Su Naujaisiais metais!
QUOTE(irisas @ 2014 12 31, 00:30)
Plautuvę tikrai daryčiau ties langu, nes dabar ji nukišta beveik kampan, puikiai vizulkoj matos, kaip ji šešėlyje pasilieka. Ties langu puikus dienos šviesos apšvietimas - labai patogu
. O tuos kelis lašus ant jo nutiškusius nuvalyt tikrai ne tragedija
. O jei dar kartais šalia plautuvės, kairėje pusėje, pakabinama spintelė planuojama su džiovykla, tai išvis nepatogu, nes nuolat bus kliūnama galva į tos pakabinamos spintelės atidarytas dureles.
Taigi, jeigu pasilikti prie tokio L virtuvės išplanavimo, tai plautuvę stumčiau dešinėn, kaitlentę taip pat dešinėn. Būtų gerai šaldytuvą sukeisti vietomis su orkaitės spinta, tik kad mūsuose bijoma kažkodėl neįmotuojamą taip statyti
. Man patogiau, kai šaldytuvas arčiau stalviršio ir kitų karštų taškų. Orkaitė gali būti su teleskopiniais bėgeliais, tikrai nebus bėdos, dėl skardos tarpinio padėjimo kepimo metu, o iškepus galima ir žingsniu toliau ją nunešti. O vat į šaldytuvą tai landžiojama belekiek kartų per dieną. Geras baldininkas turėtų sugalvoti, ką pasiūlyt, kad neįmontuojamas šaldytuvas orkaitės spintos vietoj nesuardytų virtuvės vientisumo.
Nesupratau, kodėl negalima keisti indaplovės vietos
? Ji, kiek dabar matau iš brėžinio, kaitlentės dešinėje? Kodėl nepaplanavus jos prie plautuvės? Juk vandens įvadas ir nuotėkos bendros gali būti.
Ir dar klausimas - kas bus patalpos viduryje? Stalas? Nes jei jo nebus, tai tokios didelės virtuvės nedaryčiau L formos. Būtų gerai matyti planą, kad tiksliau ką pasakyt
.
Dėl stalčių - mano mama irgi tokio pat kirpimo
, bet kaip giria mano stalčius
. Nu tikrai didelis patogumas, o dar vyresniam žmogui - kam lankstytis ir pulti ant kelių, kad tą bulvių tarką išsitraukt iš spintelės apačioje
.
Dar, sužinojau vieną nuomonę apie savo virtuvę - pasirodo, ji yra puikiai paslėpta nuo svetainės
... nors tokio tikslo tikrai neturėjau. Čia man sesuo taip paporino, sako, kad sala puikiai uždengia viską, ko nesnori matyti
- nors į plautuvę aš kaip tik norėčiau ir iš svetainės žiūrėti
. Net tos kaitlentės saloje taip nesimato, nes matyt gartraukis kaip baldas atrodo
.
Taigi, jeigu norite paslėpti virtuves savo bendrose erdvėse, darykit 2 eilių baldus. L forma kaip tik viską pateikia kaip ant delno
. Išvengsit kampinių spintelių dilemos, ir kur dar patogumas - nu
žiauriai mat patogu tos dvi eilės
. Viskas vietoj, viskas žingsniu-kitu ranka pasiekiama, ko tikrai nebus didelėj L formos virtuvėj
.
Tokia mano patirtis ... Nenorit, netikėkit
...
Papildyta:
QUOTE(Jadzka @ 2015 01 01, 17:05)
Gal įkelkit dar planelį patalpos
. Dabar iš pirmo žvilgsnio man viryklė ir šaldytuvas yra ne vietoj
. Nei gražu, nei patogu
Papildyta:
QUOTE(*MM* @ 2014 12 21, 02:01)
ką daryti, jei viryklė ne montuojama, o pastatoma, jos aukštis apie 85, o stalviršio noriu 90. ar labai durnai atrodys? viryklės keist nenoriu, gal ją galia ant ko nors pastatyt?
mb sakė, jei bus toks skirtumas, tai padegsiu stalviršį
Nu tikrai, gal būtų galima ją ant kažko pastatyti