Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(klopedija @ 2015 01 02, 16:23)

Mamce, nešt "Moters smegenis"? Kažkada norėjai "Žvelk į arlekinus", taip pat galėčiau prigriebti.

Taip, prašyčiau abi, jei nepersunku nešti smile.gif
Atsakyti
Klopedija, planuoju but.
Atsakyti
Susitikimas nuotaikingas, Kalėdų Senelis dosnus, ačiū visoms, nepabūgusioms vėjuotos popietės! aciuks.gif

Klopedijos foto jau albume. mirksiukas.gif http://s774.photobuc...j...t=2&page=1#
Lauksim, kol Groovy ras laiko sukelti savąsias. mirksiukas.gif

P.s.
Albumas, kaip įprasta, privatus, teks prisiminti "pinus". biggrin.gif
Papildyta:
Dar! Noriu priminti, kad neužmirštumėt metų knyginių ataskaitų. Nesnausdamos teikite, nes pavėluosite į "oskarų" ceremoniją. Raudonas kilimas paruoštas, greitai bus tiesiamas. biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už susitikimą, buvo labai šventiška ir smagu 4u.gif
Ypatingas ačiū nihilistei už tokį malonų siurprizą - ypatingus knygų skirtukus bigsmile.gif
klopedija šaunuolė, taip operatyviai fotoreportažą parengei thumbup.gif
Lauksim ir groovy nuotraukų kada prie progos.

QUOTE(klopedija @ 2015 01 03, 22:01)
Dar! Noriu priminti, kad neužmirštumėt metų knyginių ataskaitų. Nesnausdamos teikite, nes pavėluosite į "oskarų" ceremoniją. Raudonas kilimas paruoštas, greitai bus tiesiamas.  biggrin.gif

Taip taip, prisidedu prie priminimo biggrin.gif
Jei kam reikia leidimo ar prašymo - ir galima, ir prašome - skelbkime savo 2014 metų "knygines ataskaitas".
Kaip visada, visos paskelbtos ataskaitos ras kelią į mūsų svetainę, papildysiu kiekvienos narės puslapį.
Na, o "Knyginių Oskarų" ceremonija numatoma už poros savaičių. Jei nebus trukdžių, tai sausio 16d, penktadienį, (labai) vėlai vakare.
Todėl prašau iki sausio 16d ne tik paskelbti savo ataskaitas (kad būtumėte 'suskaičiuotos' cool.gif ), bet ir siūlyti nominacijas 2014-ųjų "Oskarams" (keletą idėjų jau gavau iš mūsų šiandieninio susitikimo mirksiukas.gif ).
Atsakyti
eeeeeee as cia kazkaip atislikusi, kaip naujoke, gal galit apsviesti? rolleyes.gif
Kokios ataskaitos? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Su Naujais visas 4u.gif

Alchemie, tiesiog apzvelgiam savo knyginius metus: ka skaitem, kiek skaitem, kartasi ka pirkom ir paskelbiam savo nominacijas. Kokias tik norim: metu knyga, metu detektyvas, metu grauztukas ar dar kazkas.

Ikvepta Nihilistes saraso sausio pirmaja perskaiciau Юные годы медбрата Поровозова, kuria jau kazkada anksciau buvau parsisiuntusi. Ir nutariua, kad cia beveik jau mano knygine tradicija: antri metai is eiles pirmaja nauju metu diena skiriu skaitymui. Pasirenku kokia nelabai rimta knyga, ir taip jau gavosi, kad medicinine tematika blink.gif Gan susidomejusi perskaiciau siuos savotisku memuarus, poroj vietu garsiai kvatojau. Zodziu, i metu knygas netaiko, bet visai neblogai, pernelyg neapkrauna smegenu. Poilsiui po sventimu pats tas.

Atsakyti
O aš pasielgiau atvirkščiai - metus pradėjau su labai rimta knyga - Vlado Drėmos "Dingęs Vilnius". Šį puikų albumą gavau dovanų ir supratau, kad jei nepaimsiu į rankas dabar, paskui laiko tikrai neatrasiu. Įdomi vaizdinė medžiaga, tekstai kai kada sausokas iliustracijų aprašymas, todėl nelabai įdomus, vietomis įdomūs pastebėjimai, tada skaityti tikrai smagu. Namie jaunimas juokauja, kad skaitymo užteks iki pavasario. Pamėginsiu jų nuomonę pakeisti.
Kad jau buvo kalbama apie pažadus, tai aš per Kalėdas pasižadėjau pabaigti visas pradėtas knygas, o jos tokios ne visai menkutės - pradedant J. V. Gėtės autobiografija ir knyga apie Nabokovo rusiškus tekstus, baigiant Vailiu ir Č. Dikenso "Pomirtiniais Pikviko klubo užrašais".
Žodžiu, metai nežada būti nuobodūs. Be pažadų jau susidariau gal dešimties pirktinų ir skaitytinų knygų sąrašą.
Prieš šventes perskaičiau dvi liūdnas knygas: grožinę M. Duras "Užtvara nuo vandenyno". Ypač giliai paveikė gal dėl to, kad kai kuriuose epizoduose prieš akis stovėdavo Šri Lankoje matyti vaizdai. Visą knygą persmelkia beviltiškumo ir iliuzijų trapumo pojūtis. Kita knyga - dokumentinė, apie gyvenimą Šiaurės Korėjoje. Supratau, kad tikro gyvenimo siaubo negebu net įsivaizduoti. Be to, knyga pažadino ne pačius geriausius buvusio gyvenimo prisiminimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 04 sausio 2015 - 18:06
Aš pernai skaitydama R.Flanagano Guldo žuvų knygą,taip mėgavausi,tikrai maniau,kad pateks į geriausių pernai skaitytų...Šiemet likusius puslapius pabaigiau ir likau nusivylusi.Nežinau,ką ten rašytojas vartojo,bet ryškiai padaugino gale ..kokių grybukų biggrin.gif Iš visos magijos ,realizmo ir jumoro liko tik kažkokie kliedesiai,tarp kurių pasimetė ir esmė,ir prasmė user posted image.Ir jau ne pirma knyga,kad pabaigoj rašytojai visą malonumą suš...

Šiemet baigiau O.Pamuk Sniegas.Pribaigiau.Ir atsisveikinau su šiuo rašytoju,jei ne visam laikui,tai tikrai ilgam.Ne mano schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 01 04, 19:30)
Šiemet baigiau O.Pamuk Sniegas.Pribaigiau.Ir atsisveikinau su šiuo rašytoju,jei ne visam laikui,tai tikrai ilgam.Ne mano  schmoll.gif

Kas netinka?
Atsakyti
"Ateinu su šaukštu" ir bandau išsrėbti literatūrinę košę, kuri virė mano smegenyse 2014 metais. essen.gif

"Puodynėje" nei daug, nei mažai - 60 knygų, neskaitant dar kelių dalykinių, kurių nė nesižymėjau.

Metų humoristas - Juozas Erlickas. "Išeinu iš krašto"
Metų atradimas - Viktor Pelevin. "Skaičiai", "Šventoji vilkolakio knyga". Keista, kad tik 2014 m. jį atradau, nors 2012 m. skaičiau "Ananasinis vanduo puikiajai damai".
Metų rašytojai net du, perskaičiau po 3 knygas:
Charles Dickens, "Neeiliuota Kalėdų giesmė", "Pomirtiniai Pikviko klubo užrašai", "Pasakojimas apie du miestus"
Mika Waltari, "Karina Mauno duktė", "Karalystės paslaptis", "Žmonijos priešai"

Metų liūdniausia knyga - Rita Baltušytė, "Akvilė: neprašyk auksinės žuvelės plauti indų." Sukėlė daug nostalgiškų prisiminimų.
Metų nusivylimas - Patrick Rambaud, "Snigo"
Metų erzelynė - Daniel Defoe, "Laimingoji kurtizanė"
Metų nuograuža - Shusaku Endo, "Tyla"

Įsimintinų knygų dešimtukas atsitiktine tvarka:
Orhan Pamuk, "Mano vardas Raudona"
Salman Rushdie, "Vidurnakčio vaikai"
Daniel Keyes, "Gėlės Aldžernonui"
Luke Rhinehart, "Kauliukų žmogus"
Neil Gaiman, "Amerikos dievai"
Kristina Sabaliauskaitė, "Silva rerum III"
Jean-Paul Sartre, "Žodžiai"
Jean Genet, "Gėlių Dievo Motina"
Maksas Frišas, "Homo faber"
Tom Wolfe, "Rūgštim įkrauto gėrimo testas"

Štai, jau išsrėbiau...
user posted image

Ai, gal dar reikia kokio pažado?..
Na, su "sado", jau sisipažinusi, dabar eilė "mazo". lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2015 01 04, 20:16)
Kas netinka?

Rašytojas ax.gif Man ir stilius nea, ir vertimas nelabai, ir pačios Turkijos su jos problemom man per daug schmoll.gif Su visom jų politikom, religijom ir merginom su skarom ar be skarų biggrin.gif Na, ne mano rašytojas ir viskas.
Čia pas mane tokie pat santykiai kaip su F.Dostojevskiu.Knygos geros , o jokio skaitymo malonumo nėr .Tik snobiškas mazochizmas karts nuo karto priverčia pasikankint .Na ir bendram išsilavinimui....
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 04, 20:28)
sisipažinusi
Ups... Turi būti "susipažinusi". blush2.gif
Atsakyti