Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 13, 09:44)
bigsmile.gif gal paaugliui tinka?
Kažkur nužiūrėjau, kad knyga "paaugliams ir jaunimui". Bet nea. schmoll.gif Paauglys tikrai nesupras 20-mečio pasiryžimo keistis ir taisyti paauglystės klaidas. Be to, vyrų tualete, pisuare išsiskėtusios mergos vaizdinys gali negrįžtamai sužaloti nekalto berniuko požiūrį į nekaltas mergaites. lotuliukas.gif
Paaugusiems "šikniukams" hihihi.gif rekomenduočiau Melvin Burges knygas. mirksiukas.gif
Prieš keletą metų skaičiau "Heroiną", pamenu tikrai paaugliško lygio knyga, bet patiko ir man. lotuliukas.gif Maištas prieš tėvus, žalingi įpročiai, savęs ieškojimas, lytiškumo suvokimas... Pats tas maždaug +- 12-mečiui. mirksiukas.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 15:26)
gal istiesins biggrin.gif
O man jau nė nesiūlai? lotuliukas.gif

Truputį savimi nusivyliau... Suvokiau, kad negebu skaityti pjesių. unsure.gif
To priežastis - Robert Musil, "Svajokliai". Norėčiau pamatyti pjesę "gyvai", bet skaityti?.. schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos,

Suskaičiau Jūratės KUodytės parengtą pokalbių su Antanu Saulaičiu parengtą knygą "Slenkstis". Tai jau antra knyga, kurią skaitau apie Saulaičio mintis, kažkada dėstė man universitete. Ką galiu pasakyti - patiko, nes atviras, nuoširdus ir šiuolaikiškas žvilgsnis į viską, kas supa mus, be jokių apsimestinių kunigiškų kaukių ir klišių.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 13, 18:39)

O man jau nė nesiūlai?  lotuliukas.gif

tave i gipsa reikia biggrin.gif arba i vaska madam Tiuso praverstu biggrin.gif

Sue Towsend Adriano Moulo dienorastis, gan paaugliska ir labai smagi man buvo skaityti
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 20:10)
arba i vaska madam Tiuso praverstu biggrin.gif
Nes aš to verta! lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Pagaliau ir aš prisiruošiau ax.gif
2014 metų knygos.
Perskaičiau 153 knygą.

Metų geriausios - Ken Follett romaną „Žemės stulpai“ ir Erin Morgenstern “Naktinis cirkas” , nes nemėgstu nei istorinių knygų, nei cirko... tačiau skaitydama "Žemės stulpus" susižavėjau istoriniais romanais, o paskui "Naktinį cirką" sekčiau į pasaulio galą biggrin.gif
Metų nusivylimas - Grégoire Delacourt "Mano norų sąrašas";
Metų nuograuža - Susanne Rindell „Nusikaltimų metraštininkė“ ;
Metų linksmiausioji -Marija Metlickaja "Anytos dienoraštis";
Metų detektyvas - David Morrell "Žmogžudystė yra menas";
Metų serialas - Ольга Громыко "Цикл о ведьме Вольхе" (ir magija ten magiška, ir juokiausi, ir net šiek tiek ašarojau, ir meilė, ir intrigos, ir ištikimybė, ir draugystė - thumbup.gif) ;
Metų meilės romanas - kaip ir pernai, Jojo Moyes, tik knyga kita - "Paskutinis mylimojo laiškas";
Metų fantastiškiausioji - George'o R. R. Martin "Kardų audra", po šitos dalies ir aš galiu sakyti, kad Martino pasaulis mane pakerėjo ;
Metų džiaugsmas - Макс Фрай "Сказки старого Вильнюса";
Metų keisčiausioji - Kęstutis Grubliauskas ,,Tamerlano kraujo vaikai“;
Lietuviška - Gina Viliūnė "Vilniaus madona".

Kitos labai patikusios (atsitiktine tvarka):
Max Brooks "Pasaulinis karas Z";
Jussi Adler-Olsen “Fazanų žudikai”
Liza Marklund “Nobelio testamentas”;
J. D. Robb "Suskaičiuotos mirtys";
Mats Strandberg, Sara B. Elfgren "Ratas";
Tess Gerritsen "Tylioji";
L. L. Berg "Nesutarštasis miestas";
Michael Robotham "Įtariamasis" - pretendavo į metų detektyvo titulą, bet nugalėjo "Žmogžudystė yra menas" atmosfera;
onas Jonasson "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo";
Lauren Oliver "Panika";
Ricko Yancey „Penktoji banga“;
Jo Nesbo "Sniegi senis";
Sara Zarr "Mergaitės istorija";
Lars Kepler "Ugnies liudininkas" ir "Smėlio žmogus"
Lisa Gardner "Kita dukra".[/b]

2014 metų pažadą sąžiningiau registruoti knygas beveik išpildžiau 4u.gif 2015 metams nieko nepažadu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 13 sausio 2015 - 23:28
QUOTE(klopedija @ 2015 01 13, 17:39)
Kažkur nužiūrėjau, kad knyga "paaugliams ir jaunimui". Bet nea.  schmoll.gif  Paauglys tikrai nesupras 20-mečio pasiryžimo keistis ir taisyti paauglystės klaidas. Be to, vyrų tualete, pisuare išsiskėtusios mergos vaizdinys gali negrįžtamai sužaloti nekalto berniuko požiūrį į nekaltas mergaites.  lotuliukas.gif

*Paaugusiems "šikniukams" hihihi.gif 
Maištas prieš tėvus, žalingi įpročiai, savęs ieškojimas, lytiškumo suvokimas...  Pats tas maždaug +- 12-mečiui.  mirksiukas.gif

aha biggrin.gif o bandymas masturbuotis klasėje? jau įpusėjau, beje. Dėkoju dangui už biblioteką - nubėgu, pasiėmu, perskaitau. Juk tokių knygų tikrai nepirkčiau biggrin.gif tik va bibliotekininkė kažkaip keistai žiūri (jai ką? Gėlių Dievo motina ir Mano gyvenimas su Jėzumi Kristumi nedera, ar ką? cool.gif ) Pagrindinis herujus ne tai, kad padugnė - jis egoistas iš didžiosios raidės blink.gif emocinis manipuliatorius, psichopatas manantis, kad turi teisę jsutis nelaimingas doh.gif

beje... Danijoje iš tiesų taip liūdna gyventi? unsure.gif

* na ačiū. dar man maišto prieš tėvus betrūksta biggrin.gif gal geriau Tomą Akvinietį? cool.gif
Atsakyti
Man Danijoje buvo toska zelionaja...ziurint aisku kur, mazuose miestukuose, kur baznycia, kiauliu ferma ir bankrutuojanti parduotuve..norisi dviraciu vaziuoti iki misko...kuris toli, toli..horizonte nesimato...siauteja Feliksiukai beveik kas nakti ir zydi saulutes, neuzsnigtoje zoleje...
Didesniam mieste..gali rasti parku, biblioteku biggrin.gif bet gyvenimiskas poziuris ten..labai uzdaras, bendruomeniskas, daznai plokscias unsure.gif ale pavasaris prasideda kovo pirma, o vasara birzelio 1d. nesvarbu, kad kad kova gal dar sniegas, o birzeli +15, bet jie vaikscios trumpo rankovem, nors ir pamele, nes JUK VASARA doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

priduodu savo šių metų laimėjimus. Šiek tiek statistikos: perskaičiau 71 knygą. Iš jų realiai skaičiau 36, o perklausiau 35. Labai džiaugiuosi, kad 2014-aisiais perskaičiau net 10 lietuvių autorių kūrinių. Dar labiau džiaugiuosi tuo , kad nei vienų jų nenusivyliau.

Labiausiai patikusios, atsitiktine tvarka:
1. I. Yalom „Spinozos problema“ ( netikėtai labai įkrito į širdį wub.gif )
2. J. Jonasson „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ ( linksmiausia, pozityviausia)
3. Д. Рубина "Синдром Петрушки"( ten tiek visko daug ir taip kokybiškai privyniota)
4. V.Šoblinskaitė „Vilkų marti“ ( be galo graži kalba, o ir šiaip tokia lietuviškai markesiška istorija)
5. S. Oksanen „Valymas“ ( įtaigi, aktuali )
6. М. Степнова "Женщины Лазаря"( turbūt dar nebuvau skaičiusi nieko sodresnio, emocingesnio, intensyvesnio)
7. С. Кинг „11-22-63“ ( tiesiog buvo labai gražu. Gal šiek tiek įtakojo įtaigus ir kokybiškas įgarsinimas, bet vis tiek Kingas lieka mano nekenčiama meile blush2.gif )
8. М. Булгаков "Мастер и Маргарита"( skaičiau antrą kartą, po maždaug 20-ies metų. Norėjau pasitikrinti ar tikrai ji tokia gera. Atradau, kad kitokia, bet tikrai gera)
9. J. Nesbo „Pentagrama“ ( kokybiškas detektyvas)
10. A.Žagrakalytė „Eigulio duktė: byla nr.117“ (labiausiai nustebinusi knyga)
Metų nusivylimas- J.Winterson „Apelsinai- ne vieninteliai vaisiai“ ( skaityti galima, bet iš jos tikėjausi daug daugiau).
Metų graužtukas – N.Hornby „Kaip būti geru žmogumi“ ( tikrai negreitai metu knygas šonan, bet čia buvo neįmanomas šlamštas)
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 14, 00:24)
Perskaičiau 153 knygą.

Sofija5 , swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2015 01 14, 00:24)
Metų serialas - Ольга Громыко "Цикл о ведьме Вольхе" (ir magija ten magiška, ir juokiausi, ir net šiek tiek ašarojau, ir meilė, ir intrigos, ir ištikimybė, ir draugystė -  thumbup.gif) ;

Vampyrui Linui - oro_buckis.gif flirt.gif
Atsakyti
Ольга Громыко "Цикл о ведьме Вольхе"
o cia galima rasti elektronine isvaizda? Labai suintrigavot
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 14, 20:59)
Ольга Громыко "Цикл о ведьме Вольхе"
o cia galima rasti elektronine isvaizda? Labai suintrigavot

Alchemie, aš tau esu parodžius vieną vietą, ten daug ko yra. Įrašyk į paiešką pavardę ir gausi.
Atsakyti
Einu ieskoti bigsmile.gif prisisunciau, kada perskaitysiu nezinau doh.gif
Atsakyti