Įkraunama...
Įkraunama...

Pavargau nuo vaikų

QUOTE(Aimeja @ 2014 12 11, 08:48)
Aš pasakysiu gal bjauriai, bet tokios personos mane nervina ir tiek. Ne vaikas jai ,,sušiko'' gyvenimą, bet jinai dabar tam vaikui gyvenimą gadina. Oi nemyliu, nekenčiu, nenoriu. Susireikšminus, savanaudė boba ir daugiau nieko. Tegul ne ant suoliuko sėdi, o eina savanoriauti, ten kur daug skausmo, ligų, vilties, kur žmonės aukojasi, ne tik del savų, o ir del svetimų. Tegul pabūna prie slaugomų ligonių, prie mamų , kurios augina su negaliom vaikus,  ir t.t. Aš puikiai suprantu nenorą turėti vaikų, suprantu kai neturi, galiu suprasti ir pav. nesvaigimą dėl jau gimusio savo vaiko, na galbūt ,,šalčiau'' auginamą, tikrai tokių būna, bet moteriškei staugti, kad nekenčiu savo vaiko, man nesuvokiama. Yra tam tikras išsigimimas ir tiek, arba išpindėjimas, savimyla, egoizmas ir t.t. Ir dar dėl depresijų. Tai yra liga, sunki,  kai IŠ TIKRŲJŲ sergama, o tokie maždaug tik bile pasakymai ,,man depresija'', tai juokina. Paklausk pas ją kokius vaistus naudoja, kada nustatė, koks ligos sunkumas, gal nedabinga ir t.t., nes jei tik parašo, kad depresija, tai nieko nereiškia.

Aš turėjau omenyje, jei nenori vaikų, nėra ko turėt. Tai nebus ir nuovargio, ir depresijų. Pagridinė daroma klaida ta, kad gimdoma, nes draugės turi, nes kaimynės sako, jog reikia; nes durna boba pasakė - pagimdysi ir mylėsi. Savo galva reik galvot. Jokio egoizmo aš čia nematau, matau baisią padarytą klaidą. Nepataisomą.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 09:56)
Aš turėjau omenyje, jei nenori vaikų, nėra ko turėt. Tai nebus ir nuovargio, ir depresijų. Pagridinė daroma klaida ta, kad gimdoma, nes draugės turi, nes kaimynės sako, jog reikia; nes durna boba pasakė - pagimdysi ir mylėsi. Savo galva reik galvot. Jokio egoizmo aš čia nematau, matau baisią padarytą klaidą. Nepataisomą.

Aš suprantu ką tu sakai. mirksiukas.gif Ir sutinku. Bet , na gerai, jau turi tą vaiką. Kokia čia klaida? Koks čia sugriautas gyvenimas? Kam toks dramatizmas, nelaimingos vaizdavimas. Retas žmogus per savo gyvenimą nesusiduria su sunkumais, visokiais, slaugo tėvus, daug metų, augina neįgalius vaikus, neišeina iš ligoninių su artimaisiais, patys serga, įvykus nelaimei, paima auginti artimųjų vaikus, kartais ir visą pulką, visko pas žmogų gyvenime būna, o toks jau susireikšminęs požiūris į savo vaiką, kad sugadino gyvenimą stebina. Na yra kaip yra. Pakeiti požiūrį ir gyveni, o ne eikvoji laiką savigraužai.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 11, 09:11)
Aš suprantu ką tu sakai.  mirksiukas.gif Ir sutinku. Bet , na gerai, jau turi tą vaiką. Kokia čia klaida? Koks čia sugriautas gyvenimas? Kam toks dramatizmas, nelaimingos vaizdavimas. Retas žmogus per savo gyvenimą nesusiduria su sunkumais, visokiais, slaugo tėvus, daug metų, augina neįgalius vaikus, neišeina iš ligoninių su artimaisiais, patys serga, įvykus nelaimei, paima auginti artimųjų vaikus, kartais ir visą pulką, visko pas žmogų gyvenime būna, o toks jau susireikšminęs požiūris į savo vaiką, kad sugadino gyvenimą stebina. Na yra kaip yra. Pakeiti požiūrį ir gyveni, o ne eikvoji  laiką savigraužai.

Ko gero, neišeina to požiūrio keisti. Kitaip nebūtų taip, kaip yra. Aišku, būna nelaimių, būna ligų ir t.t. Bet čia savo rankom susigriovė viską. Nežinau, kuom ten baigsis, bet kol kas yra tragedija. Turbūt nevaizduoja nelaimingos, o yra labai nelaiminga. Man taip atrodo, kai ją matau. Atsimenu, kokia buvo iki vaiko, ir kokia pasidarė kai jis atsirado. Du skirtingi žmonės, tiek nuotaikomis, tiek išore. Bobutė pasidarė. Ji pagimdė 39, dabar vaikui trys. Duotum jai pačiai kokį 50. Žila, sukūdus baisiai, raukšlių daug. O šiaip aukšta, graži, žydinti moteris... Buvo. Gaila man, žmogiškai, ir jos, ir to vaiko.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 10:24)
Ko gero, neišeina to požiūrio keisti. Kitaip nebūtų taip, kaip yra. Aišku, būna nelaimių, būna ligų ir t.t. Bet čia savo rankom susigriovė viską. Nežinau, kuom ten baigsis, bet kol kas yra tragedija. Turbūt nevaizduoja nelaimingos, o yra labai nelaiminga. Man taip atrodo, kai ją matau. Atsimenu, kokia buvo iki vaiko, ir kokia pasidarė kai jis atsirado. Du skirtingi žmonės, tiek nuotaikomis, tiek išore. Bobutė pasidarė. Ji pagimdė 39, dabar vaikui trys. Duotum jai pačiai kokį 50. Žila, sukūdus baisiai, raukšlių daug. O šiaip aukšta, graži, žydinti moteris... Buvo. Gaila man, žmogiškai, ir jos, ir to vaiko.

O gal nenori? Tiesiog. Man vistiek nesuprantama, kad vaikas gali taip kardinaliai pakeisti gyvenimą, ta prasme, jei tu gražiai atrodei , buvai graži, žydinti iki vaiko, kas trukdo susitvarkyti savo išorę po to? Nusidažyti plaukaus, pirkti kosmetikos priemones? Apsirengti gražiai? Pagaliau , jei turėjo gerą darbą, tai po vaiko priežiūros atostogų grįžti į jį ir toliau dirbi, sieki karjeros. Gal ne vaikas kaltas, gal jos gyvenimas tiesiog ir nebuvo toks jau ,,žydintis'', tik taip atrodė, o dabar jau geriau kaltinti vaiką, negu pajudinti subinę pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 11, 09:33)
O gal nenori? Tiesiog. Man vistiek nesuprantama, kad vaikas gali taip kardinaliai pakeisti gyvenimą, ta prasme, jei tu gražiai atrodei , buvai graži, žydinti  iki vaiko, kas trukdo susitvarkyti savo išorę po to? Nusidažyti plaukaus, pirkti kosmetikos priemones? Apsirengti gražiai? Pagaliau , jei turėjo gerą darbą, tai po vaiko priežiūros atostogų grįžti į jį ir toliau dirbi, sieki karjeros. Gal ne vaikas kaltas, gal jos gyvenimas tiesiog ir nebuvo toks jau ,,žydintis'', tik taip atrodė, o dabar jau geriau kaltinti vaiką, negu pajudinti subinę pačiai.

Manau, pakeičia visiškai. Esu girdėjus posakį: "iki turint vaikų turėjai savo gyvenimo pagrindą. Atsirado vaikai - tavo gyvenimas tapo jų gyvenimo pagrindu". Kažkaip panašiai. Ji tiesiog visko, ko norėjo, atsisakė, bent taip sako. Todėl, kad yra vaikas. Vaikas jai tiesiog trukdo viskam. Kaip pati sako. Trukdo gyventi. Ir viskas. Niekuom niekas čia jai nepadės. Arba persilauš, arba.... Nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Sindea @ 2014 12 11, 00:40)
nepradekit  paistyt nesamoniu doh.gif

Kuruoje vietoje čia? Iš viso supratote apie ką aš? g.gif
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 10:41)
Manau, pakeičia visiškai. Esu girdėjus posakį: "iki turint vaikų turėjai savo gyvenimo pagrindą. Atsirado vaikai - tavo gyvenimas tapo jų gyvenimo pagrindu". Kažkaip panašiai. Ji tiesiog visko, ko norėjo, atsisakė, bent taip sako. Todėl, kad yra vaikas. Vaikas jai tiesiog trukdo viskam. Kaip pati sako. Trukdo gyventi. Ir viskas. Niekuom niekas čia jai nepadės. Arba persilauš, arba.... Nežinau.

Bet ji neįvardina, kuo konkrečiai trukdo? Nes tas ,,viskam'', tai gali reikšti, kad ir niekam. Ko konkrečiai atsisakė? Ko norėjo? Numanau, kad paklausus paaiškinti, nesugebėtų pasakyti. Žmogus gali ir prisisvajoti, va galėčiau būti ministre, bet vaikas trukdo, nors realiai jai ir be vaiko iki to ministrės posto, kaip iki mėnulio, gali galvoti, kad va galėčiau keliauto po pasaulį, bet kur dėti vaiką, tik ir be vaiko, jinai niekur nekeliavo ir t.t. Ir tada savo neisipildžiusiom fantazijom randa atpirkimo ožį-vaiką.
Atsakyti
QUOTE(bimbalė @ 2014 12 11, 05:20)
doh.gif Zinot, kai nebeturit, ka pasakyt - tai visai gerai butu ir patylet  doh.gif

Be komentaru. Garliava supriesino visuomene. Kas ka norejo, tas ir pamate.Koks Jusu tikslas vel is naujo kurt sita lauza? Nesu nei violetine, nei kazkokia. Jokia tokia - be nuomones. Nenoriu net galvot sia tema. O cia dar kaip kazkoki pavyzdi isstatot.  doh.gif

Tai anot jūsų vaikai kvaili ir nejaučia kas juos iš tiesų besąlygiškai myli, o kas ne? Supratau jus.

Koks skirtumas kas ką bandė supriešinti? O tai kur racionalus žmonių protas? Tai tada turiu suprasti, kad iš viso tarp bepročių gyvename? Aš neištraukinėju istorijų ir nieko nekurstau, aš tik paėmiau garsią istoriją meilės tema. n žmonių matė netikrą "meilę", kurią laikė tikra. Žmonės be intuicijos, be gilesnio matymo ir tiek. Bet tai nereiškia, kad Ciccio ar kažkieno kito vaikai tokie bus ir neįžvelgs, nejaus.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 11, 00:54)
Gyvybę ir aš paaukočiau, ir inkstą, ir akį, bet tą patį padaryčiau ir net dėl sesers ar sesers  vaiko...bet ne iš meilės, tiesiog, mūsų giminėje yra stipriai ugdytas ir ugdomas lojalumas šeimai.

Viskam, ką kiti įvardina kaip meilės išraišką, tu surandi kitą paaiškinimą. Kodėl? Kad pagrįstum savo "nemylėjimą"?
Ar tavo nuomone vyrui, motinai, vaikui turi jausti identišką jausmą? Ir jei motinai nejauti to paties kaip vyrui, tai jau kažkurio iš jų nemyli?

Mūsų mintys įtakoje ir elgesį, ir savijautą. Nereikia programuoti save netinkamomis mintimis. Laimės jausmui sukurti neužtenka šyksotis prieš veidrodį. Dar reikia sau mintyse pasakyti - "man viskas gerai, viskas bus gerai". Nes jei šypsosies ir galvosi "atrodau kaip kikimara" - laimės tai nepridės.
Kokia nauda iš apkabinimo, jei jį palydi mintis: "fuuu, atidirbau". Palydėk kievieną apkabinimą žodžiais "kaip gera tave apkabinti" ir mintimis "myliu tave, dukryte". Gal tada tų apkabinimų skaičių galėsi sumažinti ir suderinti su savo emociniu artumo kitam asmeniui rezervu ir rezultatas bus pasiektas geresnis ir abipusiai naudingas.

Beja, aš irgi emociniu požiūriu esu "šalta mama". Ir man buvo problema patenkinti pirmo sūnaus emocinius poreikius, ko jis be skrupulų reiklaudavo. Stengiausi, bet buvau tikrai išsunkta. O dukra matyt turi tą patį "emocinį defektą". Ir ji kūdykystėje tos emocinės šilumos nereikalaudavo, netgi priešindavosi. Aš apsidžiaugiau ir nesiūliau. O vyras irgi nėra besilydantis nuo kūdikių. Jau apie trečius metus išlindo dukros integracijos į visuomenę bėdos, susijusios, manau, su įgimtom savybėm ir ta emocine izoliacija kūdykystėje. Va nuo tada "atidirbinėju" už tą kūdikystėję "sutaupytą" savęs neprievartavimą.
Turėtum būti dėkinga savo mamai, kad ji, nepaisydama tavo emocinio atšiaurumo, dėjo milžiniškas pastangas, kad tave sušildytų. Su vienais žmonėmis mums yra lengviau bendrauti, su kitais sudėtingiau, ir tai yra normalu. Bet ne "meile" ar "nemeile" tai įvardinama, o suderinamumu, bendrumu, chatakterių atitikimu. Meilė yra gerokai giliau mūsų žodžių ir netgi mūsų minčių. Neįmanoma neturėti meilės savo palikuoniui. Bet įmanoma nesugebėti jos pajausti dėl tam tikrų sutrikimų, mintimis ją neigti, blokuoti ir visaip kitaip trukdyti jai pasireikšti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 11 gruodžio 2014 - 10:13
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 09:56)

Neturint vaikų nuo jų pavargti neįmanoma. Bet sąmoningas noras turėti vaikų nereiškia, kad laikas nuo laiko nepavargstama nuo jų. Gal kur nors išties egzistuoja supermamytės, kurios NIEKADA nepavargsta nuo vaikų ar superžmonos, kurios NIEKADA nesipyksta su vyru, bet bent jau aš tokių nežinau, nors pažįstu ir puikių tėvų, išauginusių/auginančių puikius vaikus, ir gražiai ne vieną dešimtmetį sugyvenančių šeimų.
Atsakyti
Nu aš vis viena nesuprantu nuo ko pavargsta Ciccio, jei vaikų priežiūra ir auklėjimas yra vyro darbas, o ne jos. Gal tikrai viskas tik dėl to, kad kai turi viską (vyrą, pakankamai pinigų, mėgstamą darbą, vaikų) jau nebežinai ir ko norėt. Esi tarsi persisotinęs gyvenimu.
Beje kažkurioj kitoj temoj pati Ciccio rašė, kad yra laiminga ir viskas gerai pas ją šeimoj. Tai kaip suprast?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 11, 09:50)
Bet ji neįvardina, kuo  konkrečiai trukdo? Nes tas ,,viskam'', tai gali reikšti, kad ir niekam. Ko konkrečiai atsisakė? Ko norėjo? Numanau, kad paklausus paaiškinti, nesugebėtų pasakyti. Žmogus gali ir prisisvajoti, va galėčiau būti ministre, bet vaikas trukdo, nors realiai jai ir be vaiko iki to ministrės posto, kaip iki mėnulio, gali galvoti, kad va galėčiau keliauto po pasaulį, bet kur dėti vaiką, tik ir be vaiko, jinai niekur nekeliavo ir t.t. Ir tada savo neisipildžiusiom fantazijom randa atpirkimo ožį-vaiką.

į dūšią nelindau, bet sako, turėt vaikų lygu numirt. Viskam. Nesiknisau toliau. Aš tik žinau, kad ją visada vaikai net purtė, nemėgo jų ir jie ją erzino. Dabar yra rezultatas. Esmę supratau vieną - vaikų reikia norėti, iki pastojant ir gimdant. Sąmoningai tai daryti, o ne dėl draugių, kaimynių, giminių ar dar bala žino dėl ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo OkoksSkirtumas: 11 gruodžio 2014 - 10:30