Viena mama galvoja, kad jos vaikams pasisekė, nes jinai būtinai turi uždirbti kasmetinėms kelionėm vaikams, bet kokia kaina, o kita galvoja, kad jos vaikams pasisekė , nes jos vaikai turės galimybę ramiai, saugiai praleisti pirmus davo gyvenimo metus su mama. Abi jos galvoja, kad daro geriausią savo vaikams. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 15 sausio 2015 - 08:23
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 15, 09:21)
Skambios frazės. Sutinku, galima. Bet. Reikia nustoti aukštinti save-aš, aš, aš ir pažiūrėti objektyviai. Ne visi gali, ne visi sugeba, ne visi turi galimybę. Jei visi tik ir eis ,,kažko ieškoti'', tai kas tau keps duoną, mokins, gydys, tave ir tavo vaikus, kas PC sudės prekes į lentynas, gal tu pati, kas šluos gatves ir kas tave saugos, kur kreipsiesi, jei tave apiplėš? Taip, kad nereikia nurašyti žmonių. Pav. aš turiu galimybę, profesija dėkinga, dirbti papildomus darbus, ir nemažai, galiu dabartines pajamas pasididinti kelis kartus, bet aš nenoriu. Kam? Kad vienu kvepalų buteliuku ar batų pora turėsiu daugiau?  biggrin.gif  Man gana. Aš visada noriu namo, man gerai, laisvi savaitgaliai, po darbo, poilsis ir pramogos ne tik per atostogas, jautiesi kad tikrai gyveni.  4u.gif
Tai va , maitinti nustojai, mama vietoj auklės, lopšelį gavai ir t.t. Bet ne visi tą gali. Ar mama auginati vaiką iki 2 m. yra kažkuo blogesnė?Tipo standartas, plaukianti pasroviui. O gal kita iki metų nori maitinti. Viena mama galvoja, kad jos vaikams pasisekė, nes jinai būtinai turi uždirbti kasmetinėms kelionėm vaikams, bet kokia kaina, o kita galvoja, kad jos vaikams pasisekė , nes jos vaikai turės galimybę ramiai, saugiai praleisti pirmus davo gyvenimo metus su mama. Abi jos galvoja, kad daro geriausią savo vaikams.  4u.gif

O jūs savo ruožtu galvojate ,kad teisingai elgiasi tik antroji mama. Jūs vis sakot, kad kiekviena gali rinktis, bet šalia pridedat, kad tik vienas pasirinkimo variantas yra "geras" :-)
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 15, 11:16)
O jūs savo ruožtu galvojate ,kad teisingai elgiasi tik antroji mama. Jūs vis sakot, kad kiekviena gali rinktis, bet šalia pridedat,  kad tik vienas pasirinkimo variantas yra "geras" :-)

Tada tu visai nesupratai ką aš noriu pasakyti. Aš sakau, kad viskas gerai, mano nuomone, kai mama turi galimybę ir augina pati vaikelį iki 1 ar 2 m. (joks čia ne standartas ar plaukimas pasroviui), viskas gerai, kai mama išeina dirbti anksčiau, bet dirba/turi galimybę dirbti ,,slenkančiu'' grafiku, tuo pačiu beveik pati arba su šeimos pagalba ir auginati tą kūdikį, aš sakau, kad man nesuprantamas būtų ,,trečios'' mamos elgesys, kai tik pagimdžiusi jinai grįžta į darbą, nuo pirmų mėn. pilnu grafiku, o kūdikis su aukle. Galvoju, kad tokia mama tiesiog dar nesubrendo motinystei, nereikia jai to vaiko, panašu, kad turės vaiko auginimo/auklėjimo problemų ir ateityje, jei darbas ir karjera užgožia viską. Subjektyvi buvo gerai pasakiusi anksčiau apie tai. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 15, 10:38)
Tada tu visai  nesupratai ką aš noriu pasakyti. Aš sakau, kad  viskas gerai, mano nuomone, kai mama turi galimybę ir augina pati vaikelį iki 1 ar 2 m. (joks čia ne standartas ar plaukimas pasroviui), viskas gerai, kai mama išeina dirbti anksčiau, bet dirba/turi galimybę dirbti  ,,slenkančiu'' grafiku, tuo pačiu beveik pati arba su šeimos pagalba ir auginati tą kūdikį, aš sakau, kad man nesuprantamas būtų ,,trečios'' mamos elgesys, kai tik pagimdžiusi jinai grįžta į darbą, nuo pirmų mėn. pilnu grafiku, o kūdikis su aukle. Galvoju, kad tokia mama tiesiog dar nesubrendo motinystei, nereikia jai to vaiko, panašu, kad turės vaiko auginimo/auklėjimo problemų ir ateityje, jei darbas ir karjera užgožia viską. Subjektyvi buvo gerai pasakiusi anksčiau apie tai.  4u.gif

Trečias variantas man irgi atrodo keistas. Manau, tai dažnu atveju būdinga užkietėjusioms karjeristėms, gimdančioms netyčiukus.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 15, 11:38)
aš sakau, kad man nesuprantamas būtų ,,trečios'' mamos elgesys, kai tik pagimdžiusi jinai grįžta į darbą, nuo pirmų mėn. pilnu grafiku, o kūdikis su aukle. Galvoju, kad tokia mama tiesiog dar nesubrendo motinystei, nereikia jai to vaiko, panašu, kad turės vaiko auginimo/auklėjimo problemų ir ateityje, jei darbas ir karjera užgožia viską. Subjektyvi buvo gerai pasakiusi anksčiau apie tai.  4u.gif

Mano nuomone pagrindinis subrendimo motinystei požymis yra gimdymas ne savo "reikia, noriu" patenkinimui, o kai aiškiai supranti vaiko poreikius, savo galimybes ir prisiimi atsakomybę suteikti vaikui tai, ko jam reikia, o ne tai, ko reikia tau.

Antras vaikas su didesniais poreikiais stipriai stumtelėjo mano sąmoningumą, tiek suprantant vaiko poreikius, tiek ir savo galimybes. Ir kai jau subrendau motinystei, tai nusipirkau šunį, o ne gimdžiau trečią vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 15 sausio 2015 - 11:24
QUOTE(Isyankar @ 2015 01 15, 11:43)
Trečias variantas man irgi atrodo keistas. Manau, tai dažnu atveju būdinga užkietėjusioms karjeristėms, gimdančioms netyčiukus.

manau, kad karjeristes negimdo "netyciuku". karjiera suoplanuota. karjieros "aukle" nepadarys. o vat vaikui "aukle" pasamdyt galima. tiek ir to. jei apsispresciau tureti ketvirta ir tuo paciu metu buciau isitraukus i susidomejima keliancia karjieros sriti - be jokiu dvejoniu samdyciau aukle. gal net pries vaiko gimima (yra dar trys). ir tai nereiskia kad to vaiko nenoreciau. visi mano vaikai buvo laukiami (butu, jei planuociau) laukiamas ir ketvirtas ir duodu maximuma ka galiu duoti. o tai nemacaiu - ne tik "buvimas salia" bet ir konsultacijos/patarimai/ orientavimas... isklausymas. ir svarbiausia.... issauginimas pasauliui (ne tik sau) kad vaikui isvykus ten kur jis/ji nores eit... ramiai sedeciau ir laukciau ne vograudama kad turetu likti su manim nes "jaunyste paaukojau" nepaaukojau as nieko. na buvo visko. buvo. (ir bus) bet buvo ir sypsenu, apsikabinimu. neskolingi mano vaikai man nieko. jau viskas seniai atiduota. o karjiera- susiburimai draugai... yra tai, kas liks man kai vaikai iseis. o jie iseis. nes taip turi buti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 15, 09:21)
Ar mama auginati vaiką iki 2 m. yra kažkuo blogesnė?Tipo standartas, plaukianti pasroviui.

Kalba buvio visai ne apie tai. Kalba buvo apie tai, kad ta kita mama, kuri dėlvienokių ar kitokių priežasčių nesėdi su vaiku du metus, yra blogesnė. Ką ir pati temoje nuolat akcentuojate, taip patvirintindama, kad yra tie rėmai, spaudimas ir beveik prievartiniai "geros motinystės" standartai.

QUOTE(Aimeja @ 2015 01 15, 11:38)
aš sakau, kad man nesuprantamas būtų ,,trečios'' mamos elgesys, kai tik pagimdžiusi jinai grįžta į darbą, nuo pirmų mėn. pilnu grafiku, o kūdikis su aukle. Galvoju, kad tokia mama tiesiog dar nesubrendo motinystei, nereikia jai to vaiko, panašu, kad turės vaiko auginimo/auklėjimo problemų ir ateityje, jei darbas ir karjera užgožia viską.

Kitais žodžiais : išėjai dirbti, turi siekių profesijoje - bloga mama.

QUOTE(Isyankar @ 2015 01 15, 11:43)

Bloga mama.

QUOTE(pagyvenus @ 2015 01 15, 12:19)
Ir kai jau subrendau motinystei, tai nusipirkau šunį, o ne gimdžiau trečią vaiką.

Bloga mama. Kad nepiirko šunį, o pasigimdė trečią vaiką ir nepasiaukojo nuo- iki- blogsa mama.

Galiu pratęsti. Keliavo su kūdikiu - bloga mama, gi kūdikiui negalima, prisigaudo jis ten visokių energijų. Nuėjo į pard. su kūdiku - bloga mama. Ir t.t.

Kas čia tvirtino, kad spaudimo nėra? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 sausio 2015 - 10:32
Aš nemanau, kad bloga, bet man tikrai keista tas variantas, kai moteris vos iš ligoninės grįžus, lekia dirbti pilnu etatu g.gif
Atsakyti
Žinoma, kad bloga mama, o kuo ji gera mama? g.gif Ar fakto konstatavimas, kad kaip mama ji netikusi, kažkoks neleistinas dalykas?

N situacijų, tik vienas pvz iš daugelio. Šeima su mažu vaiku iškeliavo į egzotinę šalį P. Amerikoje, nors ir skiepijo, bet ten susirgo visai kitokia liga, kuri ten įprasta, skiepų nėra, bet jaunam organizmui tapo ypatingai komplikuota. Vos nepalaidojo, nedaug trūko. O tai kur buvo jų protas? Ar buvo būtina? Ne. Na bet kiekviena rizika turi savo kainą. Jei mama rizikuoja, specialiai, nors gali nerizikuoti, tai nėra pirmo būtinumo reikalas, bet ji vis tiek elgiasi, ar iš durnumo, ar iš naivumo, gyvenime daugybė situacijų, kai 99% ar 95% taip nedarytu, nes supranta - vaikui pavojus, vaikui grėsmė. Tai ar čia gera mama, kuri nepaisant nieko, vis tiek elgiasi neadekvačiai vaiko atžvilgiu? Ji bloga mama, neatsakinga, vėjavaikė, taip, konkrečiu atveju ji bloga mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 16 sausio 2015 - 10:47
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 01 16, 11:44)
Žinoma, kad bloga mama, o kuo ji gera mama? g.gif

Ir kas įdomu- kitose temose, kai moterys svarsto, gal negimdyti, gal nutraukti nėštumą, gal nėra dabar tobulų sąlygų tam vaikui augti, ar visų būtinų ir nelabai aukų - ji iš karto tampa nusikaltėle ar beveik žudike.

Kuo toliau, tuo labiau suprantu tas, kurios apskritai negimdo (o ir vyrus, nenorinčius vaikų). Vietoj vaiko, šuniuką nusiperka. Nes tokiam kontekste, ne kiekvienai atsilaikyt.

P.s. Jei ką, rašau nesuasmenintai. Aš pati šiuo metu jaučiuosi visai nebloga mama - nors galimai, aplinkos galėčiau būti vertinama ir kitaip ( pvz. nesėdėjau du metus namuose su trečiu vaiku). Bet, man įdomu pamąstyti plačiau, manau, tai visai aktuali ir verta dėmesio tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 sausio 2015 - 11:07