Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(Juodai @ 2015 02 10, 20:23)
Kažin, ar tai gera mintis... Visų pirma, reiktų rasti tokį gerą baldininką, kuris ne naujus baldus gamintų, o senuosius rekonstruotų. Antra, išardytas ir oer naują sumontuotas baldas jau nebe toks tvirtas. Trečia, virtuvės baldai šiais laikais kuriami būtent tai erdvei, todėl nevisada išeina jų pritaikyti kitose erdvėse. Ketvirta,  tas butas, kiek supratau iš užrašo nuitraukos kamputyje, yra pardavinėjamas, o be virtuvės baldų jis bus ne tiks patrauklus smile.gif.
Todėl šitoj vietoj gal nereikėtų taupyti tiek, kad reiktų iš senų (senų sakau sąlyginai, nes 6 metai tai nėra sena smile.gif ), spintelių dėliotis virtuvinį, geriau jau ant senų lovų pamiegoti,  ant senų sofų pasėdėt wink.gif.
Atsikrausčius į kitą erdvę tikrai norisi kažko naujo, todėl manau reikia naujos virtuvės, vos ne namų centro smile.gif.
Bet... bet, yra nagingų žmonių, kuriems nereikia baldininkų, kurie sugeba iš senų baldų susidėti geras virtuvytes, tuo pačiu kažkaip atnaujindami senąjį baldą. Šaunuoliai jie. Bendravo šitoj temoj viena narė, kuri taip ir darėsi savo virtuvę. Vadinom ją Eko2, tik gaila, kad taip ir neparodė galutinio rezultato... verysad.gif

drinks_cheers.gif pritariu 100 proc, pagalvojau kad Zydriausia abejoja, o pasirodo ne thumbup.gif
galim dirbti toliau thumbup.gif
su baldais parduoti zinoma yra patraukliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos, esu pasimetusi sad.gif jau virtuves projektas padarytas, visada norejau baltos blizgios su medzio imitacijos stalvirsiu. Pakalbejau su keliais baldininkais ir paskutinysis smarkai atkalbinejo: nuo blizgaus MDF (apskritai nusistates pries MDF, sako, kad labai greit susibraizo nusidevi), ir nusistates pries blizgia virtuve. Medzo imitacijos stalvirsis yra HPL (auksto slegio plokste), irgi atseit labai greit nusidevi, max 6men ir bus susibraizes ir pan.

Esu visiskai pasimetus, nes kitos virtuves, kaip kad baltos blizgios su medzio imitacijos stalvirsiu neisivaizduoju. Gal aks girdejo kitokiu nuomoniu apie MDF, blizgia plokste ir HPl starvirsi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2015 02 10, 21:13)

galim dirbti toliau  thumbup.gif

Aga,toliau. Bandau po interento platybes pasidairyt dar. Kadangi vyras isivaizdavo ir jam kazkaip norejosi daryti per kampa, tai ieskojau variantu, kaip pvz per kampa kai viena siena trumpa ir salia auksta spintele.
Tai galvojau reiki vyrui parodyt kazkoki varianta pagal ji arba parodyt, kad taip neiseina ir bus negrazu...

Nu as vis skaitau apie tas naudojams plokstes ir galvoju kol kas as dar cia nesigaudau kas yra kas g.gif O tai mano kazin kokia skaitosi senoj virtuvej g.gif
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2015 02 10, 21:14)
Merginos, esu pasimetusi sad.gif jau virtuves projektas padarytas, visada norejau baltos blizgios su medzio imitacijos stalvirsiu. Pakalbejau su keliais baldininkais ir paskutinysis smarkai atkalbinejo: nuo blizgaus MDF (apskritai nusistates pries MDF, sako, kad labai greit susibraizo nusidevi), ir nusistates pries blizgia virtuve. Medzo imitacijos stalvirsis yra HPL (auksto slegio plokste), irgi atseit labai greit nusidevi, max 6men ir bus susibraizes ir pan.

Esu visiskai pasimetus, nes kitos virtuves, kaip kad baltos blizgios su medzio imitacijos stalvirsiu neisivaizduoju.  Gal aks girdejo kitokiu nuomoniu apie MDF, blizgia plokste ir HPl starvirsi? 4u.gif

Labas vakaras

MDF yra dažytas pavirčius ir jis tiesiogiai priklauso nuo dažymo ir dažų kokybės, pirkdami sunkiai patikrinsite kaip paruoštas jūsų baldas (fasadas). (dažymą galima lyginti su mašinos perdažymu, yra labai skirtingos kainos, viskas priklauso nuo kokybęs). Esu mates mdf nusilupinėjusį net nuo drėgmės, pageltusį nuo saulės, būna kad acetonas tirbdo dažą. svarbu baldžius netaupytu ir "nehalturintu" MDF priklauso nuo dažų atsparumo, bei paruošimo. Jai neplanuojate rinktis fasado ornamentų http://www.frezavima...etales-687.html ir nebijote "kantuočių" ant fasado briaunų, siulau rinktis blizgia lmdp iš termopalas.lt (termopalas siulo tikrai blizgias, o ne vien pavadinime "blizgias" plokštes) pavartykite paletes pas baldininkus palyginumui.

HPL visi paviršiai yra atsparųs dėvejimuisi, HPL (buitiškai) blizgus paviršius dėvėsisi beveik kaip stiklas, jai prižiūrėsite, tarnaus ilgai, jai pjaustysite ant jo peliu, tai žymės tikrai liks. (hpl yra ne aukšto slėgio plokštė o laminatas įprastai yra 0,8mm storio kurį klijavimo bųdu galima naudoti ant bet kokio lygaus paviršio, gamykloje juo dažniausiai padengiami stalviršiai)
Atsakyti
QUOTE(donakas @ 2015 02 10, 23:53)
Labas vakaras

Labai dekui uz paaiskinima, gaila, kad uzsisakant virtuve gan zymus baldu salonai nepaaiskina elementariu dalyku, tiesiog sudeda viska i programa ir ismeta kina smile.gif Viskuo reikia pasidometi, kad priimti sprendima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 10, 19:03)
Juodai, koks cia gaunasi didziuju spintu aukstis ir kiek tos pakabinamos spinteles aukcio? tikriausai 220cm , o pakabinamos gal koks 60cm?

cia apie ta antra simetriska varianta kur zemesnes pakabinamos g.gif

Aš esu papiešus taip paskutiniam variante: didžiųjų spintų aukštis 2040mm, o pakabinamų - 523,7mm. Iki stalviršio nuo jų palikta 600mm. Jūs aišku darysite pagal poreikį ir pagal tikslius išmatavimus - kiekvienas baldininkas turi pats išsimatuoti viską ir pabraižyti projektėlį, pagal kurį, suderinę viską su Jumis, gamins Jums baldus. Tai jau esate praėję ir viską žinote smile.gif .
Aš Jūsų langis virtuvės zonoje esu kiek netiksliai nupiešus - nuo grindų jie yra 910mm, o jų aukštis yra 1200mm, kai turėjo būti nuo grindų 700mm, o aukštis 1350mm. Plotis ir atstumas nuo kampų atitinka Jūsų duotus matmenis.
Manau, kad vandens išvadą ir nuotekas reikėtų daryti kažkur 1500mm nuo dešinės sienos, kur šaldytuvo kampas. Gausis ties plautuvem jei jos vieta tinkama, o ir indaplovę prijungsit prie tų pačių išvadų. Nepamirškit, kad už indaplovės negali būti jokių išvadų.
O pas mane, nors išdėstymas toks kaip pas Jums pasiūliau paskutiniam veriante - indaplovė, plautuvė, stalčių blokas, šaldytuvas, - išvadai gavos tie stalčių bloku doh.gif ... Nu kažkokia pieva išėjo ir viskas, nors viską nuo nulio planavom. Tai stalčiai tenai tiesiog trumpesni yra ir viskas smile.gif . O indaplovė prijungta prie plautuvės sifono.

QUOTE(metine @ 2015 02 10, 22:14)
Pakalbejau su keliais baldininkais ir paskutinysis smarkai atkalbinejo: nuo blizgaus MDF (apskritai nusistates pries MDF, sako, kad labai greit susibraizo nusidevi), ir nusistates pries blizgia virtuve. Medzo imitacijos stalvirsis yra HPL (auksto slegio plokste), irgi atseit labai greit nusidevi, max 6men ir bus susibraizes ir pan.

Atkalbėjo tai atkalbėjo, o ką pasiūlė vietoj to, kad turėtumėt tokį vaizdą, kokio norite? Spėju, kad
Donakas daugiau naudingos info pateikė, nei Jūsų kalbintas baldžius doh.gif .

QUOTE(metine @ 2015 02 11, 01:15)
gaila, kad uzsisakant virtuve gan zymus baldu salonai nepaaiskina elementariu dalyku, tiesiog sudeda viska i programa ir ismeta kina smile.gif

O gal pas juos reikia paklausti visko konkrečiai - už ką tokia kaina, kas per plokštė, kokie variantai mirksiukas.gif . Kai prieš 10 metų užsakinėjau virtuvę Nabuke irgi nieko nežinojau, net nežinojau ko paklausti... Tiesiog išsirinkom patinkantį modelį salone, sudėliojo programoj standartinius blokus pagal mūsų matmenis ir viskas. Pati nesuprantu, kaip pas mane atsirado toks pažangus ir patogus dalykas kaip stalčius po plautuve su šiukšliadėže biggrin.gif ... Turbūt salone pas juos užmačiau ir užsiprašiau tokio biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 11 vasario 2015 - 00:59
Vakar sy vyru iki 2 val 'diskutavom' apie isdestyma, nes jau architekte skambino ir klause.
Tai reziume, vyra sakso 'supratau, gyvensim virtuveje". Bande skaiciuot kiek beginiu metru virtuves gaunasi su sala, nu vienu zodziu, del salos jo neitikinau doh.gif doh.gif
Jam (beje ir architektei kalbant telefonu kaip ji isivaziduoja) atrodo, kad geriausias variantas - virtuve per kampa, nu panasiai kaip kristinka piese, kaireje aukstos spintos, paskui eile palei langa.
O valgomasis stalas butu didesnis 8 vietu ir statomas galu i virtuvini.

Svetaines mintis irgi ..... ne taip jis galvoja, Vienu zodziu jokiu bendru variantu kol kas nesigimdem doh.gif doh.gif
Nu ne veltui sako, kad statybos santykiu isbndymas lotuliukas.gif doh.gif as vienus argumentis, jis kitus
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 07:20)
nu vienu zodziu, del salos jo neitikinau doh.gif  doh.gif
Jam  (beje ir architektei kalbant telefonu kaip ji isivaziduoja) atrodo, kad geriausias variantas  - virtuve per kampa, nu panasiai kaip kristinka piese, kaireje aukstos spintos, paskui eile palei langa.

Virtuvė "per kampą" yra gerai smile.gif
Dėl to labai nepergyvenk. Susitvarkys namai, suistatys virtuvė, o sala toks dalykas, kurį, jei matysi, kad vis dar norima ir jei atsiras finansu, galima įkomponuot ir vėliau. Tai nėra taip priklausoma, kaip įterpt kokią spintelę ar stalčių bloką :)Tik plautuvės ar viryklės saloje nebebus, bet ir nbūtina smile.gif O dėl svetainės, svarbu rozečių visose pusėse pasirūpint, kad nebūtum pririšta prie tik vienintelio baldų išdėstymo varijanto. Na teliko vieta tai jau reiks rimčiau apsvarstyt smile.gif
Pas mus ir ir elektrikai ir santechnikai spaudė visų busimų baldų ir kt inventoriaus planą susakyt cm tikslumu... doh.gif Aišku tobula yra viską suplanuot iš anksto, bet aš esu linkus pasilikt sau veiksmų laisvės ir ateičiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 11, 08:20)
Vakar sy vyru iki 2 val 'diskutavom' apie isdestyma, nes jau architekte skambino ir klause.
Tai reziume, vyra sakso 'supratau, gyvensim virtuveje". Bande skaiciuot kiek beginiu metru virtuves gaunasi su sala, nu vienu zodziu, del salos jo neitikinau doh.gif  doh.gif
Jam  (beje ir architektei kalbant telefonu kaip ji isivaziduoja) atrodo, kad geriausias variantas  - virtuve per kampa, nu panasiai kaip kristinka piese, kaireje aukstos spintos, paskui eile palei langa.

O Jums reikia tokio didelio stalo kasdien? Galima rinktis išskleidžiamą reikalui esant?
Nu bijo mūsuose žmonės salų, nors tu ką biggrin.gif . L virtuvė yra gerai, kai erdvė maža, o vietos pasidėjimams reikia daugiau. Tačiau, jei bent viena virtuvės siena yra virš 4 m, puikiai telpa sala/pussalė, taip padarydama virtuvę jaukesne ir patogesne. Atkrenta kampinių spintelių "problema" smile.gif.
Beje, o kokie Jūsų vyro argumentai prieš salą? Daug bėginių metrų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 11 vasario 2015 - 08:17
Mūsuose žmonės salų gal nebijo, bet kas ką besakytų, salai reikia erdvės. Žinoma, Jūs labai gražiai parodėt, kad tokioje erdvėje, kaip Žydriausios, ji telpa. Bet.. tik telpa. Vietos viur aplink baldus lieka tik praėjimui. Tebūnie gyvena tik trys ar keturi žmonės, tebūnie, ne tie, kurių namuose nuolat knibžda svečiai, bet juk visų gyvenimuose būna švenčių. Kad ir tos pačios Kalėdos, neišvengiamai būna kasmet wub.gif Ir akivaizdu, kad taip užpildytuose namuose vietos kalėdinei eglei jau sunku beatrast. Nors Žydriausios atveju yra vitrininiai langai į terasą ir tą gražuolę galima statyti ten wub.gif Ir jaukiai žybsės pro langą ir spyglių siurbt nereiks biggrin.gif Bet yra daug niuansų kuriuos reikia apgalvot. Nes 8x4m erdvė nera tokia didelė, kad ją reiktų smarkiai užpildyt, kad neatrodytų šalta. Pati labai noriu salos, bet, kaip ir pati žydriausia anksčiau rašė, labai įsivertinu kiek realios vietos jai turi.
Atsakyti
Vat kaip skirtingai visur, maniškis tai atvirkščiai laaabai nori salos, o aš vis dvejoju. Tiksliau noriu ir aš, bet pas mus saloje numatyta viryklė, tai vis svarstau ar daryti taip. O pats išplanavimas tai labai panašus kaip pas Žydriausia, tik mes svarstom salą daryti plačią, o vat su valgomuoju stalu tai nežinau kaip baigsis, gal neturėsim. Pagal Juodai sudėliotą planą skirtą Žydriausiai pas mus irgi turėtų tilpti tas stalas, tik jis gautųsi ant praėjimo į terasą verysad.gif tai beveik nusprendėm nedaryt valgomojo
Atsakyti
QUOTE(it's not me @ 2015 02 11, 09:26)
Mūsuose žmonės salų gal nebijo, bet kas ką besakytų, salai reikia erdvės. Žinoma, Jūs labai gražiai parodėt, kad tokioje erdvėje, kaip Žydriausios, ji telpa. Bet.. tik telpa.

Aš parodžiau maximumą, kas telpa. Tai nereiškia, kad reikia taip ir daryt. Šeimininkė sakė, kad jai nereikia tokios ilgos salos, užtektų ir 1,5m, jei gerai pamenu. O jei tai būtų pussalė, tai tos laisvos praėjimui (!) vietos lieka labai nemažai - ar to reikia?
O vat stalui 8 vietų erdvės jau negaila... biggrin.gif . Nežinau, gal išties kas antrą-trečią dieną reikia to 8-viečio stalo, npažįstu žmonių unsure.gif
Atsakyti