Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

Ateinu i darba ir dirbt negaliu, nes galvoj planai doh.gif

QUOTE(it's not me @ 2015 02 11, 07:40)
Virtuvė "per kampą" yra gerai smile.gif
Dėl to labai nepergyvenk. Susitvarkys namai, suistatys virtuvė, o sala toks dalykas, kurį, jei matysi, kad vis dar norima ir jei atsiras finansu, galima įkomponuot ir vėliau.

Tai vakar irgi tokia minti turejau, kad jei ka, dala galima ir veliau. Tik..... jei daryt kampu , tai realiai salai vietos dar labiau sumazetu. Nors aisku galima mazinti sala - vakar internete prisiziurejau ir mazesniu saleliu. Vyrui sakau, tai sala galima daryt pvz is kitokios medziagos nei virtuves baldai ir jau bus kaip svetaines baldasm, o ne virtuves.
O del elektros, tai vyras pats vedziosis, tai gal prisivedzios visur kur reikia. Jis ir pats sako, baldus gali perstatyt, pakeist, o va pvz. lango vitrininio jei nedesi, tai jau ir nepakeisi jo.

QUOTE(Juodai @ 2015 02 11, 08:06)
O Jums reikia tokio didelio stalo kasdien? Galima rinktis išskleidžiamą reikalui esant?
Nu bijo mūsuose žmonės salų, nors tu ką  biggrin.gif . Beje, o kokie Jūsų vyro argumentai prieš salą? Daug bėginių metrų?

Kasdienai uztektu aisku 6 vietu stalo, bet cia jau praktiskai tik seimynai, sveciams jau nebebutu kur. jei be salos, 8 vietu stalas tikrai tilptu ir tada gal deciau 8 vietu, bet cia tikrai ne argumentas, kad netelpu su stalu del salos. Tiesiog jei is principo salos atsisakysim, tai tada stala desiu 8 vietum, nes tikrai nesunkiai tilps.
Vyras gal ir bijo salos. Jam tai virtuves dalis, jam atrodo, kads su sala as nieko nepaslepiu, o tik ispleciu virtuve. Nu pagrindinis argumentas ir yra tas, kad diziaja dali erdves uzims virtuve ir gyvensim virtuveje doh.gif As jam aiskinu, kad jam butent kliuvo kad virtuve tokia atvirra, tai sala ja pasleps. Jam taipo neatrodo. Be to, jam dar topks pusiau argumentas, bent jau tvirciau jauciasi del savo minciu, nes architekltes isivaizdavimas, kad grazu butu per kampa , kaireje aukstos (iki lubu) spintos.
2 argumentas - norejom daugiau erdves, o su sala jos tokios kaip erdves ir nebelieka
3 argumentas - labai brangi virtuve gautusi ir ka as desiu i tiek spinteliu blink.gif
4 jo argumentas - grazumas lypi paprastume 4u.gif

QUOTE(it's not me @ 2015 02 11, 08:26)
Bet yra daug niuansų kuriuos reikia apgalvot. Nes 8x4m erdvė nera tokia didelė, kad ją reiktų smarkiai užpildyt, kad neatrodytų šalta. Pati labai noriu salos, bet, kaip ir pati žydriausia anksčiau rašė, labai įsivertinu kiek realios vietos jai turi.

Tai va, cia vienas is vyro argumentu ir as siek tiek prisibijau, kad neussigrusti.

Bet matyt nieko nebus, teks paisyt kazkoki varianta kampu ir arba jis pasirodys priimtina sir tinkamas arba ne. Nes toks kampinis varianas kaip gaunasi dabar (jei nebus salos) man neatrodo patogus, man per mazas darbastalis tarp plautuves ir kaitlentes, nelabai patogus atidarymas kampo. Gal tada kazkaip skersai per kampa daryt, nezinau.....

Vakar architektei nusiunciau projekltus kelis, tai idomu ka ji pakomentuos.....
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 02 11, 09:36)
Vat kaip skirtingai visur, maniškis tai atvirkščiai laaabai nori salos, o aš vis dvejoju.

Įkelkit savo planą su matmenimis, apkalbėsim galimybes bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(it's not me @ 2015 02 11, 08:26)
Mūsuose žmonės salų gal nebijo, bet kas ką besakytų, salai reikia erdvės. Žinoma, Jūs labai gražiai parodėt, kad tokioje erdvėje, kaip Žydriausios, ji telpa. Bet.. tik telpa. Vietos viur aplink baldus lieka tik praėjimui. Tebūnie gyvena tik trys ar keturi žmonės, tebūnie, ne tie, kurių namuose nuolat knibžda svečiai, bet juk visų gyvenimuose būna švenčių. Kad ir tos pačios Kalėdos, neišvengiamai būna kasmet  wub.gif  Ir akivaizdu, kad taip užpildytuose namuose vietos kalėdinei eglei jau sunku beatrast. Nors Žydriausios atveju yra vitrininiai langai į terasą ir tą gražuolę galima statyti ten  wub.gif  Ir jaukiai žybsės pro langą ir spyglių siurbt nereiks biggrin.gif Bet yra daug niuansų kuriuos reikia apgalvot. Nes 8x4m erdvė nera tokia didelė, kad ją reiktų smarkiai užpildyt, kad neatrodytų šalta. Pati labai noriu salos, bet, kaip ir pati žydriausia anksčiau rašė, labai įsivertinu kiek realios vietos jai turi.

labai pritariu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 02 11, 08:36)
  tai beveik nusprendėm nedaryt valgomojo

QUOTE(Juodai @ 2015 02 11, 08:43)
O vat stalui 8 vietų erdvės jau negaila...  biggrin.gif . Nežinau, gal išties kas antrą-trečią dieną reikia to 8-viečio stalo, npažįstu žmonių unsure.gif

o as pvz del valgomojo stalo tai kategoriskai uz. Prie salos ar kokio pusbario pasedet , kavis uzgert, uzkats smagu, bet seimai valgyt tai manau nepatogu tikrai. Man aptinka kai kojos remiasi i zeme valgat smile.gif tai valgomasis stalas butinai turi buti, tik 8 vietos neprivaloma.
Tiesiog jei liktu daugiau erdves, tai gal padeciau ta 8 vietu stala, bet jei daryt su sala, kas man lyg ir prie sirdies - tai pilnai pakaks 6 vietu. bent jau kol kas musu gyvenimo budas toks, kad sveciu turim nedaznai ir didelio stalo prireiktu ypac retai . nebent jau sunus uazuags, pana parsiuves, paskui anukai smile.gif
Nu kaip dabar pas mama suvaziuojam, tai 8 vietu jau per mazai. bet cia dar tolima ateitis.
siai dienai 6 vietu man tikrai uztektu

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif gal galit jus man, vistelei, pagelbet, kuris darbas po ko eina? Darysim virtuve is paprasto kambario, tai pagr.darbai sie:

*susidet grindis (dabar senos lentos, bus parketlentes, virtuve kartu su svetaine)
*uzsisakyt virtuves baldus
*isklijuot plytelem tarpa tarp spinteliu

Virtuve bus kambary, o svetaine iseis is busimo priestato, kuri pradet bus galima tik atsilus oram. Liepos menesi privalo viskas but baigta, nes laukiam pagausejimo seimos. Iseitu, kad kovo pradzioj jau reiktu kviest baldininka? Juk kol atvaziuos, pabraizys, kol prades gamint.. geri du menesiai gausis.

Velgi, spinteles iki pat lubu bus, tai kaip jis zinos tikslu auksti, jei ner grindu?.. o tarpas tarp spinteliu klijuojasi jau esant spintelem, ar ne?...
Patys turim viska susibraize ir susiskaiciave, bet va kaip praktiskai vyksta, ne neisivaizduoju... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 09:50)
o as pvz del valgomojo stalo tai kategoriskai uz. Prie salos ar kokio pusbario pasedet , kavis uzgert, uzkats smagu, bet seimai valgyt tai manau nepatogu tikrai. Man aptinka kai kojos remiasi i zeme valgat smile.gif

drinks_cheers.gif , pietus valgyt šeimai tikrai patogiau prie stalo, nėr ką kalbėt.
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 09:50)
tai valgomasis stalas butinai turi buti, tik 8 vietos neprivaloma.
Tiesiog jei liktu daugiau erdves, tai gal padeciau ta 8 vietu stala, bet jei daryt su sala, kas man lyg ir prie sirdies - tai pilnai pakaks 6 vietu. bent jau kol kas musu gyvenimo budas toks, kad sveciu turim nedaznai ir didelio stalo prireiktu ypac retai . nebent jau sunus uazuags, pana parsiuves, paskui anukai smile.gif

Na tuomet aš visiškai nesuprantu 8-viečio stalo statymo idėjos unsure.gif ... Išskleidžiamo tom retom progom būtų per akis. O galvot apie pensiją dabar tikrai nereikėtų, reikia daryti taip, kad dabar būtų patogu, o ne kažkada... Juk niekad nežinai, kaip gyvenimas gali pasikeist.
Dėl Jūsų vyro argumentų:
QUOTE(Žydriausia)
1 Vyras gal ir bijo salos. Jam tai virtuves dalis, jam atrodo, kads su sala as nieko nepaslepiu, o tik ispleciu virtuve. Nu pagrindinis argumentas ir yra tas, kad diziaja dali erdves uzims virtuve ir gyvensim virtuveje

Juk salą galima darytu ne su sėdimom vietom, o su sienele, kaip pirmiausia piešiau. Iš svetainės pusės, kaip jau ir rašiau, galima organizuotis kokią lentynėlę, atvirą ar uždarą, ten laikyti ne virtuvinius reikalus smile.gif. Būtent L formos virtuvė visa kaip ant delno, jos jau niekas nepaslepia.
QUOTE(Žydriausia)
2 argumentas - norejom daugiau erdves, o su sala jos tokios kaip erdves ir nebelieka

Ir kas bus toje erdvėje? 8 vietis stalas? Kalėdų eglutės toje zonoje vistiek nepastatysit. Gera vieta jai būtų prie durų į terasą - žiemą juk nevaikščiosit į terasą smile.gif .
Man rodos labiau erdvę susimažinsit darydami vitrininį langą priešais židinį, nes jei norėsit jo neužstatyt, nežinau kur sofą statysit - vidury kambario, pasuktą į terasos langą? O TV ir židinys liks šone? Kur čia logika? Kaip supratau, vyras labai nori abu langus vitrininius daryt svetainėje?
QUOTE(Žydriausia)
3 argumentas - labai brangi virtuve gautusi ir ka as desiu i tiek spinteliu blink.gif

Na taip, o ką dėsit į ūkines spintas iki lubų? biggrin.gif
QUOTE(Žydriausia)
4 jo argumentas - grazumas lypi paprastume 4u.gif

Čia tik atsikalbinėjimas irnesakyk.gif . Tas ir yra, kad su sala nėra nieko sudėtingo. Paprasta, patogu ir gražu smile.gif. Nepaprasta bus, kai reikės galvoti, kaip geriau kampines spinteles pasigaminti...
Papildyta:
QUOTE(pedyte @ 2015 02 11, 10:12)

Geriau klijuoti plyteles jau esant baldams, nes tada visiškai aišku, kur jas reikia klijuot smile.gif.
Prieš dedant grindis reikėtų išsivedžioti komunikacijas. Baldininką jau galit dabar kviestis, kad apžiūrėtų, pamatuotų, patartų, susiderintumėt projektą. Kai kurie tikrai užtrunka 2-3 mėnesius gamindami baldus.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 11, 08:44)
Įkelkit savo planą su matmenimis, apkalbėsim galimybes  bigsmile.gif

Oi, būtinai pasinaudosiu šita proga blush2.gif bigsmile.gif
user posted image
Mano norai virtuvėje buvo tik tokie, kad kriauklė prie lango, ir daaaug stalčių, o ne spintelių. Kaitlentė saloje, nes padarėm specialiai gartraukiui ventiliaciją tiesioginę, kad gerai trauktų. Nors dar sakėm reiks padaryt atsarginę, jei netyčia užknistų saloje. Architektas paprojektavo kampu virtuvę, bet nemanau, kad būtina. Turim sandėliuką, kuriame visi retai naudojami daiktai ir suguls Projekte nebuvo židinio, mes bestatant sugalvojom jį daryti, ir per skubėjimą sugalvojom ne toj sienoj, dabar jau kitoj vietoj jį daryčiau. Per tą židinį nebežinau nei kur televizorių pastatyti, o ir tas valgomojo stalas ant klaustuko doh.gif
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 08:50)
o as pvz del valgomojo stalo tai kategoriskai uz.

Mūsų šeima kol kas labai maža, tik mudu abudu biggrin.gif gal todėl nebūtina, nors jaukumo turbūt priduoda namui
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 11, 09:26)

Čia tik atsikalbinėjimas irnesakyk.gif .

As gi ir rasiau, kad ciua VYRO argumentai, o ne mano.
Apie salos galimybes-mazesne, su sienele, kitokios medziagos, su ar be kedziu, su spintelem is svetaines kurioje laikysiu daiktus, ka iprastai laiko svetaines balduose..... jo neitikino.
Kol kas jam sala - virtuve doh.gif

Erdve - tai tieisog tuscia erdve, tiesiog neapstatyta baldais. Dabar gyvenam tai apsigruide daiktais, baldais, kad uzknisa viskas, ne vieno laisvo kampo, tai gal del to tas erdves laisvos noras islieka..

Tik as dar nenurasau salos:) bet kuriuo atveju kraiukle ir indaplove bus palei langa, tai net is suvedus kanalizacija...dar galima ilgai deliotis vienai ar kitaip, kol bus daromis grindys.

del virtuves lango jau nutarem, kad ji mazinsim, ty apacia pamurysim. Prdzioj galvojom kad l;ygiai su stalvirsiu, bet tada aisku stalvirsio kaina zenklaii isaugti, nes tektu is plataus pjauti, tai prisiziurejau inetrente, gal galika apie 10 cm pakelt ir bus kaip lentynele, ns gylis bus pasak vyro apie 35-40cm.
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 02 11, 10:28)

Man atrodo, kad pas Jus stalas puikiai tilps ties didžiuoju langu. O užsuktos virtuvės tikrai gal neverta daryt, ypač jei bus sandėliukas. Beje, o kur jis? Pilnai užtektų ties siena 1455mm pasigaminti aukštas spintas. Dabar nubraižyta virtuvė gaunas laaabai didelė, ar tokios reikia? Sakot, kad maža šeima esat smile.gif.
Tačiau, dėl to mažumo neatsisakykit stalo - statykit nedidelį. Prie salos smagu tik linksmai laiką leisti, o nėr patogiau, kaip pietauti/vakarieniauti prie stalo smile.gif . Žinoma, stalas toks baldas, kurį bet kada gali pastatyti.
Kas ten ties laiptais svetainės pusėje? Ten nebus sienos? Ar po laiptais kažkas organizuojama?
TV man rodos gerai būtų židinio dešinėje pusėje, arba ant sienos prie vitrinos į terasą unsure.gif .
Atsakyti
sveikos, kur geriau daryti elektrine imontuojama vyrykle ir imontuoama kriaukle? kuria arciau lango?gal vyrykle arciau lango geriau?
virtuve panasi,tik ka daryti arciau lango? uzlenkimo prie lango nedarysiu, ir kur deti sena saldytuva?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara22: 11 vasario 2015 - 09:53
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 10:39)
As gi ir rasiau, kad ciua VYRO argumentai, o ne mano.

Tai supratau biggrin.gif . Ir sakau, kad tai jo atsikalbinėjimai mirksiukas.gif .
Juk vistiek ta zona bus virtuvė lotuliukas.gif , tik tuščia erdvė, o ne baldas...
O kaip ten su tuo vitrininiu langu? Kokie argumentai dėl jo? Kur Jūsų vyro nuomone turėtų būtui sofa, ir kokia?

Papildyta:
QUOTE(Lara22 @ 2015 02 11, 10:50)

Viskas čia gerai, eiliškumas geras - šaldytuvas, plautuvė ir viryklė. Taip ir daryt turbūt reikėtų. Tik stalčioų blokas tarp jų man atrodo per ilgas, gargaras toks... skelčiau jį per pusę.
Nesupratau dėl seno šaldytuvo klausimo? Ar kur jį dėt virtuvėje? Ten kur pavyzdy parodytas įmontuojamas, plautuvės kairėje. Ar kur jį dėti, kaip nereikalingą daiktą? Yra gal kokios įmonės, kur priima nereikalingą buitinę techniką, reikia "pagooglinti" smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 11 vasario 2015 - 10:03
Man kartais taip pikta, kad vyras visiskai neprisideda prie projektavimo, namu irenginejimo, nesulaukiu is jo nuomones pasireiskimo, dzniausiai tik pritaria, kad taip taip, tavo pasiulymas labai geras lotuliukas.gif Bet paskaicius seimu diskusiju vargus, ko gero pradesiu dziaugtis, kad man niekas nepriestarauja lotuliukas.gif
Atsakyti