Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(coco5 @ 2015 02 07, 16:33)
Norit virtuvės prie vienos sienos, o toje sienoje dar ir langas. Mano akim žiūrint niekas čia netelpa rolleyes.gif

QUOTE(metine @ 2015 02 07, 16:40)

As irgi pritarciau, kad padeti sunkina du langai, prie kuriu pvz nepastatysi ir kriaukles ir virykles. As bandyciau pasivraizyti skirtingu variantu su uzsikimu prie kitos sienos.

nu kazkaip su uzsukimu man sudetingai gaunasi, toks ugrziodinimi jausmas, nes tos durys i virtuve pagrindinis iejimas is holo i pagrindine namu erdve, tai salia duru statyt jau kazkoki saldytuva man rodos labai sunku g.gif o jeu uzsukti tik viena 60cm plocio pvz saldytuva, tai kazkaip irgi atrodo bereikalingas kampas....nu gal man fantazija neisnesa.

siaip man atrodo pagal metrus tos vietos kaip iz uztektu, dabar ne ka daugiau turiu ir uztenka.
dar va toks variantas man piesiasi, siandien savo namuke prie sienu deliojaus kur kas gautusi. Tik ikea programelej nera visokiu plociu tai tarp kailentes ir indaploves neina ispildyt pilnai tarpo g.gif
user posted image

pries 6 metus dariausi virtuve, gavau cia naudingu patarimu, tai ir dabar darydama kazko ziauriai nekeisciau ax.gif ir dabar net mintis buvo gal kazkaip bandyt perkelt ta virtuve i nauja busta, bet gal reik atsinaujint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 07, 19:24)

siaip man atrodo pagal metrus tos vietos kaip iz uztektu, dabar ne ka daugiau turiu ir uztenka.
dar va toks variantas man piesiasi, siandien savo namuke prie sienu deliojaus kur kas gautusi. Tik ikea programelej nera visokiu plociu tai tarp kailentes ir indaploves neina ispildyt pilnai tarpo g.gif
user posted image

pries 6 metus dariausi virtuve, gavau cia naudingu patarimu, tai ir dabar darydama kazko ziauriai nekeisciau ax.gif ir dabar net mintis buvo gal kazkaip bandyt perkelt ta virtuve i nauja busta, bet gal reik atsinaujint smile.gif

Uzuskti prie duru tai jau negerai butu, as turejau omeny i kita siena, kur irgi langas. Sitas variantas man dar geresnis, nes ta viso ilgio spinta platesne, daugiau visko susideda - spinteles daryciau iki lubu virsaus.

Vienintelis kas man kliuna tai tos dvi kabancios spinteles. Vena kaip supratau integruojamam gartraukiui, o kita atvirtos lentynos?

Beje toks pastebejimas, buvom buitines technikos parduotuveje, sake kad ikea spinteliu labai nestandartiniai dydziai ir sunkiau pritaikoma buitine technika, nezinau, kiek tai tiesa, nes siaip buitine technika gan standartinio dydzio.
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2015 02 07, 19:15)
Uzuskti prie duru tai jau negerai butu, as turejau omeny i kita siena, kur irgi langas. Sitas variantas man dar geresnis, nes ta viso ilgio spinta platesne, daugiau visko susideda - spinteles daryciau iki lubu virsaus.

Vienintelis kas man kliuna tai tos dvi kabancios spinteles. Vena kaip supratau integruojamam gartraukiui, o kita atvirtos lentynos?

Beje toks pastebejimas, buvom buitines technikos parduotuveje, sake kad ikea spinteliu labai nestandartiniai dydziai ir sunkiau pritaikoma buitine technika, nezinau, kiek tai tiesa, nes siaip buitine technika gan standartinio dydzio.

na, mes is ikejos baldu nesiruosiam pirkti, tik programele pasinaudojau. Uztat ir nera kai kuriu man reikiamu auksciu ar plociu. Bet man kita savaite reikia vyrui pasakyt konkreciai kur bus kriaukles ir indaplove, nes ves kanalizacija. Tai turiu turet kazkokia vizija, kaip virtuve bus.
auksti tai irgi galvoju iki lubu, tik nezinau ar ten bus kazkiek nuleista apsvietumui ar kokiom komunikacijmom ar bus tiesiog iki lubu (aukstis 2.7)
Biudzets ribotas, tai technika rinksimes standartiniu dydziu ir spinteles bandau proporcingiau 60-80-900 plociu. Uztat ir orkaite teko pakelt, nes tada po kaitlente galiu daryt stalcius 80 cm plocio
kaitlente realiai nuo spinteles sono b utu apie 20 cm, dabar galejau padaryt tik 10 cm ir kaitlente gautusi tiesiai su lango kampu

dar apkeiciau saldytuva su kita spinta, nes galviju i saldytuva dazniau vaikstai, tai arciau bus ir vizualiai gal graziau... g.gif
prie lango pakabinama spintele galvoju bus svariems indams,jei isplausiu kriaukleje. Nors gal galima jos ir nedaryt visai, neapsisprendzu ar palikt ta kampa tuscia ar kabint kazka reiktu. tik ziuriu ji gavosi zemesne doh.gif na jei daryciau ji butu aukscio su visom kitom vienodai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 07 vasario 2015 - 20:25
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 07, 21:24)
Bet man kita savaite reikia vyrui pasakyt konkreciai kur bus kriaukles ir indaplove, nes ves kanalizacija. Tai turiu turet kazkokia vizija, kaip virtuve bus.

Man dabartinis variatas jau atrodo vientisesnis:

1. Ar gerai, kad oraite gkaudziasi tiesiai prie saldytuvo? Orkaites vieta atrodo optimaliausia cia kur yra.
2. Kriaukle - ja dar galima kisti prie kito kampo. Mano argumentai - butu ilgesnis stalvirsis maisto gaminimui. Issiimat maisto produktus, juos nuplaunat ir toliau dirbat. Aisku gaunasi didesnis atstumas nuo orkaites...o po kriaukle ir siuksledeze, kurios gaminant reiks.Tai is tos puses ziurint atrodo optimali vieta ten, kur dabar yra.
3. Kampine pakabinama spintele as tikrai daryciau, jei bus vienodo aukscio kaip ir ta virs orkaites atrodys tolygiai, kartu bus patogu sudeti lekstes ir puodukus isimtus ir indaploves.
4. Koks aukstis jusu spinteliu? Jas matuoja pagal ugi, kad butu patogu. Musu nustate 91cm, lyginom su 86cm auksciu, tai 91cm buvo tikrai labai patogus aukstis smile.gif
5. Del lubu nuleidimo: musu darbininkai sake, kad brangiau gausis nuleidziamos lubos, negu kad baldine plokste paslepti ties lubom, bet baldininkai sake atvirksciai, daugiau kainuos ispjaustyti, jei reikes kazka slepti. Mes nusprendem leisti lubas iki 2.5m wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metine: 07 vasario 2015 - 21:58
Aciu uz komentarus smile.gif mano atsakymai zaliai

QUOTE(metine @ 2015 02 07, 21:53)
Man dabartinis variatas jau atrodo vientisesnis:

1. Ar gerai, kad oraite gkaudziasi tiesiai prie saldytuvo? Orkaites vieta atrodo optimaliausia cia kur yra. Vyrui atrodo, kad gal blogai, bet...kiek paziuriu internete foto, labai daznai buna salia, jei abu imontuojami gal nieko tokio g.gif . Galu gale orkaitej gi ne kasdien ir ne kas antra diena kepi. Galvoju kai dabar namie kepsiu, tai paziuresiu ar iyla imontuojamos kaitlentes sonas g.gif
2. Kriaukle - kriaule dar galima kisti prie kito kampo. Mano argumentai - butu ilgesnis stalvirss maisto gaminimui. Issiimat maisto produktus, juos nuplaunat ir toliau dirbat. Aisku gaunasi didesnis atstumas nuo orkaites...o po kriaukle ir siuksledeze, kurios gamina reiks.Tai is tos puses ziurint atrodo optimali vieta ten , kur dabar yra arba perkeliant i visai kampa. As labai norejau kriaukles prie lango blush2.gif tai dariau kad ji butu ties langu, nenoriu kisti i kampa. Po kriaukle ir yra padaryta siukslems stalciai. Galvoju nebent i pati kampa kisti indaplove, o po pagrindiniu stalvirsiu butu spintele ar stalciai g.gif
3. kampine pagabinama spintele as tikrai daryciau, jei bus vienodo aukscio kaip ir ta virs orkaites atrodys tolygiai, kartu bus patodu sudeti lekstes ir puodukus isimtus ir indaploves. Jei daryt tai butinai vienodo aukscio, tik ji tokia viena kaip naslaite. Nors kita vertus ant lango irgi bus kazkas uzeta, tai neatrodys taip nuogai kai dabar. O ji ten butu patogu svariems indams, der jei indaplove po apacia paeciau, tai isvis kriaukle, indaplove ir svariu indu spintele vienoje vietoje
4. Koks aukstis jusu spinteliu? Jas matuoja pagal ugi, kad butu patogu. Musu nustate 91cm, lyginom su 86cm auksciu, tai 91cm buvo tikrai labai patogus aukstis smile.gif musu 90cm, mes kai daremes pries 6 metus, tai berods pagal ergonomika reikia kai sulenki ranka per alkune, tai nuo jos zemyn 10cm, mes pagal ta principa 90cm pasidarem, mazesniu tikrai nenoreciau,nes esam patys auksti
5. Del lubu nuleidimo: musu darbininkai sake, kad brangiau gausis nuleidziamos lubos, negu kad baldine plokste paslepti ties lubom, bet baldininkai sake atvirksciai, daugiau kainuos ispjaustyti, jei reikes kazka slepti. Mes nusprendem leisti lubas iki 2.5m wink.gif cia dar su vyru pasitarsiu, nes lubas jis pats darys, tai cia nezinau dar kaip isspresim, bet as irgi nenoriu dulkiu ant spinteliu

Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 07, 23:05)
Aciu uz komentarus smile.gif mano atsakymai zaliai

Ups turejau omeny, ar gerai virykle prie saldytuvo (ne orkaite) blush2.gif Jei kriaukles norite prie lango (musu irgi prie lango), tai tada sitas variantas atrodo geriausias, vientisas, man neatrodo, kad ta spintele bus naslaite, nes kitoje puseje lygiai tokia pati wink.gif Kita vertus virtuve nebutina simetriska daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2015 02 07, 22:11)
Ups turejau omeny, ar gerai virykle prie saldytuvo (ne orkaite)  blush2.gif Jei kriaukles norite prie lango (musu irgi prie lango), tai tada sitas variantas atrodo geriausias, vientisas, man neatrodo, kad ta spintele bus naslaite, nes kitoje puseje lygiai tokia pati wink.gif Kita vertus virtuve nebutina simetriska daryti  4u.gif

nuo saldytuvo kaitlente realiai butu per 20 cm, nu gal pavyktu ir 25cm g.gif. juk realiai tiesiai saldytuvo sonas nesils g.gif bet reikia gal daugiau info [paieskot dar apie tai. O perkant kaitlente, ziureciau, kad optimaliausia virimo vieta butu desinys apatinis kampas, ty arciau darbastalio. ir dabar paprastai naudoju nuolat tas pacias 2 skyles.
Atsakyti
uzemiau 'eteri' siandien blush2.gif doh.gif
dar vienas panasus variantas, tik indaplove padariau kampe prie lango, padariau 60cm dabarm bet realiai mums uztektu ir 45cm, tik gal kai 60 cm, tai labiau simetriskai gaunasi g.gif . I spalvas neziurekit, uzdejau, kad aiskiau matytusi ax.gif
user posted image

dabar gaunasi tarpas tarp spinteliu pagal ikea siulomus plocius, realiai stalcius daryciau platesnius dar 10cm ir issipildytu ta erdve. Stalciai butu po 90 cm (ar ne per platus????) arba galeciau dar padaryt siaura 20-30cm istraukiama spintele visokiem buteliukams. Nesu turejus, bet gal butu patogu, nezinau....nes dabar spinteleje isrikiuota viskas ir reikia paieskot kartais g.gif
arba galvoju gal po kaitlente daryt 90cm spintele atidaromom durim, o ne stalcius. g.gif

visi sukurti variantai sudeti cia http://public.fotki....iausia/virtuve/.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 07 vasario 2015 - 23:10
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 08, 00:08)
dar vienas panasus variantas, tik indaplove padariau kampe prie lango, padariau 60cm dabarm bet realiai mums uztektu ir 45cm, tik gal kai 60 cm, tai labiau simetriskai gaunasi g.gif darbastalio tai neliecia, kur bebutu indaplove ant jos bus stalvirsis.

dabar gaunasi tarpas tarp spinteliu pagal ikea siulomus plocius, realiai stalcius daryciau platesnius dar 10cm ir issipildytu ta erdve. Stalciai butu po 90 cm (ar ne per platus????) mes salone ziurejom ivairiu plociu stalcius, patare deti 90c, ir is vis paminejo, kad stalciai patogiausia daiktu laikymo vieta, bet manau ipratimo ir poziurio riekalas.

arba galeciau dar padaryt siaura 20-30cm istraukiama spintele visokiem buteliukams. Nesu turejus, bet gal butu patogu, nezinau....nes dabar spinteleje isrikiuota viskas ir reikia paieskot kartais g.gif mes pasidarem ir ranksluostukams, ir buteliukams ir biriems produktams. Buteliukams manau labai patogu, bet tada reikia galvoti, ar labiau reikia daugiau vietos spintelei, ar norite buteliukus susideti.

arba galvoju gal po kaitlente daryt 90cm spintele atidaromom durim, o ne stalcius. g.gif kaip mus itikinejo, kad stalciai zymiai patogiau, bet as dabar neturiu stalciu, tai negaleciau taip tvirtinti smile.gif Reiktu pagalvoti tiksliai, ka laikytumete toje spinteleje po kaitlente

Atsakyti
dar vienas variantas paskaitinejus internete apie isdestyma, kad imi is saldytuvo....plauni..... verdi/kepi , tai tokiu eiliskumu reiktu is destyt butine technika tai ir isdesciau, kaitlente padarydama kampe, Ten nuo sienos koki 20cm galeciau palikti, dabar namie nuo sienos gal 5 cm ir nieko g.gif

bet gal blogai, kad langai aplink, neapsitaskys kepant blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif
ten kur skyle, tai apacia dar pasiprojektuotu, nes neiseina su IKEOs standartais doh.gif

user posted image

del stalciu plocio, pati turiu 3 stalcius 70cm, tai man patogus (vienas irankiams, ktoje duonos gaminius laikau, treciame puodai. Na dar 10cm, max 20cm gal ir geltu buti, bet ne daugiau. Kai galvoju pridesi svorio i juos, tai paskui labai jau sunkus gautusi. Tai galvoju gal optimaliausia benr man 80-90cm kazkur. Patogu, tai mano dazniausiai darinejami objektai virtuveje ax.gif Tai manau butu patogu dar bent viena bloka stalciu turet. ir noriu siukslines kur koja paspyrus atsidaro stalcius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 07 vasario 2015 - 23:46
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 07, 23:08)

Orkaitės spintą su kita sukeisčiau vietomis, garams artimesnis kelias į gartraukį ir orkaitę patogiau išvalyti, kai ji neprispausta prie sienos, beje ir vaizdas gražesnis, kai ne kampe, į varstymo dažnumą nekreipkite dėmesio, gi ne km po virtuvę vaikščiosit ax.gif
Pagal taisykles tai turėtų būti šaldytuvas, plautuvė, kaitlentė, bet taisyklėse kartais būna ir išimčių smile.gif 4u.gif
Dėl patogumo išsidėliojant įrangą, pamėginkite save įsivaizduoti stovint prie stalviršio ir atliekant eilę įprastų veiksmų anksčiau ir pagal dabartinį išdėstymą, pajusite kuris variantas jums patogesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2015 02 08, 00:00)
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 07, 23:08)

Orkaitės spintą su kita sukeisčiau vietomis, garams artimesnis kelias į gartraukį ir orkaitę patogiau išvalyti, kai ji neprispausta prie sienos, beje ir vaizdas gražesnis, kai ne kampe, į varstymo dažnumą nekreipkite dėmesio, gi ne km po virtuvę vaikščiosit ax.gif
Pagal taisykles tai turėtų būti šaldytuvas, plautuvė, kaitlentė, bet taisyklėse kartais būna ir išimčių smile.gif 4u.gif
Dėl patogumo išsidėliojant įrangą, pamėginkite save įsivaizduoti stovint prie stalviršio ir atliekant eilę įprastų veiksmų anksčiau ir pagal dabartinį išdėstymą, pajusite kuris variantas jums patogesnis mirksiukas.gif

apie garu pajungima nepagalvojau doh.gif
na pas mane dabar saldytuvas isvis atskirai stovo kampe, nors virtuve L formos. ir vaikstau...pripratau ir ner problemu
bet pagal krypti, tai vistiek gaunasi saldytuvas, plautuve, kaitlente. nu man patogu tok isdestymas, ar jei kaitlente su kriaukel butu atvirksciai - ar butu nepatogiau, nezinau g.gif Pgrindine mano darbo vieta, tarp kriaukles ir kaitlentes, kitu darbiniu pavirsiu nelabai naudoju 9nors nelabai jau ju ir yra tongue.gif )

man orkaite aukstai kazkaip nera labai didelio poreikio, nors daug kur rekomenduoja, kad lankstytis nereik. nekepu kasdien, ir man tas pasilankstymas kazkaip nekliuva tikrai. tai as galiu visai kaitlente su orkaite det iprastu budu viena po kitos. tai jei kaitlente prie lango, tai va atsiranda vietoj orkaites man ukines spintos vieta tongue.gif
user posted image
Iki laango nuo kampo kur kaitlente yra 73cm, tai vistik palikti nuo sienos galeciau tik apie 10cm g.gif
Atsakyti