Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 27, 08:43)
tai ir neišmokau kalbos.

o aš turiu laimingus genus - giminėje ir lenkų, ir rusų yra, ir studijuojant reikėjo smarkiai, o Akademijoje iš vis neklausdavo kokia kalba norėtum skaityti biggrin.gif ir kursinę draugę turėjau rusę - jai rūpėjo švariai lietuviškai kalbėti išmokti, o man - rusiškai biggrin.gif

Labas rytas, tiesa. Negražus veidrodis ryte buvo, negražus lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitalija @ 2015 01 27, 07:46)
Turbūt Olafuro Gunnarssono „Kirvis ir žemė“?

nesu tikra, dar pasitikrinsiu. O kodėl manai, kad šita?
Atsakyti
Brūkšniuk, http://www.sena.lt/g..._ir_zeme/654025
XVI amžius Islandijai - sunkus metas. Šalį, nualintą karų ir skurstančią dėl nesiliaujančių rietenų kontinente, slegia duoklės svetimų valstybių karaliams - tai Vokietijos, tai Danijos, tai Norvegijos. Į atšiaurią salą, skleisdami naują religiją - protestantizmą, negailestingai skverbiasi kitataučiai, kurių tikrasis siekis, ko gero, tėra pasipelnyti iš Islandijos lobių - sieros ir žuvies. Į kovą už savo šalies ateitį pakyla katalikų vyskupas Jounas Arasonas ir jo sūnūs. Nė vienas iš jų nežino, kas laukia Islandijos ir jos gyventojų, tačiau lengvos pergalės jie tikrai nesitiki.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 27, 10:49)
Brūkšniuk, http://www.sena.lt/g..._ir_zeme/654025
XVI amžius Islandijai - sunkus metas. Šalį, nualintą karų ir skurstančią dėl nesiliaujančių rietenų kontinente, slegia duoklės svetimų valstybių karaliams - tai Vokietijos, tai Danijos, tai Norvegijos. Į atšiaurią salą, skleisdami naują religiją - protestantizmą, negailestingai skverbiasi kitataučiai, kurių tikrasis siekis, ko gero, tėra pasipelnyti iš Islandijos lobių - sieros ir žuvies. Į kovą už savo šalies ateitį pakyla katalikų vyskupas Jounas Arasonas ir jo sūnūs. Nė vienas iš jų nežino, kas laukia Islandijos ir jos gyventojų, tačiau lengvos pergalės jie tikrai nesitiki.

Taip, panašu, kad šita. ten tikrai tėvas ir sūnus, ir pavardė panaši, regis.

Skaitysi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 27, 10:57)
Na, galvoju, vertėtų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 27, 11:58)
Na, galvoju, vertėtų.  biggrin.gif

Taip patraukliai ir intriguojančiai pristatytą knygą skaitysi ne vien tu, įtariu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 01 27, 11:24)
Taip patraukliai ir intriguojančiai pristatytą knygą skaitysi ne vien tu, įtariu.  lotuliukas.gif

o taip biggrin.gif Mane irgi reklama užkabino smile.gif Tik kad nepamirščiau, kol tris knygas Golsvorčio perskaitysiu smile.gif Rusiškas vertimas skaitosi kiek lėčiau, ir šiaip kalba tokia.. senesnė. Visa atmosfera tuo praėjusiu amžium dvelkia, kai baisus skandalas buvo, kai vyras ištekėjusią moterį pamildavo ir eidami miegot generolai žvakėm pasišviesdavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 01 27, 11:24)
Taip patraukliai ir intriguojančiai pristatytą knygą skaitysi ne vien tu, įtariu.  lotuliukas.gif

Hmmm..... "patraukliai ir intriguojančiai" lotuliukas.gif gal man reiktų persikvalifikuoti ir rašyti anotacijas? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 27, 11:35)
Hmmm..... "patraukliai ir intriguojančiai" lotuliukas.gif gal man reiktų persikvalifikuoti ir rašyti anotacijas? cool.gif
Tavo anotacijos būtų patrauklesnės ir išsamesnės. hihihi.gif
Atsakyti
Visagaliame internete radau savo pačios komentarus apie šią knygą doh.gif

Graužtukėlis Olafur Gunnarsson "Kirvis ir žemė" - radau ją atsitiktinai - istorinių romanų lentynoje ir pamaniau, kad turėtų būti įdomu - svarbiausia ne tamplieriai, ne masonai, ir ne visos įmanomos krikščionybės paslaptys ir visgi - ne, nuobodu - knygoje lėtai gvildena katalikybės ir protestantizmo kovas Islandijoje, kartu islandų išsivadavimo kovas. Vardai maišėsi, idėjos man pasirodė panašios (oi, oi, pamanykit - ir tie, ir tie viską daro iš meilės Dievui - ir žmones žudo, ir bobas privartauja ), o įpusėjus supratau, kad vis dar neįdomu. Laikas nelaukia, o aš jau nebeturiu ambicijos būtinai užbaigti pradėtą knygą cool.gif

tiesa, keletas įdomių faktų apie islandų "ūkį ir bites";
1. visai nieko tokio, kad katalikų vyskupas turi krūvą vaikų, kurie paveldės vyskupiją ir valdžią tame regione.
2. nieko tokio, kad jo dukra viešai raganauja - galų gale, Roma toli, o čia, Islandijoje, jie turi savo taisykles ir tradicijas
3. nieko tokio kiekviename dvare ponui turėti po bobą. Problemos prasideda tada, kai kiekviena jų užsimano "ant senatvės" tapti dvaro valdytoja
4. virta avies galva - delikatesas.
5. kraujinė dešra geriausiai išsilaiko rūgusiame piene
6. išprievartauti vieną ar kelias bobas - ne nuodėmė.
7. o va primyžti (kalba knygos) į varškę, ir sudeginti žiemos malkų atsargas - tiesiog nedovanotina nuodėmė
8. beje, sužinojau kaip buvo daroma anatema, nors vietiniai tvirtai žinojo, kad ne savo vyskupystėje vyskupo prakeikimas - neveikia. O Roma - iš vis velnias žino kur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 27 sausio 2015 - 12:09
Pasiguosiu: šiais metais jau patyriau du nusivilymus. Vienas labiau dėl savęs, kitas dėl knygos.
Taigi...
Robert Musil, Svajokliai. Neturiu priekaištų knygai, bet supratau, jog negebu skaityti pjesių. unsure.gif Nekabino visiškai, gaila...
Ota Pavel, Puikiųjų stirninų mirtis. Kaip aš sutikau žuvis. Nepateisino lūkesčių. unsure.gif Humoras primityvokas, paauglių lygio. Nebuvo juokinga.

Nepasitenkinimą su kaupu kompensavo Paul Bowles, Na ir tegul. Išskirtinis santūrus stilius, ryškūs veikėjų charakteriai. Čia Diaras, slegiamas psichologinių problemų, bando išsivaduoti iš nuobodulio, neveiklos. Apgaubtas kvaišalų miglos stumia gyvenimą tarp realybės ir kliedesių. Nuolat junti, kad pražūtis neišvengiama.
LLLLL pagal Darių Pocevičių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 27, 12:24)
...Čia Diaras, slegiamas psichologinių problemų, bando išsivaduoti iš nuobodulio, neveiklos. Apgaubtas kvaišalų miglos stumia gyvenimą tarp realybės ir kliedesių...
LLLLL pagal Darių Pocevičių.  biggrin.gif

kaip tai atrodo, ne mano knyga unsure.gif
Atsakyti
Saintlina, kažkada bendrai skaitėm ir diskutavom apie "Dangaus prieglobstį". Nepamenu, ar jungeisi. g.gif
Atsakyti