Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

DOVANOJU SAVO PERSKAITYTAS KNYGAS. NESIUNČIU. PASIIMTI PATIEMS. JUSTINIŠKĖS. VILNIUS

1. Herojai kaip ir mes
2. Miego brolis
3. Budinti šviesa
4. Sibiras ir gyvenimas prieš, ir po I ir II dalis
5. Mergaičių auklėjimas Čekijoje
6. Roneta
7. Roneta 2
8. Miestelis kuris buvo Jo
9. Šalom
10. Arbuzų cukruje
11. Niekada neatleisiu?
12. Pasakos ir pasakėlės apie mūsų tautinius žygius Nepriklausomoj Lietuvoj
13. Sūnūs ir meilužiai
14. Aleksandrijos kvartetas Montolivas
15. Draugė mergaitė
16. Mylimam tėčiui
17. Karalių paslaptis

user posted image

user posted image

Atsakyti
Och kad bucau bent lietuvoj roneta pasigriebciau. Pirma dali skaiciau kazka labai senei, o antra net nezinojau kad yra tokia.
Atsakyti
Du kartus temą atidarinėjau, maniau suklydusi rolleyes.gif
Atsakyti
As antros Ronetos neskaiciau, bet kazkas cia minejo, kad reikejo nerasyti antros dalies.Man pirma labai aptiko, bet skaiciau paaugle, nezinau kaip dabar butu
Atsakyti
Indomable, jūs ne šioje temoje turite skelbimą talpinti. Geriau rašykite šioje temoje "Skelbimų lentoje", daugiau naudos bus ir čia žmonės nesitrikdys.

Aš irgi atėjau apie savo anų metų skaitymo rezultatus parašinėti ax.gif

2014-aisiais perskaičiau 51 knygą (įveikiau savo užsibrėžtą planą (perskaityti 50 knygų biggrin.gif ) ir "Knygų klubo" rengiamam "Metų iššūkyje" laimėjau James Oliver knygą ax.gif ))

Dėl nominacijos Metų knyga ilgai galvojau..mainėsi mintys, jausmai, emocijos..man sunku išrinkti. Ilgai svarsčiau katrai tą titulą atiduot ir blaškiausi neįtikėtinai įdomiai: tarp J. Melniko "Maša arba Postfašizmas" ir Vikas Swarup "Lūšnynų milijonierius". Tadam. Visgi tegu būna V. Swarup ir "Lūšnynų milijonierius" (užtai, kad tiesiog palietė dūšią ir užgavo kažkokią mano vidinę stygą biggrin.gif )

Kitos labai patikusios biggrin.gif (bei vertos perskaityti) knygos:
R. Granauskas "Šventųjų gyvenimai"
E. Gudonytė "Karta nuo Sibiro"
T. Obrecht "Tigro žmona"

Lengvesnio žanro, bet įdomios ir irgi nesigailima perskaičius:
E. E. Schmitt " Mano evangelijos"
R. Šepetys "Nelengvu keliu"
L. Gounelle "Dievas visada keliauja incognito"
G. Musso "Angelo kvietimas"

Įdomios ir tarsi kažkuo "kitokios" (tiesiog gal labiau išsiskyrė iš visų skaitytų knygų, nors jos visos labai nevienodo "literatūrinio svorio" biggrin.gif ):
J. Otsuka "Buda palėpėje"
S. Rimkus "Gomora.LT"
Wm. Paul Young "Trobelė" ir "Kryžkelės"
D. Rubina "Petruškos sindromas"
J. Saramago "Kai mirtis nusišalina"
D. Glattauer "Leo ir Emi. Kai pučia šiaurys" ir "Leo ir Emi. Septintoji banga"

Metų nusivylimai (visiški):

I. Losada "Kaip aš ieškojau savęs, arba keliai į rojų"
O. Polak/J. O. Haas "Man galima, aš žydas"
G. Delacourt "Mano norų sąrašas"

Ir dar krūvelė, kurių nebesugebu atsiminti doh.gif Niekaip negaliu pasakyti apie ką jos blink.gif , tad gal ir nerašysiu..matyt nieko nepaliko, tik pavardės ir pavadinimai užrašuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 10, 21:08)
As antros Ronetos neskaiciau, bet kazkas cia minejo, kad reikejo nerasyti antros dalies.Man pirma labai aptiko, bet skaiciau paaugle, nezinau kaip dabar butu

nereikėjo rašyt, ir aš tam pritariu smile.gif
Atsakyti
Aš šiuo metu į nieką nesugebu įsiskaityti, nor krūva galimai gerų, įdomiu ar vertingų knygų laukia prie lovos ir skaityklėje unsure.gif Klausausi Dmitrijaus Bykovo paskaitų apie literatura užtat smile.gif Ir vis pamąstau, kad ir tą būtų įdomu paskaityt, ir aną. Nemanau, kad skaitysiu, bet smagu bent pagalvot apie tai.
2014-ųjų ataskaita:
Perskaičiau 75 knygas, iš jų 46 skaityklėje ir 19audio. Žodžiu, popierinė knyga pas mane retas paukštis.
Metų knyga Людмила Улицкая Даниэль Штайн, переводчик. Labai džiaugiuosi, kad perskaičiau, tikrai patiko.
Metų lopas ant išsilavinimo spragų Džordžo Orvelo 1984. Pernai, o ir šiemet daug klausausi rusų radijo stoties Эхо Москвы, tai perskaičiusi knygą pradėjau pastebėt, kiek daug žmonių ten remiasi Orvelu kalbėdami apie dabartinę situaciją.
Metų negrožinė irgi susijusi su Rusija Masha Gessen The Man Without a Face: The Unlikely Rise of Vladimir Putin. Pernai nemažai skaičiau negrožinių, bet ši paliko didžiausią įspūdį.
Metų fantastika Олди Генри Лайон Мессия очищает диск, nors labai patiko ir Джек Финней Меж двух времен.
Metų detektyvas, tiksliau istorinis detektyvas Oliver Pötzsch Koriko duktė. Olsen ir Keplerio nebeminėsiu, nes juos ir be manęs visi giria tongue.gif
Metų lietuviška Benas Glasteris Geriausias Matijaus paveikslas
Metų nusivylimas Frederic Beigbeder €14.99. Likau nesupratusi, kodėl savo laiku ji buvo labai populiari, ir kokias tokias ypatingas paslaptis apie reklamą atskleidė? Kad žolę dažo? Kad bet kokį š... galima įkišt, jei jį gražiai apipavidalinsi? Irgi mat секрет полишинеля irnesakyk.gif
Na maždaug tiek. Tikiuosi, neskaitadieniai praeis ne tik man, bet ir visoms kitoms, ir šiemet tema bus vėl aktyvi, įdomi, kupina diskusijų ne tik apie atspalvius cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 11 sausio 2015 - 19:19
Dėkui Kalėdų Seneliui! aciuks.gif
Perskaičiau Jolitos Skablauskaitės "Žiežulės". Žiaumojau, žiautrojau... Žavėjausi... vietomis... Galų gale paliko "žalias" įspūdis... unsure.gif
Skaityti buvo įdomu, bet turiu daugiau kritikos nei pagyrų.
Taigi, siužetas vietomis linijinis, vietomis mozaikiškas, sunku pajusti ribą tarp realaus ir menamo pasaulio. Ne visai aišku, kaip gretinti realius ir vizijose šmėkščiojančius personažus; neišryškinti lietuvių mitologijos akcentai...
"Žiežulės" intriguoja, deja, Skablauskaitė, kuriant mistiškus siužetus, savo magiškosios formulės dar neatrado.
Atsakyti
Rašiau rašiau ir viskas dingo doh.gif , todėl trumpai:
pernai perskaičiau 32 knygas, metų pabaigoje, beveik visas - Kindle skaityklėje.

Metų knyga: H. Murakami 1Q84
Kitos įsimintinesnės: G. Flynn Dingusi
B. Yoshimoto Virtuvė
R. de Silva Kaip išgyventi amžių sandūroje
Metų vaikiška: D. Kondrotienė Spintos istorijos
Metų detektyvas: J. Katzenbach Profesorius

Džiaugiuosi, perskaičiusi net biggrin.gif 6 lietuvių autorių knygas. Vis dar pratinuosi...
Dar labiau džiaugiuosi, kad dukra skaito! Daug ir azartiškai.

Kuo geriausių skaitinių visoms!
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2015 01 06, 01:36)
Žiūrint kokias mirksiukas.gif
Klasikines (kurioms jau negalioja autorių teisės) - iš Project Gutenberg, ten visokių skaitmeninių formatų yra.
O naujesnes jau įpratau pirkti - iš Amazon.co.uk (nes mano Kindle su jais susieta). Kartais labai gerų akcijų būna (pvz., vienas ar du svarai).

Ačiū, pasidairysiu 4u.gif Tik nežinau kaip man seksis klasiką skaityt, jaučiu reiks nuo kokios "Twilight" pradėt biggrin.gif

QUOTE(zose61 @ 2015 01 06, 13:42)
Kazkas klause apie knygas angliskai, tai noriu pasiulyti puslapi www.bookbub.com . Kiekviena diena ateina emailas su akciju sarasiuku pagal pazymetas kategorijas, ne viskas nemokamai, bet gal pravers. Registracija nemokama.

Ačiū 4u.gif

QUOTE(langana @ 2015 01 11, 19:15)
Metų negrožinė irgi susijusi su Rusija Masha Gessen The Man Without a Face: The Unlikely Rise of Vladimir Putin. Pernai nemažai skaičiau negrožinių, bet ši paliko didžiausią įspūdį.
Metų fantastika Олди Генри Лайон Мессия очищает диск, nors labai patiko ir Джек Финней Меж двух времен.

drinks_cheers.gif Gessen man ši irgi labai įdomiai susiskaitė, tarp jos ir Čekuolio rinkausi nominacijai. "Tarp dviejų pasaulių" jau turiu įsitraukusi į sąrašą, šiemet skaitysiu.

Man tai ne tai kad neskaitadieniai, bet labai sunku sugalvoti ką skaityti toliau. Tai kol kas žaidimų ir bibliotekinės knygos į trasą eina biggrin.gif Tiesa, šį savaitgalį perskaičiau vieną knygą ir pasigailėjau, kad dvi dienas jai skyriau. Reikėjo mest įpusėjus schmoll.gif Knyga šita. Ir baiginėju prieš tai pradėtą "Niujorko trilogiją", visai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 12 sausio 2015 - 09:17
Gera savaitė buvo, naujos knygos, bet man mįslė - Galvų medžiotojai / Jo Nesbø . Pavadinimą taip pakeitė, ar originaliai išvertė, kad neatrenku, kelinta knyga. g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2015 01 12, 14:25)
Gera savaitė buvo, naujos knygos, bet man mįslė - Galvų medžiotojai / Jo Nesbø  . Pavadinimą taip pakeitė, ar originaliai išvertė, kad neatrenku, kelinta knyga.  g.gif

Kaip suprantu ši knyga dar tik bus išleista, nes neteko dar nei girdėti nei matyti jos knygyne ar kaip?
Atsakyti