QUOTE(adija5 @ 2015 01 26, 17:03)
Vakar suskaičiau
T.Vermes Jis ir vėl čia.Norėjau kažko linksmo po
M.Tournier Girių karaliaus.Ir visai man ten ją skaitant nebuvo linksma,nors pažvygaut aš megėja.Viena kita linksmesnė situacija,ypač
nublūdusios moteros su šunų kakučiais,bet šiaip balsu tikrai nežvengiau
Tai kad ta knyga ne humoristinė, bet grečiau ciniškai-ironiškai-satyrinė. Parodanti dabartinį (o mums visai įprastą) gyvenimą XX a. pirmos pusės žmogaus akimis. Tik tas žmogus, kaip tyčia, sugeba (ir vėl) pataikyti į vokiečių sąmonės dešimtuką
QUOTE(saintlina @ 2015 01 26, 18:30)
Nors ten gal ne visai skandinaviškas, lyg islandų rašytojo. Tai gal tada neprisiskaito?
kažkaip susidaro įspūdis, kad islandai - visai ne skandinavai. Iš galvos neišeina viena knyga (va dabar Klopedija ir tiksliai pacituos, ką aš tada
pripezėjau apie ją) apie islandų viduramžius - krikščionybės derinims su šamanizmu (vyskupo duktė, išleisdama savo karius į mūšį prakeikinėja priešus senais burtažodžiais), vertybiu sistemos smulkmenos (išprievartaut
bobas - savaime suprantama, o
primyžti į varškę - jau ir ekskomunikuoti verta būtų) ir t.t.
QUOTE(saintlina @ 2015 01 26, 18:33)
na taip, būna tokių
Man Kingo knygose jau taip būna leptelėta, kad dvidešimčiai metų praėjus krato prisiminus
Ne siaubukai, o vietos apie skriaudžiamus vaikus labai trinkteli..
aha
kartais pagalvoju, kaip jam pačiam su savim turėtų būti baisu
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 26, 19:58)
Neerzinkit dėl rusų kalbos
Tikrai baltai pavydžiu toms, kurios galite skaityti laisvai rusiškai, man kol kas tai neįmanoma...
man pasirodė, kad tu- tos pačios kartos. Tad rusiškai turėjai mokytis mokykloje. Ar ne?
QUOTE(adija5 @ 2015 01 26, 21:05)
Gera knyga.Bet...
Man asmeniškai per daug buvo tos defekacijos,falologijos ir koprologijos.O prie pagrindinio personažo,s
u jo meile vaikams,saviškių neprileisčiau per saugų šūvio atstumą.
*tik labai jau lėtai drungna. Nemigai gydyt pats tas
Mano gėdai "Girių karalius" tapo nuograuža. Dabar supratu, kad gerai, jog nusprendžiau nesikankinti
mintis su * ir paryškinta - adija5, ar kada pagalvojai, kad sugebėtum žodžiais
nudaužti?