Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(Helianta @ 2015 01 06, 02:36)
o kas čia gėdingo? kad tų nuograužų yra? ar kad tokios knygos nuograužomis tapo? g.gif

Ech, gėdinga, kad tiek nuograužų, nes šiaip per visą savo skaitymo istoriją gal tik porą ar trejetą knygų esu numetusi nepabaigtas skaityti. O čia vos per porą mėnesių sugebėjau neįveikti tokių knygų, apie kurias esu girdėjusi daugiausiai gerus atsiliepimus. Bet man tokie "neskaitamėnesiai" tuomet buvo, kad baisu:(. Dėl "Mažmožių dievo", tai labai nedaug tepaskaičiau, kankinausi su keliais puslapiais ir nebenorėjau vėl pratęsti, tad nunešiau į biblioteką. Tačiau gali būti, jog kada nors vėl pabandysiu ją pasiimti ir perskaityti. Išties 2014 metai buvo keistoki. Buvo mėnesių, kai "ryte rijau" knygas net po darbų, naktimis, o buvo laikotarpių, kai negalėjau nė puslapio perskaityti... Labai viliuosi, jog šie metai bus geresni, vėl atrasiu skaitymo džiaugsmą. To visoms ir linkiu taip pat:)
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 06, 17:09)

Gimė idėja knygų nominacijoms: "Neparduodamos ir neskolinamos knygos".  biggrin.gif
"Mažmožių Dievą" priskirčiau šiai kategorijai.

bet ne "stalo kojai paremti"? čia kita kategorija? biggrin.gif

o jeigu rimtai (ir sąžiningai) - kur dėti knygas, kurių visai nenoriu turėti, bet vietą lentynoje užimą? Pvz. "Jis sako "Taip". Filmas tai geras, o knyga.... doh.gif
Papildyta:
Tiesa, su kuo pradedate naujus metus?

Mano krūvelė prie lovos biggrin.gif :
Murakamio Sputnikas,
A. H. Kirkorio "Pasivaikščiojimai po Vilnių" ir jo apylinkes - studijų metu Vilniaus taip nepamilau, kaip pamilau skaitydama Frajaus "Senojo Vilniaus pasakas" wub.gif
Žano Žene "Gėlių Dievo motina" - seniai norėjau paskaityti, bet nežinojau, kad yra lietuviškai.
Debesų atlasas (dėl pastarųjų bibliotekininkė pasižiūrėjo kažkaip įtariai - aš ir pati žinau, kad viena prie kitos nedera biggrin.gif )
Frajaus "Tuburo žaidimas" (iš Echo kronikų, paskutinioji, pasakoja Numinorichas Kuta - vadinasi daugybė kvapų wub.gif
ir paskutinioji Frajaus "Sapnų ir vėjų valdovas"

ir visai ne per daug cool.gif kokia nuotaika vakare užeina, tą ir paskaitau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 07, 09:20)
o jeigu rimtai (ir sąžiningai) - kur dėti knygas, kurių visai nenoriu turėti, bet vietą lentynoje užimą? Pvz. "Jis sako "Taip".

1. padovanoti bibliotekai
2. parduoti puslapyje Sena.lt
3. parduoti SM: http://www.supermama...;#entry68218729
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2015 01 07, 10:20)
bet ne "stalo kojai paremti"? čia kita kategorija? biggrin.gif

o jeigu rimtai (ir sąžiningai) - kur dėti knygas, kurių visai nenoriu turėti, bet vietą lentynoje užimą? Pvz. "Jis sako "Taip". Filmas tai geras, o knyga.... doh.gif
Papildyta:

Dovanoju savo artimiausiai bibliotekai, nes pardaveja is manes nekokia.

Metus pradejau su G.Azguridienes "Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis" - visokios maisto teorijos surinktos, lyginamos, analizuojamos. Pateikiami pliusai ir minusai. Visai idomu, nors daugmaz zinoma.
Taip pat pradejau J.Wolkers "Turkiski saldumynai" . Jauciuosi, lyg skaityciau "40 atspalviu" doh.gif lotuliukas.gif Tokio nesvankumo knyga jau seniai turejau rankose. Laukiu anotacijos pazado: "Tai vienas geriausių XX a. romanų, parašytas vieno didžiausių visų laikų Olandijos rašytojų"... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2015 01 07, 09:41)

Tokio nesvankumo knyga jau seniai turejau rankose.

nu.... aš ir nuo Markeso raudonavau viena skaitydama biggrin.gif
Atsakyti
O as va su pagalba Pratcheto atsisiunciau elektroniniu versiju ir...negaliu pradet..nei angliskai, nei rusiskai..kazkaip is viso pilnatis, nei miegot galiu, nei skaityt doh.gif
Atsakyti
Žano Žene "Gėlių Dievo motina" - seniai norėjau paskaityti, bet nežinojau, kad yra lietuviškai.
Kalėdų Senelio dovana - "Žiežulės". Pirmieji 40-50 psl. - iššūkis, buvo sunku apčiuopti ribą tarp realybės ir kliedesių. (Gal reikėjo nors pastraipas atskirti?) Dabar jau kaifas skaityti.
Domins Tavo atsiliepimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
1. Tiesa, su kuo pradedate naujus metus?
2. Mano krūvelė prie lovos biggrin.gif :

1. Su negrožinėm:
Nijolės Narmontaitės "Aktoriai, režisieriai ir kasininkės"
ir anglų komiko skilčių, kurias jis rašė vienam laikraščiui, rinkinys - David Mitchell (vardas ir pavardė sutampa, bet čia kitas žmogus, ne "Debesų atlaso" autorius) "Thinking About It Only Makes It Worse"
2. Nebloga krūvelė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2015 01 05, 22:58)
Metų nuograužos: Irvin D. Yalom "Melagis ant kušetės", Majgull Axelsson "Balandžio ragana".

Kaip nevienodai smile.gif . Man šitos 2 knygos labai patiko, Yalomas vienas iš mėgstamiausi autorių, o "Balandžio ragana" skaityta gana seniai, bet viena iš labiausiai užstrigusių knygų.

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 07, 13:04)
O as va su pagalba Pratcheto atsisiunciau elektroniniu versiju ir...negaliu pradet..nei angliskai, nei rusiskai..kazkaip is viso pilnatis, nei miegot galiu, nei skaityt doh.gif

Tai ir neskaityk ,kam save verst. Bet miegot reikia,kad ir per pilnatį.Užuolaidas užsitrauk biggrin.gif
Pratchett man asmeniškai irgi nea,ne mano schmoll.gif
QUOTE(ponia Lylia @ 2015 01 07, 22:05)
Kaip nevienodai smile.gif . Man šitos 2 knygos labai patiko, Yalomas vienas iš mėgstamiausi autorių, o "Balandžio ragana" skaityta gana seniai, bet viena iš labiausiai užstrigusių knygų.

Bais nevienodai bigsmile.gif I.Yalom man pasikankinimas,o Balandžio ragana labai patiko ir ilgam įstrigo.
Atsakyti
Cia mane euras isderino doh.gif saskaitas reik israsyti, naujus kainorascius daryti, tai vis skaiciuoju...o kai esu filologe, tai, sunkiai skaiciuoju doh.gif
Uzuolaidos uztrauktos, bet poveikis-nemiga doh.gif o skaityti noriu, bet negaliu doh.gif nu nesamone kazkokia, eisiu Sodo spalvas skaityti, zurnalas gal bus lengviau
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 07, 22:21)
Bais nevienodai  bigsmile.gif I.Yalom man pasikankinimas,o Balandžio ragana labai patiko ir ilgam įstrigo.

Yalomo "Melagis ant kušetės" ir pas mane kažkuriais metais nuograuža liko smile.gif O "Raganos' neskaičiau.. sakai, patiko tau? Reiks tada ir man omeny turėt.

Neskaitadieniai ir man. Užkrečiama čia, ar ką? blink.gif
Atsakyti