Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 20

QUOTE(gitulia @ 2015 02 02, 00:39)
Juodai, man irgi ji atrodo per didele, bet buvo draugu kas sake " nepanikuok ji nera per didele". Bandau galvoti kaip  kitaip ja sudelioti, nes pagal namo planeli ji prasosi tokios formos. Jei palikti eile tik pagal langa, kyla klausimas kur deti virykle su gartraukiu. I sala kelti kyla galvos skausmas su erdviniais gartraukiais ..

O pas tuos draugus irgi tokios didelės virtuvės?
Na nežinau, jeigu išties poreikis tokiai didelei yra, tai ok, bet jei pati abejojate, o paliekate tokią didelę tik dėl draugų pasakymo, tai man atrodo negerai...
Galima palikti eilę ne palei langą, o palei sieną, ten kur dabar šaldytuvas, ir priešais tą eilę daryti salą.
O jei palei langą palikt, kas per galvos skausmas dėl gartraukio? Kad brangu? Bet gaminant didelę virtuvę pigiau sumoje tiktai nesigaus smile.gif.
Manau, turite žinoti, kiek realiai Jums tų virtuvės spintelių reikia. Noris tikėti, kad name bus kažkokia sandėliavimo vieta, kur bus galima laikyti rečiau naudojamus rakandus, kad nekišti visko virtuvėn. Lentynos sandėliuke pigiau, nei stalčių blokai ar ūkinės spintos virtuvėje wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2015 02 01, 22:55)
g.gif Gitulia, salos neturiu nekomentuosiu. pati ja planuoju, bet pas mane apsunkintas variantas... vyras nenukalbamas lotuliukas.gif

Tai gal Jūsų vyras pagrindinis šeimininkas virtuvėje, kad taip neklauso Jūsų?
Kaip Jums sekasi? Ties kokiu variantu esate apsistoję?
g.gif
Atsakyti
Juodai, taip yra draugu ir su didziulem virtuvem, bet man asmeniskai tai per daug tiek ploto atzvilgiu, tiek ir pinigine virtuves israiska . Kadangi namas tik projektavimo stadijoj ir kilo abejone del dydzio ir destymo, todel ir klausineju kur kokiu realiai atstumu reikia, kol dar viska galiu keisti.
Siuo metru bute turiu 3 metrus virtuves vienoj linijoj (kriaukle, indaplove, dujine, stalciai) plius 120 cm -saldytuvas+ukine spinta. Siek tiek per mazai, rakandai netelpa ir stalvirsio mazokai tarp kriaukles ir virykles, bet tai ka siuo metu plane turiu tikrai per daug g.gif
Del sandeliavimo siokia tokia ukine patalpa bus, bet konkreciai prie virtuves sandeliuko neturesim.
Atsakyti
Durnas klausimas smile.gif Kokie stalčiai patogiausia-komfortabiliausia-naudingiausia? 60cm ar 90cm pločio? Kokio aukščio?
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(werika @ 2015 02 02, 12:11)
Durnas klausimas smile.gif Kokie stalčiai patogiausia-komfortabiliausia-naudingiausia? 60cm ar 90cm pločio? Kokio aukščio?
Dėkui

Jei kokiem katilam ar pan laikyti, man 60 cm nepatogus. Platesniuose naudingiau plotas issinaudoja. Dabar turiu 110 cm stalciu bloka, man patogu.
Atsakyti
Sveikos,
labai reikalingas patarimas is praktines puses:
indaplove po kaitlente, kitaip nera jos kur padeti. Ar patgu naudotis, kaip saugumo atzvilgiu? Ar stalvirsiui nieko nenutinka?
Atsakyti
QUOTE(aidila_m @ 2015 02 02, 17:14)
Sveikos,
indaplove po kaitlente, kitaip nera jos kur padeti. Ar patgu naudotis, kaip saugumo atzvilgiu? Ar stalvirsiui nieko nenutinka?

pas mus būtent taip, viskas puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 01, 22:23)
labas, karvute smile.gif
Nu vyras tokiais visokiais feng shui netiki, bet jis nesipresins, jis sako, tu tik apsispresk ir pasakyk doh.gif  tai as tokia amzinai abejojanti viskuo, sunku su manim. va noriu dideliu virtininiiub langu, man ziauriai reikia sviesos, bet apsisukus galvoju...hm....ar nebusi kaip ant parodos su dideliais langais, pasidarius daug langu, nebebus kur prie sienu baldu pastatyt, tai vel projekte blaskausi.....

bet jau baigiat mane itikinti, kad mano pirmoji mintis buvo teisinga ir kaip sako 'nemesk kelio del takelio"

Juodai,  logiski argumentai pvz kolegfe, kuri augina 3 vaikus, ji is savo patirtie sako, vaikai begioja is lauko tai paimt pavalgyt, tai atsigert, marsiruoja nuolat, tai labai patogiu kai virtuve prie terasos. Dar argumentas, kad kadangi lims pertvaros dalis, tai virtuve siek tiek atskirs.... Tai ir pradejau abejot savo apsisprendimu :

kad isvengti tu vaiksiojimu, as "prakaliau" papildoma langa i terasa. darysiu bendra stalvirsi, palange iseinancia i veranda, kad kaip bufete pastatyciau lotuliukas.gif dabar 2 langai virtuveje ir total neaiskumas su isdeliojimais doh.gif

QUOTE(Opensea @ 2015 02 01, 23:57)
O kam jums ta sala?

mazose virtuvese sala nereikalinga, dideleje erdveje norisi kazko tokio. gyvai nesu macius salu tik IKEjoje, itariu busiu pirmoji is pazistamu lotuliukas.gif

QUOTE(Juodai @ 2015 02 02, 01:54)

Tai gal Jūsų vyras pagrindinis šeimininkas virtuvėje,  kad taip neklauso  Jūsų?
Kaip Jums sekasi?  Ties kokiu variantu esate apsistoję?

ties to pacio kaip ir buvo, perkele i 3D. blokais sudeliojom i realia erdve. na lyg nieko.
esame pasistate dezute. iki realios virtuves dar minimum 2 metai, tai jau nejudinu sio klausimo, mano nervu sistema neamzina.BET manau vanduo akmeni taso mirksiukas.gif tuolab kad gaunasi ar taip ar taip geras vaizdelis. nauja virtuve visada geris. juk ne kavyne organizuojame. gal pavyks per 2 metus koki dizaineri priprasyti i svecius (brolis statosi tai patenkintas savo dizainere, GAL pasikviesime).
mes abu gaminame virtuveje, todel abieju norai turi buti ivykdyti, o tas ugninis drakonas, mane medini kralika tikrai moraliskai "itikina" lotuliukas.gif jis ir as abu norime salos ji gaunasi apie 1x2 metru su 1 metru praejimu is visu pusiu. isvengiame dabar kampiniu kriaukliu ir virykliu, nes jau atsikandome, kad 2 zmones viename kampe nepadirbs nieko schmoll.gif

aciu uz pasiteiravima, manau sio klausimu DAR diskutuosime lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, gal žinote, ar frezuotos rankenėles labai iškelia baldų kainą?
Atsakyti
QUOTE(aidila_m @ 2015 02 02, 17:14)
Sveikos,

Is technines puses ir jei nera kitos iseities, tai gal ir nieko blogo, bet as taip nedaryciau del vienos priezasties, siaip tikrai nesu pamisus ir tuo net nesidomiu, bet esu girdejus, kad pagal (gal cia is feng-sui) energijos principus negerai, kai prietaisai, atspindintys tam tikras stichijas (kaitlente-ugnis, karstis, indaplove-vanduo), sudedami salia, apskritai, tarkim, tarp indaploves ar kriaukles (sitos gali but salia) ir orkaites/kaitlentes turetu buti paliktas vienos spinteles tarpas (apie 60 cm). Siaip isirengdama savo namus tikrai jokiu knygu apie energija ir pan neskaitysiu, bet, tarkim, sita dalyka zinau seniai, tai i tai atsizvelgsiu, bet jei jus neimat i galva, tai ir nekreipkit demesio:)
Atsakyti
Sveikos, dabar labai noreciau paklausti tu, kurios daro ir kurioms labai patinka kriaukle po langu (kuo daugiau nuomoniu), del patikimo man irgi smagu butu, bet kur jus dedate isplautus indus? As kazkaip nelabai isivaizduoju kriaukles be spinteles su dziovykla virs jos. Turiu indaplove, istisai tu indu nemazgoju rankomis (jei ka smile.gif ) , bet su mazais vaikais tikrai buna, kad karts nuo karto perplauni tai puodeli, tai kokia lekste, kuria reik tik praskalaut ar indo kokio prireikia iskart, kad nelauki, kol indaplove isplaus, o kur tada tuos indus det, kad ant akiu nebutu? Tevu name esu gyvenus su kriaukle po langu, bet musu visi indai tiek is kraukles, tiek is indaploves buvo dedami i spintele apacioj, todel lankstytis dabar tikrai nenoriu. Turiu dvi iseitis: arba kriaukle det prie pat sienos paciam gale virtuves(ji bus nutolus nuo iejimo i virtuve), tada tureciau spintele virs jos ir iskart salia eitu langas(visas stalvirsis palei langa), arba kriaukle po langu (tada galiu daryt ja arciau iejimo), o kur tuos indus det, tai nezinau, gal stalciuj salia kriukles pasidaryt indams dziovykla ir juos ten laikyt g.gif kur dedat jus?
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2015 02 05, 11:50)
bet su mazais vaikais tikrai buna, kad karts nuo karto perplauni tai puodeli, tai kokia lekste, kuria reik tik praskalaut ar indo kokio prireikia iskart, kad nelauki, kol indaplove isplaus, o kur tada tuos indus det, kad ant akiu nebutu?

Aš tai kiek išsiplaunu, tiek susišluostau. Bet nematau jokios tragedijos, jei tie keli indai pabūtų ant stalviršio ir nusivarvėtų. Kuom baisu tas "ant akių"? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2015 02 05, 10:50)
Sveikos, dabar labai noreciau paklausti tu, kurios daro ir kurioms labai patinka kriaukle po langu (kuo daugiau nuomoniu), del patikimo man irgi smagu butu, bet kur jus dedate isplautus indus? As kazkaip nelabai isivaizduoju kriaukles be spinteles su dziovykla virs jos. Turiu indaplove, istisai tu indu nemazgoju rankomis (jei ka  smile.gif ) , bet su mazais vaikais tikrai buna, kad karts nuo karto perplauni tai puodeli, tai kokia lekste, kuria reik tik praskalaut ar indo kokio prireikia iskart, kad nelauki, kol indaplove isplaus, o kur tada tuos indus det, kad ant akiu nebutu? Tevu name esu gyvenus su kriaukle po langu, bet musu visi indai tiek is kraukles, tiek is indaploves buvo dedami i spintele apacioj, todel lankstytis dabar tikrai nenoriu. Turiu dvi iseitis: arba kriaukle det prie pat sienos paciam gale virtuves(ji bus nutolus nuo iejimo i virtuve), tada tureciau spintele virs jos ir iskart salia eitu langas(visas stalvirsis palei langa), arba kriaukle po langu (tada galiu daryt ja arciau iejimo), o kur tuos indus det, tai nezinau, gal stalciuj salia kriukles pasidaryt indams dziovykla ir juos ten laikyt g.gif kur dedat jus?

fen shuj - ejga thumbup.gif

as su vyru kariauju. jis iskarto viska deda i spinteles, stovus, prilasina bile kur, vanduo dubeneliuose stovi, paskui smirdi...
as kol plaunu indus, jau isplautus apverciu, ant stalo istiesto ranksluoscio, kol plaunu 2-5-10 minuciu, tie indai nulasa. paskui juos dar issluostau kitu ranksluosciu ir jau sausus sudelioju i vietas. uzima laiko, bet balu spinteles neturiu. aisku turiu, jeigu vyras plauna doh.gif
zinoma, jeigu sluostimo stadijoje mane vaikas pakrauna i kita darba, indai lieka, vat tas besina mano vyra... bet vaikai uzaugs ir mano darbas bus kokybiskesnis 4u.gif

darysiu kraukle po langu, spinteles darysiu po stalvirsium, nes pakabinamu bus mazai, turesime 2 langus, tai indai eina i apacia. kaip varianta, galima tokia atvira kabinti, ji jaip akcentas eina kai kuriose nuotraukuose. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 05 vasario 2015 - 11:09