QUOTE(Le Murka @ 2014 12 10, 23:39)
zinok draugauju, ir lb ryskiai . ir per savo jau pakankamai ilga gyvenima nesu pastebujus, kad motertis, kuri rupinasi vaiku visaip kaip, jo nemyletu, nu nesu. esu macius, kaip nemyli - bet tada ir nesitupina, neziuri, keikia, rekia, nieko neperka, neglaudzia, pagaliau net neaugina, numeta kam nors. apie burelius ir ugdyma net kalbos negali but. bliamba, turiu giminej pvz, kaip 5 vaikus utelem apleido, gere tevai be prosvaisciu, vaikai, vietoj batu su maiseliais apsivynioje ant koju ejo, kol neatsidure vtat rankose. ir tai negaliu tvirtint, kad jie ju nemyli. tiesiog rupintis nemoka, nesugeba, nes yra degradai alkoholikai. bet myli - vat taip iskreiptai, netobulai, neatsakingai, nu bet myli. zinok intuityviai jauciu, nes pazistu tuos zmones visa gyvenima. ir man gaila ne tik tu vargsu vaiku, bet ir tu tevu, kuriu meile tokia nerupestinga, tokia deformuota. aciu dievui, kad dabar tie vaikai gyvena normaliai, normaliuose namuose. bet vat jie skambina kartais tiems degradams tevams, nuvaziuoja ju aplankyt. nes vat yra ta meile abiejose pusese, kad ir kaip tai butu keista ir visuotinai nepriimtina
Gal nepopuliari būsiu čia su tuo savo pavyzdžiu, bet didelė dalis Lietuvos tai manė, kad Venckai-Kedžiai dukrą, anūkę, dukterėčią myli Čia labai puikus pavyzdys koks yra daugelio žmonių klaidingas matymas ir kaip baisu, kai gyvename tarp tokių nenuovokių. Kiti gi atidžiau pasižiūri į susuktą video, į tų tariamų mylėtojų elgesį, manieras, veidus, mimikas, balso tembrus, tonus ir jiems iš karto istorija aiški, nereikia laukti prokuratūros išvadų. Tik gaila, kad pasirodė tokių pradžioje net mažesnė dalis buvo. Pasirodo, kad dar ir kaip žmonės pykstasi su intuicija, nepaisant savo pareigų, išsilavinimo ir pan.
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 11, 00:59)
Gal nepopuliari būsiu čia su tuo savo pavyzdžiu, bet didelė dalis Lietuvos tai manė, kad Venckai-Kedžiai dukrą, anūkę, dukterėčią myli Čia labai puikus pavyzdys koks yra daugelio žmonių klaidingas matymas ir kaip baisu, kai gyvename tarp tokių nenuovokių. Kiti gi atidžiau pasižiūri į susuktą video, į tų tariamų mylėtojų elgesį, manieras, veidus, mimikas, balso tembrus, tonus ir jiems iš karto istorija aiški, nereikia laukti prokuratūros išvadų. Tik gaila, kad pasirodė tokių pradžioje net mažesnė dalis buvo. Pasirodo, kad dar ir kaip žmonės pykstasi su intuicija, nepaisant savo pareigų, išsilavinimo ir pan.
nepradekit paistyt nesamoniu
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 09, 01:18)
Gal amžius (baigiu ketvirtą dešimtį), gal vaikų skaičius, gal pasislėpusi pogimdiminė depresija, gal tai, kad priaugau daug svorio (per nėštumą 30 kg, po gimdymo 15 dingo, bet 15 liko), bet visiškai nebenoriu skirti laiko vaikams. Turim sodybą, noriu ten išvažiuot kokiai pusei metų ir nematyt vaikų, nesiklausyt jų, neauklėt, užmiršti, kad jie yra. Tada pradeda kapitaliai graužti sąžinė, nors imk ir daužyk galvą į sieną.
Niekada nedegiau meile vaikams, bet reikėjo šeimos, vyras norėjo, tam tikra prasme norėjau ir aš - ne dėl savęs, dėl kitų. Ir su pirmomis dviem viskas buvo gerai - pametinukės, ne itin lengva, bet kažkaip susitvarkiau ir nekildavo sunkumų, o va dabar atėjo į pasaulį trečia. Praėjo pusė metų ir mane apėmė siaubingas tingulys ir nenoras. Ačiūdie, atėjo vyro eilė pasiimt vaiko priežiūros atostogas - mažoji tą pačią akimirką buvo perduota tėvui, be skrupulų. Bėda ta, kad nebenoriu bendrauti ir su dičkėmis.
Tokia situacija, Su laiku su ja susitvarkysiu, tik kartais atrodo, kad aš išties nebenoriu. Kartais imu galvoti, kad jei išties išvažiuosiu pusmečiui į sodybą - nebegrįšiu.
Ar kada nors, kas nors buvot papuolę į panašią situaciją?
Niekada nedegiau meile vaikams, bet reikėjo šeimos, vyras norėjo, tam tikra prasme norėjau ir aš - ne dėl savęs, dėl kitų. Ir su pirmomis dviem viskas buvo gerai - pametinukės, ne itin lengva, bet kažkaip susitvarkiau ir nekildavo sunkumų, o va dabar atėjo į pasaulį trečia. Praėjo pusė metų ir mane apėmė siaubingas tingulys ir nenoras. Ačiūdie, atėjo vyro eilė pasiimt vaiko priežiūros atostogas - mažoji tą pačią akimirką buvo perduota tėvui, be skrupulų. Bėda ta, kad nebenoriu bendrauti ir su dičkėmis.
Tokia situacija, Su laiku su ja susitvarkysiu, tik kartais atrodo, kad aš išties nebenoriu. Kartais imu galvoti, kad jei išties išvažiuosiu pusmečiui į sodybą - nebegrįšiu.
Ar kada nors, kas nors buvot papuolę į panašią situaciją?
kai pirmą kartą SM pamačiau jūsų pasisakymus vaikų, šeimos tema - pirmas įtarimas buvo kad esate tiesiog protingo provokatoriaus sukurtas internetinis personažas (trumpai tariant - trolis), tačiau po kurio laiko pakeičiau savo nuomonę - vis tik ko gero esate reali moteris su nestandartiniu požiūriu į daugelį dalykų ir netipine SM publikos elgsena, pirmiausiai - su gerokai iššokančia iš konteksto emocine asmenybės puse .
Ar įsivaizduoju kaip jūs jaučiatės, kaip įmanoma nejausti instinktyvios meilės savo vaikams? - Hm, ko gero įsivaizduoju, kad įmanoma. Tam tikra prasme jus gamta nuskriaudė. Yra moterų, kurios susileidžia dėl kiekvieno kūdikio. Yra moterų, kurios neabejingos tik savam, o kiti - nekelia jokių emocijų. Matyt, pasitaiko atvejų, ir jūs vienas iš jų, kai tas instinktas besąlygiškai pamilti savo palikuonį, savo kūną ir kraują - nesuveikia.
Gimdyti 3 vaikus, nejaučiant jiems motiniškos meilės - gal ir neatsakinga, nepaisant visų motyvų. Pripažinti tai sau ir kitiems - drąsu. Gyventi, nuolat mėginant imituoti tą motinystės idilę - turėtų tikrai būti velnioniškai sunku . Kažkas panašaus turėtų būti gyventi su nemylimu vyru, bet stengtis kad niekas kitas (ir jis pats) to nesuprastų - prisiversti su juo būti, bendrauti, rūpintis, mylėtis... Kiek taip galima tempti ir ką tai reikštų moters psichikai ir savijautai?
Nemanau kad esate bloga mama savo dukroms, ir kad jos būtų laimingesnės be jūsų. Jergau, net ir asocialias, net ir beviltiškas kraugeres kitos dukros myli, ilgisi, gaili, teisina, laukia... O jūs gi ne tokia! Ir jau tikrai nesiimsiu zulinti krištolinio rutulio ir gąsdinti būsimais sunkumais paauglystėje ar moterystėje . Gal ir nesusikurs tas ryšys, kuris galėtų, jei būtumėte kitokiu žmogumi, kitokia mama. Bet nesate ta 'kitokia'. Esate kas esate. Bet tai tikrai nereiškia kad dukros užaugs traumuotos, kompleksuotos ar dar kažkokios . O gal tas ryšys kaip tik bus ne ant emocinio, o ant racionalaus, pragmatiško pagrindo, ir ateity išeis dukroms tik į naudą? Tuo labiau, kad yra labai reikšminga atsvara - mergaičių tėtis.
Galvoju, tik kad joms jokiu būdu negalima tėkšti į kaktą kad nemylit. Gal net sau nereikia taip tėkšti. Jūs mylit. Savo būdu. Santūriai. Be didelių fizinių, verbalinių ir emocinių iškrovų. Mažinkit savęs prievartavimo atvejų. Jei nesinori - neverskit savęs apkabinti, bučiuoti ir sakyti kad mylit. Ne visais atvejais tai būtina, ir ne visada tai iliustruoja begalinę meilę. Suprasti, pajusti, kad esi svarbus, brangus (o sekant iš to - ir mylimas), galima ir per kitas prizmes - jaučiant dėmesį, nuolatinį rūpestį, pagarbą, bendravimą. Aišku, sudėtingiau jei net bendrauti nesinori. Net matyti. Bet gal bendrauti būtų lengviau, jei mažiau iš savęs spaustumėte tos parodomosios meilės? Na juk atmetus tas visas emocijas - gi įdomi ta mažo žmogučio kelionė per gyvenimą, augimas, tobulėjimas, transformacija į asmenybę, moterį... Būti to dalimi, įtakoti, padėti skleistis kaip tom gėlėm - tai juk nuostabi patirtis ir dovana O gal su laiku ir šiltesni jausmai subujos.
Papildyta:
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 10, 23:53)
as tai, Ciccio, manau, kad tu myli savo dukras . gal nestandartiskai, gal be kiskuciu ir gelyciu, bet myli. ir nebutinai tu turi tai kazkaip specialiai parodyt. tu esi savita, ir parodysi taip, kaip moki, per savo savituma. tiesiog turi surast buda susitakyt su SAVO kitoniskumu pati. gal maziau fiziskai leisdama laiko su vaikais jaustumeis geriau. gal psichologas padetu susigaudyt. bet viskas is esmes yra su tavim gerai. tiesiog neatitinki to standartinio isivaizduojamo moters - mamos modelio, ir blaskaisi bandyydama jo pasiekt. bet is tikro nereikia siekt sau svetimu dalyku, reikia megautis buvome savimi. ir jei to negali, turi ieskot pagalbos, o ne verst save, pritempinet prie kazkokiu normu
būtent
Man nieko nera ziauriau kaip gimdyti vaika is pareigos, nes reikia, nes kazkas norejo. Gi blin, tai ne daiktas ar sofa, kuria nusipirkai nes ai gal tiks prie interjero, tai lygiai toks pat zmogus kaip tu - turintis jausmus... Gal siurksciai nuskambes, bet paskui ir paleidzia i visuomene sutraumuotus socialinius invalidus (kaip manot, is kur tokiu atsiranda?)...
Jeigu as tureciau vaiku, esu isitikinus, jog jie butu bent dalinai traumuoti, nes paprasciausiai jaustu, jog as ju nei norejau, nei noriu, nei noresiu... Ziauruva
Jeigu as tureciau vaiku, esu isitikinus, jog jie butu bent dalinai traumuoti, nes paprasciausiai jaustu, jog as ju nei norejau, nei noriu, nei noresiu... Ziauruva
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 09, 12:47)
Tada vadinasi esi gera, normali mama, jokia nepavargus, tik perdaug turinti laisvo laiko ir per gerą gyvenimą (kaip jau kažkas pastebėjo) ir tiesiog neturi ką veikti ir rašai bele ką, vėjus, nes neturi ką išties įdomaus parašyti.
Viskas ok tada, temą galima uždaryti, o pati melskis, kad tas geras gyvenimas ir išliktų tyoks, kad bloga minutė nepamatytų
Nes antraip pasikartojame - vaikai viską jaučia, jei yra ką jausti.
Viskas ok tada, temą galima uždaryti, o pati melskis, kad tas geras gyvenimas ir išliktų tyoks, kad bloga minutė nepamatytų
Nes antraip pasikartojame - vaikai viską jaučia, jei yra ką jausti.
Zinot, kai nebeturit, ka pasakyt - tai visai gerai butu ir patylet
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 10, 20:59)
Be komentaru. Garliava supriesino visuomene. Kas ka norejo, tas ir pamate.Koks Jusu tikslas vel is naujo kurt sita lauza? Nesu nei violetine, nei kazkokia. Jokia tokia - be nuomones. Nenoriu net galvot sia tema. O cia dar kaip kazkoki pavyzdi isstatot.
QUOTE(Ramune8 @ 2014 12 10, 23:02)
Man nieko nera ziauriau kaip gimdyti vaika is pareigos, nes reikia, nes kazkas norejo. Gi blin, tai ne daiktas ar sofa, kuria nusipirkai nes ai gal tiks prie interjero, tai lygiai toks pat zmogus kaip tu - turintis jausmus... Gal siurksciai nuskambes, bet paskui ir paleidzia i visuomene sutraumuotus socialinius invalidus (kaip manot, is kur tokiu atsiranda?)...
Bet Jus ju neturit ar ne? Todel smerkti tai oi, kokie greit. Isvargina tie vaikai. Tiek savi, tiek svetimi. Tik su svetimais lengviau, nes juos gali issiut i seima, t.y.tevams. Savu niekur nepadesi. Kramtydavau pirstus paskaitoj, kad neuzmigt...Kartais atrode, kad gyvenu poliklinikoj (o, aciu Dievui, dar vyra turiu, kuris, jei atlygimas nenukentedavo (seimai tai est irgi reikia) visur vaika isvedziodavo), salia dar buvo jaunele mano sese, kuri sirdi del mano vaiko atidavus butu...Prie viso sito dar buvo mano dede, kuris nieko nezino ir zinot nenorejo, bet teko paprasyt ne karta...pasirupino. Seimos lojalumas tame, manau. Bet, kiek bebuciau stipri, nu, *****, uzkala. Pagalbos atrode kalnai, tik gimdyk...O esmej - tai as mama, visi spendimai man... del lavinimo, del ligu, del pliombu ir t.t. Tiek mazi, tiek dideli - na del kiekvieno mentkniekio - viskas mano...Uzkala ne tas zodis. Kartais atrodo, kad nebegaliu, bet negaliu negalet - tai mano vaikai. O kartais taip noretus...i negyvenama sala maziausiai menesiui
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 10, 16:51)
Is ko sprendi kad nereikalingas? Kokie objektyvus pozymiai tai rodo?
Pati sako, kad nereikalingas. Rėkė, būdama nėščia, kad nenori. Susisuko, paseno, susibaigė buvusi graži moteris. Va, vakar mailą gavau: "depresija, vaikas užkniso.... nekenčiu...". Neturiu nė ką atrašyti.
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 11, 00:34)
Skambės keistai, bet Flight, pasakyk, jei jauties pavargusi nuo savo vaikų, iš kur žinai, kad juos myli?
Nežinau, ar suprasit, bet mano draugė, penkių vaikų mama, mėgdavo sakyti, kai vaikai buvo maži: "Aš juos taip myliu, kai jie visi miega, nusigrežę į sieną". Kitaip tariant, nuolatinis rūpestis vaikais (o Jūsų atveju, nesvarbu, kad Jums padeda kiti, vistiek jaučiatės už juos atsakinga, ar ne) išvargina, ir paprasčiausiai nėra laiko svarstymams, ar tu tuos vaikus myli, ar ne. Kitas dalykas, kai kur nors išvažiuoji be jų, ar jie visi kažkur išvažiuoja, ar paprasčiausiai visus užmigdai, namuose staiga pasidaro tylu...
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 07:32)
Pati sako, kad nereikalingas. Rėkė, būdama nėščia, kad nenori. Susisuko, paseno, susibaigė buvusi graži moteris. Va, vakar mailą gavau: "depresija, vaikas užkniso.... nekenčiu...". Neturiu nė ką atrašyti.
Bet taigi raso, kad jai depresija. O tai liga, kuri iskreipia emocijas. Nes sutrinka chemine pusiausvyra. Gal jei pvz vaistus vartotu, jaustusi kitaip, ir nesneketu, kad nereikalingas
Db gi zmogus tiesiog serga
QUOTE(Le Murka @ 2014 12 11, 07:57)
Bet taigi raso, kad jai depresija. O tai liga, kuri iskreipia emocijas. Nes sutrinka chemine pusiausvyra. Gal jei pvz vaistus vartotu, jaustusi kitaip, ir nesneketu, kad nereikalingas
Ta būsena prasidėjo nėštumo metu ir tęsiasi ne vieni metai. Ji niekad nenorėjo vaikų, visada tai sakė. Netyčia pastojo, kažkas pasakė - pagimdysi, mylėsi. Ji nešiodama rėkė, kad nekenčia to vaiko, nes jis sušiko gyvenimą. Ji ir dabar, žinai, ką daro: pasako kokiai draugei, paprašo, kad vaiką pažiūrėtų, ar kaimynei. Pasako, kad turi reikalų. O pati mieste būna, sėdi ant suoliukų ir t.t. kad tik vaiko nežiūrėt. Esmė, kad kol nebuvo vaiko, jokių depresijų nėra buvę. Ir jos draugui tas vaikas nereikalingas, irgi braukia, kad trumpina gyvenimą. Va taip pasitaiko. Baisu žiūrėt ir tokius mailus skaityt, ir tokias kalbas klausyt. Reikėjo abortą daryt savo laiku, neklausius plepios, kvailos kaimynės. Tik ką kalbėti, vėlu jau.
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 11, 00:46)
A, pas tave tas tikrasis nuovargis. Tai ne visai mano situacija.
Laikas kurti temą : "Iš tikrųjų pavargau nuo vaikų "
Mano nuovargis kiek kitoks, ir jis labiausiai susijęs su mažiausiu vaiku. T.y. nebeapžioju savo trijų vaikų, namų, savo profesinės veiklos, man per daug, per sunku. Net esant pagalbai. O mano profesija tokia, kad užmetus labai greitai prarandama kokybė...
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 11, 09:01)
Ta būsena prasidėjo nėštumo metu ir tęsiasi ne vieni metai. Ji niekad nenorėjo vaikų, visada tai sakė. Netyčia pastojo, kažkas pasakė - pagimdysi, mylėsi. Ji nešiodama rėkė, kad nekenčia to vaiko, nes jis sušiko gyvenimą. Ji ir dabar, žinai, ką daro: pasako kokiai draugei, paprašo, kad vaiką pažiūrėtų, ar kaimynei. Pasako, kad turi reikalų. O pati mieste būna, sėdi ant suoliukų ir t.t. kad tik vaiko nežiūrėt. Esmė, kad kol nebuvo vaiko, jokių depresijų nėra buvę. Ir jos draugui tas vaikas nereikalingas, irgi braukia, kad trumpina gyvenimą. Va taip pasitaiko. Baisu žiūrėt ir tokius mailus skaityt, ir tokias kalbas klausyt. Reikėjo abortą daryt savo laiku, neklausius plepios, kvailos kaimynės. Tik ką kalbėti, vėlu jau.
Aš pasakysiu gal bjauriai, bet tokios personos mane nervina ir tiek. Ne vaikas jai ,,sušiko'' gyvenimą, bet jinai dabar tam vaikui gyvenimą gadina. Oi nemyliu, nekenčiu, nenoriu. Susireikšminus, savanaudė boba ir daugiau nieko. Tegul ne ant suoliuko sėdi, o eina savanoriauti, ten kur daug skausmo, ligų, vilties, kur žmonės aukojasi, ne tik del savų, o ir del svetimų. Tegul pabūna prie slaugomų ligonių, prie mamų , kurios augina su negaliom vaikus, ir t.t. Aš puikiai suprantu nenorą turėti vaikų, suprantu kai neturi, galiu suprasti ir pav. nesvaigimą dėl jau gimusio savo vaiko, na galbūt ,,šalčiau'' auginamą, tikrai tokių būna, bet moteriškei staugti, kad nekenčiu savo vaiko, man nesuvokiama. Yra tam tikras išsigimimas ir tiek, arba išpindėjimas, savimyla, egoizmas ir t.t. Ir dar dėl depresijų. Tai yra liga, sunki, kai IŠ TIKRŲJŲ sergama, o tokie maždaug tik bile pasakymai ,,man depresija'', tai juokina. Paklausk pas ją kokius vaistus naudoja, kada nustatė, koks ligos sunkumas, gal nedabinga ir t.t., nes jei tik parašo, kad depresija, tai nieko nereiškia.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 12 11, 09:37)
Mano nuovargis kiek kitoks, ir jis labiausiai susijęs su mažiausiu vaiku. T.y. nebeapžioju savo trijų vaikų, namų, savo profesinės veiklos, man per daug, per sunku. Net esant pagalbai. O mano profesija tokia, kad užmetus labai greitai prarandama kokybė...
Flight, atsisakyk, kai kurių mokamų savo šeimos išlaidų, kurios tikrai nėra būtinos, ir galima pakeisti nemokamom. Taip galbūt mažiau turėsi dirbti, daugiau pailsėsi. Saugok save.Tu labai reikalinga visam savo trejetukui.