Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

Skaitau tema ir galvoju kaip gerai,kad neturiu vaiku.ne tik kad neturiu,bet kad ir nenoriu ju dar lb gerai! Nes tikrai nenoreciau galvot apie tai kaip pasislept nuo vaiku.ir juo labiau kankintis bendravime su jais kai nori pabut viena,paskaityt knyga ar be sazines grauzimo veikt ka nori.
Laisve geriausia ka gali turet.
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2014 12 17, 04:45)
Skaitau tema ir galvoju kaip gerai,kad neturiu vaiku.ne tik kad neturiu,bet kad ir nenoriu ju dar lb gerai! Nes tikrai nenoreciau galvot apie tai kaip pasislept nuo vaiku.ir juo labiau kankintis bendravime su jais kai nori pabut viena,paskaityt knyga ar be sazines grauzimo veikt ka nori.

Taip, tai viena pusė. Be vaikų priklausai pats sau, tavo laikas priklauso tau, tavo miegas priklauso tau, niekas netampo už rankos, kai nori ramiai paskaityti knygą.

Bet yra ir kita motinystės pusė, apie kurią šioje temoje nedaug rašoma (nes tema ne apie tai) ir kuri jums kol kas visiškai nepažįstama smile.gif Pvz., kas mane labai veža , ypač bendraujant su savo vyresnėliais - tai galimybė parodyti, dalintis tais visais dalykais, kuriuos atradau/pamačiau pati. Galimybė atverti savo vaikui gražiausias ir vertingiausias pasaulio, gyvenimo puses smile.gif (Na, kad ir paprastutis pavyzdėlis - nusivedžiau dukrą į Valdovų rūmus, ji susižavėjusi, išplėstom akim šmirinėjo po ekspozicijas ir prašė - na dar čia pabūkim, na dar..O koks džaugsmas, kai išmokai vaiką plaukti ir jis ima ir nuplaukia, pats.. smile.gif )
O taip pat - su vyresnėliais įdomu. Mes kartu renkamės keliones. Kartu slidinėjame (sūnus jau mane gali padrąsinti ir palaikyti šioje srityje). Kartu ir knygas aptarinėjame, žaidžiame stalo žaidimus. Žiūrime filmus. Kalbamės apie gyvenimą. Įdomu matyti, kaip jie pamažu virsta labai savitais žmonėmis, asmenybėmis.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 12 16, 18:57)
Nors as esu karjeriste, bet nemanau kad jusu izvalga, kuriai pritariu, reikia priimti pazodziui.

Itariu, kad savoka DARBAS, numano ne vien darbinius santikius, o daugiau darba su savimi. O dirbti su savimi gali bet kas ir bet kur, svarbu tik tureti noro tobuleti.

Cia ne mano izvalga, as kalbejau apie straipsni. Vakar greitomis ieskojau, bet labai gaila, neradau.
Ir, tikrai buvo kalbama apie profesine veikla, darba.

QUOTE(Le Murka @ 2014 12 16, 22:36)
as tai cia paskaitau ir totali luzere pasijauciu. nes man suderint kudikio auginima ir darba atrodo visiskas kosmosas. jauciu po menesio is lovos nebepakilciau. as kai mazajam 2 buvo bandziau dirbt pradet, bet po menesio parejau i vaiko auginimo atostogas, nu niemaip man nesusiderino vaikas ir darbas, zinai kad mazius namie su aukle, leki, skubi, galvoji apie ta vaika, neramu. darbas gaunasi visai nekokybiskas, negali susikaupt.
su pirmuoju irgi mokytis reikejo kai jam buvo metukai, tai tikrai lbsunku buvo, is gailescio destytojai pazymius rase. aciu dievui nereikejo dirbt iki 3, o tai buciau nuprotejus.

nzn kas ten pas jus per stebuklingi vaikai, ar jus pacios supermoteros, kad viska taip spejat. as tai ne tokia. as mielai sedeciau su vaikais iki kokiu 5 m jei butu galimybes. man kaifas namie. va kai vaikai praauga, tada jau norisi dirbti, bet ir tai ne pilna darbo diena.
as jei tureciau koki milijona saskaitoj, tai tikrai nedirbciau. gali ir ne darbe zmogus tobulet, jei norisi, nebutina uzsiciklint ties bliudais

Visos karjeristes nebutu karjeristes jei neturetu pagalbos is salies. Cia faktas. Fiziskai butu neimanoma. Arba turi tureti nemokamu aukliu, kaip seneliai, arba turi uzdirbti tiek, kad pasisamdyti aukles.

Siuo metu as vis dazniau pagalvoju apie trecia vaika. Pirmasis mano augo va tokiam atsipalaidavime: be darbo, be rupesciu. Viskas buvo sutelkta tik i ji. Antrasis augo begime. As kuriau firma, daug dirbau, ir negana to, kad turejau tikrai daug pagalbos, vistik sakau, jis buvo auginamas begime. Keista, taciau stipresnis rysys yra su antruoju vaiku. Bet, gal ne darbas del to kaltas, o siaip, pas mus taip gavosi: pirmasis tecio, antrasis mamos vaikas. g.gif
Na, tai griztant prie to trecio vaiko noro. Va, noriu vaiko. Bet, nenoriu jo auginti begime. Noriu dziaugtis juo, kiekviena diena is naujo ji pazinti, buti rami, atsipalaidavusi, be streso. Nenoriu auginti vaiko taip, kaip kazkurioje temoje buvo rasyta: cia ir vakariene darau ir vaikas namu darbus salia daro. Galima delioti kaip nori, taciau derinant karjera ir motinyste nepajusi to, neturesi tos ramybes visu simtu procentu. O, kadangi siai minutei tai nera imanoma, tad su MB nusprendem, kad geriau tada ir nereikia. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 12 17, 11:12)
Pvz., kas mane labai veža , ypač  bendraujant su savo vyresnėliais - tai galimybė parodyti, dalintis tais visais dalykais, kuriuos atradau/pamačiau pati. Galimybė atverti savo vaikui gražiausias ir vertingiausias  pasaulio,  gyvenimo  puses smile.gif (Na, kad ir paprastutis pavyzdėlis - nusivedžiau dukrą į Valdovų rūmus, ji susižavėjusi, išplėstom akim šmirinėjo po ekspozicijas ir prašė - na dar čia pabūkim, na dar..O koks džaugsmas, kai išmokai vaiką plaukti ir jis ima ir nuplaukia, pats.. smile.gif  )
O taip pat - su vyresnėliais įdomu. Mes kartu renkamės keliones. Kartu slidinėjame (sūnus jau mane gali padrąsinti ir palaikyti šioje srityje). Kartu ir knygas aptarinėjame, žaidžiame stalo žaidimus. Žiūrime filmus. Kalbamės apie gyvenimą.  Įdomu matyti, kaip jie pamažu virsta labai savitais žmonėmis, asmenybėmis.

drinks_cheers.gif Man labai patinka ju klausytis. Tiesiog klausytis. Ju nuomones, ju izvalgas, ju mintis ju vaikiskose galvytese. Tiesiog su jais kalbetis. As, tiek daug isminties perliuku gaunu, kad nerasi ne vienoje gyvenimo isminties knygoje thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 12 17, 10:12)
Taip, tai viena pusė. Be vaikų priklausai pats sau, tavo laikas priklauso tau, tavo miegas priklauso tau, niekas netampo už rankos, kai nori ramiai paskaityti knygą.

Bet yra ir kita motinystės pusė, apie kurią šioje temoje nedaug rašoma (nes tema ne apie tai) ir kuri jums kol kas visiškai nepažįstama smile.gif Pvz., kas mane labai veža , ypač  bendraujant su savo vyresnėliais - tai galimybė parodyti, dalintis tais visais dalykais, kuriuos atradau/pamačiau pati. Galimybė atverti savo vaikui gražiausias ir vertingiausias  pasaulio,  gyvenimo  puses smile.gif (Na, kad ir paprastutis pavyzdėlis - nusivedžiau dukrą į Valdovų rūmus, ji susižavėjusi, išplėstom akim šmirinėjo po ekspozicijas ir prašė - na dar čia pabūkim, na dar..O koks džaugsmas, kai išmokai vaiką plaukti ir jis ima ir nuplaukia, pats.. smile.gif  )
O taip pat - su vyresnėliais įdomu. Mes kartu renkamės keliones. Kartu slidinėjame (sūnus jau mane gali padrąsinti ir palaikyti šioje srityje). Kartu ir knygas aptarinėjame, žaidžiame stalo žaidimus. Žiūrime filmus. Kalbamės apie gyvenimą.  Įdomu matyti, kaip jie pamažu virsta labai savitais žmonėmis, asmenybėmis.

As jau 4metus priziuriu seses vaika,ankstesni mano darbai ir buvo su vaikais.buvonet momentas kai alpau kaip norejau SAVO vaiko.veliau tas noras dingo.ir nebeatsirado.
Suprantu viska apie ka rasot,kartais su vaikais buna smagu,bet kartais....noris sleptis 😃
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2014 12 17, 04:45)

Ir ka su ta laisve Jus veikiate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladsome: 18 gruodžio 2014 - 01:12
QUOTE(Gladsome @ 2014 12 18, 00:58)

- paklausė moteriškė iš zonos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2014 12 17, 03:45)

jo jo biggrin.gif ir as kadais sakiau - jokiu vedybu, jokiu vaiku lotuliukas.gif ale vat planas eme ir nepavyko .... ir istekejau ir cielus 2 vaikus turiu. Ir aciu Dievui rolleyes.gif Kad ir kokia laisve brangi - vaikai brangesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 18 gruodžio 2014 - 08:57
QUOTE(meja82meja @ 2014 12 18, 01:33)
As jau 4metus priziuriu seses vaika,ankstesni mano darbai ir buvo su vaikais.

Didžilis skirtumas, dirbti aukle (tegul ir seseriai), ir auginti savą. 4u.gif
Kita vertus, taip - ne visiems reikia vaikų ir gerai, jei tą suvokėte ne per vėlai. Gyvenimas gražus beigi įdomus gali būti ir be vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Gladsome @ 2014 12 18, 00:58)

Gyvenu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 12 18, 08:52)
Didžilis skirtumas, dirbti aukle (tegul ir seseriai), ir auginti savą.  4u.gif
Kita vertus, taip - ne visiems reikia vaikų ir gerai, jei tą suvokėte ne per vėlai. Gyvenimas gražus beigi įdomus gali būti ir be vaikų.

Kadangi gyvenu kartu,tai dalyvauju ir vusam tam gyvenime.matau daugiau minusu nei pliusu.ne visos yra sutvertos vaikams.geriau ta suprast anksciau nei jau turint vaika.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 12 17, 12:59)

Siuo metu as vis dazniau pagalvoju apie trecia vaika. Pirmasis mano augo va tokiam atsipalaidavime: be darbo, be rupesciu. Viskas buvo sutelkta tik i ji. Antrasis augo begime. As kuriau firma, daug dirbau, ir negana to, kad turejau tikrai daug pagalbos, vistik sakau, jis buvo auginamas begime. Keista, taciau stipresnis rysys yra su antruoju vaiku. Bet, gal ne darbas del to kaltas, o siaip, pas mus taip gavosi: pirmasis tecio, antrasis mamos vaikas.  g.gif

Pakomentuokit,prasau,placiau ta fenomena,kai vienas vaikas tevo,o kitas-mamos.
Kuo tai pasireiskia?
Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2014 12 18, 13:24)

Kadangi gyvenu kartu,tai dalyvauju ir vusam tam gyvenime.matau daugiau minusu nei pliusu.ne visos yra sutvertos vaikams.geriau ta suprast anksciau nei jau turint vaika.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 12 18, 16:54)
Pakomentuokit,prasau,placiau ta fenomena,kai vienas vaikas tevo,o kitas-mamos.
Kuo tai pasireiskia?

prisirisimu didesniu, artimesniu emociniu rysiu su vienu is tevu labiau, nei su kitu
Atsakyti