Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 21:30)
oi, Forget, o pas jus labai šalta?  bigsmile.gif
Papildyta:
taip, dabar pamenu visą knygą  biggrin.gif

nelabai lotuliukas.gif bet planas su nakvyne vaziuot, tuo paciu i viena pili uzsukant. Ir gamta ten labai grazi aplink, kaimas. Tai bent jau kovo menesio sulauksiu
Atsakyti
[quote=SOFIJA5,2015 01 15, 22:43]
Skaitau važiuodama į darbą, kai šviesu (čia nevairuojančių pranašumas priš vairuojančius, tikrai žinau, kad Pajauta man pritars mirksiukas.gif ). Dar prieš miegą bent kokį pusvalanduką paskaitau, na, ir savaitgaliais, kai jie ramūs ir naminiai biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif

Sveikos 4u.gif
Skubu ir aš į traukinį ir prisiduodu savo metinę ataskaitą.

2014 m. metais perskaičiau deja tik 35 knygas.
Pradėjau skaityti daugiau detektyvų. smile.gif

Metų rimtoji ir labai patikusi:
Ulf Peter Hallberg “Europos šlamštas: šešiolika būdų prisiminti tėtį.“

Metų grožinė:
Michel Hoellebecque „Žemėlapis ir teritorija“,
Arno Geiger „Senasis karalius tremtyje“.

Iš lietuvių autorių mano sena meilė kaip visada
J.Erlickas su „Išeinu iš krašto“,
ir kita patikusi U.Radzevičiūtės „Strekaza“.

Nuvylusios M. Vilučio „Sriuba“, „Tortas“ labiau patiko.

Metų detektyvas: Lars Kepler „Smėlio žmogus“
Kiti patikę detektyvai: : Lars Kepler “Ugnies liudytojas“

Įdomiosios pažintinės/istorinės/biografinės/

Užbaigta Alberto Angelo trilogija III knyga „Meilė ir seksas senovės Romoje“
Jean Pere Luminet „Koperniko paslaptis“
Karoline Leach „Išgalvoto vaiko šešėlyje: tikrasis ir pramanytasis Luisas Kerolis“
Vladimir Levi „Menas būti kitu“

Metų satyra: Timur Verner „Jis ir vėl čia“(pradžioje juokiesi, gale jau ir pikta, baisu darosi )

Patikusios: Banana Yochimoto “Virtuvė“, A. Munro “Brangus gyvenime“, A.Čechovas Žmogus futliare“, I .Aliande „Mano iš galvota šalis“

Metų saldainiukas Metlickaja „Anytos dienoraštis“

Dabar skaitau F. Stassi "Paskutinis Čarlio Čaplino šokis"
Įstrigusi citata:
"Gamta sukūrė mane ganėtinai žemą, kad nereikėtų prieš nieką klauptis".Dar tik įpusėjau, bet patinka, įdomi.

Atsakyti
Kokios jūs šaunuolės - tik priminiau, iškart dar ataskaitų pasipylė thumbup.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 15, 18:36)
1. Na, bet man metų titulą tikrai nesunku skirti bus smile.gif Metų nepareigingoji, aikštingoji, konfliktingoji
2. Ai, žinau, kokį titulą man galima skirti: Moteris, kuris neperskaitė per savo gyvenimą nė vieno detektyvo. Vis dar biggrin.gif

Na va, visai padori ataskaita gavosi mirksiukas.gif
1. oi kaip gerai, kad pati titulus surašei, man galvoti nereiks biggrin.gif
2. Net ir Agatos Kristi ar Konan Doilio apie Šerloką Holmsą?

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 15, 20:54)
uz tai mano mama tapo is dalies istorike detektyve lotuliukas.gif na atrado keleta Lietuvai reiskmingu dokumentu pasaulio bibliotekose

kokia šauni mama thumbup.gif

QUOTE(Forget @ 2015 01 15, 23:10)
nelabai  lotuliukas.gif bet planas su nakvyne vaziuot, tuo paciu i viena pili uzsukant. Ir gamta ten labai grazi aplink, kaimas. Tai bent jau kovo menesio sulauksiu

Haworth, ar ne? Lankiausi ten.
Tau toloka, tikrai kad su nakvyne.
Kovo mėnuo gerai, tada ir šiaurės Anglijoje jau narcizai žydi - taip gražu, kad jie kaip laukiniai auga, pakelės geltonuoja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 19:47)
o siaube  blink.gif
biggrin.gif

Nu, bet daabr sumąsčiau, metų pažadas- pagaliau perskaityti pirmąjį detektyvą, atdimenu, kamantinėjau jus, nuo ko pradėti ir t.t.

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 15, 21:54)
Mano mociute tave pagirtu, ji savo vaikams nedave skaityti detektyvu, nes sake, kad gyvenimo per mazai perskaityti geras knygas 4u.gif uz tai mano mama tapo is dalies istorike detektyve lotuliukas.gif na atrado keleta Lietuvai reiskmingu dokumentu pasaulio bibliotekose biggrin.gif

Tiesiog man natūraliai nuo vaikystės taip išeina, kad renkuosi knygas (jei ne dėl profesijos, studijų) tas, kurios mane traukia... O kadangi laiko skaitymui nėra daug, tai taip ir išeina, kad skaitai tai, kas tau įdomu....Ir laiko detektyvams nelieka biggrin.gif Bet aš truputį pamelavau, prisiminiau, kad skaičiau trumpus detektyvinius apsakymus (nedaug jų, nebaigiau knygos), jie Čestertono, kunigas buvo paskolinęs knygą biggrin.gif

QUOTE(Forget @ 2015 01 15, 23:08)
Skubu as su savo ataskaita, kad i ceremonija nepaveluociau  4u.gif

Metu pazadas: seseru Bronte namas ir sodyba, kai tik oras atsils:

user posted image

Laukiam smile.gif
QUOTE(Helianta @ 2015 01 16, 01:31)
Kokios jūs šaunuolės - tik priminiau, iškart dar ataskaitų pasipylė thumbup.gif
Na va, visai padori ataskaita gavosi mirksiukas.gif
1. oi kaip gerai, kad pati titulus surašei, man galvoti nereiks biggrin.gif
2. Net ir Agatos Kristi ar Konan Doilio apie Šerloką Holmsą?
kokia šauni mama thumbup.gif
Haworth, ar ne? Lankiausi ten.
Tau toloka, tikrai kad su nakvyne.
Kovo mėnuo gerai, tada ir šiaurės Anglijoje jau narcizai žydi - taip gražu, kad jie kaip laukiniai auga, pakelės geltonuoja wub.gif

Net ir.... blush2.gif Tiesa, Šerloką mokykloj skaitėm, ištraukas, bet manęs neužkabino lyg.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 15, 10:50)
trumpo komentaro prašyčiau.

galvojau galvojau, bet... sunku trumpai doh.gif tiek daug norisi apie ją pasakyti. Tai knyga apie prisiminimus, draugystę, meilę, išdavystę, kerštą, skriaudą. Apie tai, kaip lengva pykti, teisti, keršyti, kai tave įskaudina, užgauna savimeilę. O po to, savąjį įžeidimą labai greitai pamirštant, toliau gyventi, nežinant, kaip silpnumo akimirką parašytas įžeidžiantis laiškas nusirito sniego gniūžte tapdamas lavina, sugriovusia kitus gyvenimus. Apie klaidingą nuomonę, aklumą. Apie nugyventą paprastą, niekuo neišsiskiriantį, ramų gyvenimą, nerizikuojant, neįsijaučiant, nesigilinant. Suvokimą, kad geriausi metai jau praeityje, o ateityje nebėra, ko laukti. Ir šio ramaus gyvenimo pabaigoje sulaukti netikėto palikimo, kuris atveda į praregėjimą.
Vietomis pasirodė sausoka, vietomis egzistenciniai pasvaičiojimai atrodė dirbtinokai įterpti, bet visumoj paliko labai gerą įspūdį, pabaiga sukrėtė, nors kaip ir minėjau, paliko kartų poskonį.

QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 11:47)
neliūdėk. Va išeisim į pensiją, tai atsigriebsim  biggrin.gif

tas tai taip, bet iki pensijos dar toooooli, tai kokie kalnai dar prisikaups doh.gif biggrin.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 15, 14:16)
Jei ir toliau trauks detektyvai, galiu parekomenduoti Jussi Adler-Olsen (deja yra tik dvi knygos lietuvių k.), na ir Lisa Gardner kai kurios neblogos ("Myliu dar labiau", "Sugauk mane"). O Lars Kepler tegul tik kepa greičiau detektyvus, nes visus perskaičiusi laukiu naujų  biggrin.gif

Adler-Olsen skaičiau, nesužavėjo. "Moteris narve" gal kiek labiau patiko. jau geriau Gerritsen, nors po "Chirurgo" ir "Pameistrio" serija kiek susilpnėjo, bet jei pasitaikys bibliotekoj, nebrokysiu

Kepler komanda neseniai išleido 5 serialo dalį - "Stalker", tai gal ir Obuolys greit išvers bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 14, 21:37)
ale matai.. man ir pirmoji per daug niūri pasirodė, ir antroji visai nepatiko. Aplamai Marklund man  schmoll.gif  Dvi perskaičiau, daugiau nebandysiu.

man taip pat patiko, kad pagrindinė veikėja Anika ne policininkė/detektyvė/agentė. bet baisiai pikta, kad obuolys šią seriją leidžia belekaip: pirmoji išleista "Nobelio testamentas" yra 6 serialo dalis, (ji man ne itin patiko), o antroji išleista "Klubas 69" yra pati pirmoji (šioji man visai skaniai susivalgė).

QUOTE(klopedija @ 2015 01 15, 19:52)
Aš galvoju, kad, net dabar išėjus į pensiją, nespėčiau perskaityt viską, ką norėčiau...  unsure.gif  O gerų naujų gnygų "must reed" atsiranda ir atsiranda...  unsure.gif
Pvz., galvoju, kad aš "must reed" viską, kas prieinama Paul Bowles, bet išlenda koks nors Orhan Pamuk; norėčiau perskaityti viską Thomas Mann, bet išsišoka Haruki Murakami...  O dar privalau tenkinti "iškrypusius poreikius"... doh.gif  lotuliukas.gif

labai teisingas pastebėjimas, kad jau nebe atskiros knygos, o autoriai įtraukiami "must read" drinks_cheers.gif
p.s. norėčiau pataisyti Tamstos klaidą dėl rašybos - "must read" o ne "reed" 4u.gif

QUOTE(Forget @ 2015 01 15, 22:08)
Metu pazadas: seseru Bronte namas ir sodyba, kai tik oras atsils:

fiksuoju ir labai lauksiu. metų gale priminsiu, jei nebus išpildyta cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 16, 07:06)
Nu, bet daabr sumąsčiau, metų pažadas- pagaliau perskaityti pirmąjį detektyvą, atdimenu, kamantinėjau jus, nuo ko pradėti ir t.t.

taigi ne vienoj ataskaitoj paminėti metų detektyvai, pasiskaitinėk aprašymus, ir griebk tą, kuris labiausiai patrauks mirksiukas.gif
Atsakyti
Gavau šiandiena "Alamutą" thumbup.gif Maniškis staigmeną padarė. Išsizyziau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 16, 10:10)
man taip pat patiko, kad pagrindinė veikėja Anika ne policininkė/detektyvė/agentė.

p.s. norėčiau pataisyti Tamstos klaidą dėl rašybos - "must read" o ne "reed"  4u.gif

man pats rašymo stilius nepatiko. Ir taip, išties, - negi sunku iš eilės knygas leist?

čiagi read ir reet (nuo lietuviško žodžio ryti angliškai rašant) mišinys gavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 16, 12:32)
man pats rašymo stilius nepatiko. Ir taip, išties, - negi sunku iš eilės knygas leist?

čiagi read ir reet (nuo lietuviško žodžio ryti angliškai rašant) mišinys gavosi  biggrin.gif

Cia kiek off topik, bet labai gerai RYJA biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=t_p0X-YBfSk
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 16, 09:40)
tas tai taip, bet iki pensijos dar toooooli, tai kokie kalnai dar prisikaups  doh.gif  biggrin.gif

bet ir mes turėsim daug jėgų, susikaupimo ir laiko skaitymui, kibsim iš peties biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 16, 11:36)
Cia kiek off topik, bet labai gerai RYJA biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=t_p0X-YBfSk

o taip, pamenu šitą lotuliukas.gif
Atsakyti
Kam patiko J. Adler- Olseno detektyvai, galiu pranešti, jog rusiškai yra trečioji - "Тьма в бутылке". 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 16, 10:10)
norėčiau pataisyti Tamstos klaidą dėl rašybos - "must read" o ne "reed" 
Ai irnesakyk.gif , aš gi en nemoku. biggrin.gif Man svarbiau lietuviškai be klaidų rašyti. hihihi.gif
Beje, žinau, kad "read", bet kažkaip neatkreipiau dėmesio į tekstą. tongue.gif
Atsakyti