QUOTE(MuseZuze @ 2014 12 11, 02:59)
kai pirmą kartą SM pamačiau jūsų pasisakymus vaikų, šeimos tema - pirmas įtarimas buvo kad esate tiesiog protingo provokatoriaus sukurtas internetinis personažas (trumpai tariant - trolis), tačiau po kurio laiko pakeičiau savo nuomonę - vis tik ko gero esate reali moteris su nestandartiniu požiūriu į daugelį dalykų ir netipine SM publikos elgsena, pirmiausiai - su gerokai iššokančia iš konteksto emocine asmenybės puse
.
Ar įsivaizduoju kaip jūs jaučiatės, kaip įmanoma nejausti instinktyvios meilės savo vaikams? - Hm, ko gero įsivaizduoju, kad įmanoma. Tam tikra prasme jus gamta nuskriaudė. Yra moterų, kurios susileidžia dėl kiekvieno kūdikio. Yra moterų, kurios neabejingos tik savam, o kiti - nekelia jokių emocijų. Matyt, pasitaiko atvejų, ir jūs vienas iš jų, kai tas instinktas besąlygiškai pamilti savo palikuonį, savo kūną ir kraują - nesuveikia.
Gimdyti 3 vaikus, nejaučiant jiems motiniškos meilės - gal ir neatsakinga, nepaisant visų motyvų. Pripažinti tai sau ir kitiems - drąsu. Gyventi, nuolat mėginant imituoti tą motinystės idilę - turėtų tikrai būti velnioniškai sunku . Kažkas panašaus turėtų būti gyventi su nemylimu vyru, bet stengtis kad niekas kitas (ir jis pats) to nesuprastų - prisiversti su juo būti, bendrauti, rūpintis, mylėtis... Kiek taip galima tempti ir ką tai reikštų moters psichikai ir savijautai?
Nemanau kad esate bloga mama savo dukroms, ir kad jos būtų laimingesnės be jūsų. Jergau, net ir asocialias, net ir beviltiškas kraugeres kitos dukros myli, ilgisi, gaili, teisina, laukia... O jūs gi ne tokia! Ir jau tikrai nesiimsiu zulinti krištolinio rutulio ir gąsdinti būsimais sunkumais paauglystėje ar moterystėje
. Gal ir nesusikurs tas ryšys, kuris galėtų, jei būtumėte kitokiu žmogumi, kitokia mama. Bet nesate ta 'kitokia'. Esate kas esate. Bet tai tikrai nereiškia kad dukros užaugs traumuotos, kompleksuotos ar dar kažkokios
. O gal tas ryšys kaip tik bus ne ant emocinio, o ant racionalaus, pragmatiško pagrindo, ir ateity išeis dukroms tik į naudą? Tuo labiau, kad yra labai reikšminga atsvara - mergaičių tėtis.
Galvoju, tik kad joms jokiu būdu negalima tėkšti į kaktą kad nemylit. Gal net sau nereikia taip tėkšti. Jūs mylit. Savo būdu. Santūriai. Be didelių fizinių, verbalinių ir emocinių iškrovų. Mažinkit savęs prievartavimo atvejų. Jei nesinori - neverskit savęs apkabinti, bučiuoti ir sakyti kad mylit. Ne visais atvejais tai būtina, ir ne visada tai iliustruoja begalinę meilę. Suprasti, pajusti, kad esi svarbus, brangus (o sekant iš to - ir mylimas), galima ir per kitas prizmes - jaučiant dėmesį, nuolatinį rūpestį, pagarbą, bendravimą. Aišku, sudėtingiau jei net bendrauti nesinori. Net matyti. Bet gal bendrauti būtų lengviau, jei mažiau iš savęs spaustumėte tos parodomosios meilės? Na juk atmetus tas visas emocijas - gi įdomi ta mažo žmogučio kelionė per gyvenimą, augimas, tobulėjimas, transformacija į asmenybę, moterį... Būti to dalimi, įtakoti, padėti skleistis kaip tom gėlėm - tai juk nuostabi patirtis ir dovana
O gal su laiku ir šiltesni jausmai subujos.
Papildyta:
būtent
Man šitas postas iš visos temos labiausiai įstrigo.
O aš irgi šaltos mamos vaikas. Nepamenu apkabinimų ar meilės prisipažinimų. Būdavo, kad jų norėjau ir neaiškiai suvokiau, kad kažko trūko. Užaugau. Turiu problemų, bet ne didesnių nei vidutiniškai.
Ar manau, kad mama manęs nemylėjo? Kažkada ant jos pykau ir taip maniau. Bet dabar manau, kad ji mane mylėjo taip kaip mokėjo ir taip kaip jai gavosi. Nebepykstu. Panorau daugiau bendraut su mama ir pamažu nustoju tikėtis nerealistiškų dalykų. Pavyzdžiui, kai pasipasakojau apie savo kovą su depresija, ji klausimų man neturėjo ir atrodė tik nustebus, kad nieko jai nesakiau. Kai pranešiau, kad laukiuosi, irgi santūriai pasveikino, nieko neklausinėjo ir atrodė, kad nesidomi. Anyta ir vyro giminės buvo daug labiau emocingi tuo klausimu. Bet aš jau kažko kito ir nesitikėjau.
Mama visada padarydavo, ko man fiziškai reikėjo - gamindavo maistą tris kartus per dieną, nors be galo nemėgsta gaminti valgyt, rūpinosi, kad būtume sveiki ir išsimiegoję, finansiškai parėmė kol reikėjo ir t.t. Visgi palaimingiausias prisiminimas man, kaip ji bučiuodavo į kaktą, tikrindama ar karščiuoju, kai sirgdavau. Nebuvo daug to fizinio kontakto ar nuoširdžių pokalbių pas mus. Ir dabar, kai labai negera ar emociškai sunku, paprašau vyro, kad pabučiuotų į kaktą lėtai ir švelniai...
Pati norėčiau būti kitokia mama. Nežinau kaip man pavyks. Stebiu savo vyro brolio žmoną - kaip ji viešai žavisi savo dukrele, myluoja, bučiuoja, žaidžia katučių, didžiuojasi visais jos pasiekimais. Ir man nejauku ir baisu, kad aš taip nesugebėsiu.