Užsukau pažiūrėt, ar kaunietės dar kalėdiniam/naujametiniam meet'ui sąrašų dovanų keitimams nesudarinėja, o radau tiek puslapių priplepėta, kad vos spėju skaityt
QUOTE(Rasma @ 2014 11 28, 14:22)
Aš pvz. klaikiai nemėgstu fantastikos (mano akimis, tai išvis niekam nereikalingi, nuobodūs skaitiniai), bet tai kažkam galbūt tos knygos kaip tik prasmingos ir reikalingos.
o man atvirkščiai - mokslinė fantastika (būtent mokslinė -
science fiction, ne fantasy) yra "mano" žanras.
Gal todėl, kad nuo pat mažens, kiek save atsimenu, norėjau būti kosmonaute, visada žavėjo žvaigždės, net norėjau studijuoti astronomiją, bet prisibijojau fizikos (ir teisingai - nes astronomija kaip mokslas iš esmės yra astrofizika).
Užtat dabar jau metus non-stop studijuoju internete vieną už kitą įdomesnius (man) astronomijos kursus (iš tų masinių nemokamų - MOOCs). Ir dėl tos aistros astronomijai knygoms šiemet liko labai mažai laiko (na, dar, aišku, ir dėl dabar jau beveik 7mėn dukrytės bei 3m sūnaus - bet astronomiją studijuoju vis tiek daugiausia tada, kai vaikai miega, tuo metu, kada ir grožinę literatūrą galėčiau skaityti
).
Gera, kokybiška mokslinė fantastika man yra gėris. Pvz., Isaac Asimov, Philip K. Dick apsakymai - kartais vos keliolika puslapių, bet gilių minčių ir įžvalgų tiek, kad galima kelias valandas diskutuoti. Ir apie žmonijos ateitį, apie mokslą, progresą, įvairiausias etines dilemas.
Kurt Vonnegut, vienas mylimiausių mano rašytojų, irgi nemažai mokslinės fantastikos rašė.
Mėgstu ir 'lengvąją' sci-fi, pvz., Douglas Adams "Keliautojo autostopu vadovas po galaktiką" yra tokia knyga, kurią galėčiau bet kada nuo bet kokios vietos skaityti (bet būtinai angliškai
).
Ir "Žvaigždžių karus" labai mėgstu (kaip ir priklauso "moksliukei"
), n kartų tuos klasikinius filmus mačiau ir dar žiūrėsiu.
QUOTE(Alchemie @ 2014 11 29, 22:14)
Kadangi darbe turiu vaikams skaityti knygas, tai stengiuosirasti tokias knygas, kurios turetu ne tiesiog istorija, o prasme, kuria vaikai pagautu vidumi
o, įdomu - kokio amžiaus vaikams?
ikimokyklinukams ar moksleiviams?
QUOTE(Alchemie @ 2014 11 30, 16:14)
Jei norit ale pasakos, mokslines fantastikos (vien del autores
), o gal satyros jei ziuretume is siu laiku, tai paskaitykit Zemaites atroo, kad 4 rastu tome yra apsakymas "Ieva"
pamatysist nauju kampu, kas neskaite
ačiū už rekomendaciją, suintrigavo
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 12 01, 10:14)
Aha, Frajus - pozityvas. Jos knygoje tiek lengvumo, džiugesio smulkmenose. Nesu vertėja, bet nagai jau niežti pradėti versti - Vilniaus pasakas, Gružulo ratus - savam naudojimui, vaikui galų gale.
versk Frajų, ką...
man taip gaila, kad "Echo labirintų" nebeleidžia toliau lietuviškai... na 'nedraugauju' su rusų kalba tiek, kad galėčiau laisvai Frajų skaityti. Nebent kada nors...
QUOTE(giluze @ 2014 12 01, 12:05)
Pratčeto kiek radau, viską susitempiau. Tikras skaitymo malonumas jis. Gerai, kad daug parašė, ilgam skaitymo yra.
ačiū, kad priminei - noriu kasmet po vieną jo knygą perskaityti (kad ilgam užtektų), o apsižiūrėjau, kad šiemet dar neskaičiau.
QUOTE(martux @ 2014 12 03, 18:38)
Beje, skaitau Tapino "Vilko valanda". Nu ne mano knyga, bet užsispyriau pabaigti. Lyg ir yra įdomių momentų, bet man per daug
padraikiška viskas.
O aš laukiu tęsinio. Tapinas jo dar nebaigė, bet terminai jau spaudžia.
Čia iš tos pramoginės-lengvosios fantastikos.
Bet jis "namų darbus" rašydamas padaro - perskaito daug papildomos literatūros, studijuoja įvairius istorinius šaltinius ir pan.
Po truputį "kankinu"
Henry David Thoreau "Voldenas, arba gyvenimas miške". Nepatinka ji man, tai niekaip neapsisprendžiu, ar ji bus "graužtuku", ar visgi įveiksiu užsispyrusi. Jau nebedaug ir liko.