Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

Aciu Heliantai uz puikia ceremonija, o Bruksniukui uz malda 4u.gif Ziuriu, tapau labai stabili: tiek pernai, tiek uzpernai antra nuo pabaigos pagal plepuma bigsmile.gif
Tiesa, Helianta, aciu uz vaiku rasytojo saraso paaiskinimus. Pavardes nieko nesake, o pavadinimai primines skaitytas puikias knygas. Astridos Lindgren labai pamegau "Mes Varnu saloje". Tiesa, atradau ja ne vaikysteje, o jau budama studente. Nuo tada vis kartais paskaitau. Vaikysteje labiausiai megau Ronja,o Pepe ilgakojine kazkodel visai nepatiko.
Atsakyti
Labai dekoju uz statulele ri uz nuostabia ceremonija 4u.gif kelioniu zadu daugiau ir literaturiskesniu. Net jei ir netoli kur nors. Va i Dikenso muzieju reikai nueiti, visai netoli biggrin.gif
As su jumis esu jau 6us metus. Atsimenu, kad net uzsiregistravau i foruma, ne snorejau pasisakyti ir paklausti kazka apie knygas. O paskui ir i susitikima atejau. man rodos, kad as is tu, kuri nesu praleidus nei vieno susitikimo, kol buvau LT lotuliukas.gif

QUOTE(giluze @ 2015 01 17, 19:20)
*Nostlinger siūlyčiau skaityti ir suaugusiems, labai šaunios knygos. Yra 7, man labiausiai patiko "Pirmadienį viskas kitaip". Ten tokia kieta močiutė  thumbup.gif  .

QUOTE(Helianta @ 2015 01 17, 21:04)
*aaa, žinau! Na nemoku vokiečių kalbos - pasirodo, skaičiau jos knygas, kai man buvo 10 metų, tada ant viršelio buvo "Kristina Nestlinger" užrašyta, taip ir mano sąraše įvesta.
Buvo išleistos dvi knygos vienoje - "Šalin agurkų karalių. Pirmadienį viskas kitaip". Va šitą. Man abi jos labai labai patiko, skaičiau daugybę kartų thumbup.gif
Jei kur nors vaikystės archyvuose tėvų rūsyje nerasiu, reiks nusipirkti ir vėl perskaityti.

drinks_cheers.gif Mano ko gero viena megstamiausiu vaikystes knugu. Skaicius ne kelis, o keliolika kartu, dar dabar atsimenu ta kieta mociute, ir kaip as pati skaiuteres norejau bigsmile.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Aciu Heliantai 4u.gif ir Brukšniukui 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 17, 22:43)
O aš "Sidabrinę gulbę" kol kas atidėjau į šalį. Nusipirkau John Flanagan "Žvalgo mokinys. Ąžuolo lapas." - ketvirtoji dalis. Ir matyt į transą įpuoliau. Daugiau kaip pusę knygos perskaičiau  verysad.gif

Skaityk skaityk biggrin.gif Aš irgi noriu... 4u.gif biggrin.gif
Aš per šias kelias dienas prarijau 3 knygas biggrin.gif Perskaičiau jau seniai medžiotą Vytauto V. Landsbergio "Anupro kupros". Keista knyga..neva bandoma perpasakoti Eglės žalčio karalienės pasaką kitaip ir dar girinio istorija įterpta, bet kažkaip keistą jausmą paliko.
O kita knyga Colleen Hoover "Slemas" jaudino labiau. Gal todėl, kad knygoje labai įtaigiai aprašyta meilės, pareigos ir mirties tema...
Trečios neverta net minėti doh.gif šlamštelis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 18 sausio 2015 - 18:54
QUOTE(zis @ 2015 01 18, 20:52)

Skaityk skaityk biggrin.gif Aš irgi noriu... 4u.gif  biggrin.gif

Perskaičiau pioneer.gif verysad.gif Na, ir ką galiu pasakyti, nuostabi knyga. Noriu dar dar ir dar.
Būtų smagu susibėgti 4u.gif
Atsakyti
Nu kuir angliskai galeciau parodyti, ar kazkaip persiusti el. formatu unsure.gif itraukianti ta vaiku lektura doh.gif ale as vakar spejau kelis puslapius Lazario moteru perskaityti ir jau man patiko, vyras uzklause, ko ten kikenu biggrin.gif
Atsakyti
Perskaičiau gerą atsiliepimą apie knygą, siūloma naktį jos neskaityti, galima prižadinti miegančius. biggrin.gif Tada pasižiūrėjau pačią knygą, sužavėjo anotacija. Pasivarginau išversti:
" Ši knyga pasakoja apie simfoninį orkestrą, ir apie tai, iš ko jis susidaro, apie muzikos instrumentus ir žmones , kurie jais groja. Ir apie žmones, kurie jais negroja, taip pat.
Tarp kitko, tegul jūsų neapgauna nekaltas knygos pavadinimas. Tai pats tikriausias trileris . Čia pasakojama apie tai, kaip traukomos gyslos, tampoma už uodegos, kaip užtempiama oda ant katilo ir kaip kankinami vaikai. Ir suaugę taip pat. Todėl knyga tiesiog kupina prievartos scenų. Kas nereiškia, kad nėra pokalbių apie dvasinius dalykus. O tai dar baisiau.
Baisiausia tai, kad knyga visiškai tikroviška. Visa gyvenimo patirtis kalba apie tai, kad kuo tiksliau knygoje parodytas gyvenimas, tuo ta knyga juokingesnė.
O gyvenimo tikrovę aš jums pažadu."

Žiauriai skamba, ar ne?
Galvoju, išlaikyti intrigą ir palaukti su knygos pavadinimu, ar parašyti iš karto. lotuliukas.gif
Владимир Александрович Зисман "Путеводитель по оркестру и его задворкам"
Taip iš nežinia kur atsiranda ir rikiuojasi knygos, kurias norisi skaityti. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jo jo, as turiu dali ispesiotos balto zirgo uodegos doh.gif anksciau ja braukiau per kiaules zarneles doh.gif dabar jau per metalo vijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 01 16, 23:22)
Liepą džiugiai organizavome susitikimą su į Lietuvą grįžusia tutele.

Oij, kad jau ir as pamineta buvau, tai islendu is uz kampo... bigsmile.gif

Tiesiog, netiketai ir Lt apsilankiau (uztat, nors per penkis metus tai ivyko tik du kartus, kiekvienasyk pavykdavo suorganizuoti Vilniaus bei Kauno knyges drinks_cheers.gif ), ir knygu skaitau nedaug, bet nuo to nesijauciu maziau "knygomane", "knygoholike" ar dar kaip nors, nes juk ir meno gerbejai gali juo dometis nebutinai dalyvaudami expozicijose/parodose ar aptarinedami exponatus, manau, tai savijautos apbudinimas, o knygu skaitymas, kaip vaziavimas dviraciu - vienasyk ismokus, nebeuzmirsi visa gyvenima! biggrin.gif (teisybes delei pasakysiu, jog dviraciu vaziuoti taip niekada ir neismokau, todel tam visai nejauciu poreikio tongue.gif)

Taigi, o tuo paciu ir savo trumpa 2014 metu ataskaita pridesiu. cool.gif Trumpa, nes perskaiciau tik 10 knygu... Daugiau ju is Lt parsiveziau! thumbup.gif

Metu knyga - "Knyga be pavadinimo" ir be ivardinto autoriaus (nors yra jis, yra!)

Metu lietuviska - Romualdas Granauskas "Trečias gyvenimas"

Metu "perskaiciau, bet kazko pritruko" - Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas"

Metu "galejau neskaityti" - Elizabeth Haynes "Į tamsiausią kampą"

Metu "knyga apie nieka'' - Jaroslavas Melnikas "Paryžiaus dienoraštis"

Metu "nostalgiska" (bet kurios taip pat galejau neskaityti, nes ji irgi apie nieka - butu uzteke paziureti nuotraukas) - Andrius Užkalnis "Naujųjų laikų evangelija pagal Užkalnį"

Metu "Picoult" (nutariau perskaityti kasmet po viena) - Jodi Picoult "Susitarimas"

Metu "laisvalaikio knyga" - Maeve Binchy "Vakariniai kursai"

Metu "skaiciau visus metus" (vienu prisedimu teiveikdavau vos kelis puslapius, taciau nesupratau kodel, nes knyga tikrai gera) - Anita Amirrezvani "Lygi su saule"

Metu "pasikartojimai uzkniso, ipusejus lyg ir patiko, bet pabaiga uzgniauze visas iliuzijas" - Francine Rivers "Atperkanti meilė"

...stai ir viskas! Kai nedaug perskaitai, tai sarasai greit susidelioja. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2015 01 17, 18:22)
Padariau 10 kopijų, kurias išdalinsiu bendradarbiams

ale kas galėjo pagalvoti cool.gif

QUOTE(giluze @ 2015 01 17, 18:45)

Ne popierinę labai lengva gauti.  ax.gif Tikrai vis dar nori?  biggrin.gif

turi paskolinti? Ar Dolitlė turi?

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 17, 22:19)
knygopsiches biggrin.gif siaip jau visai teisingai skambetu, knygu sielos rolleyes.gif

visai teisingai. Ir pagal prasmę knygų sielos ir pagal prasmę "psichuotos" biggrin.gif

QUOTE(giluze @ 2015 01 18, 19:26)

[color=blue]" Čia pasakojama apie tai, kaip traukomos gyslos, tampoma už uodegos, kaip užtempiama oda ant katilo ir kaip kankinami vaikai. Ir suaugę taip pat.

stygos, strykas, būgno membrana ir kastracija. Trėtų būti įdomi knyga bigsmile.gif turi?

Aš vis dar Danijoje, su Jėzumi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 19, 10:54)
Trėtų būti įdomi knyga bigsmile.gif turi?

Brūkšniuk, abi ( su ragana) yra el. formatu, jei nori. Ir rusų kalba, jei tai negąsdina. Tai kaip, imi? Tada eisim už kampo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 01 19, 10:28)
Brūkšniuk, abi  ( su ragana) yra el. formatu, jei nori. Ir rusų kalba, jei tai negąsdina.  Tai kaip, imi? Tada eisim už kampo.  mirksiukas.gif

nu.... einam. biggrin.gif tik aš, matai, nesuprantu, ką reiškia el. formatu.
Rusiškai skaitau. kalbu. tik nesikeikiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 19, 11:38)
nu.... einam.  biggrin.gif tik aš, matai, nesuprantu, ką reiškia el. formatu.
Rusiškai skaitau. kalbu. tik nesikeikiu biggrin.gif

El. formatu reiškia, kad skaityt galėsi tik kompe, planšetėj, skaityklėj, gal dar kur.
Kas nori artimiau susipažinti su Zismanu, įdedu jo internetinį dienoraštį, turbūt.
http://zis-man.livej...g/ŠŸ%...0ŠæŠ¾...
Atsakyti