Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 90 laida

Pasiėmiau pavartyti M. Starkaus "Žemyn galva į Australiją". Taip ir kikenu, jau beveik balsu. Patinka man jo stilius. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 12 19, 11:06)
Ne nuo tos abi pradėjot, tikrai. Skaičiau visas tris, dievai yra šiek tiek kitokia.

Ania?... Palauksiu, ką Zis pasakys. Nes kol kas tai jis manęs visai netraukia schmoll.gif
Atsakyti
Nagi... tiesiog neturiu kur įsiterpti biggrin.gif
tad savaitgaliui pasiėmiau Gerritsen ir Murakamį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 12 18, 23:02)
Labos 4u.gif

Būtent šitas biggrin.gif Nes prieš tai bandžiau "Mažuosius dievus" skaityti, tai liko mano praeitų metų nuograuža... smile.gif Dabar pradėjau laisvūnus ax.gif

Nu tai pakikensim kartu biggrin.gif as vis kepdama ka nors prisimenu ta nuostabu ginkla keptuve biggrin.gif

As zadu i knygu muge ait ale ne i Kauno doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 19 gruodžio 2014 - 14:59
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 12 19, 14:35)
ir Murakamį wub.gif

Dramblį parsitempei biggrin.gif ? Aš nesenai baigiau 1Q84.Na,gera knyga,patiko,bet būtų labiau patikę,jei pabaiga būtų kita ax.gif Nežinau kokia,bet ne tokia schmoll.gif Ir aplamai,dvi knygos tikrai puikios,o trečią dalį jau galėjo kokiais 100 puslapių sutrumpint,nes pradėjo kartotis herojų mintys.Na,bet tai kol kas man labiausiai patikusi Murakamio knyga.Saintlina,toks įdomus sutapimas:šitoj trilogijoj minimas tas mano rekomenduotas filmas,kuris tau gyvenimo džiaugsmą pusdieniui pradangino biggrin.gif

Bet kaip man Debesų atlasas patinka wub.gif Pusę perskaičiau ir jau gailiuosi,kad tiek mažai beliko to malonumo unsure.gif Vertėjui turėjo būti didelis galvosopis tokią kūrybą išverst .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 12 19, 16:18)
Saintlina,toks įdomus sutapimas:šitoj trilogijoj minimas tas mano rekomenduotas filmas,kuris tau gyvenimo džiaugsmą pusdieniui pradangino  biggrin.gif

ne pusdieniui, o visai dienai. A tai kaip čia daba man su ta knyga reiks daryt.. nepradangins suvisam tas mano džiaugsmas perskaičius? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 12 19, 16:43)
ne pusdieniui, o visai dienai.  A tai kaip čia daba man su ta knyga reiks daryt.. nepradangins suvisam tas mano džiaugsmas perskaičius?  blink.gif

Nea,nebijok biggrin.gif Gali drąsiai pažindintis su Murakamiu,šita tiks.Tikiuosi.
Atsakyti
Sveikos gyvos, aš dar gyva, po 31 spektaklio per 5 dienas.... doh.gif Dar nebuvau gyvenime patyrusi tokio krūvio, neturėjau tokios patirties.....
Balsas pakimęs, gerklę ar tai ausį kairę labai skauda. Bet gyva ir laiminga, kad atlaikiau.

Smagiai perskaičiau jūsų pokalbius smile.gif

Norėjau pasakyti, kad labai jaukiai perskaičiau Rimvydo Stankevičiaus "Betliejaus avytę", puikios esė, atradau poetą iš naujo wub.gif Jauku, išmintinga, graži knyga, jei taip galima sakyti smile.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 12 17, 23:58)
Va,apie sado mazo ,tai rekomenduoju nobelistę E.Jelinek Pianistė,jei dar neskaitei.
http://www.manoknyga...ml#.VJHsRixuT-0

Man de Sadas prieš ją,tai tik vaikiški sijonų pakilnojimai  ax.gif Ir už tai dar Nobelio p .
https://www.knygos.l...nygos/geidulys/

Aš seniai mačiau filmą "Pianistė", man gerokai patiko jis. Matyt, pagal romaną pastatytas.
QUOTE(adija5 @ 2014 12 19, 17:18)
Dramblį parsitempei  biggrin.gif ? Aš nesenai baigiau 1Q84.Na,gera knyga,patiko,bet būtų labiau patikę,jei pabaiga būtų kita ax.gif Nežinau kokia,bet ne tokia  schmoll.gif  Ir aplamai,dvi knygos tikrai puikios,o trečią dalį jau galėjo kokiais 100 puslapių sutrumpint,nes pradėjo kartotis herojų mintys.Na,bet tai kol kas man labiausiai patikusi Murakamio knyga.Saintlina,toks įdomus sutapimas:šitoj trilogijoj minimas tas mano rekomenduotas filmas,kuris tau gyvenimo džiaugsmą pusdieniui pradangino  biggrin.gif

Man ta trilogija - wub.gif Bet aju nebeatsimenu, kokia buvo jos pabaiga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 12 19, 16:18)
Dramblį parsitempei  biggrin.gif ?

**Aš nesenai baigiau 1Q84.

***Bet kaip man Debesų atlasas patinka  wub.gif Pusę perskaičiau ir jau gailiuosi,kad tiek mažai beliko to malonumo  unsure.gif Vertėjui turėjo būti didelis galvosopis tokią kūrybą išverst .

Nea, Sputnik - buvau neskaičius, o jau taip ilgėjausi Murakamio...

**aha - ir man puikiausia iš jo knygų.

*** rimtai? filmas man toks... ėėėė... futūristinis per smarkiai. Lietuviškai skaitai?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 12 19, 20:49)
*** rimtai? filmas man toks... ėėėė... futūristinis per smarkiai. Lietuviškai skaitai?

Rimčiausiai.Filmas man irgi su pribambasais, nu nieko nesupratau,kas ir kaip ir su kuo ten rišasi blink.gif A čia tas ryšys kuo puikiausiai suprantamas kol kas.Lietuviškai,nes neįsivaizduoju, kaip aš ją pvz.net rusiškai skaityčiau,nekalbant apie originalą. .Pvz.vakar pradėjau skyrių,kuris vadinasi Teliūskas perkėla i visa paskum.Čia be klaidų parašiau bigsmile.gif . Nesuprantu kas čia per tarmė tokia,bet lietuviškai biggrin.gif
Bet skaitosi lengvai ir suprantamai.Visi skyriai labai skiriasi savo stilium,forma.Žiūrėsiu,kai baigsiu,gal dar pasikeis nuomonė,bet kol kas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 19 gruodžio 2014 - 21:06
Suintrigavot su ta „Pianiste“, nes filmą seniai mačiau ir dar gana ryškiai atsimenu. Betgi paskaičiau LLVS svetainėje, kad lietuvaičiai iš rusų kalbos vertė, tad gal tiek to...
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2014 12 19, 21:56)
Suintrigavot su ta „Pianiste“, nes filmą seniai mačiau ir dar gana ryškiai atsimenu. Betgi paskaičiau LLVS svetainėje, kad lietuvaičiai iš rusų kalbos vertė, tad gal tiek to...

Man vertimas neužstrigo,nors šiaip jau aš kabinuosi prie tokio dalyko. Stilius irgi.Skaitosi sunkokai,jokių dialogų.Nuotaika slogi,nieko šilto,mielo ir malonaus schmoll.gif Mane,tiesa pasakius,labiausiai šokiravo ne ten kažkokie iškrypimai, bet motinos ir dukters santykiai.Kaip motina sužaloja vaiko psichiką ir gyvenimą unsure.gif O kadangi romanas autobiografinis ,tai dar žiauriau... Pati rašytoja irgi gerokai keista,švelniai pasakius,kiek domėjausi ax.gif
Man ji pakliuvo greit po R.Gary Aušros pažadas,tai kontrastas buvo tikrai didelis.
Atsakyti