QUOTE(Ciccio @ 2014 12 09, 02:18)
Tokia situacija, Su laiku su ja susitvarkysiu, tik kartais atrodo, kad aš išties nebenoriu. Kartais imu galvoti, kad jei išties išvažiuosiu pusmečiui į sodybą - nebegrįšiu.
Ar kada nors, kas nors buvot papuolę į panašią situaciją?
ne, nebuvau, teoriškai galėjau, bet praktiškai - neleidau sau į tokią patekti.
Prisimenu labai seną istoriją, kuri man davė kryptį visam gyvenimui. Kai gimdžiau jauna savo pirmąjį ir vienintelį vaiką, šalia gimdė gerokai vyresnė moteris, antrąjį. Klyksmai buvo tokie, kad nu viešpatie, apsaugok. Ir vyrą siuntė su visais matais, kad pridirbo
debilas, o jinai kankintis turi, ir Jeseniną deklamavo, ir visam pasauliui grasino ir aiškino, kaip jai šito vaiko nereikia ir t.t. Slaugė, kuri gimdyklą pavalyt atėjo, moterėlė sena, dėjo tiesiai šviesiai: klausyk, ko tu čia rėki, galvoji gaila tavęs kam nors? Taigi sena esi, ne pirmas vaikas, žinojai ką darai. Va tokios (į mane parodė) tai gaila, jinai jauna ir nežinojo ką daro. Galvot reikėjo... Užsičiaupė.
Tai va. Jau tada supratau, kad galvoti reikia, ypač tada, kai jau žinai ką reiškia ne pagimdyti, o užauginti vaiką. Sudėjau visas pastangas į motinai priklausančias pareigas, tačiau aiškiai pasakiau sau, kad pakartoti šito aš daugiau nenoriu prie jokių aplinkybių. O jeigu aplinkybės verčia - reikia keisti aplinkybes. Ir jokio blogio tame nematau, kad vieni žmonės myli vaikus, o kiti myli laisvę. Tačiau nuo pareigų nėra atleisti nei vieni, nei kiti. Jeigu pasakei (padarei A), padaryk ir B. Nesvarbu, tai klaida, auka ar neapsiskaičiavimas. Pareiga yra pareiga. Sukandus dantis reikės ją vykdyti...