Tai kada rytoj kavą geriam? Prieš ar po?
Gavau šventėms vieną ankstesnių Čekuolio knygų, autografą gal imsiu.
Perskaičiau Ralfo Rothmanno romaną Ugnis nedega. Nebloga, bet iki LLL tikrai netraukia, stilius kažkuo J. C. Grondahlį primena. Turėtų patikti Grondahlio ir I. McEvano skaitytojoms, bet į vieną lentyną su Markesu ar Coetzee nestatyčiau. Gerai atskleistas istorinis sluoksnis skirtumai tarp Rytų ir Vakarų Berlyno. Taip pat labai erotiškas romanas, nors į pabaigą ir užgauna feministinius jausmus. Gražiai išversta.
Kelios ištraukos:
<...> buvo iš tų vyrų, kurie moteris dievina ir užkelia ant pjedestalo, kad jos nuolatos nestovėtų ant kelio.
<...> tiedu gyvena, rodos, gana nebyliai, niekuomet nesijuokia ir nesišypso, neapsikabina ir net nesiliečia, jau nekalbant apie bučinį <...>. Slapčiomis jis vadina juos Pilkiais, nors gali įsivaizduoti vertinąs tuodu neteisingai iš esmės tai taikingi, darbštūs ir nuosavo buto paskolos išmokėjimu susirūpinę žmonės, retsykiais netgi paskaitantys knygą <...>.
[Paryžius] pernelyg naudojasi savo mitu, kad iš tiesų būtų gyvas ir, kaip visi metropoliai, laikantys save pasaulio bamba, yra provincialesnis, nei suvokia esąs.
<...> mato beveik fizikinį jų santykių pobūdį esant tam tikrai distancijai kyla didelė trauka, esant per dideliam artumui stūma <...>.
Kas dar rašė apie kūrėjus, rašytojus? Į galvą tik Bulgakovas ateina.
Kelios ištraukos:
<...> buvo iš tų vyrų, kurie moteris dievina ir užkelia ant pjedestalo, kad jos nuolatos nestovėtų ant kelio.
<...> tiedu gyvena, rodos, gana nebyliai, niekuomet nesijuokia ir nesišypso, neapsikabina ir net nesiliečia, jau nekalbant apie bučinį <...>. Slapčiomis jis vadina juos Pilkiais, nors gali įsivaizduoti vertinąs tuodu neteisingai iš esmės tai taikingi, darbštūs ir nuosavo buto paskolos išmokėjimu susirūpinę žmonės, retsykiais netgi paskaitantys knygą <...>.
[Paryžius] pernelyg naudojasi savo mitu, kad iš tiesų būtų gyvas ir, kaip visi metropoliai, laikantys save pasaulio bamba, yra provincialesnis, nei suvokia esąs.
<...> mato beveik fizikinį jų santykių pobūdį esant tam tikrai distancijai kyla didelė trauka, esant per dideliam artumui stūma <...>.
Kas dar rašė apie kūrėjus, rašytojus? Į galvą tik Bulgakovas ateina.
QUOTE(Vitalija @ 2015 01 23, 17:53)
Perskaičiau Ralfo Rothmanno romaną Ugnis nedega.
*Kas dar rašė apie kūrėjus, rašytojus? Į galvą tik Bulgakovas ateina.
*Kas dar rašė apie kūrėjus, rašytojus? Į galvą tik Bulgakovas ateina.
Susidomėjau. Superinės citatos - būčiau galvą dėjus, kad taip pasakė moteris
*ėėė, užkrito pavardė - jis pašėlusius ar patrakusius rašytojus parašė. Bet labiau apie Pietų Amerikos
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 24, 18:42)
*ėėė, užkrito pavardė - jis pašėlusius ar patrakusius rašytojus parašė. Bet labiau apie Pietų Amerikos
Bolano "Pašėlę detektyvai"?..
Ateinu besispjaudydama . Perskaičiau S.Montefiore "Po Italijos saule". Imdama ir nesitikėjau šedevro, na bet o tai tačiau gavau tokią banalybių dozę, kad užteks ilgam. Istorija pripankeliota, bet neįtikinanti, veikėjai plokšti, dialogai -dar plokštesni. Išvada viena: norint atsipalaiduoti ir pailsinti smegenis, verčiau pasiimti kokį nors skandinavų detektyvą. Nes "senų dvarų" ir "įsisenėjusių paslapčių" romanai nebepatikimi .
O dabar pozityvas .Perskaičiau R.Gary "Aušros pažadą". Garsiai šaukiu:jei dar liko neskaičiusių, čiupkit! Kvatojausi, šniurkščiojau, žavėjausi, piktinausi, stebėjausi, grožėjausi. O dabar, praėjus gal jau porai savaičių, vis dar sugaunu save mąstančią tos knygos temomis. Manau, tai mano 2015-ųjų knyga.
O dabar pozityvas .Perskaičiau R.Gary "Aušros pažadą". Garsiai šaukiu:jei dar liko neskaičiusių, čiupkit! Kvatojausi, šniurkščiojau, žavėjausi, piktinausi, stebėjausi, grožėjausi. O dabar, praėjus gal jau porai savaičių, vis dar sugaunu save mąstančią tos knygos temomis. Manau, tai mano 2015-ųjų knyga.
QUOTE(Shusha @ 2015 01 24, 21:54)
... norint atsipalaiduoti ir pailsinti smegenis, verčiau pasiimti kokį nors skandinavų detektyvą....
aha, imkit J. Adler-Olsen "Тьма в бутылке' Iš tų trijų skaitytų turbūt labiausiai mane įtraukė. Į Q skyrių papuola butelis su krauju parašyta žinute, kurioje pagalbos šaukiasi du pagrobti berniukai. Pasirodo, butelis klaidžiojo trylika metų... Kai reikalo imasi Karlas Miorkas su komanda, veiksmas vyniojosi taip, kad sunku padėti knygą.
O Q skyriaus komanda sužibėjo naujom spalvom
QUOTE(Shusha @ 2015 01 24, 22:54)
Sudomino, dar recenziją paskaičiau, imsiu, kai visas užbaigsiu
Sveikos skaitytojos..
Priimsit dar viena i buri?
Paskaiciau paskutinius pora puslapiu ir ziuriu, kad ne man vienai Olseno detektyvai patiko
Tik knygu pabaigos, kaip ir Chuck Noris'o filmu
Reikes paziuret tuos filmus, kazi kaip ten pastatyti tie suemimai
Dar patiko Sandros Brown "Šalčio faktorius". Kiek buvau anksciau skaicius jos knygu, tai tokie lengvi romaniuksciai su daug sexo scenu, o sitas visai kitoks.. toks rimtesnis
Dar esu apkerėta "Trobelės".. kazkaip iki sielos gelmiu..
Ka cia dar neseniai skaiciau Uzvakar pabaigiau "Meilė ir citrinos".. na toks super lengvas romaniukas.. pora vakaru ir neliko Ir ispudzio kazkaip nelabai sukele
"Šilko karalienė" ir "Pribūvėjos paslaptis" man pasirodė per daug ištemptos.. Ypač Šilko karalienė.. labai sunkiai skaitesi pirmieji 100 puslapiu.. pora puslapiu ir uzmiegu
Šiuo metu pradejau skaityt "Kaukiantis malūnininkas"..
Kol kas tiek apie mane ir mano knygas
Priimsit dar viena i buri?
Paskaiciau paskutinius pora puslapiu ir ziuriu, kad ne man vienai Olseno detektyvai patiko
Tik knygu pabaigos, kaip ir Chuck Noris'o filmu
Reikes paziuret tuos filmus, kazi kaip ten pastatyti tie suemimai
Dar patiko Sandros Brown "Šalčio faktorius". Kiek buvau anksciau skaicius jos knygu, tai tokie lengvi romaniuksciai su daug sexo scenu, o sitas visai kitoks.. toks rimtesnis
Dar esu apkerėta "Trobelės".. kazkaip iki sielos gelmiu..
Ka cia dar neseniai skaiciau Uzvakar pabaigiau "Meilė ir citrinos".. na toks super lengvas romaniukas.. pora vakaru ir neliko Ir ispudzio kazkaip nelabai sukele
"Šilko karalienė" ir "Pribūvėjos paslaptis" man pasirodė per daug ištemptos.. Ypač Šilko karalienė.. labai sunkiai skaitesi pirmieji 100 puslapiu.. pora puslapiu ir uzmiegu
Šiuo metu pradejau skaityt "Kaukiantis malūnininkas"..
Kol kas tiek apie mane ir mano knygas
aciu Klopedijai ir Saintlinai uz Olseno detektyvu uzrodyma perziurejau filmus,o dabar paskutini apie buteli parsisiunciau oij geri...skandinavai turi talenta gerus detektyvus rasyt.
QUOTE(saintlina @ 2015 01 24, 19:11)
Bolano "Pašėlę detektyvai"?..
aha
QUOTE(Shusha @ 2015 01 24, 21:54)
Ateinu besispjaudydama . Išvada viena: norint atsipalaiduoti ir pailsinti smegenis, verčiau pasiimti kokį nors skandinavų detektyvą. Nes "senų dvarų" ir "įsisenėjusių paslapčių" romanai nebepatikimi .
geras komentaras bet gryna tiesa - geras detektyvas nuovargį kaip ranka nuima.
Nerandu minėtos Olsen bibliotekoje... ne taip ieškau?
p.s. Aš vis dar "Su Jėzumi". Nors.... šiuo metu intensyviai skaitau psichologinę paauglių auklėjimo knygas - abu su vyru tiesiog žvengiam iš Duok pinigų
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 26, 10:02)
Nerandu minėtos Olsen bibliotekoje... ne taip ieškau?
turėtų būti. Adler-Olson ieškok. Arba pagal knygos pavadinimą - 'Moteris narve' arba 'Fazanų žudikai'. Bent aš šias dvi iš bibliotekos ėmiau.
Ai, ir autorius - jis
Mačiau, šešios knygos iš Q skyriaus serijos parašytos, lauksim vertimų.
Papildyta:
QUOTE(PepaPig @ 2015 01 25, 21:45)
sveika Priimsim, žinoma. Mes visus priimam
Papildyta:
QUOTE(prieplauka @ 2015 01 26, 08:56)
perziurejau filmus,o dabar paskutini apie buteli parsisiunciau
aš irgi vakar pirmąjį filmą pasižiūrėjau. Geras filmas, tik knyga vistiek geresnė
Skaičiau mintį tokią - blogiau už filmo žiūrėjimą su žmogum, kuris jį matė, yra tik žiūrėjimas filmo su tuo, kuris skaitė knygą, pagal kurią tas filmas pastatytas. Vakar mano vyrui kaip tik taip pasisekė filmą žiūrėt
QUOTE(saintlina @ 2015 01 26, 10:43)
turėtų būti. Adler-Olson ieškok. Arba pagal knygos pavadinimą - 'Moteris narve' arba 'Fazanų žudikai'. Bent aš šias dvi iš bibliotekos ėmiau.
Ai, ir autorius - jis
Ai, ir autorius - jis
radau. jį o kuri pirma knyga?