Įkraunama...
Įkraunama...

± 40-ties ir dar (vėl-jau) vieniša

QUOTE(*MM* @ 2014 12 09, 11:39)
o tai kiek tokių pavyzdžių gyvenime? manau, vienas kitas. dauguma susieina iš panašių sluoksnių. ir nors tarp manęs ir draugo irgi skirtumų nemažų yra, aš suvokiu, kad tai nėra kasdienybė.
bet jūs kažkaip keistai viską bandot užsukt. kodėl jei jau išsilavinęs, tai būtinai tuščias žmogus? žmogiškų savybių taip tiesiogiai gal ir nemoko universitete, bet juk negyveni vien su žmogaus pvz gerumu, gailestingumu, kurio jokioj mokykloj neišmoksi. smagu, kai su žmogum gali pakalbėt ne tik apie bulvių derlių šiemet.

p.s. kalbu apie daugumą, ne apie visus. yra ir perlų tarp akmenų, ir atvirkščiai  biggrin.gif

Aš visai nebandau nieko užsukti. Tik noriu pasakyti, kad nereikia vertinti TIK per išsilavinimą ir pan., kaip, kad Jūs darote. Ir nebūtinai neturintis aukštosios diplomo sugebės kalbėti tik apie bulvių derlių. Nes žinau ne vieną su aukštuoju, kuris sugeba kalbėti tik apie savo specialybę. Ko gero, irgi nykoka. Su gerumu, gailestingumu kaip tik ir gyveni, šiaip jau smile.gif. Tokių pvz. kur minėjau, žinau bent keliolika, aišku, tai ne dauguma smile.gif. Čia faktas smile.gif. Pati iškeičiau turintį du aukštojo mokslo diplomus į vairuotoją, be jokių diplomų, su pliku viduriniu.
Atsakyti
Vieni (dažniausiai - išsilavinę) vertina per išsilavinimą, kiti (dažniausiai - materialiai apsirūpinę) - per turtinę padėtį, treti - dar kitaip smile.gif Aš irgi noriu ne prastesnio nei esu pati. O dar geriau - protingesnio, turtingesnio, iš geresnės šeimos smile.gif Galvoju, kad galėčiau atleisti kažkokius charakterio ar asmenybės netobulumus (t.y. - rimtus trūkumus ar sutrikimus), bet man patiktų koks profesorius, milijonierius, bajoras ar pan. biggrin.gif Bet čia svaigstu jau - nedaug milijonierių ar profesorių mano kely pasitaikė verysad.gif

Aš išsitryniau iš visų (beveik) internetinių pažinčių svetainių. Nemanau, kad negalima ten kažko rasti, bet man tai kainuoja per daug laiko sąnaudų. Per daug ten man "triukšmo". Ir tas nerealiai didelis vedusių/įsipareigojusių procentas varo į neviltį. Į miestą, būdavo, negaliu ramiai išeiti - apie kiekvieną pamatytą vyrą vis pagalvodavau, sėdi jis pažintyse ar ne biggrin.gif
Kai gyvai susipažįstu, retai kada papuolu ant vedusio.
Atsakyti
QUOTE(anciana @ 2014 12 09, 12:10)
Vieni (dažniausiai - išsilavinę) vertina per išsilavinimą, kiti (dažniausiai - materialiai apsirūpinę) - per turtinę padėtį, treti - dar kitaip smile.gif Aš irgi noriu ne prastesnio nei esu pati. O dar geriau - protingesnio, turtingesnio, iš geresnės šeimos smile.gif Galvoju, kad galėčiau atleisti kažkokius charakterio ar asmenybės netobulumus (t.y. - rimtus trūkumus ar sutrikimus), bet man patiktų koks profesorius, milijonierius, bajoras ar pan. biggrin.gif Bet čia svaigstu jau - nedaug milijonierių ar profesorių mano kely pasitaikė  verysad.gif

Aš išsitryniau iš visų (beveik) internetinių pažinčių svetainių. Nemanau, kad negalima ten kažko rasti, bet man tai kainuoja per daug laiko sąnaudų. Per daug ten man "triukšmo". Ir tas nerealiai didelis vedusių/įsipareigojusių procentas varo į neviltį. Į miestą, būdavo, negaliu ramiai išeiti - apie kiekvieną pamatytą vyrą vis pagalvodavau, sėdi jis pažintyse ar ne biggrin.gif
Kai gyvai susipažįstu, retai kada papuolu ant vedusio.

Vat ko niekad nenorėjau - geresnio už save, jokiose srityje. Ir buvau "užsirovus". Na ir ką: pastovus menkinimas, liaudiškai tariant - durninimas. Kad esi visomis prasmėmis prastesnė, ir niekad nepavysi. Gavau gerą pamoką, ir lioviausi iš viso vertinusi per bet kokius kriterijus. Žiūriu į bendražmogiškuosius dalykus: gerumą, nuoširdumą, ir pan. dalykus. Kaip stengiasi.
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2014 12 09, 12:41)
na as mus darbe irgi yra viena tokia didžiausia šefe, o jos vyras vairuojas autobuso, ji ir vyresnė už jį ir pati pasipiršo, vyrukas toks mėgstantis taurelę, šnekus, visada sveikinasi šypsosi...bet pinigus uždirba tai jinai... be to ji labai vyriška tokia grubijanka, savo aplinkojoje sutinkanti nuostabių inteligentiškų vyrukų, bet kažkodėl nei vienas jos nenorėjo, ištekejo jau turbut netoli 50 buvo g.gif  tai tas vairuotojas manau, jai kaip tik thumbup.gif

gal dėl to? g.gif o tam stiklelio kilnotojui tokia kaip tik - suvaldo jį, pabara, kai reikia. psichologine prasme jie vienas kitą "papildo".

QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 12 09, 12:48)
Kitas dalykas - specialybė tėra specialybė. Šiandien viena, rytoj kita, apskritai, kažin, ar daug apie žmogų pasako. Žinau žmogų, kuris yra dirbęs statybose, o ir dabar paprastą darbą dirba, neturi aukštojo, daro klaidų nemažai, bet domisi filosofija, religijomis, dvasinėmis praktikomis, yra perskaitęs Bibliją, Koraną, vedų šventraščius... ir atitinkamai yra išvystęs gerokai gilesnį pažinimą nei didelė dalis sutiktų žmonių, net su aukštaisiais. Žinoma, aukštasis nemažai duoda. Bet priklauso nuo to, kur, ką, kaip studijuojama. Jeigu tik įgyjamos profesinės žinios - tai nematau jokio skirtumo tarp tokio aukštojo ir profesinės mokyklos baigimo. Nebent tai, kad drąsiau gali diplomą ant sienos kabint smile.gif

O kiek tokių žinote?

QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 09, 12:59)
Aš visai nebandau nieko užsukti. Tik noriu pasakyti, kad nereikia vertinti TIK per išsilavinimą ir pan., kaip, kad Jūs darote. Ir nebūtinai neturintis aukštosios diplomo sugebės kalbėti tik apie bulvių derlių. Nes žinau ne vieną su aukštuoju, kuris sugeba kalbėti tik apie savo specialybę. Ko gero, irgi nykoka. Su gerumu, gailestingumu kaip tik ir gyveni, šiaip jau smile.gif. Tokių pvz. kur minėjau, žinau bent keliolika, aišku, tai ne dauguma smile.gif. Čia faktas smile.gif. Pati iškeičiau turintį du aukštojo mokslo diplomus į vairuotoją, be jokių diplomų, su pliku viduriniu.

o KUR aš rašiau, kad reikia žiūrėti tik į išsilavinimą? Nepripaišykit man to, ko nerašiau. Pati sugalvojot. Rašiau, kad IR išsilavinimas svarbus. Ne tik ta siaurąja specialybės prasme, bet ir plačiąja. Siaura prasme išsilavinimą teikia profesinės mokyklos, kolegijos labiau. Universitetas duoda universalesnį išsilavinimą. Ale yra daug rėkiančių studentų, kodėl jiems reikia mokytis tai, kas su jų specialybe nesusiję visai - kam gaišti laiką? Aš su malonumu (gal net didesniu) ėjau į tas "ne į temą" paskaitas, buvo įdomu. Aišku, bet aukštosios mokyklos visi turim daug galimybių lavintis savarankiškai. Tik ne visi nori pirštą pajudinti.
Čia kaip su grožiu ir protu - norisi abiejų. Tai ir su gerumu bei išsilavinimu - irgi norisi abiejų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 12 09, 12:37)
o KUR aš rašiau, kad reikia žiūrėti tik į išsilavinimą? Nepripaišykit man to, ko nerašiau. Pati sugalvojot. Rašiau, kad IR išsilavinimas svarbus. Ne tik ta siaurąja specialybės prasme, bet ir plačiąja. Siaura prasme išsilavinimą teikia profesinės mokyklos, kolegijos labiau. Universitetas duoda universalesnį išsilavinimą. Ale yra daug rėkiančių studentų, kodėl jiems reikia mokytis tai, kas su jų specialybe nesusiję visai - kam gaišti laiką? Aš su malonumu (gal net didesniu) ėjau į tas "ne į temą" paskaitas, buvo įdomu. Aišku, bet aukštosios mokyklos visi turim daug galimybių lavintis savarankiškai. Tik ne visi nori pirštą pajudinti.
Čia kaip su grožiu ir protu - norisi abiejų. Tai ir su gerumu bei išsilavinimu  - irgi norisi abiejų.  biggrin.gif

O gi rašėte, kad aš nusuku,jog išsilavinimas vos ne lygu blogis, o aš taip nerašiau. Iš to aš jau padariau išvadą, kad tai tiesiog vienas iš privalomų matų Jums smile.gif. Tarp kita ko, ir aš ėjau su malonumu į paskaitas "ne į temą" savo laiku. Aišku, ne į visus dalykus. O, kad ne visi nori pirštą pajudinti, sutinku. Aš turėjau galvoje judinančius pirštą, ir ne tik pirštą, bet ir visą galvą smile.gif. Tiesiog iš savo patyrimo sakau: pravijau su dviem aukštaisiais, ir bendrauju bene dešimtmetį su paprastu vairuotoju. Būna ir taip.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 09, 13:41)
O gi rašėte, kad aš nusuku,jog išsilavinimas vos ne lygu blogis, o aš taip nerašiau. Iš to aš jau padariau išvadą, kad tai tiesiog vienas iš privalomų matų Jums smile.gif. Tarp kita ko, ir aš ėjau su malonumu į paskaitas "ne į temą" savo laiku. Aišku, ne į visus dalykus. O, kad ne visi nori pirštą pajudinti, sutinku. Aš turėjau galvoje judinančius pirštą, ir ne tik pirštą, bet ir visą galvą smile.gif. Tiesiog iš savo patyrimo sakau: pravijau su dviem aukštaisiais, ir bendrauju bene dešimtmetį su paprastu vairuotoju. Būna ir taip.

gali būt vairuotojas labai geras žmogus, gali būt daktaras despotas šeimoj, gali būti profesorius puikus šeimos žmogus, gali būti ūkininkas nusigėręs apsimyžęs.
visko būna... smile.gif
nu bet jeigu reiktų riinktis iš dviejų vienodai gerų žmonių (tai tik hipotetinė situacija), tai rinkčiausi tą su išsilavinimu (ne tik siaurąja diplomo prasme).
vis dėl to netikiu, kad dažnai pasitaiko situacijos, kada žmogaus gerumas visame kame nusveria tuos visus skirtumus ir jų kuriamas problema.s
Atsakyti
Tai jūs turėjot tiesiog psichologinį teroristą.Du aukštieji šito bruožo nenaikina mirksiukas.gif O kai žmogus menkysta,visada labai aukštai save kelia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 12 09, 12:37)
O kiek tokių žinote?

Vertinant tik mano patirtį, tokių žmonių buvo iš viso mažuma. Su aukštaisiais gal kiek daugiau, kokie 7 proc., be aukštojo gal kokie 3 proc. Čia taip iš akies pasakius, tyrimų neatlikau.
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 12 09, 12:47)
gali būt vairuotojas labai geras žmogus, gali būt daktaras despotas šeimoj, gali būti profesorius puikus šeimos žmogus, gali būti ūkininkas nusigėręs apsimyžęs.
visko būna... smile.gif
nu bet jeigu reiktų riinktis iš dviejų vienodai gerų žmonių (tai tik hipotetinė situacija), tai rinkčiausi tą su išsilavinimu (ne tik siaurąja diplomo prasme).
vis dėl to netikiu, kad dažnai pasitaiko situacijos, kada žmogaus gerumas visame kame nusveria tuos visus skirtumus ir jų kuriamas problema.s

Man nusvėrė. Užkniso būti durnesne, užkniso žeminimas, ne tik manęs, bet ir visų aplinkui: "koks aš išsilavinęs ir protingas, o visi durniai". Nepadėjo tie išsilavinimai, teko nutraukti santykius. Tegul dabar tarptautiniais terminais nekalbu, bet jaučiuosi žmogumi. Mylimu ir gerbiamu. Bet čia mano asmeninė situacija. Aišku, kad būna visko ir visaip, net ir taip, kaip mes net neįsivaizduojame, nes nežinome.
Papildyta:
QUOTE(lututė @ 2014 12 09, 12:48)
Tai jūs turėjot tiesiog psichologinį teroristą.Du aukštieji šito bruožo nenaikina  mirksiukas.gif O kai žmogus menkysta,visada labai aukštai save kelia  biggrin.gif

Taigi būtent. Nepadėjo ir aukštieji. Todėl ir sakau, kad ne visada išsilavinimas žmogų žmogum padaro smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 12 09, 13:48)
Tai jūs turėjot tiesiog psichologinį teroristą.Du aukštieji šito bruožo nenaikina  mirksiukas.gif O kai žmogus menkysta,visada labai aukštai save kelia  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 09, 13:51)
Taigi būtent. Nepadėjo ir aukštieji. Todėl ir sakau, kad ne visada išsilavinimas žmogų žmogum padaro smile.gif.

šito niekas nesakė.
žmogus turi daug veidų/vaidmenų gyvenime ir atsiskleidžia iš skirtingų pusių.
Atsakyti
Profesoriui ir/ar milijonieriui kitų žeminimą atleisčiau labiau, nei tam iš Viršuliškių. O juk pastarųjų savimi patenkintų nevykėlių, žeminančių kitus, procentas turbūt yra didesnis.

Atsakyti
Išsilavinimas yra labai daug,bet ne viskas.Mūsų kompanijoj yra žmogus apsiskaitęs,ir su aukštuoju.Kompanijoj fainas. Bet...niekada nenorėčiau su juo gyvent-nes grubijonas ir bobinčius,o ir elgiasi,kaip ant seilės užplauks.Kenčia jojo pati.
bet jei su antra puse nėr ką šnekėt-tai irgi liūdna.Žodžiu,panos,manau,kad ne diplomas svarbu,o IQ ir EQ, na ir be abejo,žmogaus būdas-kad nebūtų chamas,psichologinis teroristas,na ir t.t., pasirinktinai biggrin.gif
Atsakyti