Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(zis @ 2015 01 18, 19:52)
Perskaičiau jau seniai medžiotą Vytauto V. Landsbergio "Anupro kupros". Keista knyga..neva bandoma perpasakoti Eglės žalčio karalienės pasaką kitaip ir dar girinio istorija įterpta, bet kažkaip keistą jausmą paliko.

Priminei, zis. Kažkada, seniai seniai, kai dar buvo leidžiamas "Lietuvos pionierius", skaičiau "Eglės, žalčių karalienės" tęsinį. Eiliuotą. Turinys- Eglė ne visus vaikus pasiėmė svečiuotis pas tėvus, pati mažiausia dukrytė ( o gal sūnelis) liko, nepamenu vaiko vardo, aplankė brolius ir seserį. Ir nors užmušk, nepamenu nei autoriaus, nei kūrinio pavadinimo. Gal kas netyčia žinot? Labai norėčiau dar paskaityt.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 01 17, 00:22)
Sveiki atvykę (tiksliau, "sveikos atvykusios") į septintąjį knygių "Oskarų" vakarą!

ačiū už dar vieną puikų Oskarų vakarą bigsmile.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 17, 15:09)
Tiesa, negaliu nepasidalinti biggrin.gif ne poezija, bet išminties ir humoro daug. Atsitiktinai rasta malda, kurią kai kurie jau gali pradėti vartoti biggrin.gif kad po gerų dešimties metų nimbas nenuspaustų ir sparnai mazolių nepritrintų biggrin.gif

savo požiūrio į religiją neslepiu, bet ši malda thumbup.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 01 17, 19:24)
Prisirašiau vėl krūvas knygų iš tų ataskaitų.Artimiausias mano skoniui Gemmos sąrašas.Bent jau tos skaitytos,kurios jai patiko ar nepatiko,labai vienodai ir man.

rimtai? nuo šiol būtinai atkreipsiu dėmesį į Tamstos skaitinius drinks_cheers.gif

QUOTE(Dolitlė @ 2015 01 17, 21:49)
Helianta, sausio 24 d. 14 val. (šeštadienis)  Kauno „Akropolio“ knygyne „Pegasas“vyks susitkimas su A. Čekuoliu ir bus pristatyta ši knyga  smile.gif

ar kas nors žada ten pabuvoti? po visko galėtume pasikavinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 19, 11:41)
*savo požiūrio į religiją neslepiu, bet ši malda  thumbup.gif

**ar kas nors žada ten pabuvoti? po visko galėtume pasikavinti  smile.gif

ania? biggrin.gif šiaip jau tikintis žmogus pirmiausia kritiškai ir atidžiai turėtų matyti pats save. Pasirodo ir su humoru. Įdomu tai, kad 35-50 metų žmonės į mano parodytą maldą reguoja linksmai. O vat vyresni - kaip į priekaištą cool.gif

**mintis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 19 sausio 2015 - 14:29
Linksmai blink.gif kad cia labai sirdinga, gilu ir ismintinga..nematau linksmumo ar juolab, priekaistingumo...na aisku, gal skutsi lihgomis senesni ir megzta..as irgi megstu kartais pasiguoti, kai istinka kokios keistos ligos blush2.gif doh.gif pvz. kelnes maudamasi nusitraukiau pirsto sausgysle doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 19, 14:36)
Linksmai blink.gif kad cia labai sirdinga, gilu ir ismintinga..nematau linksmumo ar juolab, priekaistingumo...

"bet man reikia išsaugoti bent kelis bičiulius" mirksiukas.gif

pvz. pasiūliau vienai vyresniai bendradarbei. perskaičius ji reziumavo: "aha, žinau, žinau" biggrin.gif
Atsakyti
Cia kaip suprasi ir ivertinsi biciuli (siaip jau biciuliai tai bitininkai, kurie turi pasidalinusias biciu seimas, cia beveik brolyste), tai tureti gyvenimo ilgumo draugyste yra sudetinga ir stipru..na jei tik kavos paplepejimo drauges tai..bepiga
Atsakyti
Ačiū už šventišką oskarų vakarą ir originalų apdovanojimą smile.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 17, 16:09)
Tiesa, negaliu nepasidalinti biggrin.gif ne poezija, bet išminties ir humoro daug. Atsitiktinai rasta malda, kurią kai kurie jau gali pradėti vartoti biggrin.gif kad po gerų dešimties metų nimbas nenuspaustų ir sparnai mazolių nepritrintų biggrin.gif

p.s. ir iki tol gerbiau Pranciškų Salezą. Bet nuo šiol gerbsiu dar labiau.

Malda senatvėje (šv. Prančiškus Salezas)

“Viešpatie, geriau už mane žinai, kad senstu ir jau artėja mano saulėlydžio diena. Apsaugok mane nuo pasipūtimo, kad neimčiau kiekviena proga ir kiekvienu reikalu mokyti kitus. Išlaisvink mane nuo tos didelės silpnybės – noro tvarkyti kitų žmonių gyvenimą. Išmokyk mane būti išmintingu, bet ne gudragalviu, išmokyk skubėti pagelbėti kitiems, bet ne būti jų atžvilgiu valdingu. Man atrodo, kad sukaupiau taip daug išminties ir noriu ją perteikti kitiems, bet Tu, Visagali, žinai, kad man taip reikia išsaugoti bent kelis bičiulius. Išmokyk mane tylėti apie savo vis dažnėjančias ligas ir negalias, nes noras kalbėti apie jas manyje kasmet auga. Nedrįstu prašyti Tavo malonės, kad galėčiau su atjauta išklausyti kitų pasakojimų apie tai, tačiau išmokyk mane bent jau daryti tai kantriai.
Nedrįstu Tavęs prašyti geresnės atminties, bet prašau Tave suteikti man nors truputį daugiau saikingumo ir mažiau pasitikėjimo savimi, nes manoji atmintis jau prasilenkia su kitų atmintimi. Išmokyk mane tos įstabios išminties suvokti, kad aš taip pat galiu klysti. Leisk man visomis aplinkybėmis švelniai elgtis su kitais. Senas, kitus mokantis niurzglys – tai geriausias šėtono kūrinys. Išmokyk mane pamatyti netikėtus kitų žmonių privalumus. Leisk man, Viešpatie, tuos privalumus iškelti ir puoselėti.
Mano veidas jau raukšlėtas, o plaukai žili. Nenoriu skųstis, bet pasakysiu Tau, Viešpatie. Bijau senatvės. Jaučiuosi taip, tarsi turėčiau atsisveikinti, negaliu sulaikyti gyvenimo tėkmės. Turiu pripažinti, kad mano jėgos kas dieną senka ir nyksta išorinis grožis. Taip didžiavausi, kad iki šiol galėjau varžytis su jaunais. Dabar jaučiu ir pripažįstu, kad nebepajėgiu šito daryti. Būčiau juokingas, jei to norėčiau. Bet Tu, Viešpatie, kalbi: “Kas tiki manimi, tam išaugs sparnai, kaip ereliui”. Suteik mano širdžiai jėgų priimti gyvenimą taip, kaip Tu nori. Be niurzgėjimo, be apgailėtinos atsiskyrimo ir vakaro nuotaikos, bet su dėkingumu ir pasiruošus viskam, ką Tu man skirsi. Duok mano širdžiai daug jėgų tai padaryti.”

Šaltinis: Katalikų maldos ir giesmės, 2008,  pls. 549

Reikės išsirašyti ir kartoti, kai užklups neviltis, nes dažnai dėl savo sveikatos jaučiuosi jauna senė, o ir šiaip labai stipru, nes žmogiška, nepretenzinga malda.....Pokalbis su Dievu.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 19, 15:45)
Cia kaip suprasi ir ivertinsi biciuli (siaip jau biciuliai tai bitininkai, kurie turi pasidalinusias biciu seimas, cia beveik brolyste), tai tureti gyvenimo ilgumo draugyste yra sudetinga ir stipru..na jei tik kavos paplepejimo drauges tai..bepiga

aga, žinau tą reikšmę, nors mūsuose dažans galvoja, kad bičiulis - tai toks nei draugas, nei pažįstamas, na, arba geras pažįstamas, pusdraugis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 19 sausio 2015 - 20:41
Skaitom? meldžiamės? cool.gif
Atsakyti
Helianta, ačiū už tokį didžiulį darbą ir labai gražiai suorganizuotą ceremoniją 4u.gif
Ir už statulėlę ačiū! 4u.gif
QUOTE(tutele @ 2015 01 18, 21:52)
Metu "knyga apie nieka'' - Jaroslavas Melnikas "Paryžiaus dienoraštis"

drinks_cheers.gif nors knyga apie nieką, bet, tiesą sakant, jai galėčiau skirti dar vieną nominaciją: patriotiškiausia metų knyga. Rašoma tarsi apie Prancūziją, bet ta knyga tik visiškiems biggrin.gif lietuviams tinkama, aš netgi radau kam parekomenduoti idant tautinę dvasią truputį kilstelėtų lotuliukas.gif .

Brūkšniuk, nors aš nereliginga, malda labai patiko. Melstis nesimelsiu, bet kur nors matomoj vietoj pasikabinti ir laiks nuo laiko atkreipti dėmesį -nekenktų g.gif
Kadangi nesimeldžiu, tai skaitau. "Save keičiančios smegenys"- verta perskaitymo knyga, net ir nesidomintiems medicina. Dabar norisi dar giliau pasikapstyti po tuos smegenis- kažkokį vos ne neurologijos vadovėlį susiradau, tik nežinau ar entuziazmas neišblės kol iki jo "rankos prieis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 20, 17:48)
Skaitom? meldžiamės? cool.gif

Įdomiai su ta malda g.gif Man rodos, kad ji specialiai kai kuriems mano bendradarbiams sukurta. Kaip dizainerio batai pagal spec. užsakymą. Bet tie, kurie turėtų ją sukalbėti kas vakarą, muistosi, sako, kad man dar nereikia, nematau nieko ypatingo.. Padariau išvadą, kad tiems kai kuriems niekas nebepadės - nei dievas, nei velnias. Ir dar pastebėjau, nuo amžiaus tai nelabai priklauso.
Atsakyti
Sveikos merginos gal kuri turit knygą pdf formatu " Ir velnias dėvi pradą" pirmą dalį? Skolinga nelikciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Menou: 20 sausio 2015 - 19:37
Labos smile.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 18, 21:14)
Perskaičiau  pioneer.gif  verysad.gif Na, ir ką galiu pasakyti, nuostabi knyga. Noriu dar dar ir dar.
Būtų smagu susibėgti  4u.gif

Organizuokim biggrin.gif Vakar perskaičiau A. Condie "Sutiktuosius" (na nemoka tie autoriai trilogijų užbaigti. Gal jiems minčių pristiga unsure.gif Tokia labai jau banali..). Dar gal iki susitikimo "Kiaurymių miestą" pabaigčiau ax.gif
Atsakyti