Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

o aš praeitais metais knygų nežymėjau (į užrašų knygutę kartais pasižymėdavau citatas), reikės šiemet pradėti, jau įsivedžiau goodreads tikslą - 12 knygų, gal per mažai blush2.gif čia jūs tai daug pavarot ax.gif mano vaikas pradeda maltis, tai kaži, ar tiek perskaitysiu.

dėkui rekomendavusiai (atsiprašau, neatsimenu, kuri tiksliai 4u.gif ) L. Binet "HHhH", labai patiko drinks_cheers.gif ypač kai aš apie R. T. E. Heidrichą buvau daug skaičius, iš pradžių stebino tas knygos knygoje rašymas, bet po to įsivažiavau.

bibliotekoj užsirezervavau pastarųjų metų nominuotas metų knygai lietuvių autorių knygas, reikia šviestis pioneer.gif
Atsakyti
Pirmasis šių metų skaitinys – Grahamo Greene’o romanas Galybė ir garbė. Maniau, kad jei Davidas Lodge’as tyrinėjo G. Greene’o kūrybą ir pripažįsta jo įtaką, turėtų būti neblogas rašytojas ir įdomios temos. Iki tol apie G. Greene’ą nebuvau girdėjusi blush-anim-cl.gif Dar, aišku, pasimoviau ant kabliuko, kad 2005 m. žurnalas „Time“ išrinko „Galybę ir garbę“ viena iš 100 geriausių knygų, parašytų anglų kalba nuo 1923 m. Taip pat suintrigavo, kai perskaičiau, kad, 1965 m. G. Greene'ui susitikus su popiežiumi Pauliumi VI, šis pasakė: „Mr. Greene, some aspects of your books are certain to offend some Catholics, but you should pay no attention to that.“
Akiratį praplėtė – nebuvau girdėjusi apie tai, kad Meksikoje XX a. ketvirtajame dešimtmetyje buvo persekiojama Katalikų Bažnyčia. Lyg ir gera istorija, gera knyga, bet... visiškai neužkabino, nesujaudino schmoll.gif Į pabaigą skaičiau tarsi iš inercijos.... Gal ateityje reikės pamėginti kažkurią kitą iš jo knygų, matau, kad giria „Monsinjorą Kichotą“, bet tam kartui norisi kažko asmeniškesnio...
Tiesa, mano manymu, išversta tikrai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 15, 10:10)
:
kas čia per drąsus pareiškimas??? blink.gif kad iki vakaro būtų cool.gif

Na, bet man metų titulą tikrai nesunku skirti bus smile.gif Metų nepareigingoji, aikštingoji, konfliktingoji, o jei rimtai, esu užsikasusi tris dienas užduotimis univerui, ryt, poryt iki vakaro atsiskaitymai, tai tik paskelbsiu savo metų jaukiausią, adventiškiausią knygą:

Rimvydo Stankevičiaus "Betliejaus avytė". Spėju, kad perskaičiau apie 20-30 knygų.

Metų nuograuža dar "Ir aidėjo kalnai",

O, dar atsiminiau, labai patiko Coetze "Nešlovė" ir žymiai mažiau jo "Lėtas žmogus".

Metų atradimas - Kobo Abė ir jo "Moteris smėlynuose", "Svetimas veidas" - mažiau patiko nei moteris...

Ir t.t....smile.gif

Ai, žinau, kokį titulą man galima skirti: Moteris, kuris neperskaitė per savo gyvenimą nė vieno detektyvo. Vis dar biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 15 sausio 2015 - 18:40
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 15, 18:36)
Moteris, kuris neperskaitė per savo gyvenimą nė vieno detektyvo. Vis dar biggrin.gif

o siaube blink.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 15, 10:33)
K.Vonnegut „Telaimina jus dievas, pone Rouzvoteri“ (už puikų problemos sprendimą pabaigoje)
thumbup.gif
Kažkada klausiau audio rusiškai, paskui nusipirkau knygą lietuviškai. Būtinai paskaitysiu, bus "antras dublis". biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 11:47)
išeisim į pensiją, tai atsigriebsim  biggrin.gif
Aniaaa?.. g.gif
Aš galvoju, kad, net dabar išėjus į pensiją, nespėčiau perskaityt viską, ką norėčiau... unsure.gif O gerų naujų gnygų "must reed" atsiranda ir atsiranda... unsure.gif
Pvz., galvoju, kad aš "must reed" viską, kas prieinama Paul Bowles, bet išlenda koks nors Orhan Pamuk; norėčiau perskaityti viską Thomas Mann, bet išsišoka Haruki Murakami... O dar privalau tenkinti "iškrypusius poreikius"... doh.gif lotuliukas.gif

Vsio! Perskaitau vieną iš "must reed" (vos laikausi neprasitarus... blush2.gif ) ir griebiuosi Ota Pavel biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2015 01 14, 19:44)

6. М. Степнова "Женщины Лазаря"( turbūt dar nebuvau skaičiusi nieko sodresnio, emocingesnio, intensyvesnio)

QUOTE(Gemma @ 2015 01 15, 12:33)

M.Stepnova „Lazario moterys“

Jau tiek gerų atsiliepimų apie Lazario moteris girdėjau, kad pasitaisau... duodu pažadą 2015 metams - perskaityti Lazario moteris 4u.gif
QUOTE(giluze @ 2015 01 14, 19:56)
Vampyrui Linui -  oro_buckis.gif  flirt.gif

Aš jį įsimylėjau wub.gif Ir didžiausias dideliausias tau AČIŪ, nes jeigu nebūtum paminėjusi Громыко, būčiau tokį malonumą praradusi.

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 14, 22:25)
Einu ieskoti bigsmile.gif prisisunciau, kada perskaitysiu nezinau doh.gif

Skaityk, skaityk 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2015 01 14, 23:37)
o vis sakai, kad iš darbinių popierių krūvos nė ausys nekyšo  blink.gif  Kada tu spėji?

ale matai.. man ir pirmoji per daug niūri pasirodė, ir antroji visai nepatiko. Aplamai Marklund man  schmoll.gif  Dvi perskaičiau, daugiau nebandysiu.

Tai aš visiškai tiesą apie darbinius popierius sakau. Užsikasusi, negyvai. Skaitau važiuodama į darbą, kai šviesu (čia nevairuojančių pranašumas priš vairuojančius, tikrai žinau, kad Pajauta man pritars mirksiukas.gif ). Dar prieš miegą bent kokį pusvalanduką paskaitau, na, ir savaitgaliais, kai jie ramūs ir naminiai biggrin.gif
O mane Žmogžudystėje kaip tik atmosfera ir papirko, baisiai jau niūri, vis dar prisimenu tą įspūdį, o kartu ir siužetą biggrin.gif
Marklund aš tik tą vieną skaičiau, mane Anika sudomino ir tai, kad ji ne policininkė, o reporterė, ir jos asmeninis gyvenimas.
O tu ką nors M. Robotham skaitei ?

Na, norėdama sąžiningai pradėti 2015 metus, prisipažįstu, kad Panovo Anklavų serijos nebeskaitau, nes iškilo problemų su parsisiuntimu, bet jos sprendžiamos. Užtat buvau bibliotekoje ir parsitempiau truputėlį knygų. Perskaičiau dvi Aleksandros Marininos ciklo "Nutrauktos gijos" knygas. Kaip ir visi Marininos romanai, skaitėsi lengvai, va, tik detektyvo pasigedau, nors... turiu nuojautą, kad jis bus 4u.gif Lauksiu, kol 3 dalis papuls į mano rankas. Tiesa, pagrindinis veikėjas Sergejus Sablinas, medicinos ekspertas, patologas, manęs nežavi. Per daug jau jis tiesmukas, fanatiškas ir neatidus aplinkiniams. Bet noriu sužinoti, - gal jį nužudys biggrin.gif O kol kas pradėjau Benjamin Black "Sidabrinė gulbė". Ir vėl patologas, vėl morgas ir skrodimai. Puiki metų pradžia. Oi, tik dabar perskaičiau, kad prisidengęs B. Black pseudonimu rašo Johnas Banville. Atmosfera vienareikšmiškai niūri. Pamenu, kad "Kristina Fols“ man pasirodė nuobodoka, o bet tačiau bent jau kol kas Sidabrinė gulbė įtraukė, įtraukė niūruma ir tamsios paslaptys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 15, 19:36)

Ai, žinau, kokį titulą man galima skirti: Moteris, kuris neperskaitė per savo gyvenimą nė vieno detektyvo. Vis dar biggrin.gif

Mano mociute tave pagirtu, ji savo vaikams nedave skaityti detektyvu, nes sake, kad gyvenimo per mazai perskaityti geras knygas 4u.gif uz tai mano mama tapo is dalies istorike detektyve lotuliukas.gif na atrado keleta Lietuvai reiskmingu dokumentu pasaulio bibliotekose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 15, 20:43)
Jau tiek gerų atsiliepimų apie Lazario moteris girdėjau, kad pasitaisau... duodu pažadą 2015 metams - perskaityti Lazario moteris  4u.gif

O tu ką nors M. Robotham skaitei ?

skaityk skaityk, tikrai verta mirksiukas.gif

skaičiau. Nieko neprisimenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 23:19)
skaityk skaityk, tikrai verta  mirksiukas.gif

skaičiau. Nieko neprisimenu  biggrin.gif

Va ir perskaitysiu biggrin.gif
Matai, kaip skirtingai, o man tas psichoterapeutas Džozefą O‘Lofliną patiko biggrin.gif Ir kaip visada sudomino jo asmeninis gyvenimas (besivystanti Parkinsono liga, pameni ?)
Gaila,kad kol kas tik pirmąją dalį skaičiau. Noriu ir antrosios biggrin.gif
Atsakyti
Skubu as su savo ataskaita, kad i ceremonija nepaveluociau 4u.gif

Skaiciau mazai, tik 14 knygu. Ir tik 1 is ju lietuviskai. Nei vienos vidutiniskos, visos man patiko. Vidutiniskas meciau is karto, nesikankinant

Metu knyga: Irene Nemirovski "Wine of solitude" (Vienatves vynas)

Metu atradimas: Elizabeth Haynes "I tamsiausia kampa" as pradejau skaityti trilerius doh.gif Jei kas butu pasakes, pries kelis metus, buciau metus pomidora. Turiu jos antra knyga, imsiuos greitu metu.

Dar kelios ryskesnes:
Julian Barnes "Pabaigos jausmas"
Margaret Atwood "Tarnaites pasakojimas"
SJ Watson "Kol nenuejau miegoti "

Metu pazadas: seseru Bronte namas ir sodyba, kai tik oras atsils:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 15 sausio 2015 - 22:09
QUOTE(Forget @ 2015 01 15, 22:08)

Metu pazadas: seseru Bronte namas ir sodyba, kai tik oras atsils

oi, Forget, o pas jus labai šalta? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 15, 22:00)
..o man tas psichoterapeutas Džozefą O‘Lofliną patiko  biggrin.gif Ir kaip visada sudomino jo asmeninis gyvenimas (besivystanti Parkinsono liga, pameni ?)

taip, dabar pamenu visą knygą biggrin.gif
Atsakyti
Nu merginos, as dabar pasimetime, parsisiunciau visa Fraju, Lazario moteris, dar dali Pratcheto..kada perskaitysiu doh.gif reik eit i pensija, arba nustot vairuot biggrin.gif
Aciuuuuuuuuuuuuu uz nuotrodas notworthy.gif pinigu jauciu sutaupiau uz koki puse melejono biggrin.gif
Atsakyti