Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

QUOTE(adija5 @ 2014 12 19, 21:02)
Rimčiausiai.Filmas man irgi su pribambasais, nu nieko nesupratau,kas ir kaip ir su kuo ten rišasi  blink.gif  A čia tas ryšys kuo puikiausiai suprantamas kol kas.Lietuviškai,nes neįsivaizduoju, kaip aš ją pvz.net rusiškai skaityčiau,nekalbant apie originalą.

Filmo nemačiau. Knygą prieš keletą metų skaičiau angliškai. Patiko ta 'pereinanti' kompozicija. Atsimenu, galvojau, kad sudėtinga ją turėtų būti išversti.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2014 12 18, 21:08)
Esu girdejus pagyrimu knygai "Moters smegenys" is vienos savo gydytojos. Ačiū, kad priminei apie ją. Gal kartais turi paskolinti  bigsmile.gif ?
Man žuvėdrų sąskrydis nuo 15 val. jau tinka. Laukiam, kitų nuomonių.
Taip.

QUOTE(nihilistė @ 2014 12 18, 21:14)
Tiesa, klopedija, kalbant apie paskolinimus, pameni, kad apie "Save keičiančias smegenis" kalbejom? ax.gif
Taip.

QUOTE(martux @ 2014 12 18, 22:57)
15 valanda būtų puiku. Nors truputėlis šviesos... rolleyes.gif

Taigi, Kalėdų Senelio lauksime 2015 m. sausio 3, šeštadienį, 15 val. "Pas Ali", šv. Gertrūdos g. http://www.pasali.lt...ntaktai.lt.html

Jei kas nesiregistravo, bet norės prisijungti, maloniai kviečiame dalyvauti.
Kompanija svarbiau nei dovanos! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 12 19, 22:17)
Man vertimas neužstrigo,nors šiaip jau aš kabinuosi prie tokio dalyko. Stilius irgi.Skaitosi sunkokai,jokių dialogų.Nuotaika slogi,nieko šilto,mielo ir malonaus  schmoll.gif Mane,tiesa pasakius,labiausiai šokiravo ne ten kažkokie iškrypimai, bet motinos ir dukters santykiai.Kaip motina sužaloja vaiko psichiką ir gyvenimą  unsure.gif O kadangi romanas autobiografinis ,tai dar žiauriau... Pati rašytoja irgi gerokai keista,švelniai pasakius,kiek domėjausi  ax.gif

Kad negatyvas – tikiu. Bet šiame straipsnyje http://www.rasyk.lt/...iu-kuopeja.html ir visai kita jos pusė parodoma. Ypač antroje interviu pusėje. Daug tiesos apie moters ir vyro stereotipinius įvaizdžius. Jei ką nors kokybiškai išverstų, visai norėčiau paskaityti. Kad ir pjeses.
Atsakyti
Artėjančių Kalėdų proga pagalvojau apie tradicijas.
Ar turite kokių literatūrinių/knyginių tradicijų?
Pvz., kasmet iš naujo perskaitote kokią mėgstamą knygą, ar kiekvieną vasarą imatės naujos mėgstamo autoriaus knygos?

Manosios būtų tokios:

- kiekvieną vasarą perskaityti vieną savo mėgstamiausios autorės - Jane Austen - knygą.
Tradicija gimė todėl, kad norėjau "taupyti" - ji parašė vos 6 romanus. Tai šešeriems metams užteko skaitymo. Po to skaičiau jos nebaigtus kūrinius, laiškus ir pan.
Šiemet perskaičiau Ann Radcliffe "The Mysteries of Udolpho", vadinamąjį "gotikinį romaną". Ir tada dar kartą perskaičiau Austen "Northanger Abbey", kuris parašytas ironizuojant tą stilių, ir kuriame minimas tas "...Udolpho" romanas.

- kasmet perskaityti po vieną (galima ir daugiau) Terry Pratchett knygą iš "Discworld" serijos. Ačiū, kad diskutuodamos apie jo knygas man priminėte šią tradiciją. Vakar ėmiausi ketvirtosios serijos knygos "Mort".

- kasmet perskaityti po vieną Alexander McCall Smith knygą iš "The No. 1 Ladies' Detective Agency" serijos. Šiemet perskaičiau 12-ąją, bet pajutau, kad daugiau iš inercijos - ar pabodo man, ar autorius kiek "išsikvėpė".

- kasmet perskaityti po vieną P.G. Wodehouse knygą apie plevėsą aristokratą Bertie Wooster ir jo kompetetingą liokajų Jeeves. Tiesa, šįmet šios tradicijos nesilaikiau. Kol kas 6 esu perskaičiusi, tai dar nemažai malonių akimirkų liko.

- kasmet perskaityti po vieną grožinės literatūros knygą prancūzų kalba - kad nepamirščiau kalbos. Šįmet šios tradicijos nepavyko laikytis, bandysiu "atsigriebti" kitąmet.

Surašiau viską ir pagalvojau, kad esu "taisyklių žmogus" - mėgstu susikurti taisykles ir pati jų laikytis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 21 gruodžio 2014 - 22:48
QUOTE(Helianta @ 2014 12 21, 22:46)
Artėjančių Kalėdų proga pagalvojau apie tradicijas.
Ar turite kokių literatūrinių/knyginių tradicijų?
Pvz., kasmet iš naujo perskaitote kokią mėgstamą knygą, ar kiekvieną vasarą imatės naujos mėgstamo autoriaus knygos?

- kiekvieną vasarą perskaityti vieną savo mėgstamiausios autorės - Jane Austen - knygą.
Tradicija gimė todėl, kad norėjau "taupyti" - ji parašė vos 6 romanus. Tai šešeriems metams užteko skaitymo. Po to skaičiau jos nebaigtus kūrinius, laiškus ir pan.
Šiemet perskaičiau Ann Radcliffe "The Mysteries of Udolpho", vadinamąjį "gotikinį romaną". Ir tada dar kartą perskaičiau Austen "Northanger Abbey", kuris parašytas ironizuojant tą stilių, ir kuriame minimas tas "...Udolpho" romanas.

Tradicijų kaip ir neturiu. Nors du ar tris paskutinius neskaitytus J. Austen romanus irgi taupiau - perskaitydavau po vieną prieš gimtadienį. Bet praetais metais neskaitytų jos knygų nebeliko - net nebaigtus romanus perskaičiau verysad.gif Radcliffe perskaityt gera mintis drinks_cheers.gif Kai "Abatiją" perskaičiau, pagalvojau, kad būtų gerai ją perskaityt. Gal net šiemet spėsiu g.gif O tu Austen originalo kalba gal skaitai? bigsmile.gif
Tiesa, minčių susikurti kokią tradiciją yra, tik dar nesugalvojau kokią g.gif
Atsakyti
Gera mintis apie knygines tradicijas wub.gif

ir aš neturiu - bet planuoju įsitaisyti kokią cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 12 22, 10:05)
ir aš neturiu - bet planuoju įsitaisyti kokią cool.gif

Būtų įdomu sužinot,kokią susiplanuosi biggrin.gif Nes aš irgi neturiu ...

Debesų atlasas labai gera knyga wub.gif Tikrai penketuke šiemet perskaitytų knygų bus. Patiko man viskas,ir stilius,ir kompozicija,ir siužetas.Vertėjui irgi priekaištų neturiu.
Ko nepasakyčiau apie daugelio lauktą Alamutą . Kol kas dar tik virš šimto puslapių perskaičiau,bet netikiu,kad stilius pasitaisys.Gal ne visai tragiškas,bet stipriai į tą pusę ax.gif .Na,vertėja irgi pasistengė...Kol kas bendras vaizdas nekoks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 12 22, 14:00)
Vertėjui irgi priekaištų neturiu.
Ko nepasakyčiau apie daugelio lauktą Alamutą . Kol kas dar tik virš šimto puslapių perskaičiau,bet netikiu,kad stilius pasitaisys.Gal ne visai tragiškas,bet stipriai į tą pusę  ax.gif .Na,vertėja irgi pasistengė...Kol kas bendras vaizdas nekoks  schmoll.gif

Aš dar galvojau, ar gadinti kitiems skaitytojams susitikimo džiaugsmą, o tu jau ir parašei. lotuliukas.gif Na ir gerai. Tada ir aš prisidedu. Po 13 Alamuto puslapių pajutau lengvą susierzinimą. Tik pora žodelių užkliuvo, bet užkliuvo. g.gif Jeigu ir toliau taip erzins, ieškosiu rusų kalba, ir tikėsiuos rasti. ax.gif
Aha, nėra rusų kalba. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 22 gruodžio 2014 - 13:15
QUOTE(giluze @ 2014 12 22, 13:09)
Po 13 Alamuto puslapių pajutau lengvą susierzinimą.

Kuo toliau,tuo giliau reiks kvėpuot,kad nepasiust biggrin.gif Na,bet gal kokia gili mintis šitoj knygoj paslėpta,tai aš dar paskaitysiu.Siužetas kol kas irgi kąašžinau,bet jau maždaug žinau,kaip bus toliau bigsmile.gif ...Tikiuosi,kad klystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 22 gruodžio 2014 - 13:26
QUOTE(adija5 @ 2014 12 22, 14:22)
Kuo toliau,tuo giliau reiks kvėpuot,kad nepasiust  biggrin.gif

Tada nežinau, ar ilgai ištversiu gilų kvėpavimą. Paskaitysiu dar kiek, aišku. Būna, kad bent jau dėl turinio verta pasiaukot.
Nauja knyga - Neįtikėtina kelionė IKEA spintoje : romanas / Romain Puértolas - apie šitą skaičiau gerus atsiliepimus. Įdomu, ar pasiteisins. g.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 12 22, 13:09)
Aš dar galvojau, ar gadinti kitiems skaitytojams susitikimo džiaugsmą, o tu jau ir parašei.  lotuliukas.gif  Na ir gerai. Tada ir aš prisidedu. Po 13 Alamuto puslapių pajutau lengvą susierzinimą. Tik pora žodelių užkliuvo, bet užkliuvo.  g.gif Jeigu ir toliau taip erzins, ieškosiu rusų kalba, ir tikėsiuos rasti.  ax.gif
  Aha, nėra rusų kalba.  doh.gif

Būtų buvus rusų kalba, jau seniai ją būčiau perskaičius biggrin.gif
Jau kurią dieną galvojau, kad reikitų paklaust kaip ji skaitosi ax.gif Vat aš ir pagalvojau, kad jau aš taip laukiau, tai gali ir nebūti kažkas tokio wow kaip aš prisigalvojau g.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 12 22, 13:22)
Kuo toliau,tuo giliau reiks kvėpuot,kad nepasiust  biggrin.gif Na,bet gal kokia gili mintis šitoj knygoj paslėpta,tai aš dar paskaitysiu.Siužetas kol kas irgi kąašžinau,bet jau maždaug žinau,kaip bus toliau  bigsmile.gif ...Tikiuosi,kad klystu.

Nesiusk biggrin.gif
Na, mano istorija su šia knyga prasidėjo nuo to, kad kartą su viena pažįstama kalbėjom apie knygas ir ji užsiminė, kad norėtų perskaityt "Alamutą". Mano išraiška, aišku, tokia blink.gif, maždaug - kas tas. Tai ji maždaug papasakojo apie ką ir kaip sunku ją rasti - rusiškai nėra, lietuviškai juo labiau, tai ji bandys siųstis angliškai (nežinau kuo tai baigėsi - neklausiau). Bet mane jau, aišku, ciekavumas pagavo - kas gi ten per knyga. Bet paieškojau informacijos, neradau ir nusiraminau. Na o kai pamačiau, kad ją lietuviškai planuoja išleisti, tai atgimė seni prisiminimai biggrin.gif Tai va taip ir gavosi ax.gif Tokia idee fixe. Nors net nežinau, vertinga ji ten kuo nors ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 12 22, 17:00)
Tai va taip ir gavosi ax.gif Tokia idee fixe. Nors net nežinau, vertinga ji ten kuo nors ar ne rolleyes.gif

A,tai vadinasi čia nuo tamstos tas laukimas prasidėjo biggrin.gif Vis neatgaminau,kas pirma pradėjo laukt.O aš, matyt,labiau snobė,nei žuvėdra,tai labai cekava buvo ir man.
Beje,o kodėl žuvėdra vis pamirštu paklaust g.gif ?
Atsakyti