Pritariu flight mintims, galvojau irgi ta tema. Flight, gal galėtum nurodyt šaltinį, kur radai tą "vaikmeldystę" ačiū
QUOTE(flight @ 2015 01 13, 13:31)
Taigi, nėštukės ir jaunos mamos turi labai daug baimių, streso. Jau vien SM paskaičius nėštumo skyrelyje - vienos baimės, nuolatinis nerimas. "Laukiuosi, labai noriu maudytis - bet ar galima?" " Su kūdikiu prie jūros - ir norisi, ir baisu", ir t.t. ir t.t. Nėščiosios nori, bet bijo keliauti, bijo daryti tai, kas joms patinka ( ir, jei nėštumas normalus - nepakenks kūdikiui), bijo bent kiek pajudėti, pasportuoti...Jau nėštumo metu gyvenama įtampoje...
Žinoma, yra, kam visai nereikia nei kelionių, nei aktyvesnio gyvenimo - ir tai suprantama. Bet nemaža dalis ir norėtų, ir svajoja - bet, baimė būti "bloga būsima mama" viską sabotuoja..
Žinoma, yra, kam visai nereikia nei kelionių, nei aktyvesnio gyvenimo - ir tai suprantama. Bet nemaža dalis ir norėtų, ir svajoja - bet, baimė būti "bloga būsima mama" viską sabotuoja..
Dabar jau tu nesupranti
Gerai kai tau viskas gerai, trys vaikai, jokių problemų. Bet natūralu, kad neštukė galvoja, ne tik apie savo norus, bet ir apie savo situaciją, gal turi su sveikata bėdų, gal sunkus neštumas, gal atrodo viskas gerai, bet pav. ilgai planavo ir neišėjo, o dabar bijo, kad kažkas nepakenktų, natūrali ta baimė pagal mane. Pagimdys, prisikeliaus dar. Sveikas protas veikia. O ne vadovausis- va kažkas kopė į kalnus, nieko, tai ir aš taip darysiu, bet kokia kaina. Tau atrodo, kad nieko čia baisaus, o kita imsis atsargumo priemonių. Ir čia visai nesusiję su ,,baime būti bloga mama'.
QUOTE(Daniella @ 2015 01 13, 13:38)
Flight, gal galėtum nurodyt šaltinį, kur radai tą "vaikmeldystę" ačiū
Knyga:
http://www.knyguklub... prancuzus.html
RAšo, kad išparduota - ąš pirkau internetinės knygos versiją
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 14:03)
gal turi su sveikata bėdų, gal sunkus neštumas
Jei sunkus nėštumas ir kt. - be abejo, apribojimų gerokai daugiau, ir apie tai rašiau. Deja, daugybė mamų su puikiausiais nėštumais ir be jokių sveikatos problemų bijo koją į jūrą (vasaros metu) įkelti, nors oi kaip norėtų. Bereikalingas aukojimasis, ribojimasis, o dažnai - ir kenkimas, nes plaukiojimas, maudynės nėštumo metu yra labai sveika, kaip ir daugelis kitų dalykų, kaip ir grynas kalnų oras Apie sportinį alipinizmą juk nekalbame.
Tendencija - nepaisant to, kad šiais laikais medicina išties daug gali, yra geriausios diagnostikos, puikiausia priežiūra, vitaminai, galimbė rinktis kokybišką, subalansuotą maistą, galimybė bet kuriame civilizuoto pasaulio taške gauti kvalifikuotą med. pagalbą, galimybė išgyventi neišnešiotukams netikėtinai ankstyvame amžiuje, mirčių pasitaiko išimtinai retai ir tai - vienetiniai, išskirtiniai atvejai, nėščios moterys viso nėštumo metu yra įsitempusios, įsibaiminusios, matančios realius ir nelabai pavojus kiekviename žingsnyje ir, matomai - juntančios didžiulį spaudimą būti "teisinga būsima mama"... Man ir įdomu, kas tą įtakoja, kodėl tendencijos tokios, o ne kitokios.
QUOTE(flight @ 2015 01 13, 15:08)
Knyga:
Jei sunkus nėštumas ir kt. - be abejo, apribojimų gerokai daugiau, ir apie tai rašiau. Deja, daugybė mamų su puikiausiais nėštumais ir be jokių sveikatos problemų bijo koją į jūrą (vasaros metu) įkelti, nors oi kaip norėtų. Bereikalingas aukojimasis, ribojimasis, o dažnai - ir kenkimas, nes plaukiojimas, maudynės nėštumo metu yra labai sveika, kaip ir daugelis kitų dalykų, kaip ir grynas kalnų oras Apie sportinį alipinizmą juk nekalbame. Man ir įdomu, kas tą įtakoja, kodėl tendencijos tokios, o ne kitokios.
Jei sunkus nėštumas ir kt. - be abejo, apribojimų gerokai daugiau, ir apie tai rašiau. Deja, daugybė mamų su puikiausiais nėštumais ir be jokių sveikatos problemų bijo koją į jūrą (vasaros metu) įkelti, nors oi kaip norėtų. Bereikalingas aukojimasis, ribojimasis, o dažnai - ir kenkimas, nes plaukiojimas, maudynės nėštumo metu yra labai sveika, kaip ir daugelis kitų dalykų, kaip ir grynas kalnų oras Apie sportinį alipinizmą juk nekalbame. Man ir įdomu, kas tą įtakoja, kodėl tendencijos tokios, o ne kitokios.
Tradicijos ir spaudimas.
Pamenu, kažkada anksčiau kažkokioje temoje buvau "užpjudyta šunimis", kai pasakiau, jog kai susilauksiu vaikų, galbūt visai nenorėsiu sėdėti 2 metus ir nematau nieko blogo, jei po pirmų poros mėnesių vyras eis tėvystės atostogų, nes man nuo buvimo namie, ko gero, imtų čiuožti stogas.
Tuomet sužinojau apie save daugybę dalykų - kad būsiu motina-pabaisa, kad nenormali, kad taip daro šlykščios karjeristės, jokia normali motina nepaliks savo vaiko, etc, etc.
Vienos gali tai atlaikyti, kitos verčiau padaro pasirinkimą, apie kurį Aimėja ir kalba - plaukti pasroviui ir plaukia, žinoma, su savo sutikimu.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 13, 15:13)
Vienos gali tai atlaikyti, kitos verčiau padaro pasirinkimą, apie kurį Aimėja ir kalba - plaukti pasroviui ir plaukia, žinoma, su savo sutikimu.
Nepyk, nusišneki. Atsiprašau.
Auginimas vaiko pav. iki 2 m. plaukimas pasroviui? Tradicijos ir spaudimas? O ėjimas iš karto dirbti, kažkas jau tokio ohooo kaip teigiamo? Tai kam tada toks įstatymas iš viso sugalvotas? Naikinam , ar sutinki? Naikinam visas lengvatas nėščiai ir maitinančiai motinai pagal DK, ir vaiko auginimą iki 2 m., naikinam priklausančius mamadienius, laisvą rugsėjo 1 pusdienį, naikinam neštumo atostogas, tėvystės tą mėn., nieko nepaliekam, nes yra tokių , kurios drąsios, narsios, stiprios ir tuo nesinaudoja. Sutinki? Yra tokių, kurios važiuoja gimdyti iš kabineto vos ne, tu taip norėtum? Pavyzdys tau?
Apie normalius, protingus moters gyvenimo periodus kalbu ne iš ,,bloga mama '' ar ,,gera mama '' pusės, o apie persitempimą, pervargimą, nukvakimą, kai mama pati save nuvaro iki išsekimo lygio, aišku, kol jaunas tai kaip ir gerai, negalvoji, plėšosi 3 darbuose, naktim dirba, pervargsta, užkanda bile ką, bile kada, nes nėra laiko, ir baisiausia kad visa tai atsiliepia sveikatai paskui, kai vaikai jau lyg ir paauginti, beveik pilnamečiai, tik gyvenk laisvai, ir bac ligos, širdis, skrandis, spaudimas, onkol. ligos, vis jaunesni miršta. Aš va apie ką. Daugumai tai buvusio didelio tempo ir stresinio gyvenimo pasekmė.
Flight, aš manau, kad įtakoja sveikas protas-nenoras būti tuo vienetiniu atveju. Kažkam tai vienetinis atvejis ir jo tai neliečia, tas , kuris bus tas atvejis turės atkentėti jis pats. Tiesiog. Ir dar. Per trumas periodas, kad rizikuotum.
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 16:09)
Apie normalius, protingus moters gyvenimo periodus kalbu ne iš ,,bloga mama '' ar ,,gera mama '' pusės, o apie persitempimą, pervargimą, nukvakimą, kai mama pati save nuvaro iki išsekimo lygio, aišku, kol jaunas tai kaip ir gerai, negalvoji, plėšosi 3 darbuose, naktim dirba, pervargsta, užkanda bile ką, bile kada, nes nėra laiko, ir baisiausia kad visa tai atsiliepia sveikatai paskui, kai vaikai jau lyg ir paauginti, beveik pilnamečiai, tik gyvenk laisvai, ir bac ligos, širdis, skrandis, spaudimas, onkol. ligos, vis jaunesni miršta. Aš va apie ką. Daugumai tai buvusio didelio tempo ir stresinio gyvenimo pasekmė.
O aš kalbu apie pasirinkimo laisvę. Jei nori -būni namie iki 2 ar 3 metų (yra moterų, kurios save būtent tame buvime namų siela ir atranda), jei nori - grįžti į darbą po 2 mėnesių.
Be jokio aplinkinių įvertinimo, normali tu ar ne. be spaudimo. be pamokslavimo. Be moralizavimo apie "normalius ir protingus periodus".
Vienai ligos bus nuo to, jog išėjo į darbą per anksti, kitai depresijos, kad sėdi užsidariusi namie. Kas labiau kenkia sveikatai, dar klausimas.
Tad gal turėkim šiek tiek supratingumo ir leiskim kiekvienai gyventi taip, kaip pati nori ir nekiškim nosies į svetimos šeimos gyvenimą? Čia ne asmeniškai jums taikau, o apskritai.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 16:09)
Daugybe atvejų - taip. Daugybė moterų net nesusimąsto, jog gali būti ir kitaip, nes absoliuti dauguma būtent taip ir daro. Reikia būti labai drąsiai ir stipriai, jog drįstum plaukti prieš visą srovę, nes tuomet reikės atsiklausyti būtent tokių, kaip jūsų, pamokslų
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 13, 16:32)
O aš kalbu apie pasirinkimo laisvę. Jei nori -būni namie iki 2 ar 3 metų (yra moterų, kurios save būtent tame buvime namų siela ir atranda), jei nori - grįžti į darbą po 2 mėnesių.
Be jokio aplinkinių įvertinimo, normali tu ar ne. be spaudimo. be pamokslavimo. Be moralizavimo apie "normalius ir protingus periodus".
Vienai ligos bus nuo to, jog išėjo į darbą per anksti, kitai depresijos, kad sėdi užsidariusi namie. Kas labiau kenkia sveikatai, dar klausimas.
Aš irgi. Apie pasirinkimą. Tik kitaip.
Labiausiai kenkia sveikatai nemokėjimas atsipalaiduoti ir vaidinti nepakeičiamą-kai darbas be jos BŪTINAI pražus arba kai jinai augindama bent 1 m. vaiką depresuos, kaip jinai užsidarius.
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 13, 16:34)
Daugybė moterų net nesusimąsto, jog gali būti ir kitaip, nes absoliuti dauguma būtent taip ir daro.
Daugybė moterų net nesusimąsto, kad vaikelio auginimas pirmus metus yra kažkas blogai, plaukimas pasroviui. Daugybė moterų labai laukia to periodo, to laiko, džiaugiasi juo, ypač turinčios pav. vyresnį vaiką. Tuo laikotarpiu, padedant vyrui, jos mėgaujasi ramybe, susitvarko daug darbų, reikalų, pailsi tam tikra prasme, kai niekur skubėti nereikia, derinti, stresuoti ir t.t. Prisidirbs tų darbų dar visą gyvenimą.
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 16:46)
Daugybė moterų net nesusimąsto, kad vaikelio auginimas pirmus metus yra kažkas blogai, plaukimas pasroviui. Daugybė moterų labai laukia to periodo, to laiko, džiaugiasi juo, ypač turinčios pav. vyresnį vaiką. Tuo laikotarpiu, padedant vyrui, jos mėgaujasi ramybe, susitvarko daug darbų, reikalų, pailsi tam tikra prasme, kai niekur skubėti nereikia, derinti, stresuoti ir t.t. Prisidirbs tų darbų dar visą gyvenimą.
Taip, o ką daryti toms, kurių ta srovė neįtraukė? Na tam nedideliam procentui? Jei nesimėgauja"ramybe, NEsusitvarko daug darbų, reikalų, NEpailsi tam tikra prasme, kai niekur skubėti nereikia, derinti, stresuoti"?
Kaip kad ir temos autorė Ciccio?
Kažkaip atmetat galimybę bent pabandyti suvokti, jog žmonės yra įvairūs, su įvairiais poreikiais,ir nieko čia blogo.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 13, 17:10)
Taip, o ką daryti toms, kurių ta srovė neįtraukė? Na tam nedideliam procentui? Jei nesimėgauja"ramybe, NEsusitvarko daug darbų, reikalų, NEpailsi tam tikra prasme, kai niekur skubėti nereikia, derinti, stresuoti"?
Kažkaip atmetat galimybę bent pabandyti suvokti, jog žmonės yra įvairūs, su įvairiais poreikiais,ir nieko čia blogo.
Kaip tai ką? Taigi eiti dirbti, o paskui rėkti, kurti temas, rašyti delfyje -pavargauuu nuo vaikų, atsibodo, nepavežu, neturiu poilsio, neturiu laiko sau, pervargauuu ir t.t.
O jei rimtai, tai kiekvienas daro taip kaip jam gerai. Aš nesutinku tik su tuo, kad yra sakoma, jog kažkas tipo įtakoja tavo pasirinkimą, bendra tendencija ar standartas, aš manau, kad kiekvieno pasirinkimą įtakoja jis pats. Bent jau manęs taip lengvai niekas neveikia.
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 17:20)
Kaip tai ką? Taigi eiti dirbti, o paskui rėkti, kurti temas, rašyti delfyje -pavargauuu nuo vaikų, atsibodo, nepavežu, neturiu poilsio, neturiu laiko sau, pervargauuu ir t.t.
O be ironijos? Ką daryti, jei buvimas su vaikais "neveža"? Kaip suprantu, patarimo kaip ir neturite, tik pagrūmojimą pirštuku ir pašaipėlę, nes, matote, kokios jos - kitooookios
QUOTE(flight @ 2015 01 13, 12:00)
aš irgi puikiai suprantu, ką norite pasakyti, Flight. dažnai pasirinkimas ir būna įtakotas kažkokių standartų. ne visos stiprios, ne visos net savo nuomonę vertina kaip teisingiausią. kartais net nesuvokia, kad pasirinkimas apskritai yra. juk "kitos daro taip ir taip", vadinasi taip reikia...
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 01 13, 15:34)
grįžtant prie temos man iškilo klausimas - o ką jautė Ciccio pirmoms dviem mergytėms prieš gimstant trečiajai? ar tas nemeilės jausmas vaikams atsirado gimus trečiai, ar jis visada buvo?
QUOTE(Aimeja @ 2015 01 13, 17:20)
O jei rimtai, tai kiekvienas daro taip kaip jam gerai. Aš nesutinku tik su tuo, kad yra sakoma, jog kažkas tipo įtakoja tavo pasirinkimą, bendra tendencija ar standartas, aš manau, kad kiekvieno pasirinkimą įtakoja jis pats. Bent jau manęs taip lengvai niekas neveikia.
Tas paskutinis sakinys ir yra iškalbingiausias kad vertinate pagal save - gali būti tokios, kaip jūs "normalios", ir viskas. Jei jūsų pasirinkimo neįtakoja - reiškia niekieno neįtakoja.
Ech, Aimėja, kiek supratau iš kitų postų - ne pacankė esate, o dar nežinote, kad pasaulis už genį margesnis, ir matuoti kitus pagal savo matą - neišmintinga