Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

Smagu, kad skelbiate metines ataskaitas, visada įdomu jas skaityti thumbup.gif
Dar nepaskelbusias raginu tai padaryti kuo greičiau - "Oskarų" vakaras jau šį savaitgalį, o man penktadienį dar reikės viską 'suskaičiuoti', kad galėtų prasidėti mūsų virtuali metinė šventė 4u.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 14, 09:58)
beje... Danijoje iš tiesų taip liūdna gyventi? unsure.gif

Bent jau paties danams - tikrai ne, jei galima tikėti tyrimų rezultatais.
Pvz., pagal Jungtinių Tautų 156 šalių tyrimą, paskelbtą 2013 metais (World Happiness Report), Danijos gyventojai yra laimingiausi pasaulyje rolleyes.gif
(o lietuviai - 71 vietoje doh.gif Bet užtat estai 72, o latviai - tik 88 cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 13, 23:24)
Perskaičiau 153 knygą.

Metų detektyvas - David Morrell "Žmogžudystė yra menas";

Kitos labai patikusios (atsitiktine tvarka):
Liza Marklund “Nobelio testamentas”;

o vis sakai, kad iš darbinių popierių krūvos nė ausys nekyšo blink.gif Kada tu spėji?

ale matai.. man ir pirmoji per daug niūri pasirodė, ir antroji visai nepatiko. Aplamai Marklund man schmoll.gif Dvi perskaičiau, daugiau nebandysiu.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 01 14, 22:35)
Smagu, kad skelbiate metines ataskaitas, visada įdomu jas skaityti thumbup.gif
Dar nepaskelbusias raginu tai padaryti kuo greičiau - "Oskarų" vakaras jau šį savaitgalį, o man penktadienį dar reikės viską 'suskaičiuoti', kad galėtų prasidėti mūsų virtuali metinė šventė 4u.gif
Bent jau paties danams - tikrai ne, jei galima tikėti tyrimų rezultatais.
Pvz., pagal Jungtinių Tautų 156 šalių tyrimą, paskelbtą 2013 metais (World Happiness Report), Danijos gyventojai yra laimingiausi pasaulyje rolleyes.gif
(o lietuviai - 71 vietoje doh.gif Bet užtat estai 72, o latviai - tik 88 cool.gif )

Jo, dauguma ju net Kopenhagoje nebuve, aisku, kad laimingi aplinkui jura ir gyveni saloje, o kitapus juros kas gyvena irgi nelabai zino doh.gif nu isskyrus svedus ir norvegus

QUOTE(saintlina @ 2015 01 14, 22:37)
o vis sakai, kad iš darbinių popierių krūvos nė ausys nekyšo  blink.gif  Kada tu spėji?

ale matai.. man ir pirmoji per daug niūri pasirodė, ir antroji visai nepatiko. Aplamai Marklund man  schmoll.gif  Dvi perskaičiau, daugiau nebandysiu.

Gal ji darba pakeite, tapo kokia nors redaktore biggrin.gif arba turi laiko masina ir jos diena is 48 valandu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 14 sausio 2015 - 21:44
Atradau prancuzu rasytojo Daniel Pennak serija apie pokvaise Malossenu seimyna. Buvau ipusejus pirmaja knyga, kai susivokiau perskaityti informacija ir suzinojau, kad cia detektyvas, pasirodo doh.gif Iki tol sprogdinimai fone man netrukde megautis pacios seimynos gyvenimu tongue.gif Visi ten lengvai pamise: mama gimdo nuo 14 metu, vyresnysis sunus augina ir priziuri visus kitus, viena sesuo pasinesus i astrologija kita i fotografija, vienas brolis susprogdina puse mokyklos, mazasis piesia Kaledu senelius-kanibalus. Dar yra didziulis smirdintis suo. Zodziu, neliudna ten. Yra rusiskai daugeliui zinomam el. knygu saltinyje. Jei reikia pagalbos ieskant, melai padesiu.
Atsakyti
Aš metinės ataskaitos neturiu, nieko nesižymėjau, taigi būsiu stebėtoja Oskarų apdovanojimuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 01 14, 21:35)
Bet užtat estai 72, o latviai - tik 88 cool.gif )

biggrin.gif nors tokia paguoda. Bet matyt sąmonės užribio gyventojai nedalyvauja apklausose ax.gif

QUOTE(langana @ 2015 01 15, 00:50)
Atradau prancuzu rasytojo Daniel Pennak serija apie pokvaise Malossenu seimyna.

Bibliotekoje yra "Kaip romanas" ir "Žmogėdrų laimei". Šitos? bigsmile.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2015 01 15, 08:13)
Aš metinės ataskaitos neturiu, nieko nesižymėjau, taigi būsiu stebėtoja Oskarų apdovanojimuose smile.gif

kas čia per drąsus pareiškimas??? blink.gif kad iki vakaro būtų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 15, 10:10)
Bibliotekoje yra "Kaip romanas" ir "Žmogėdrų laimei". Šitos? bigsmile.gif

Žmogėdros - pirma serijos knyga. Iš viso rusiškai yra 6 knygos.
Nu kaip gali neužkabinti toks aprašymas. biggrin.gif Tam visų žinomam šaltinyje irgi baisiai giriama. Priklauso ironiškojo detetyvo skyriui. Bus įdomu pabandyti. Tik to laiko iš kur dar parsisiųsti. doh.gif Langana - 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 01 15, 10:25)
Žmogėdros - pirma serijos knyga.

jau rezervavau. Jeigu detektyvas ir dar ironiškas (o na ciniškas?) - man kaip tik reikia smegenis pailsinti cool.gif
Atsakyti
šiaip ne taip (nepaisant visų stichijų) suvedžiau ir aš savo metinį balansą cool.gif

deja, su liūdesiu turiu konstatuoti, kad perskaitytų knygų kiekis ir toliau mažėja: iš viso perskaityta 64 knygos, iš jų 21 angliškai. Neišklaikiau sau duoto pažado nepamiršti skaitinių vokiečių kalba. Dar liūdina tendencija, kad literatūros ir makulatūros santykis su kiekvienais metais vis labiau krypsta makulatūros naudai. dar nė vienais metais makulatūros kiekis nebuvo toks kritinis literatūros atžvilgiu. perskaityta laaaaabai daug detektyvų, keletas trilerių. Daugiausia knygų perskaityta nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos – net 31, t.y. beveik pusė viso metų derliaus.

Mano metų atradimas – o detektyvai, pasirodo, visai smagiai skaitosi! (iki šiol poilsiui nuo rimtosios literatūros rinkdavausi fantasy)

vieną detektyvą labai sunku išskirti, tad geriau jau paminėsiu autorius, su kuriais būtinai tęsiu pažintį: L.Kepler, J.Nesbo

Metų knygos
A.Verghese „Vienuolės paslaptis“
M.Stepnova „Lazario moterys“

Iš detektyvų jūros išplaukusios knygos, vertos paminėjimo - kai kurios palietė kažką giliai giliai, kitos tiesiog pasitaikė tinkamu laiku:
L.Binet „HHhH“ (metų istorinė)
J.Barnes „Pabaigos jausmas“ (beveik tapo metų knyga, bet paliko per daug kalsutukų ir nejaukumo)
T.Vermes „Jis ir vėl čia“ (metų linksmiausioji)
J.Katzenbach „Profesorius“ (nors ši turbūt kai kam atrodys kaip detektyvas, man buvo labiau panašu į trilerį, gerai sukaltas, išlaiko įtampą, žadėtų šiurpuliukų gal ir nepajutau, bet pabaiga viską atpirko)
A.Baricco „Misteris Gvynas“, „Triskart aušroje“ (literatūrinis desertas)
E.Digrytė „Laiškai iš Kabulo“ (metų publicistika)
P.Rothfuss „Išminčiaus baimė“ (metų fanstika)
J.M.Coetzee „Barbarų belaukiant“ ir W.Faulkner „Kai aš gulėjau mirties patale“ (metų klasika)
J.Ch. Grondahl „Keturios kovo dienos“ (metų moteriška knyga)
A.Smith „Atsitiktinė“ (už supurtymą)
K.Vonnegut „Telaimina jus dievas, pone Rouzvoteri“ (už puikų problemos sprendimą pabaigoje)

Nusivylimai
A.Trigiani „Likimo sūpuoklėse“
J.Moyes „Aš prieš tave“
V.Butautis „Kiek kainuoja vaikai“
Pirmosios dvi – tiesiog ne mano rašytojos, per daug paprasta, per daug banalu, neužkabino, nepalietė. Paskutinioji – labai jautri tema, bet vėlgi tokia paviršutiniška pasirodė, neįtikino, nors apskritai labai gailiu tokių moterų.

Dar viena nominacija, kuriai pavadinimo ilgai neradau – Metų pasitaupymas - nusipirkta krūva gerų knygų (iš jų perskaityta tik viena), bet kadangi tikiuosi, kad bus ne šiaip geros, o labai labai geros, tai vis pasitaupau juodai dienai...
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 01 15, 10:33)

J.Barnes „Pabaigos jausmas“ (beveik tapo metų knyga, bet paliko per daug kalsutukų ir nejaukumo)

trumpo komentaro prašyčiau.
Atsakyti
Dar liūdina tendencija, kad literatūros ir makulatūros santykis su kiekvienais metais vis labiau krypsta makulatūros naudai.

neliūdėk. Va išeisim į pensiją, tai atsigriebsim biggrin.gif
Atsakyti

Mano metų atradimas – o detektyvai, pasirodo, visai smagiai skaitosi! (iki šiol poilsiui nuo rimtosios literatūros rinkdavausi fantasy)

vieną detektyvą labai sunku išskirti, tad geriau jau paminėsiu autorius, su kuriais būtinai tęsiu pažintį: L.Kepler, J.Nesbo

Jei ir toliau trauks detektyvai, galiu parekomenduoti Jussi Adler-Olsen (deja yra tik dvi knygos lietuvių k.), na ir Lisa Gardner kai kurios neblogos ("Myliu dar labiau", "Sugauk mane"). O Lars Kepler tegul tik kepa greičiau detektyvus, nes visus perskaičiusi laukiu naujų biggrin.gif
Atsakyti