šiaip ne taip (nepaisant visų stichijų) suvedžiau ir aš savo
metinį balansą
deja, su liūdesiu turiu konstatuoti, kad perskaitytų knygų kiekis ir toliau mažėja: iš viso perskaityta 64 knygos, iš jų 21 angliškai. Neišklaikiau sau duoto pažado nepamiršti skaitinių vokiečių kalba. Dar liūdina tendencija, kad literatūros ir makulatūros santykis su kiekvienais metais vis labiau krypsta makulatūros naudai. dar nė vienais metais makulatūros kiekis nebuvo toks kritinis literatūros atžvilgiu. perskaityta laaaaabai daug detektyvų, keletas trilerių. Daugiausia knygų perskaityta nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos net 31, t.y. beveik pusė viso metų derliaus.
Mano metų atradimas o detektyvai, pasirodo, visai smagiai skaitosi! (iki šiol poilsiui nuo rimtosios literatūros rinkdavausi fantasy)
vieną detektyvą labai sunku išskirti, tad geriau jau paminėsiu
autorius, su kuriais būtinai tęsiu pažintį: L.Kepler, J.Nesbo
Metų knygos A.Verghese Vienuolės paslaptis
M.Stepnova Lazario moterys
Iš detektyvų jūros išplaukusios knygos, vertos paminėjimo - kai kurios palietė kažką giliai giliai, kitos tiesiog pasitaikė tinkamu laiku:
L.Binet HHhH (metų istorinė)
J.Barnes Pabaigos jausmas (beveik tapo metų knyga, bet paliko per daug kalsutukų ir nejaukumo)
T.Vermes Jis ir vėl čia (metų linksmiausioji)
J.Katzenbach Profesorius (nors ši turbūt kai kam atrodys kaip detektyvas, man buvo labiau panašu į trilerį, gerai sukaltas, išlaiko įtampą, žadėtų šiurpuliukų gal ir nepajutau, bet pabaiga viską atpirko)
A.Baricco Misteris Gvynas, Triskart aušroje (literatūrinis desertas)
E.Digrytė Laiškai iš Kabulo (metų publicistika)
P.Rothfuss Išminčiaus baimė (metų fanstika)
J.M.Coetzee Barbarų belaukiant ir W.Faulkner Kai aš gulėjau mirties patale (metų klasika)
J.Ch. Grondahl Keturios kovo dienos (metų moteriška knyga)
A.Smith Atsitiktinė (už supurtymą)
K.Vonnegut Telaimina jus dievas, pone Rouzvoteri (už puikų problemos sprendimą pabaigoje)
NusivylimaiA.Trigiani Likimo sūpuoklėse
J.Moyes Aš prieš tave
V.Butautis Kiek kainuoja vaikai
Pirmosios dvi tiesiog ne mano rašytojos, per daug paprasta, per daug banalu, neužkabino, nepalietė. Paskutinioji labai jautri tema, bet vėlgi tokia paviršutiniška pasirodė, neįtikino, nors apskritai labai gailiu tokių moterų.
Dar viena nominacija, kuriai pavadinimo ilgai neradau
Metų pasitaupymas - nusipirkta krūva gerų knygų (iš jų perskaityta tik viena), bet kadangi tikiuosi, kad bus ne šiaip geros, o labai labai geros, tai vis pasitaupau juodai dienai...