Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 54 tema

Jei jau kilo nesutarimai, tai kam save kankinti. O šventę tiesiog pasidaryk sau klasėje, kaip pvz. „Mamyčių dieną“ ir gali įjungti abėcėlę. Ir nebus niekam priekaištų, nes gal nori su savo klase būti.
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2014 12 13, 13:18)
Sveikos, .................... Įdomu, kaip pas jus vyksta ta Abėcėlės šventė? Ir ar išvis jas ruošiate?  g.gif Pas mus yra priimta, kad Abėcėlės šventę organizuoja visos pirmos klasės, bet galvoju, gal galima tradicijas pakeisti ir kiekviena daryti atskirai...

Sveika, tik neimk į galvą, daryk taip, kaip tau atrodo geriausia bus vaikams ir tau. Man tai irgi labai patinka rengti šventę savo kalsei. Esu rengusi ir su kolege, ir atskirai. Kažkaip, kai pats darai, tai ir parepetuot gali kada turi laiko, derin ne su niekuo nereikia. Manai, tai labai individualu kiekvienam.
Atsakyti
Abėcėlės šventę I kl. darau tik savo klasės vaikams ir tėveliams kartu su Šeimos švente. Net nekilo noras paklaust kitų kolegių nuomonės šiuo klausimu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2014 12 13, 14:18)
Sveikos, merginos, kolegės  4u.gif Kalėdoms jau pasiruošta, tik niekaip manęs neaplanko Kalėdinė nuotaika... Kažkaip šiemet nieko nesinori... Su kolegėmis tiek susipykau, kad dvi dienas verkiau, negalėjau nei dirbti... Dabar tik kyla mintys, kaip reikės su ta pačia kolege organizuoti Abėcėlės šventę, jeigu mes viena kitos akyse matyti negalime (pradėjo jaustis didelė konkurencija, nes direktorė pradėjo kalbėti, kad gali taip būti, kad kitais metais sujungs pirmokus)... Įdomu, kaip pas jus vyksta ta Abėcėlės šventė? Ir ar išvis jas ruošiate?  g.gif Pas mus yra priimta, kad Abėcėlės šventę organizuoja visos pirmos klasės, bet galvoju, gal galima tradicijas pakeisti ir kiekviena daryti atskirai...

Tokiu atveju geriau daryti atskirai savo klasei šventę, nes kai nesutari tai jau blogai... Sunku tada kartu daryti. O ir bendravimas kitas kai yra tik tavo klasė...
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2014 12 13, 14:18)
Sveikos, merginos, kolegės  4u.gif Kalėdoms jau pasiruošta, tik niekaip manęs neaplanko Kalėdinė nuotaika... Kažkaip šiemet nieko nesinori... Su kolegėmis tiek susipykau, kad dvi dienas verkiau, negalėjau nei dirbti... Dabar tik kyla mintys, kaip reikės su ta pačia kolege organizuoti Abėcėlės šventę, jeigu mes viena kitos akyse matyti negalime (pradėjo jaustis didelė konkurencija, nes direktorė pradėjo kalbėti, kad gali taip būti, kad kitais metais sujungs pirmokus)... Įdomu, kaip pas jus vyksta ta Abėcėlės šventė? Ir ar išvis jas ruošiate?  g.gif Pas mus yra priimta, kad Abėcėlės šventę organizuoja visos pirmos klasės, bet galvoju, gal galima tradicijas pakeisti ir kiekviena daryti atskirai...

oooooooooooo žinoma situacija. Tiesiog idealiai atitinka mano būsena. tik ne dvi dienas žliumbiau, o visa savaitę. Pas mus kaip nori taip ir vedi abėcėlės šventę. Svarbu būtų renginys.O konkurencija atsirado sumažėjus vaikų skaičiui. Atbūsiu Kalėdas o po to galvosiu apie Abėcėlę, nors nuotaikos visai nėra. Smagu tik tiek, kad klasėje susirinko puikūs mokiniai, kurie praskaidrina nuotaiką ir darau tk dėl jų.
Atsakyti
Pabandysiu papasakoti, kas nutiko, gal galėsite pasakyti, ką aš padariau blogai, nes iki šiol dar nerandu sau vietos ir atsakymo - ką padariau ne taip? O viskas buvo taip: organizavau visų 1-4kl viktoriną vaikams, viską dariau viena pati - skaidrės, dekoracijos, dovanos, prizai ir t.t... viktorinoje dalyvavo visų klasių mokiniai, o mokytojos sėdėjo salės gale ir sėdėjo, stebėjo... Po kažkurio laiko, kai visos pradėjo kalbėti, jos išsiaiškino, kad aš rašydama direktorei prašymą dėl šios viktorinos, į darbo grupę įrašiau tik save, o jų neįrašiau... visos užsipuolė, "kaip tu gali taip daryti", "mes visada į prašymus rašome viskas, nesvarbu ar padėjo tau ar ne", aš aišku netylėjau ir pasakiau, kodėl aš turiu jus užrašyti, jeigu jūs nieko nedarėt, tik sėdėjot ir net neturėdamos pagarbos, stebėdamos dar ir sąsiuvinius tikrinot... kaip tik tą dieną buvo penkminutė, o aš paėmiau ir paklausiau direktorės, kaip yra su tais prašymais, sakau jos visos mane užsipuolė, kad aš padariau blogai... žinoma, direktorė pasakė, kad aš padariau teisingai ir, kad taip būti negali, kad prašymuose visada esate visos... po susirinkimo išėjau namo lyg niekur nieko, o atėjus ryte, mane pasitiko "kolegės", viena po kitos pradėjo žerti "komplimentus", kad aš prieš direktorę suvaidinau vargšę, kad mane visos skriaudžia, daugumai nepatiko, kaip aš išvis išdrįsau iškelti tokį klausimą prie direktorės, pasak jų, tokių dalykų direktorei sakyti negalima, kita net mano veiklos ataskaitą patikrino ir prisikabino prie jos, mat nepatiko, kad aš visur parašiau, kad mano vaikai gauna padėkas (pvz už piešinių konkursą, jeigu negauname iš organizatorių, tada aš pati nuo savęs parašau mokiniui padėką), ji pareiškė, kad mano padėka vaikui yra niekinė ir, kad reikėtų patikrinti visą mano ataskaitą, nes joje gali būti daug melagingų dalykų... visą šitą mūsų "gražaus" pokalbio pabaigą išgirdo pavaduotoja, aš jai nieko neslėpdama papasakojau, ką jos man sakė, pavaduotoja prie manęs paskambino direktorei ir išlėkė pas ją galvoti ką daryti, kaip išspręsti šitą situaciją... taigi dabar nežinau, kas bus toliau... kas manęs laukia...

ta kolegė, kuri tikrino mano visas ataskaitas, taip pat yra pirmokų mokytoja ir mes ypatingai konkuruojame, todėl nežinau kas bus, bet aš tikrai kartu su ja Abėcėlės šventės nedarysiu, nes žinau, kad inai stengsis mane sužlugdyti, mano vaikus paslėpti ir pirmą planą iškelti save ir savo vaikus...

jos ir šiaip visada visos yra labai naglos, nesvarbu ar kalba su drauge, ar su pavaduotoja, ar su direktore... visada visiems drasko akis, o aš tiek su pavaduotoja, tiek su direktore sutariu gerai, visada visko klausiu ir niekada net nekilo tokia mintis, kad nuo direktorės reikia kažką slėpti... dėl tų prašymų direktorė visada prie jų kibdavo, kodėl juose yra įrašomos visos, nejaugi visos tikrai dirbdavote, o jos dievagodavosi, kad jos čia viena kitai velniškai padeda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bebras2014: 14 gruodžio 2014 - 12:17
Bebriuk, situacija pažįstama, ir, gaila, šiais laikais gana dažna bet kuriame kolektyve. "Senųjų" būrys nenori priimti naujo žmogaus su naujom idėjom, pačios nenori dirbti, o ir kitam neleidžia. Manau, kad kiekvienai, atėjusiai į kitą mokyklą, buvo panašios bėdos. Džiaugiuosi, kad mes su paralelinės klasės mokytoja puikiai sutariam ir nekonkuruojam taip nesveikai. Nors konkurencija yra sveikintinas dalykas, bet jeigu ji yra protinga smile.gif
Mes Abėcėlės šventę darom balandį, kartu su mokytoja sugalvojam scenarijų, abi klasės kartu repetuoja, o į renginį būtinai pasikviečiam tėvelius ir kitus mokinius. Įterpiam daineles, šokius, žodžiu ką išmokom pirmoje klasėje biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Bites Rites,2014 12 14, 15:53]
gaila, šiais laikais gana dažna bet kuriame kolektyve. "Senųjų" būrys nenori priimti naujo žmogaus su naujom idėjom, pačios nenori dirbti, o ir kitam neleidžia. Manau, kad kiekvienai, atėjusiai į kitą mokyklą, buvo panašios bėdos.
Man irgi yra tekę išgirsti už parodytą iniciatyvą "nusileisk ant žemės" ir pan., bet man kažkodėl suveikia priešingai, dar labiau norisi visur dalyvauti. Gal čia charakteris toks? Mūsų darbe reikėtų leistis tik į konstruktyvius pokalbius, atmetant emocijas, nes emocijos priveda iki ašarų. g.gif Todėl visoms artėjant šventėm linkiu tik stiprybės.
Atsakyti
Bebras2014, paskaičiau tavo situaciją....nu va man žinai kokia mintis kilo, ar tų jų prašei, kad prisijungtų, padėtų,na darbais ar bandėt pasiskirstyti? Ar klausei kaip jos tai dardavo iki tavęs? g.gif
Skaudu kai tokios situacijos darbe.....pati esu naujai atėjusi į seniai susiformavusį būrį, na dirbu su savo vaikais, jokių bendrų renginių nieks nedaro tai ir konkurencijos nejaučiu, tiesiog nesižvalgau ir stengiuosi mažiau girdėti tai kas nesusiję su darbu ax.gif
O,kad jų ten kažkur neįrašei na logiška, juk nieko ir nedirbo, bet va jei nuo seno viena daro, bet visas įrašo, g.gif gal tave irgi būtų įrašę kitą kartą, nors būtum nieko nedirbus...
Mano galva, visada reikia kalbėti kalbėti ir sudėlioti taškus ant i be vadovų kiek tai įmanoma. Dirbti reiks vistiek kartu,paskui bus labai sunku ir labai blogai į darbą eiti kaip į karo lauką. Linkiu, kad pavyktų susėsti, išsikalbėti ir susitarti. 4u.gif

P.S niekaip nesuprantu kaip ir kokias ataskaitas turi teisę tikrinti kolegės, va čia tai tokio cirko negirdėjus ir nemačius doh.gif doh.gif , jau iki tiek nenusileisk, lai savo darbų žiūrisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintule: 14 gruodžio 2014 - 15:45
Sveikos, pas mus kas daro renginį, tas ir programą rašo (save įsirašo kaip oerganizatorių), o kitas įrašo kaip dalyvius. programoje yra tokia eilutė - dalyviai- tai joje ir užrašo kokios klasės ir kokie mokytojai dalyvauja.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Jau paruošėm kalėdinį vaidinimą, bet jis trumpokas išėjo, tad norėčiau dar kokių įdomesnių užduotėlių tėveliams ir vaikams prigalvot. Galima būtų užsimerkus piešti Kalėdų senelį, apvyniojant tualetiniu popieriumi vaiką komanda galėtų daryti besmegenį... O ką dar? Gal ką panašaus esat dariusios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 14 gruodžio 2014 - 18:12
QUOTE(gintule @ 2014 12 14, 16:33)
Mano galva, visada reikia kalbėti kalbėti ir sudėlioti taškus ant i be vadovų kiek tai įmanoma.[COLOR=red] Dirbti reiks vistiek kartu,paskui bus labai sunku ir labai blogai į darbą eiti kaip į karo lauką.

Pritarčiau gintulei. Bebriuk. nepamiršk, kad vienas lauke- ne karys. Sėkmės! Diplomatijos! Lankstumo bendravime!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 14 gruodžio 2014 - 18:18