Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 13:17)
Aš į pirmą planą pasižiūrėjau doh.gif ...
O negalvojot virtuvės dėlioti kažkaip va taip (tik čia senąjį planą Jūsų paėmiau):
user posted image
g.gif

kai bunu vietoje, ty tame namuke savo, man atrodo ten vietos ne per daugiausia ir kad tilptu sala , valgomasis stalas ir svetaine-atrodo neimanoma.
dabar gyvenam taip sugrustai, kad man norisi biski erviu didesniu.

brezinyje atrodo lyg ir telpa, bet realiai man atrodo butu per sunku kazkaip, nes tos vietos lyg ir ne per daugiausia.

aisku galima pabandyt kokioj vizualizacijoje, bet man su vieta atrodo nelabai g.gif

o kie plocio ta sala mazdaug buna?
tarpas tarp apieju tiuretu buti apie 1200, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Aurore_ @ 2015 02 08, 13:03)
Gal iš patirties pasakytumėt, ar visos darotės virtuvės komplektuose spintelę išplautiems indams? Gal ji visai nebūtina? Juk galima išplautus indus sušluostyti ir į spinteles? Man labai svarbu vietos taupymo klausimas. Jeigu padarau spintelę indams džiovinti, labai sumažėja daiktams laikyti vietos  g.gif

is savo patirties pasakau, kad realiai nera butina, jei turi indaplove. pas mus ji dazniausiai pustute, ir jei netureciau, manau apsieiciau. jei megstat sluostyti indus, tai tikrai nebutina. As kad ir ta spintele, ziuriu daznai isplaunu, sudedu salia kraiukles apverstsu, kiek spja nuvarvet, tada isluostau i i svariu indu spintele, o ne i dziovykle. o dazniausiai tai vistiek indaplove naudojuos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 08 vasario 2015 - 13:22
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 14:24)
is savo patirties pasakau, kad realiai nera butina, jei turi indaplove. pas mus ji dazniausiai pustute, ir jei netureciau, manau apsieiciau. jei megstat sluostyti indus, tai tikrai nebutina. As kad ir ta spintele, ziuriu daznai isplaunu, sudedu salia kraiukles apverstsu, kiek spja nuvarvet, tada isluostau i i svariu indu spintele, o ne i dziovykle. o dazniausiai tai vistiek indaplove naudojuos

Indaplovei vietą planuojam, tik kol kas jos neturėsime. Na kalbėsiu vietoje su baldininku, kokią jis išeitį siūlo, nes pirmą variantą kai nubraižė, tai visai man netiko, nes net su dvigubom durelėm spintelę pasiūlė vien indams džiovinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 14:21)

o kie plocio ta sala mazdaug buna?
tarpas tarp apieju tiuretu buti apie 1200, ar ne?

Kokio tik norima smile.gif. Tarpas taip, kažkur toksai būtų idealu.
Surašykit matmenis langų, sienų iki langų, pabandysiu sumesti vizulką.
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2015 02 08, 13:03)
Gal iš patirties pasakytumėt, ar visos darotės virtuvės komplektuose spintelę išplautiems indams? Gal ji visai nebūtina? Juk galima išplautus indus sušluostyti ir į spinteles? Man labai svarbu vietos taupymo klausimas. Jeigu padarau spintelę indams džiovinti, labai sumažėja daiktams laikyti vietos  g.gif

Aš neturėsiu, pagalvojau, tikrai daug vietos užima, o indaplovę turint šlapių indų problemos kaip ir nebus.

O negalvojot virtuvės dėlioti kažkaip va taip (tik čia senąjį planą Jūsų paėmiau):

Su sala ar be salos, bet aš irgi virtuvę tik šitoj pusėj daryčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 13:47)
Kokio tik norima smile.gif. Tarpas taip, kažkur toksai būtų idealu.
Surašykit matmenis langų, sienų iki langų, pabandysiu sumesti vizulką.

kambario plotis 4430mm, ilgis 8300mm
langai kur virtuve, jie vienodi simetriskai nuo kampo 730mm, nuo grindu aukstis 700mm, langu aukstis 1350mm, plotis 1550mm

svetaines kampo langai analogiskai, tik jie bus virtininiiai ir kur i terasa tai dar dasides durys. Tiksliai dar situ svetaines langu nesam sudelioje, galvojom gal kur isejimas i terasa traukti arciau kampo, bet architekte sako, bus negrazu nesimetriskai bus. Tai dar del sveteines langu tikslaus dydzio nenusprendem, bet noriu virtininiu ir biu isejimas i terasa
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 15:12)
nuo grindu aukstis 700mm,

Kodėl taip žemai langai? Kaip Jūs žadate virtuvinį prie lango daryti, kai normaliai stalviršio aukštis yra 910mm?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 14:20)
Kodėl taip žemai langai? Kaip Jūs žadate virtuvinį prie lango daryti, kai normaliai stalviršio aukštis yra 910mm?

nu sita problema irgi klausiu vyro kaip issiprets, dar nezinau. langai taip gaunasi pagal sena nama. Aisku viska galima griauti, kelti, taisyti, bet bandom kiek imanoma derintis prie seno namo, nes biudzetas ribotas. Namo sienos storos, vyras zada langus deti prie isorines sienos, tai palange gausis apie 30-35cm. ir jis gaunasi zemiau uz baldus. Kaip sita isspresti-dar nezinau, nors vyras problemos nemato, kad bus zemiau. As jam sakau, taigi viskas nubirs, kaip uzkapmis koks. Jis sako ten bus apoe 30-35 cm, visa lentyna smile.gif

va cia dabartiniai langai, kuriu galvojom dydzo nekeisti ir cia prie anos sienos butu virtuve (durys kur matyti kampe, uzsimurys)
user posted image

jei ta viena langa mazint, architekte vel sako bus labai negrazu is ispores, nes visi langai skirtingi gausis - vienas pamazintas, kitas toks kosk yra, trecias padidintas (virtininis).
dar aiskiu viska galima keisti, nes langai neuzsakyti ir projektas dar projektavimo stadijoje. Tik grindis vyras ruosiasi kita savaite pradet liet, tai jam reikia kanalizacijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 08 vasario 2015 - 14:30
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 15:26)
langai taip gaunasi pagal sena nama. Aisku viska galima griauti, kelti, taisyti, bet bandom kiek imanoma derintis prie seno namo, nes biudzetas ribotas.

Supratau. Gal galima būtų bent tuos du langus, kurie yra virtuvės zonoje, sukelti aukščiau unsure.gif . Na, bet tai turbūt ne esmė, jei vistiek pasiryžę prie bent vieno iš jų daryti virtuvinnį,
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 14:26)
nu sita problema irgi klausiu vyro kaip issiprets, dar nezinau. langai taip gaunasi pagal sena nama. Aisku viska galima griauti, kelti, taisyti, bet bandom kiek imanoma derintis prie seno namo, nes biudzetas ribotas.

Tokiu atveju suprantu architektes siulyma daryt virtuve kitoje patalpos puseje ne prie langu g.gif Kitu atveju abu langus vienodai kelt aukstyn man rodos vienintele iseitis g.gif Aisku tai kainuos papildomai, bet nezinau kas mazesne blogybe sioj vietoj... jei langai vidury virtuves ir dar planuojama plautuve prie jos, tai gaunasi ji labai zemai ir patogu bus prie jos dirbt tik jei jusu ugis ne daugiau 150. Kitu atveju, jei ner galimybes langu pakelt, turbut rinkciaus mazesne blogybe, virtuve kitoje patalpos puseje g.gif
Atsakyti
QUOTE(friske @ 2015 02 07, 15:34)
Sveikos,

matau kalbat apie baltas virtuves,tai pasirodysiu smile.gif

Ten kur tarpas, tai vieta indaplovei ( kazkaip su meistru sakem kad vieta paliekam jai,bet jos dar nebus iskart, tai turejo dureles padaryti,bet matyt pamirso ir atveze dureles indaplovei, bet nuo to tik geriau , nes greiciau bus indaplove smile.gif

kairiam sone duju katilas,tai gavosi ukine spinta , tik raneknu su meistrais nusprendem nedet,prireikus,pirksim ir isdesim. bet man lyg neblogai be ju.  plyteles bus sviesios su pilka pagal stalvirsi fuga. Saldytuvas keisis kazkada , nes senukas 8 metu veikia kaip naujas ,nepirksi naujo vien del naujo smile.gif

gal blogu komentaru nerasykit,nes jau nieko nepakeisim o teks gyventi su karteliu  :
ai dar neparasiau ,spalva cia nera balta,o vadinama frezija ,labai svelni .

nauja virtuve - yra nauja virtuve, kokie cia blogi komentarai thumbup.gif grazu, svaru, zaismingi piesinukai thumbup.gif

Aš į pirmą planą pasižiūrėjau doh.gif ...
user posted image
g.gif

Laukiu, kada gi Juodai pasireiks drinks_cheers.gif sala butu idomus sprendimas 4u.gif
Atsakyti
Va kaip maždaug žiūrėtųsi Žydriausia virtuvės-svetainės erdvė:

user posted image

user posted image

user posted image

Čia tik principas. Ir matments pakabinamų spintelių lango kairėje netikslūs, jos turėtų baigtis kiek arčiau stalviršio, nei dabar. Šaldytuvą šitam variante numačiau dešiniam kampe, bet galima atsisakyti ūkinės spintos šalia orkaitės spintos ir ten statyti šaldytuvą, arba, dabar berašydama sugalvojau smile.gif :

user posted image

palikti ūkinę spintą, naikinti pakabinamas spinteles ir dar priglausti šaldytuvą - taip gal net geriausia bigsmile.gif . Antrecoles daryti arba ne. Plautuvę gal sukeisti su indaplove, arba palikti taip - žiūrint, kur planuojate virdulį, kavos aparatą laikyti, jei išvis toke bus. Pussalę daryti kažkaip panašiai, su mini sienele nuo svetainės - visgi ten kaitlentė, arba ne. Sėdimos vietos prie pussalės jau nelabai tilptų, bet be jų, mano akimis viskas labai optimaliai susidėlioja. Pussalėj iš pietų stalo pusės galima kokias mini lentynėles pasidaryti - atviras ar uždaras - čia pagal poreikį. gal ten laikytumėt kokius serviravimui reikalingus niekučius, o gal ir kas rimčiau tilptų unsure.gif . Minkštą kampą įdėjau gana didelį, galbūt pas Jus mažesnis būtų, o gal tik trivietė sofa ir pora krėsliukų unsure.gif . Duris į patalpą truputį gal per arti virtuvės padariau, kažkaip galvojau, kad čia nauja statyba ir dar galima koreguoti jų vietą. Bet didelės reikšmės tai neturi. Židinį irgi iš akies patupdžiau. Nesuprantu tiktai, kam daryti vitrininius langus už sofos, jeigu jie dar nėra tokie g.gif . Sofos kitoj vietoj aš nematau, tad tas langas vistiek užstotas bus.
Na žodžiu, mano mintys būtų tokios. Matmenys matosi. Viskas lyg ir telpa. Teisingai, duris patraukiau todėl, kad galvojau priešais stalą galima gal kokią gražią indaują/komodą pasistatyti, ar šiaip ką nors smile.gif .

Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 15:26)
va cia dabartiniai langai, kuriu galvojom dydzo nekeisti ir cia prie anos sienos butu virtuve (durys kur matyti kampe, uzsimurys)
http://images61.fotk...01412201-vi.jpg

Jei čia ta siena, prie kurios planuojama virtuvė, tai man matmenys truputį nesusiveda unsure.gif . Rašėte, kad ta siena yra 4430mm, langas nuo kampo yra 730mm, lango plotis 1550mm. Tai gautųsi, kad siena lango kairėje yra 2150mm, kas reikštų, kad prie jos laisvai telpa trys ūkinės spintos, kaip paskutiniam variante nupiešiau. Tačiau pažvelgus į Jūsų foto, man atrodo, kad sienos tiek vienoj, tiek kitoj lango pusėj yra ~ vienodo ilgio unsure.gif ... Kaip čia taip? Ar aš kažko nesupratau? g.gif
Atsakyti
Kiek cm reiktų kėdei nuo sienos palikti, kad atsisėsti galima butu ?
Atsakyti