Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 00:17)
Pagrindine mano darbo vieta, tarp kriaukles ir kaitlentes, kitu darbiniu pavirsiu nelabai naudoju 9nors nelabai jau ju ir yra tongue.gif )
Iki laango nuo kampo kur kaitlente yra 73cm, tai vistik palikti nuo sienos galeciau tik apie 10cm g.gif
Jei naudoojate tą vidurinį paviršių, tai plautuve galite dėti prie ūkinės spintos, o indaplovę už plautuvės dšn pusėje ir plautuvės šoninį darbinį paviršių puikiausiai panaudosite daržovėms susidėti, jei plautuvė įleista į spintelę, tai kairiame šone ji nebus pilnai prispausta prie spintos, užteks vietos plovimo zonai, už kaitlentės bandykite paieškoti kokio siauro kargo ar rankšluostinės (uždaromos) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 00:08)
tik indaplove padariau kampe prie lango, padariau 60cm dabarm bet realiai mums uztektu ir 45cm, tik gal kai 60 cm, tai labiau simetriskai gaunasi g.gif .

Jeigu telpa 60cm, dėčiau tokią, nes 45cm indaplovė bus ne ką pigesnė, o ir galvos sukti nereiks, kuom užpildytu likusį 15cm tarpą.

QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 00:08)
Stalciai butu po 90 cm (ar ne per platus????) arba galeciau dar padaryt siaura 20-30cm istraukiama spintele visokiem buteliukams. Nesu turejus, bet gal butu patogu, nezinau....nes dabar spinteleje isrikiuota viskas ir reikia paieskot kartais g.gif
arba galvoju gal po kaitlente daryt 90cm spintele atidaromom durim, o ne stalcius. g.gif

90cm stalčiai nėra per platūs, tačiau jeigu juose, laikysite sunkius dalykus, su laiku gali išklerti bėgeliai ir nepritraukti tokio didelio svorio. Man taip buvo su tokio dydžio stalčiumi - laikiau jame birius produktus, tačiau viskas buvo stikliniuose indeliuose, vietomis dar dviem aukštais, tad svoris tikrai nemenkas matyt buvo. Ir ką, 6-7-ais naudojimo metais pradėjo nebeveikti normaliai švelnus blum pritraukimas, nepritraukdavo tiesiog, reikėjo pristumti smile.gif. Bet jei tokių sunkybių nelaikysite, o tarkim puodus, tai turėtų būti viskas ok.
Jokios spintelės po kaitlente tikrai nedaryčiau schmoll.gif . Kokia prasmė? Juk puikiai žinot, kad padėję į spintelės galą daiktą ir norėdami jį paimti, turėsite tūptis, iškraustyt priekyje esančius daiktus - ar tai patogu? Manau kad ne. Aš tik už stalčius visur apatinėje virtuvės dalyje.
Siauras cargo stalčius buteliukams - sako žmonės, kad patogu, tačiau man asmeniškai jis yra toks barškutis, jei nedėti jame švelnaus pritraukimo mechanizmo. Jei daryti su pritraukimu, brangokas daiktas gaunasi. Dar man nepatogu išimti, įdėti daiktus į apatinį jo krepšį. Kalbu apie tokį cargo, kur abu krepšiai ištraukiami su fasadu vienu metu:

user posted image

O vat toks variantas

user posted image

kuomet su fasadu atsidaro tik apatinis krepšys, nors šiuo atveju tai siauras stalčiukas, man atrodo patrauklesnis. Aš esu pasidarius 30cm pločio trijų stalčių bloką, man jis daug patogiau, nei būtų buvęs cargo.

QUOTE(fukse @ 2015 02 08, 01:00)
Orkaitės spintą su kita sukeisčiau vietomis, garams artimesnis kelias į gartraukį ir orkaitę patogiau išvalyti, kai ji neprispausta prie sienos, beje ir vaizdas gražesnis, kai ne kampe, į varstymo dažnumą nekreipkite dėmesio, gi ne km po virtuvę vaikščiosit  ax.gif 

O jūs jungdama orkaitę jungiate ir gartraukį? g.gif Aš tai niekada schmoll.gif . Net jei ir jungčiau tuo metu, kai atidarau orkaitę, vargu ar gartraukis sutrauktų visą vienkartinį garų gūsį iš orkaitės unsure.gif. Manau, kad orkaitės visiškai nebūtina sieti su gartraukiu.
Aš orkaitės spintos Žydriausia atveju nekeisčiau vietomis su šaldytuvu, nes tikrai patogiau šaldytuvą turėti arčiau stalviršio ir arčiau kaitlentės bei plautuvės. Atrodo kas čia tokio, vienas papildomas žingsniukas, tačiau maisto ruošos metu tikrai daug kartų šaldytuvas darinėjamas, tad nematau prasmės ilginti tą trepsėjimo kelą. Orkaitė nebus prispausta prie sienos, normaliai baldininkai palieka kokių 5cm tarpą nuo ūkinės/orkaitės spintos iki sienos, kurį uždengia fasado juosta. Ne tik dėl orkaitės darinėjimosi, bet ir dėl stalčių, kuriuos tikrai daryčiau po orkaite - labai patogu sisidėti skardas, daug patogiau, nei į tą žemąjį stalčiuką, kuris paprastai būna po irkaite, kai ji montuojama po kaitlente. Taigi, ir darinėjimas, ir valymas bus patogus. O grožis subjektyvus dalykas. Man tai gražu ir taip smile.gif. Kita vertus, neaukočiau patogumo vien dėl to, kad būtų truputį gražiau ax.gif .

QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 01:17)
apie garu pajungima nepagalvojau doh.gif

Tai kad niekur nieko jungti nereikia wink.gif.
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 01:17)
man orkaite aukstai kazkaip nera labai didelio poreikio, nors daug kur rekomenduoja, kad lankstytis nereik.

Žinoma, jokios tragedijos, orkaitė po kaitllente - juk taip įpratę šitiek laiko buvom. Bet jeigu yra galimybė ją montuoti aukščiau, kodėl gi ne? Taip, lankstytis nereikia, valyti patogiau, skardom apačioj vietos daugiau, po kaitlente normalų stalčių bloką galima pasidaryti.
Dar pastebėjimas dėl orkaitės šalia šaldytuvo. Nesuprantu, dėl ko sako/bijo, kad taip juos montuoti negerai g.gif . Dėl tariamo šaldytuvo perkaitimo? Visai neseniai rašiau, kad net pirolizės metu man spintelėje virš orkaitės prišilo tik apie 33 laipsnius, o per įprastą kepimą temperatūra joje nepasikeitė. Tad kaip orkaitė gali paveikti šaldytuvą? Mitas tie nuogąstavimai irnesakyk.gif . Šaldytuvas, beje, veikdamas pats išskiria šilumą mirksiukas.gif .

Žydriausia, įkelkit visos patalpos planą su matmenimis ir planuojamu kitu apstatymu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 02:38)
O jūs jungdama orkaitę jungiate ir gartraukį? g.gif Aš tai niekada schmoll.gif . Net jei ir jungčiau tuo metu, kai atidarau orkaitę, vargu ar gartraukis sutrauktų visą vienkartinį garų gūsį iš orkaitės unsure.gif. Manau, kad orkaitės visiškai nebūtina sieti su gartraukiu.
VISADA rolleyes.gif
Pajungiame gartraukį ant max, kad net ausyse ūžia biggrin.gif , tada pamažu atidarinėjame orkaitę, tai tas karšto oro gūsis kaip koks šalikas gražiai sueina į gartraukį, nes orkaitė po kaitlente, o gartraukis virš kaitlentės smile.gif
Tai tik mano nuomonė ir 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2015 02 08, 03:50)

Tai veikia tik tada, jei orkaitė po kaitlente. O jei ji šalia, manau, kad gartraukis tikrai nepagautų to gūsio mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 08 vasario 2015 - 02:53
Laba diena. Norėčiau iš aš savo nuomonę pasakyti apie Žydriausios virtuvę. Pas mane dabar yra taip, kad orkaitė yra įmontuota spintoje, o šalia yra kaitlentė. Tai man ta orkaitės šoninė sienelė (plokštė) labai nusitaško doh.gif Plyteles eina visai lengvai nušveisti, bet jau ta sienelė mane labai nervina. Greitu laiku planuosiu naują virtuvę, tai tikrai žinau, kad taip nedarysiu. Ir tikrai žinau, kad nekabinsiu samčių ir kitų įrankių virš kaitlentės. biggrin.gif
Atsakyti
dar karta labai aciu, nes patirties nera daug, tai labau vertingos visu nuomones ir patirtys. Is visu komentaru pristaikau kas man paciai artimiausia pagal gyveniomo buda ax.gif

QUOTE(fukse @ 2015 02 08, 00:57)
Jei naudoojate tą vidurinį paviršių, tai plautuve galite dėti prie ūkinės spintos, o indaplovę už plautuvės dšn pusėje iruž kaitlentės bandykite paieškoti kokio siauro kargo ar rankšluostinės (uždaromos) ax.gif

Beda ta, kad kraiukles as kazkodel labai noriu prie lango, tas noras dar nepraejo doh.gif todel salia ukines spintos man kriaukle neiseina, reikia ja patraukti iki lango blush2.gif
del ranklsuotiniu -ar jos patogu? as turiu pasidarius, bet pagal paskirti nenaudojau niekada. suisdavai i ta skyle maiselius doh.gif Tik aisku ranksluotis visad be vietos budavo, bet traukyti ta kargo pakabint ranksluosciui nepripratau. nor gal jei kitoj vietoj butua, gal... g.gif

Jeigu telpa 60cm, dėčiau tokią, nes 45cm indaplovė bus ne ką pigesnė, o ir galvos sukti nereiks, kuom užpildytu likusį 15cm tarpą.

del uzpildymo ne beda, plociai uzsipildys, nes Ikea 90cm pocio tiesiog nera, todel ir liko tarpas. reiks matyt ant popieriaus pabraizyt kaip nors g.gif

90cm stalčiai nėra per platūs, tačiau jeigu juose, laikysite sunkius dalykus, su laiku gali išklerti bėgeliai ir nepritraukti tokio didelio svorio. Bet jei tokių sunkybių nelaikysite, o tarkim puodus, tai turėtų būti viskas ok.

kai kuriuose stalciuose laikyciau birius produktus, nes kitur nebutu kur laikyt. Vienur puodai, kitur produktai ir birus ir tarkim as parsinesiu is rusio po stiklainiuka visko konservioto, kad butu po ranka, bent po stikaliniuka agurku, burokeliu, grugstyniu, grybu ir pan. Tai butu kai kur svorio g.gif

Jokios spintelės po kaitlente tikrai nedaryčiau schmoll.gif .Aš tik už stalčius visur apatinėje virtuvės dalyje.
Siauras cargo stalčius buteliukams -kuomet su fasadu atsidaro tik apatinis krepšys, nors šiuo atveju tai siauras stalčiukas, man atrodo patrauklesnis. Aš esu pasidarius 30cm pločio trijų stalčių bloką, man jis daug patogiau, nei būtų buvęs cargo.

Dar pagalvosiu, aisku gal stalciai ir patogiau nei sintele, bet ziuresiu, kad liktu kokia spintele, kur pasidet reiks pvz bulviu tarkavimo masina ir kita smulkia buitine technika. Patogiau sointelej, nei stalciuose.

Aš orkaitės spintos Žydriausia atveju nekeisčiau vietomis su šaldytuvu, nes tikrai patogiau šaldytuvą turėti arčiau stalviršio ir arčiau kaitlentės bei plautuvės.
Tai kad niekur nieko jungti nereikia wink.gif.

Žinoma, jokios tragedijos, orkaitė po kaitllente - juk taip įpratę šitiek laiko buvom. Bet jeigu yra galimybė ją montuoti aukščiau, kodėl gi ne? Taip, lankstytis nereikia, valyti patogiau, skardom apačioj vietos daugiau, po kaitlente normalų stalčių bloką galima pasidaryti.
Dar pastebėjimas dėl orkaitės šalia šaldytuvo. Nesuprantu, dėl ko sako/bijo, kad taip juos montuoti negerai g.gif . Dėl tariamo šaldytuvo perkaitimo? Visai neseniai rašiau, kad net pirolizės metu man spintelėje virš orkaitės prišilo tik apie 33 laipsnius, o per įprastą kepimą temperatūra joje nepasikeitė. Tad kaip orkaitė gali paveikti šaldytuvą? Mitas tie nuogąstavimai  irnesakyk.gif . Šaldytuvas, beje, veikdamas pats išskiria šilumą mirksiukas.gif .

Man tai del grozio kazokio skirtumo nera labai g.gif . del garu vyro paklausiau vakar vakare, tai irgi paaiskino, kad jokio pajungimo nera ir nereikia, tiesiog kai yra po kaitlente ati gartraukis esantis virs istraukia, nes garai pakyla i virsu. jei orkaite atskiram bloke, tai gartraukis ne prie ko g.gif

Papildyta:
QUOTE((mirtise) @ 2015 02 08, 10:49)
Laba diena. Norėčiau iš aš savo nuomonę pasakyti apie Žydriausios virtuvę. Pas mane dabar yra taip, kad orkaitė yra įmontuota spintoje, o šalia yra kaitlentė. Tai man ta orkaitės šoninė sienelė (plokštė) labai nusitaško  doh.gif  Plyteles eina visai lengvai nušveisti, bet jau ta sienelė mane labai nervina. Greitu laiku planuosiu naują virtuvę, tai tikrai žinau, kad taip nedarysiu. Ir tikrai žinau, kad nekabinsiu samčių ir kitų įrankių virš kaitlentės.  biggrin.gif

tai va del sito man irgi atrodo kad kaitlente gal patogiau arciau saldytuvo, o ne desineje kampe. Nes vistiek taskysis kazkiek. Dabar irgi kampe yra kaitlente, per 5 cm nuo sienos, bet ura isdeta plytelem siena tarp spinteliu ir uzsuktas kampas ties kaitlente. Tai nuvalyt galima, O jei bendroje erdveje bus, tai tarkim plyteles ar ka bus tik tarp spinteliu, jau ant sienos nesuksi, tai su valymu bus problema. O ir galvoju jei kaitlente desiniame kampe, tai butu tai salia valgomojo stalo, ir gal nelabai grazu tie puodai. Kriaukle tai apsitvarkau, o kol valgom pudai daznai buna ant kaitlentes.

stalciai ar spintele ...dar yra laiko pagalvo kur ka konkreciai deciu, bet va del kriaukles, kaitlentes ir indaploves vietos-turiu apsipretsi jau artimiausiom dienom. doh.gif

tuoj idesiu palneli patalpos

Papildyta:
ikeliu planeli, cia architektes vienas is projektu, bet jis mums netiko del laiptines. laiptine ir desine namo puse bus biski kitaip, taciau iejimas i nama ir iejimas i pagrindini kambari (virtuve+ svetaine), viskas taip, kaip planelyje.

user posted image

cia virtuve matyti, kad uzsukta kampu,bet as nesukau, nes man uzsigriozdina erdve. Tada valgomojo stala reiktu sukt 90 kampu. Na cia dar tik del bendro vaizdo architektes pabraizyta.
I svetaines isejimas i terasa, svetaines gale bus vitrininiai langai, todel iskart aisku kad minktas kampas ne vietoj, nes uzdengsi virtina. Tai visa erdve baldu dar konkreciai nedeliojau.
Jei turit pasiulymu, visad labai laukiu, nes siaip esu tokia tiksliuk ir su fantazija man sunku. ax.gif doh.gif

cia jau beveik toks isplanavimas kaip bus, tik virtuve architekte papaisius kitoje puseje (kur as vis blakskiausi kurioje usejedaryt)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 08 vasario 2015 - 12:02
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 12:54)
del ranklsuotiniu -ar jos patogu? as turiu pasidarius, bet pagal paskirti nenaudojau niekada. suisdavai i ta skyle maiselius doh.gif Tik aisku ranksluotis visad be vietos budavo, bet traukyti ta kargo pakabint ranksluosciui  nepripratau. nor gal jei kitoj vietoj butua, gal... g.gif

Jūs pati atsakėt į savo klausimą smile.gif . Turėdama tokios patirties, tikrai nedatyčiau roa rankšluostinės - nei gražu, nei patogu.

Dar pagalvosiu, aisku gal stalciai ir patogiau nei sintele, bet ziuresiu, kad liktu kokia spintele, kur pasidet reiks pvz bulviu tarkavimo masina ir kita smulkia buitine technika. Patogiau sointelej, nei stalciuose.

Kodėl būtent ta technika patogiau spintelėse? Manau jei apačioje žadat tą techniką laikyti, tai tik stalčiai. Nu pati pagalvokit, į spintelę greičiausia viską dėsite dviem eilėmis, tai tam, kad pasiekti tai kas padėta toliau, reiks iškraustyti tai, kad padėta arčiau. Nemanau, kad taip yra patogiau. Stalčių atsidarai ir pasiimi iškart tai, ko reikia, nedėlioji visko pirmyn-atgal. Koks skirtumas, ar tai bus tarkavimo mašina, ar makaronai unsure.gif
Papildyta:
kur as vis blakskiausi kurioje usejedaryt

Teisingai, vis doh.gif ...
O Jums iš principo tokio vienos eilės dydžio virtuvės užtenka? Kokio dydžio stalą planuojate statyti? Sandėliuko neplanuojate?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 12:26)
Jūs pati atsakėt į savo klausimą smile.gif . Turėdama tokios patirties, tikrai nedatyčiau roa rankšluostinės - nei gražu, nei patogu.

bet kur det ranksluoscius, kad nebadytu akiu. dabar ne ranksluostinej, bet bade akis - paprastai ant kedes atloso palikdavau blush2.gif doh.gif Man isvis virtuves visa snegrazumas ir be vietos - ploviklis, kempinele, pasluoste, ranksluotis. Kur juos sudet, kad nebutu ant akiu kazskart??? g.gif

Kodėl būtent ta technika patogiau spintelėse? Manau jei apačioje žadat tą techniką laikyti, tai tik stalčiai. Nu pati pagalvokit, į spintelę greičiausia viską dėsite dviem eilėmis,  tai tam, kad pasiekti tai kas padėta toliau, reiks iškraustyti tai, kad padėta arčiau. Nemanau, kad taip yra patogiau.  Stalčių atsidarai ir pasiimi iškart tai, ko reikia,  nedėlioji visko pirmyn-atgal. Koks skirtumas, ar tai bus tarkavimo mašina, ar makaronai unsure.gif

nedaznai imu, tai ne beda,kai reiks ir iskraustyt. dabar kraustau is kampines, kurioje ir 3 eiles buna doh.gif aisku susivercia kazkiek, bet kai nedaznai, tai prirpatau kartas nuo karto susitvarkyt is nauji ta spintele. bet aisku, darant naujai, galvoji kaip patogiau.

Teisingai, vis doh.gif ...
O Jums iš principo tokio vienos eilės dydžio virtuvės užtenka? Kokio dydžio stalą planuojate statyti? Sandėliuko neplanuojate?

del virtuves vietos jau apsisprendziau, ji bus rytuose, ten kur dabar ir projektuoju:)
stala galvoju daryti 6 vietu.
del virtuves dydzio, tai galvoju man visai uzteks. dabar neka daugiau turiu ir sutelpam. Nesu baisi seimininke, o jei pasidaryciau kokia 1 spintele daugau, tai vistiek neisgelbetu.
Maziau vietos-maziau bereikalingu daiktu ir turto thumbup.gif
sandeliuko jokio neturesim, rusio irgi nera g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 08 vasario 2015 - 12:38
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 13:36)
bet kur det ranksluoscius, kad nebadytu akiu.

Na taip, šiokia tokia problemėlė smile.gif . Aš kabinu ant orkaitės rankenos ir galvos nesuku irnesakyk.gif. Juk tai virtuvė, tai neatsiejama virtuvės dalis. Švarius rankšluoščius laikau stalčiuje prie plautuvės. Galima išdžiūvusį ir tą panaudotą ten įmesti, sakykim padarius du skyrius tame stalčiuje .
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 13:36)
nedaznai imu, tai ne beda,kai reiks ir iskraustyt. dabar kraustau is kampines, kurioje ir 3 eiles buna doh.gif  aisku susivercia kazkiek, bet kai nedaznai, tai prirpatau kartas nuo karto susitvarkyt is nauji ta spintele. bet aisku, darant naujai, galvoji kaip patogiau.

Aš smulkią buitinę techniką laikau spintelėje virš orkaitės. O ką Jūs ten planuojate laikyti?
---
Šiaip, bišk ne į temą, bet kas yra 105, 106 patalpos? Į jas patekimas tik per vonią blink.gif . Miegamieji, kaip suprantu bus antrame aukšte, tai kam pirmame planuojama vonia, o ne antrame?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 08 vasario 2015 - 12:54
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 12:44)

Šiaip, bišk ne į temą, bet kas yra 105, 106 patalpos? Į jas patekimas tik per vonią blink.gif . Miegamieji, kaip suprantu bus antrame aukšte, tai kam pirmame planuojama vonia, o ne antrame?

yra du pazymeti 105 numeriu
viena yra vonia, kita katiline

antrame aukste bus WC su dusu.
Na zinau, kad iprasta, kad kur miegamieji buna vonios kambariai, bet pagal plotus mums labiau didesne vonia gaunasi pirmame aukste, o antrame plotas mazesnis ir slaitas stogis, tao bus WC ir dusas.

Dabartinime planelyje i vonia is holo bus tiesiai durys, nebus to koridoriuko
Atsakyti
Gal iš patirties pasakytumėt, ar visos darotės virtuvės komplektuose spintelę išplautiems indams? Gal ji visai nebūtina? Juk galima išplautus indus sušluostyti ir į spinteles? Man labai svarbu vietos taupymo klausimas. Jeigu padarau spintelę indams džiovinti, labai sumažėja daiktams laikyti vietos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 13:58)
Dabartinime planelyje i vonia is holo bus tiesiai durys, nebus to koridoriuko

Aš į pirmą planą pasižiūrėjau doh.gif ...
O negalvojot virtuvės dėlioti kažkaip va taip (tik čia senąjį planą Jūsų paėmiau):
user posted image
g.gif
Atsakyti