Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 13:36)
bet kur det ranksluoscius, kad nebadytu akiu. dabar ne ranksluostinej, bet bade akis - paprastai ant kedes atloso palikdavau blush2.gif  doh.gif  Man isvis virtuves visa snegrazumas ir be vietos - ploviklis, kempinele, pasluoste, ranksluotis. Kur juos sudet, kad nebutu ant akiu kazskart??? g.gif

As muilui ir indu plovikliui pirkau stiklinius dozatorius Ikejoj - man pakankamai grazu (graziau nei indu ploviklio buteliukas) ir tvarkingiau. Na o kempines... nieko su jom nepadarysi - tai juk virtuve, kuri yra naudojama, tai ju neisvengsi, nebent negamint, o turet virtuve tik pasigrozejimui biggrin.gif
Ranksluostuka irgi dziaunu ant radiatoriaus vrtuveje arba ant orkaites rankenos.

QUOTE(chorisste @ 2015 02 09, 11:15)
? kaip, tarkim, zinot, kiek daugmaz ta virtuve kainuotu, kai dar tik renkiesi, pas ka gaminsies? (nes kaina mums tai visai svarbus veiksnys). Ar jau tu su savo breziniu turi ateiti pasiprojektaves? (bet ne visi gi su tom progra
Kitas dalykas-gal kuri ziurejote Ikejos virtuves ir skaiciavote kaina, lygindamos su kitais gamintojais? Ar Ikea gaunasi pigiau ar visai ne, kaip kokybe? A

Grubiai sau pasiskaiciuoti manau galima zinant, kokio plocio bus virtuve, tai tiesinis metras nuo 290 € (cia jeigu be Blum, pigesnis variantas). Tai tarkim, jusu virtuve 3 metru plocio, tai komplekltas be buitines technikos kainuos apie 870 €. Ir daugiau...

As bandziau lyginti Ikejos ir baldininku, kurie mus gamino kainas, tai mums gavosi musu virtuve pas baldininkus pigiau. Bet Ikeja reiketu patiems susirinkt, o cia jau atveze- surinko, belieka tik naudot. Tai ziurint, kokie zmones esat, tiksliau, koks jusu vyras- jei netingi, galima manau ir su Ikejos baldais visai neblogai susiorganizuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 13:36)
bet kur det ranksluoscius, kad nebadytu akiu. dabar ne ranksluostinej, bet bade akis - paprastai ant kedes atloso palikdavau blush2.gif  doh.gif 

Pas save virtuvėje nusprendžiau pasidaryti panašaus tipo stalčių rankšluosčiams (jame gal galima būtų padaryti ir vietą kempinėlei):

user posted image

O indų plovikliui - planuoju pasidaryti įleidžiamą dorazotorių. Kiek girdėjau dėl patogumo atsiliepimai neblogi. Svarstau ir san mazguose gal tokius pasidaryti.

user posted image
Atsakyti
Pasimečiau verysad.gif
Labai norėjau frezuojamų rankenėlių. Bet pasirodo, tada baldai turi būti iš MDF (dulkių plokštės). O aš planavau iš MDP (drožlių plokštės). Jei daryt iš MDF, baldai pabrangsta apie 800Eur. Ar verta? Vien dėl rankenėlių-žinoma ne (tada geriau jau dėsiu įfrezuojamas aliuminines-jos tinka ir MDP). Bet gal verta dėl tos geresnės plokštės? Ar ji bus tiek geresnė, kad investuoti papildomai beveik 800Eur.??? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(werika @ 2015 02 09, 16:11)
Pasimečiau  verysad.gif
Labai norėjau frezuojamų rankenėlių. Bet pasirodo, tada baldai turi būti iš MDF (dulkių plokštės). O aš planavau iš MDP (drožlių plokštės). Jei daryt iš MDF, baldai pabrangsta apie 800Eur. Ar verta? Vien dėl rankenėlių-žinoma ne (tada geriau jau dėsiu įfrezuojamas aliuminines-jos tinka ir MDP). Bet gal verta dėl tos geresnės plokštės? Ar ji bus tiek geresnė, kad investuoti papildomai beveik 800Eur.???  g.gif  g.gif  g.gif

Jeigu leidžia finansai, pasidarykite, kaip patinka. 4u.gif ar naudosis geriau už paprastą plokštę tai klausimas, bet kad gražu, tai niekas nesiginčija. Be to, gal galite padaryti kompromisą, pvz., viršutines spinteles daryti mdf, o apatinės paprastos plokštės (ar pan). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 21:41)

Juodai variantas lyg ir nieko ziurisi kaip ant popieriaus, bet galvoju realiai ar nebus susigrudimo jausmo g.gif  aplink valgomaji stala atrodo vietos taip neperdaugiausia. Kai mes mazoje erdveje dabar gyvenam, tai man norisi biski erdves sitame pagrindiniame gyvenamajame kambaryje:hm

Dar man abejone kelia del tokio pasirinkimo, kad vidury kambario reiskia tures buti gartrauki g.gif s. Gaunasi, vos ne kaip kambario akcentas, o as noriu jo kuo paprastesnio. kazkada turejau toki atvira nerudijancio plieno, tai uzkniso man tas jo valymas doh.gif  doh.gif O valyt reikia daznai, jei nori, kad but grazu ir blizgetu doh.gif
O siaip dar pabandziau isivaziduoti darba virtuveje, tai galvoju ar patogu kai kraukle vienoj pusej, kaitlente kitoj... pvz vandens lasejimo problem perkeliant daiktus. Niekad neturejau ir nesinaudojau virtuve kur isdestyta dviejose eilese, tai neturiu patirties.

AS visiskai pritariu jusu nuomonei, vietos tikrai ner tiek daug kiek norima sutalpinti, ir del to kad taskysis irgi pritariu... as kitoki varianta matau, greit sumesiu, gal jums patiks..

Faktas tik tas, kad tuos du langus tikrai turite sukelti aukciau nei dabar yra.. Manau langus ar taip ar taip keisite, tad pora plytu eiliu sumuryt bus ne tragedija.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 02 09, 19:58)
AS visiskai pritariu jusu nuomonei, vietos tikrai ner tiek daug kiek norima sutalpinti, ir del to kad taskysis irgi pritariu... as kitoki varianta matau, greit sumesiu, gal jums patiks..

Faktas tik tas, kad tuos du langus tikrai turite sukelti aukciau nei dabar yra.. Manau langus ar taip ar taip keisite, tad pora plytu eiliu sumuryt bus ne tragedija.. smile.gif

lauksiu varianto. nesu apsisprendus, tik keleta dalyku zinau ko tikrai noriu ir ko tikrai nenoriu. Visa kita.... lasive, tik man su fantazija sudetinga blush2.gif doh.gif

del langu, tai pora eiliu pamuryt tai ok, bet bijau, kad langai mazi gausis (dabar 1350 aukstis, tai liktu tik 1150cm aukscio).
na, nebent atsisakyciau pietu puseje vieno virtininio lango, tai tada pietu puseje galeciau alikti tokius kokius yra, o ties virtuvinem spintelem o pakelti iki 90cm kaip ir baldai, tada gal simetrija kaziek liktu ir nebutu labai blogai.

as jau savam name matuoju su metru isisvazidavimui iki kur butu virtuve, kiek uzimtu stalas, ziurineju kokie pvz minkstos dalies ismatavimai buna.... Tai bandau ijungt isivazidavima, nors su erdviniu mastymu ir isivazidavimu man sunku nuo mokyklos doh.gif doh.gif doh.gif Turiu po akim matyt, nes vaizduotiu ijungt kazkaip sudetinga man blush2.gif
Atsakyti
Sakykit o kuo jums nepatinka pasiulytas architektes variantas, kai nubraiziau, paskui pamaciau, kad ir inai jums taip siulo, man labai logiskas variantas...

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 09, 20:13)

del langu, tai pora eiliu pamuryt tai ok, bet bijau, kad langai mazi gausis (dabar 1350 aukstis, tai liktu tik 1150cm aukscio).
na, nebent atsisakyciau pietu puseje vieno virtininio lango, tai tada pietu puseje galeciau alikti tokius kokius yra, o ties virtuvinem spintelem o pakelti iki 90cm kaip ir baldai, tada gal simetrija kaziek liktu ir nebutu labai blogai.

Normalus tas aukstis.. as taip ir nesupratau, kur pietiniai langai kur kokie?? Jei visi vitrininiai langai bus pietuose, tai tos sviesos daugiau negu reikia...

O vat tam kampe tarp langu ikistas saldytuvas kaip tik neatrodo gerai, nes jis uzstos sviesa krentancia nuo lango..
Atsakyti
[quote=kristinka_2010,2015 02 09, 20:16]Sakykit o kuo jums nepatinka pasiulytas architektes variantas, kai nubraiziau, paskui pamaciau, kad ir inai jums taip siulo, man labai logiskas variantas...

iki duru yra 2,05m, tai jei sudeti taip palei siena (3*60cm) gaunasi 1,80, labai arti duru. O ten pagrindinis iejimas is holo i svetaine, tai man atrodo, kad gan arti duru ir ta erdve taip uzgos

ir vyrui visad kliuvo, kad tokia atvira virtuve, ieini is holo tiesiai i virtuve. tai ta sala toks visai man jau darosi prie dushios, tik aisku be kaitlentes g.gif

virtuves puseje rytai, siena, kur du langai - pietus, o kur isejimas i terasa - vakarai.

kampe saldytuvas ar kita auskta spinta tai realiai neuzstotu tos sviesos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 09 vasario 2015 - 20:21
Žydriausia, man šovė dar viena mintis, kad pas Jus visai laisvai telpa sala bigsmile.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ax.gif
Tokiu būdu atkrenta bent vieno lango aukštinimo klausimas mirksiukas.gif .

Nepykit, Kristinka_2010, bet Jūsų variantu lieka tuščia erdvė didelėj L virtuvėj, po kurią reikės lakstyti pirmyn, atgal, darbinis trikampis didelis gaunasi ax.gif . Man visada dviejų eilių virtuvė turi pranašumą prieš didelę L dar ir dėl dėl jaukumo smile.gif .
Papildyta:
O vat, Žydriausia,koks vaizdas pro duris būtų:

user posted image

user posted image

user posted image

Ir šiaip vaizdeliai:

user posted image

user posted image

user posted image
4u.gif

Na, jeigu bijote salos, nors ją galima būtų dar ir trumpesnę organizuotis. Dabar papiešiau iš trijų stalčių blokų 2x600mm ir 1x900mm, o galima daryti sakykim 3x600mm, arba 2x900mm - jau kiek sutrumpėtų sala, jei baiminatės, kad per arti durų smile.gif .

Arba galima glausti prie sienos, bet tada jau su langu reikalai unsure.gif .

O dėl vitrininio lango už sofos - kažin, ar verta jį tokį daryt. Tas kur su išėjimu į terasą - ok, viskas logiška, tačiau sofą tikrai norėsis turėti į židinį atsuktą, tad ji nori nenori užstos pusę to lango.
Papildyta:
Dar pridursiu, kad darant salą, priėjimas prie šaldytuvo gaunas patogesnis iš svetainės - nereikia sukti puslankio aplik pussalę.
Arba, jeigu visgi nuspręsit daryti pussalę (t.y. salą glausti prie sienos su langu), gal šaldytuvą kelti į kairę, prie orkaitės spintos g.gif .
Pasakykit, kokius dar variantus sudėlioti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 09 vasario 2015 - 20:29
QUOTE(Juodai @ 2015 02 09, 20:38)
Žydriausia, man šovė dar viena mintis, kad pas Jus visai laisvai telpa sala bigsmile.gif :

[
Na, jeigu bijote salos, nors ją galima būtų dar ir trumpesnę organizuotis. Dabar papiešiau iš trijų stalčių blokų 2x600mm ir 1x900mm, o galima daryti sakykim 3x600mm, arba 2x900mm - jau kiek sutrumpėtų sala, jei baiminatės, kad per arti durų  smile.gif .

Arba galima glausti prie sienos, bet tada jau su langu reikalai unsure.gif .

O dėl vitrininio lango už sofos - kažin, ar verta jį tokį daryt. Tas kur su išėjimu į terasą - ok, viskas logiška, tačiau sofą tikrai norėsis turėti į židinį atsuktą, tad ji nori nenori užstos pusę to lango.

wow, kaip fainai vaizdeliai is visu pusiu:)
as pasi atavau pas save atstumus, (nu kitaip man sunku), tai tarim tarp virtuves ir salos man ir 1-1,1 uztektu, tai dar 10 cm valgomajam liktu.
o niekaip nematau koks salos plotis?

na, siaip indaploves mums tkrai pakanka ir 45cm (naudojam jau 6 metus ir kazkaip nelabai kada pasigedau didesnes). ir aisku gal simetrja ne taip dailiai iseitu, bet kaitlente galetu buti truputi arciau tos aukstos spintos, kad pavirsius tarp kaitlentes ir kriaukles butu didesnis g.gif

einu paguldyt maze ir dar pasinagrinesiu is visu kampu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 09 vasario 2015 - 20:45
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 09, 21:44)

Salos gylis dabar yra apie 800mm, pamiršau pažymėti blush2.gif.
Pagalvokit, ar reikia to didesnio atstumo tarp kaitlentės ir plautuvės, juk čia pat didelį darbastalį turėsit - kalbu apie salą. Daržovių pasipjaustymui pilnai užteks to, kur dabar yra - 600mm. Aš, turėdama belekiek stalviršio, labai dažnai daržoves sriubon pjaustau ant mažo 400mm pločio stalviršiuko prie kaitlentės biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 09 vasario 2015 - 20:51
Juodai, o jei orkaite leisti i apacia ir auksta spinta-saldytuva daryti duru puseje, tarp langu nebededant auksto baldo, gal vaizdas lengvesnis butu?
Atsakyti