Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:07)
Aš labai stengsiuos, bet.... teks knistis lentynose doh.gif paprastai autoriaus pavardės neįsimenu (o čia dar islandas), ir pavadinimo .... skaičiau prieš...ėėė.... porą metų. doh.gif

Bet tai gera knyga , kad šitaip įstrigo g.gif Negali būt, kad čia taip tik dėl tos pripaškudytos varškės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 26, 23:11)
Bet tai gera knyga , kad šitaip įstrigo  g.gif Negali būt, kad čia taip tik dėl tos pripaškudytos varškės biggrin.gif

įstrigo dėl visų tų "kitoniškumų" - taip smarkiai kitokio pasaulio. Šiaip man labai patinka skaityti apie viduramžius, bet pas juos ir jie buvo kažkokie baisūs. Pvz. ketvirčiuoti jauną plevėsą poetą už tai, kad sukūrė pašiepiantį ketureilį apie vyskupą. Ketvirčiuoti ir tas keturias dalis išsiųsti į keturias šalies dalis - kad visi pasimokytų..... vaikų atvedimas į egzekuciją - nes tai reikia pamatyti....ai, daug ko dar doh.gif

bet varškė buvo visko viršūnė doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 26 sausio 2015 - 23:19
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:18)
bet varškė buvo visko viršūnė doh.gif  lotuliukas.gif

įsivaizduoju, kaip meiliai visos ryt į varškę per pusryčius žiūrės biggrin.gif
Atsakyti
Bet čia kaip su tuo tiksliniu anekdotu: "kiekvienas (įrašom pasirinktą tautybę) per gyvenimą privalo: 1. pasodinti medį; 2. nužudyti (vėlgi įrašom pasirinktą tautybę) ir 3. nudaigoti voverę (kitose variacijose - ežį). 99 procentai paklausia - o prie ko voverė??? blink.gif

taip ir čia - kodėl reikėjo pri.... į varškę? lotuliukas.gif

o pusryčiam galima ir ką kitą valgyti cool.gif

bet ryt ryte aš į viską žiūrėsiu blogai. Jeigu tuoj pat nenueisiu miegoti doh.gif
Atsakyti
Diskusija apie varškę mikliai atgaivino aprimusią temą bigsmile.gif Ačiū, Brūkšniuk 4u.gif
Aš šiuo metu dideliai savo gėdai rimtai skaitau tik įvairius forumus apie knygas ir siunčiuosi viską, kas sudomina, ir ką randu laisvai prieinamą. Kada aš visą tą gėrį skaitysiu, dievai žino. Labai nedejuosiu dėl laiko trūkumo. Įsitikinau, kad likimas turi keistą humoro jausmą cool.gif
Kažkodėl labai lėtai skaitau Susan Hastings Aš karalienė. Kol skaitau, viskas patinka, kai tik padedu i šalį, netraukia paimt nė iš tolo. kažkaip pastebėjau, kad su vokiečiais mano santykiai labai komplikuoti. Tiksliau, kažkodėl labai nepatinka vertimų kalba. Originalo nemoku, tai negaliu palyginti, bet skirtingų autorių ir skirtingų vertėjų knygos skamba mano ausiai (akiai?)kažkaip dirbtinai, nejaukiai, kaip stropaus, bet neturinčio gabumų moksleivio rašinys unsure.gif
dar pabandžiau pradėti Vagies dienoraštį irgi kažkas ne taip. Nevilties šauksmas: nejau mano smegenys aptingo tiek, kad galiu skaityti tik fentezi ir detektyvus??? doh.gif Mėgstu tokią literatūrą, bet sąžinė graužia kartais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:25)
bet ryt ryte aš į viską žiūrėsiu blogai. Jeigu tuoj pat nenueisiu miegoti doh.gif

aha, einu ir aš miegot. Dar paskaitysiu puslapiuką-kitą, ir ryt ryte šventai pasižadėsiu nuo šiol miegot eit anksčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:18)

Tai jau susimildama suieškok pavadinimą .Man istorinės irgi patinka.O jei dar šitaip va... biggrin.gif
Ne tik atspalviai ir gėjai temukę išjudina.Kulinarija irgi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 26, 23:30)
aha, einu ir aš miegot. Dar paskaitysiu puslapiuką-kitą, ir ryt ryte šventai pasižadėsiu nuo šiol miegot eit anksčiau  smile.gif

aha. patikėjau. nes ir aš taip moku: puslapiuką (skyriuką) o ryte nei į šeimą, nei į veidrodį žiūrėti nesinori doh.gif

labanakt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:07)
Aš labai stengsiuos, bet.... teks knistis lentynose doh.gif paprastai autoriaus pavardės neįsimenu (o čia dar islandas), ir pavadinimo .... skaičiau prieš...ėėė.... porą metų. doh.gif

Turbūt Olafuro Gunnarssono „Kirvis ir žemė“?
Papildyta:
Už šį istorinį romaną 2004 m. buvo apdovanotas Islandijos literatūros premija smile.gif
Suintrigavo galutinai.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 23:19)
aime suprantama, o primyžti į varškę - jau ir ekskomunikuoti verta būtų) ir t.t.  blink.gif
aha unsure.gif kartais pagalvoju, kaip jam pačiam su savim turėtų būti baisu unsure.gif
man pasirodė, kad tu-  tos pačios kartos. Tad rusiškai turėjai mokytis mokykloje. Ar ne? g.gif

nudaužti? biggrin.gif

Na, buvo rusų kalba nuo 7 klasės, dėstė pavaduotoja, mokė ne nuo pradžių, pamokų metu siųsdavo kartais reikalus tvarkyti ar apskritai dėl jos užimtumo pamokų nebūdavo, dažniausiai skaityti užduodavo, tėtis kirčius sudėdavo, gaudavau dešimtukus, pasakoti retsykiais reikėdavo, tai mintinai išmokdavau, kai eilėraščius deklamuodavau, juokdavosi, kad kaip rusė atrodau, be akcento eiles sakau, o iš tiesų nemokėjau nieko biggrin.gif Dabar susiduriu su rusų kalba šiek tiek, tai mokausi buitinės kalbos, suprantu jau nemažai, bet tikrai skaityti būtų perdėm sunku, bandžiau. Beje, rusų filmų nežiūrėdavau, mano mieste rusakalbių nebuvo, tai ir neišmokau kalbos.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 26, 23:36)
Turiu klausimą,asmenišką,jei ne paslaptis  blush2.gif  Kas per darbas,kurį dirbant galima skaityt,skaityt,skaityt ?Čia aš ne tik dėl cekavumo,daugiau iš sveiko pavydo domiuosi .  Norėčiau ir aš taip dirbt  ax.gif
Papildyta:

Drbu, dirbu, dirbu reiškia, kad namie po darbo ataskaitas tikrinu, o paskui jau skaitau, skaitau, skaitau biggrin.gif (Buhalteris aš)
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 27, 08:43)
Na, buvo rusų kalba nuo 7 klasės...... rusų filmų nežiūrėdavau, mano mieste rusakalbių nebuvo, tai ir neišmokau kalbos.

viskas aišku. Mes mokėmės nuo antros klasės, aplink tos kalbos buvo pilna - bent jau pas mus ir parduotuvėj pardavėjos ne visad lietuviškai suprasdavo (Vilniaus centre), ir mokykla rusų netoliese buvo (garbės reikalas pasižodžiuot), ir per TV tos kalbos buvo daugiau nei gimtosios, ir pusė vaikų kieme taip kalbėjo. Nepamenu jau net nuo kurios klasės rusų kalba knygas skaitydavau.
Atsakyti