dar karta labai aciu, nes patirties nera daug, tai labau vertingos visu nuomones ir patirtys. Is visu komentaru pristaikau kas man paciai artimiausia pagal gyveniomo buda
QUOTE(fukse @ 2015 02 08, 00:57)
Jei naudoojate tą vidurinį paviršių, tai plautuve galite dėti prie ūkinės spintos, o indaplovę už plautuvės dšn pusėje iruž kaitlentės bandykite paieškoti kokio siauro kargo ar rankšluostinės (uždaromos)
Beda ta, kad kraiukles as kazkodel labai noriu prie lango, tas noras dar nepraejo
todel salia ukines spintos man kriaukle neiseina, reikia ja patraukti iki lango
del ranklsuotiniu -ar jos patogu? as turiu pasidarius, bet pagal paskirti nenaudojau niekada. suisdavai i ta skyle maiselius
Tik aisku ranksluotis visad be vietos budavo, bet traukyti ta kargo pakabint ranksluosciui nepripratau. nor gal jei kitoj vietoj butua, gal...
QUOTE(Juodai @ 2015 02 08, 02:38)
Jeigu telpa 60cm, dėčiau tokią, nes 45cm indaplovė bus ne ką pigesnė, o ir galvos sukti nereiks, kuom užpildytu likusį 15cm tarpą.
del uzpildymo ne beda, plociai uzsipildys, nes Ikea 90cm pocio tiesiog nera, todel ir liko tarpas. reiks matyt ant popieriaus pabraizyt kaip nors
90cm stalčiai nėra per platūs, tačiau jeigu juose, laikysite sunkius dalykus, su laiku gali išklerti bėgeliai ir nepritraukti tokio didelio svorio. Bet jei tokių sunkybių nelaikysite, o tarkim puodus, tai turėtų būti viskas ok.
kai kuriuose stalciuose laikyciau birius produktus, nes kitur nebutu kur laikyt. Vienur puodai, kitur produktai ir birus ir tarkim as parsinesiu is rusio po stiklainiuka visko konservioto, kad butu po ranka, bent po stikaliniuka agurku, burokeliu, grugstyniu, grybu ir pan. Tai butu kai kur svorio
Jokios spintelės po kaitlente tikrai nedaryčiau
.Aš tik už stalčius visur apatinėje virtuvės dalyje.
Siauras cargo stalčius buteliukams -kuomet su fasadu atsidaro tik apatinis krepšys, nors šiuo atveju tai siauras stalčiukas, man atrodo patrauklesnis. Aš esu pasidarius 30cm pločio trijų stalčių bloką, man jis daug patogiau, nei būtų buvęs cargo.
Dar pagalvosiu, aisku gal stalciai ir patogiau nei sintele, bet ziuresiu, kad liktu kokia spintele, kur pasidet reiks pvz bulviu tarkavimo masina ir kita smulkia buitine technika. Patogiau sointelej, nei stalciuose.
Aš orkaitės spintos
Žydriausia atveju nekeisčiau vietomis su šaldytuvu, nes tikrai patogiau šaldytuvą turėti arčiau stalviršio ir arčiau kaitlentės bei plautuvės.
Tai kad niekur nieko jungti nereikia
.
Žinoma, jokios tragedijos, orkaitė po kaitllente - juk taip įpratę šitiek laiko buvom. Bet jeigu yra galimybė ją montuoti aukščiau, kodėl gi ne? Taip, lankstytis nereikia, valyti patogiau, skardom apačioj vietos daugiau, po kaitlente normalų stalčių bloką galima pasidaryti.
Dar pastebėjimas dėl orkaitės šalia šaldytuvo. Nesuprantu, dėl ko sako/bijo, kad taip juos montuoti negerai
. Dėl tariamo šaldytuvo perkaitimo? Visai neseniai rašiau, kad net pirolizės metu man spintelėje virš orkaitės prišilo tik apie 33 laipsnius, o per įprastą kepimą temperatūra joje nepasikeitė. Tad kaip orkaitė gali paveikti šaldytuvą? Mitas tie nuogąstavimai
. Šaldytuvas, beje, veikdamas pats išskiria šilumą
.
Man tai del grozio kazokio skirtumo nera labai
. del garu vyro paklausiau vakar vakare, tai irgi paaiskino, kad jokio pajungimo nera ir nereikia, tiesiog kai yra po kaitlente ati gartraukis esantis virs istraukia, nes garai pakyla i virsu. jei orkaite atskiram bloke, tai gartraukis ne prie ko
Papildyta:
QUOTE((mirtise) @ 2015 02 08, 10:49)
Laba diena. Norėčiau iš aš savo nuomonę pasakyti apie Žydriausios virtuvę. Pas mane dabar yra taip, kad orkaitė yra įmontuota spintoje, o šalia yra kaitlentė. Tai man ta orkaitės šoninė sienelė (plokštė) labai nusitaško
Plyteles eina visai lengvai nušveisti, bet jau ta sienelė mane labai nervina. Greitu laiku planuosiu naują virtuvę, tai tikrai žinau, kad taip nedarysiu. Ir tikrai žinau, kad nekabinsiu samčių ir kitų įrankių virš kaitlentės.
tai va del sito man irgi atrodo kad kaitlente gal patogiau arciau saldytuvo, o ne desineje kampe. Nes vistiek taskysis kazkiek. Dabar irgi kampe yra kaitlente, per 5 cm nuo sienos, bet ura isdeta plytelem siena tarp spinteliu ir uzsuktas kampas ties kaitlente. Tai nuvalyt galima, O jei bendroje erdveje bus, tai tarkim plyteles ar ka bus tik tarp spinteliu, jau ant sienos nesuksi, tai su valymu bus problema. O ir galvoju jei kaitlente desiniame kampe, tai butu tai salia valgomojo stalo, ir gal nelabai grazu tie puodai. Kriaukle tai apsitvarkau, o kol valgom pudai daznai buna ant kaitlentes.
stalciai ar spintele ...dar yra laiko pagalvo kur ka konkreciai deciu, bet va del kriaukles, kaitlentes ir indaploves vietos-turiu apsipretsi jau artimiausiom dienom.
tuoj idesiu palneli patalpos
Papildyta:
ikeliu planeli, cia architektes vienas is projektu, bet jis mums netiko del laiptines. laiptine ir desine namo puse bus biski kitaip, taciau iejimas i nama ir iejimas i pagrindini kambari (virtuve+ svetaine), viskas taip, kaip planelyje.
cia virtuve matyti, kad uzsukta kampu,bet as nesukau, nes man uzsigriozdina erdve. Tada valgomojo stala reiktu sukt 90 kampu. Na cia dar tik del bendro vaizdo architektes pabraizyta.
I svetaines isejimas i terasa, svetaines gale bus vitrininiai langai, todel iskart aisku kad minktas kampas ne vietoj, nes uzdengsi virtina. Tai visa erdve baldu dar konkreciai nedeliojau.
Jei turit pasiulymu, visad labai laukiu, nes siaip esu tokia tiksliuk ir su fantazija man sunku.
cia jau beveik toks isplanavimas kaip bus, tik virtuve architekte papaisius kitoje puseje (kur as vis blakskiausi kurioje usejedaryt)