Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

Jei savo zinias naudoji darbe, t.y. reikia irodyti, kad jas gavai is teisingu saltiniu, tada sertifikatu reikia, jei tai tik tau reikalingi dalykai..sertifikatai tavo ziniu, nei pagilins, nei pakeis 4u.gif
Turiu daug ziniu, kurios sukauptos ir naudojamos darbe ir turbut unikalios, nes turi savo patirti, bet jos neturi sertifikatu, turiu sertifikatu, kuriu nauda nebent i CV parasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2015 01 05, 21:58)
Metų nusivylimas: Peter Høeg "Dramblių prižiūrėtojų vaikai".
Metų nuograužos:
Arundhati Roy "Mažmožių Dievas".
Skaičiau anksteniais metais, taip pat gerokai nusivyliau. Pamenu, prilyginau ""Šnipų vaikučiams"" doh.gif
Mat kaip? g.gif
Gimė idėja knygų nominacijoms: "Neparduodamos ir neskolinamos knygos". biggrin.gif
"Mažmožių Dievą" priskirčiau šiai kategorijai.

QUOTE(Dolitlė @ 2015 01 05, 21:59)
Džiaugiuosi, kad pagaliau perskaičiau ir susipažinau su šių užsienio rašytojų kūryba:
2. D. Solstad. Vienuoliktas romanas aštuoniolikta knyga
          D. Solstad. Septynioliktas romanas
Iš pasąmonės išplaukė, kad domėjausi šiuo autoriumi. g.gif
Knygos asmeninės?.. Skolinamos? mirksiukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 01 05, 23:30)
O kuri iš perskaitytų tau -iausia ?Ir,matau,kad nemažai anas tų knygų prikepęs  g.gif http://www.manoknyga...ml#.VKr-7izfz-0.
Čia ,kaip supratau,atskiros knygos,ne serija?
Neabejotinai "Sinuhė Egiptietis"
Atskiros.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 06, 17:09)
Gimė idėja knygų nominacijoms: "Neparduodamos ir neskolinamos knygos".  biggrin.gif

Aš irgi drinks_cheers.gif Bet yra krūva žmonių,kurie ją lengva ranka perparduotų ir dar popigiai...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 06, 18:09)
Mat kaip?  g.gif
Gimė idėja knygų nominacijoms: "Neparduodamos ir neskolinamos knygos".  biggrin.gif

Aš dar pridėčiau "perkama knyga" . biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 05, 23:30)
Ir,matau,kad nemažai anas tų knygų prikepęs  g.gif http://www.manoknyga...ml#.VKr-7izfz-0. Čia ,kaip supratau,atskiros knygos,ne serija?

man Waltari kažkodėl nelimpa, nors tu ką. Sinuhės taip ir neiškankinau.. Kol skaičiau, atrodė, kad gera knyga. Vos tik padėdavau į šoną - nė mažiausio noro skaityti toliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 06, 17:59)
man Waltari kažkodėl nelimpa, nors tu ką. Sinuhės taip ir neiškankinau.. Kol skaičiau, atrodė, kad gera knyga. Vos tik padėdavau į šoną - nė mažiausio noro skaityti toliau  unsure.gif

Jau parsitempiau tą egiptietį ax.gif

Prisiduodu ir aš.Perskaičiau 88 knygas.Plius minus,nes labai neatsakinga esu blush2.gif
Metų knyga
S.RUSHDIE Vidurnakčio vaikai.Skaičiau antrą kartą,ir dar labiau patiko.
Metų lietuviška knyga-bus dvi.
T.KONDROTAS Žalčio žvilgsnis.Skaičiau du kartus.
K.SABALIAUSKAITĖ.Silva Rerum III.Kokie charakteriai wub.gif
Metų pasaka
P.ROTHFUSS.Vėjo vardas. Su visais tęsiniais,kiek autorius teikėsi parašyt.
Metų istorinė
H.MANTEL.Vilko dvaras.Už kitokį O.Kromvelio paveikslą.Žmogišką.
Metų graudžiausia
R.GARY.Aušros pažadas.
Metų meilės romanas
M.STEPNOVA.Lazario moterys.
Metų serialas
G.R.R.MARTIN.Ledo ir ugnies giesmė.
Metų detektyvas
J.ADLER-OLSEN.Moteris narve.
Metų erzelynė.Patiko bais tas žodis biggrin.gif
K.HOSSEINI.Tūkstantis saulių skaisčių.Tik ne lazdos rankos prašėsi,o kokios muškietos .

Kitos labai patikę
1.H.MURAKAMI.1Q84.
2.J.CH.GRONDAHL.Keturios kovo dienos.
3.C.MC.CULLOUGH.Giesmė apie Troją.
4.E.JELYNEK.Pianistė.
5.J.M.COETZEE.Barbarų belaukiant.
6.D.RUBINA.Petruškos sindromas.
7.W.FAULKNER.Kai aš gulėjau mirties patale.
8.D.MITCHELL.Debesų atlasas.
9.M.HOUELLEBECQ.Žemėlapis ir teritorija.
10.F.SAGAN.Kaip tekantis vanduo.

Metų graužtukas
DANTĖ.Dieviškoji komedija.Bais migdo mane eiliuota kūryba.Bet kaip nors,kaip nors,gal šiais ar kitais metais...Rašė ją autorius labai ilgai,negaliu taip viens du ir perskaityt ax.gif
Metų nusivylimas
S.RUSHDIE.Džozefas Antonas.Užuot rašę normalias knygas privarė 544 puslapius makalynės apie tai,koks jis egocentriškas paršas blink.gif Dar visa laimė,kad labai gražiai apie G.G.Markesą atsiliepė.Nors vieną pliusą užsidėjo.Ir didelį.

P.S.Girdėjau gandą,kad G.G.Markesas daugiau knygų nerašys unsure.gif Čia pletkas ar jam tikrai kažkas užėjo?

Atsakyti
Ateinu su 2014 metu knygine ataskaita: smile.gif

per metus perskaiciau 34 knygas. is ju 4 lietuviu autoriu knygos, 2 knygos rusu kalba.

labiausiai isimintinos atsitiktine tvarka:

L.Eltang Akmeniniai klevai
M.Šiškin Veneros plaukas
H.Murakami 1Q84

metų meilės:

G.R.R. Martin "Kardų kova" ir "Varnų kova"
H.Murakami - visos kurias skaiciau 3 vnt + trilogija 1Q84
K.Navakas "Lorelei", "100du"

nuograuža :
I.Asimov "Fondas"

metų atradimas A.Čechovas

metų brrrr neijaukumas šleikštumas : J.Melniko "Maša arba postfašizmas"

kitų metų pažadas - skaityti daugiau lietuvių autorių kūrinių ir neapleisti poezijos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 06, 15:04)
Aš deja negaliu pasigirti tokia kursų gausa. Mano pomėgių sritis - psichologija, neurologija, psichoterapija - žodžiu žmogaus smegenys biggrin.gif. Esu baigusi Coursera: Introduction to Psychology, Major Depression in the Population- A Public Health Approach, The Addicted Brain. Dabar mokausi Medical Neuroscience smile.gif Tik gaila, kad padarė sertifikatus mokamus sad.gif

matai, man dabar motinystės atostogos, tai labai suderinama su kursais - video paskaitas galiu žiūrėti ir su vaiku, tik namų darbus vėlai vakare/naktimis darau mirksiukas.gif
Iš psichologinių Courseroje labai geras "Social Psychology" (jau dukart buvo, bet 2015 lyg neplanuoja jo siūlyti). Dar man labai patiko "A Beginner's Guide to Irrational Behavior" - pirmąkart visas užduotis dariau, o pernai antrąkart užsiregistravau tiesiog paskaitų vėl paklausyti - Dan Ariely iš Duke universiteto dėsto, jėga.
Nežinau, ar čia su neurologija susiję, bet už savaitės Courseroje pradedu "Circadian clocks: how rhythms structure life" (gal išsiaiškinsiu, kodėl esu "pelėda" biggrin.gif ).
Beje, "Statements of Accomplishments" daugelyje kursų vis dar nemokami. Pastebėjau tik tokią tendenciją - jei kursą siūlo pirmą kartą, tai nemokamų diplomų greičiausiai bus. Jei antrąkart - gali būti tik mokami (nors priklauso nuo dalyko).

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 06, 16:37)
Jei savo zinias naudoji darbe, t.y. reikia irodyti, kad jas gavai is teisingu saltiniu, tada sertifikatu reikia, jei tai tik tau reikalingi dalykai..sertifikatai tavo ziniu, nei pagilins, nei pakeis 4u.gif
Turiu daug ziniu, kurios sukauptos ir naudojamos darbe ir turbut unikalios, nes turi savo patirti, bet jos neturi sertifikatu, turiu sertifikatu, kuriu nauda nebent i CV parasyti 4u.gif

na taip, bet sertifikatai motyvuoja, bent jau mane - jaučiuosi labiau įsipareigojusi įsisavinti visą medžiagą, atlikti užduotis ir pan.
Žinau, kad nedarysiu radikalaus karjeros posūkio į astronomiją, bet labai smagu tiek astronomijos sertifikatų turėti blush2.gif

QUOTE(klopedija @ 2015 01 06, 17:09)

o va man ji įspūdžio nepadarė g.gif
pasirodė tiesiog 'dar viena' iš knygų apie Indiją.
Aravind Adinga "White Tiger" ("Baltasis tigras") žyyymiai labiau įstrigo.

QUOTE(adija5 @ 2015 01 06, 18:53)
P.S.Girdėjau gandą,kad G.G.Markesas daugiau knygų nerašys  unsure.gif Čia pletkas ar jam tikrai kažkas užėjo?

tu čia rimtai ar čia toks juodas humoras? g.gif
Taigi Gabriel Garcia Marquez mirė 2014 balandžio 17d...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 06 sausio 2015 - 19:42
QUOTE(Helianta @ 2015 01 06, 19:41)
tu čia rimtai ar čia toks juodas humoras? g.gif
Taigi Gabriel Garcia Marquez mirė 2014 balandžio 17d...

Buvo rimtai doh.gif Dabar tik sužinojau blink.gif
Atsakyti
biggrin.gif taigi gandas buvo teisingas, tikrai siame gyvenime neberasys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 06, 21:20)
biggrin.gif taigi gandas buvo teisingas, tikrai siame gyvenime neberasys biggrin.gif

Bet man, tai labai liūdna paliko verysad.gif Geriau gal,kad būčiau nežinojusi.Pasiėmiau iš naujo Meilė choleros metu.
Ir ačiū diev,kad S.Rushdie dar gyvas.Man jų dviejų kūriniai patys -iausi wub.gif Net įlindau pasitikrint. Šitas gal dar ką nors parašys...Tik jau ne memuarus ar atsiminimus,labai tikiuosi.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 06, 23:39)
Ir ačiū diev,kad S.Rushdie dar gyvas.Man jų dviejų kūriniai patys -iausi  wub.gif Net įlindau pasitikrint. Šitas gal dar ką nors parašys...Tik jau ne memuarus ar atsiminimus,labai tikiuosi.

Ko taip įsiširdijai ant tų memuarų tongue.gif . Na, nebuvo ten taip blogai. Ne riteris ant balto žirgo Rushdie, ir mergišius, ir greičiausiai kokių nors kompleksų kamuojamas, nes gerokai giriasi, bet ir savikritikos netrūksta, o kai kurie epizodai vos ne groteskiški. Toks, kaip visi. Įsiminė pasakojimai, kaip jie laukia premijų paskelbimo: lyg ir nerūpi, bet visi alpsta, kaip nori. Man toje knygoje įstrigo pamąstymai apie gyvenimą, aktualijas ir pan. Jų nebuvo daug, bet net užsinorėjau turėti savo knygą, kad galėčiau tuos intarpus paskaityti. Jaučiu, po kiek laiko ir nusipirksiu iš kokio prekybcentrio vežimėlio už kelis eurus mirksiukas.gif
Atsakyti