QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 17:20)
Kaip tai ką? Taigi eiti dirbti, o paskui rėkti, kurti temas, rašyti delfyje -pavargauuu nuo vaikų, atsibodo, nepavežu, neturiu poilsio, neturiu laiko sau, pervargauuu ir t.t.
Bet kas įdomiausia - didžiausias procentas besiskundžiančių nuovargiu ir motinyste be lašo džiaugsmo yra būtent tos, neišėjusios dirbti. Atrodo, ko daugiau norėti - du metai motinystės atostogų, tik džiaukis, augink vaikus, nestresuok.. O jos rašo - pavargau, pogimdyvinė depresija, nieko nebenoriu, esu bloga mama, turbūt nemyliu savo vaiko kaip turėčiau ir t.t. Kodėl?
Truputį suasmeninsiu. Aš čia temoje vienu momentu rašiau, kad pavargau - tuo metu tikrai buvau labai pavargusi. Neapskaičiavau krūvių - tiek, kiek pavežiau su dviem vaikais, pasirodo, buvo per daug su trim. Reikėjo tik kiek sumažinti krūvius, pasiorganizuoti pramogų, atostogų sau, pagaliau - padidinti pagalbą iš šalies, ir vėl viskas gerai.
Bet kurio atveju, darbas su visais savo krūviais man - nepalyginamai įdomiau, lengviau, geriau nei TIK vaiko auginimas tuos metus ar dvejus. Buvimas tik namuose man keltų nepalyginamai didesnį stresą. Ir suteiktų nepalyginamai mažiau gyvenimo džiaugsmo. Jaučiuosi gerai, kad išdrįsau pasirinkti tai, ką norėjau - bet pasirinkimas tikrai nebuvo lengvas ir paprastas. Tai irgi inspiravo mano norą pasidomėti tom bendrom įtakom, standartais ir kt. kiek giliau ir plačiau.